Oto zdjęcia z dzisiejszego spacerku grupy wodzisławskiej, w składzie Abi i Fiona
pogoda była wprost idealna, więc pieski dużo biegały
szczególnie Fiona miała ubaw z freesbie później trochę "posłuszeństwa"
Noga
zostawanie
Fionka - stój zostań
znów noga:
- Abi
- Fiona
znów zostawanie
Fionka:
- do mnie
- waruj
- noga
Sępy
Abi:
- noga
- do mnie
koniec ćwiczeń, "zabawa" ...
... z przyjaciółką i duuużo biegania :
-Fiona
- Abi
bieg do wody: -Fionka
- i Abi - zawrotna prędkość
Abi od razu pływała ...
... i holowała proporcjonalnie duże patyki później trzeba się osuszyć, najlepiej w tym celu wytrzeć się do spodni, niekoniecznie swojej właścicielki widok na kąpielisko
Fionie wejście do wody zajęło dużo więcej czasu
i jak na pierwszy raz ...
... mój topielec pływał całkiem nieźle ...
... o ile można to nazwać pływaniem byle się dostać na brzeg nawet biegała za patykiem ...
... o który zazwyczaj wybuchały sprzeczki ...
... oby tylko dostarczyć patyk na brzeg - i smakołyk jeszcze jedno zdjęcie "pływającej" Fiony i pociąg "ładne oczy masz" zabawa
jejku jak Wam fajnie, normalnie zazdroszcze Szkoda ze u nas w okolicy nie ma takiego bernusia do spacerowania, o i jeszcze kapielisko.
Tez tak chcemy!!!
szok tak obfitej relacji to chyba na tym forum jeszcze nie było gratuluję świetnej zabawy, rewelacyjnie wyszkolonych suń i życzę kolejnych udanych spotkań
Dla mnie rewelacja , przepiękne sunie , cudne krajobrazy , wspaniałe zdjęcia , a co dla mnie najbardziej budujące młode świetne dziewczyny jako perfekcyjni szkoleniowcy.
Jestem pełna podziwu i dla Was i dla piesków Trzymam kciuki za celujący wynik egzaminu Fiony.
no, to jesteśmy po egzaminie zdobyłyśmy 198 pkt i złoty medal (na trzy eksternistyczne) po punkcie straciłyśmy przy chodzeniu bez smyczy, prawdopodobnie przy dosiadzie (nasza pięta achillesowa), i przy bieganiu, odziwo Fiona nie odbiegła odemnie dalej niż 2 kroki . za to aport - jak to nazwał nasz instruktor - to prawdziwy majstersztyk pech chciał że stanęłam z boku chorągiewki i Fionka ni jak nie umiała przedemną usiąść, obeszła chorągiewkę, usiadła przedwmną bokiem, odwruciła głowe i wybałuszyła te swoje cudne oczka w oczekiwaniu aż jej wezme aport, prawdziwe śmiechu warte , sędziował Pan Leszek Salamon, i zaprosił nas na MPPT do Rybnika jeszcze raz bardzo dziąkujemy , a w przyszłym tygodniu rozpoczynamy PTT, proszę trzymać kciuki, bo jak widać bardzo pomagają
GRATULACJE nie dość że piękna to do tego jeszcze zdolna i pracowita i ma SUPER Pańcię Trzymamy kciuki , ale jestem pewna , że i bez tego, świetnie sobie poradzicie
musze sie Wam Beata przyznac, ze swoim szalenstwem na egzaminie, zmotywowalyscie mnie i Nugata do pracy. Jesli dobrze pojdzie, no to moze wkoncu podejdziemy do egzaminu Ale jeszcze strasznie duzo pracy przed nami. Musimy dopracowac przede wszystkim aport. No i ogólne posłuszeństwo w towarzystwie innych psów, bo to nam przychodzi najtrudniej.
A i jeszcze pytanie - Fiona caly czas pracuje w takim kontakcie jak na zdjeciach widac?