NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Postprzez Tunia » 2011-03-13, 20:24

Świetnie wyglądaja razem, no i mają zajęcie :)
Tunia

Ostrzeżeń: 0
psy: Orsola

Postprzez PaniBisiowa » 2011-03-13, 21:23

Zbuntowana? W którym miejscu? :-P
Ale się Oblexio wtulił :-)
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez umala » 2011-03-14, 17:15

Piękniascie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kasiu przyjedziemy do Białego w najbliższy weekend. Zenuś ma zdiagnozowaną dysplazję stawu łokciowego :cry: :cry: :cry: i musimy się pojawić u naszej wet. Nic niestety nie możemy zaplanować ale jeśli nie macie planów to może spontanicznie jakieś małe spotkanko uda się doprowadzić do skutku. :-)
umala

psy: Zenit JR

Postprzez KasiaT » 2011-03-14, 20:36

To jeszcze raz popiszę czemu uważam,że moja Nefra to złośnica i rozpieszczona smarkula:
Moja smarkula przechodzi okres buntu :-( ,żeby była ludzkim dzieciem to brakowałoby tylko żeby zaszła w niechcianą ciążę,porobiła tatuaże na czole-o treści "kocham Bolka" na złość dla mamy i nie wiem co jeszcze).Codziennie jak zbuntowana licealistka mówi mi,że jestem beznadziejna i mnie już nie kocha i nienawidzi :-( (żeby była ludzikiem to bym jej dała szlaban na telewizję i zakaz wychodzenia z domu :mrgreen: ),a ja do niej lezę jak krowa busiam,przytulam całuję i mówię,że to ona jest najważniejsza(nawet wyganiam Obelixa,żebyśmy miały czas tylko dla siebie),a ona co pogardliwie patrzy i mówi,że mnie już nie kocha-zbuntowana złośnica-mój SZM mówi,że ma charakterek po mamusi-czytaj po panci-i potrafi zachowywać się tak samo jak :mrgreen: No ale cóż czekam ,aż jej przejdzie i wróci do normy(mam nadzieję,że u psiaków dorastanie trwa krócej niż u ludziów),a fochy jej w końcu minął.
Ale co najważniejsze to nasze psie dzieci dogadują się ze sobą,Obelix jest fajowy,a córci w końcu przejdzie :mrgreen:
obrazek
Obrazek został zmniejszony.
Wczoraj mieliśmy najazd 2 mafiozów Koksa i Vectora oraz ich fajowych człowieków(poznanych dzięki forum-za co bardzo jestem wdzięczna).Psiaki jak zwykle zajefajnie się bawiły,a my człowieki prowadziliśmy ciekawe rozmowy-oczywiście na temat naszych pupili(brakuje tylko wzajemnego zachwycania się klarownością kup naszych milusińskich-jak to dobrze mieć możliwość rozmowy z ludźmi,którzy też bezgranicznie kochają swoje zwierzaki :mrgreen:).
A teraz fotorelacja ze spacerku po lesie
Cala trójca w komplecie ;-) ,a Obelix w tym czasie odpoczywa w domku
obrazek
obrazek

No może w końcu uda mi się dogonić króliczka ;-)
obrazek
obrazek

A oto moja piękna i obrażalska złośnica-księżniczka Nefra :-)
obrazek

Fircyk w zalotach :mrgreen: W rolach głównych Nefra i Vector,którzy stwierdzili,że na 4 randce czas najwyższy skonsumować ten związek a małe "tryku-tryku"to nic zdrożnego-tylko te głupie człowieki przerwały im te te-ta-te(a Nefra była bardzo zadowolona z obrotu sprawy-puszczalska łajdaczka :lol: )i nawet schowanie się w krzakach nic im nie pomogło :mrgreen:
obrazek
obrazek

A oto nasz mały gagatek Obelix,który już teraz potrafi pokazać kto tu rządzi i jak mu się coś nie podoba ostentacyjnie oszczeka i obwarczy sprawę.Przy wizytacji mafiozów upodobał sobie męczenie Koksa,ale nad biegiem wydarzeń cały czas czuwał ochroniarz Vector :-)
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez umala » 2011-03-14, 20:55

A nas jak zwykle nie było Buuuuuu :cry:
Towarzystwo wyśmienite a Nefrunia to kawał baby nie wiem czy nie równa z naszym Zenusiem.
Mizianki futrzastym i pozdrowionka skórzastym :lol:
umala

Postprzez PaniBisiowa » 2011-03-14, 21:25

Ale fajne psie harce. Zazdraszczamy ;-) Śnieg jeszcze macie. Też fajnie :-) Obelix mógł powalczyć z kimś o zbliżonych gabarytach więc nie ma się co dziwić, że Koks został "udręczony" :lol:
No proszę, Nefrunia pokazała królewskie rogi. Trzeba wziąć pilnik i je spiłować :-P
PaniBisiowa

Postprzez 4mala » 2011-03-14, 21:25

Kasiu dzięki za fotorelację (bo mi jakoś ciągle nie po drodze by uzupełnić galerię).

Musimy tylko uspokoić, że dzieci po tej randce nie będzie i "związek" nie został skonsumowany- musimy być bardzo czujni bo ewidentnie nasze "małolaty" uważaj, że po 3 randkach to już można :lol:

Obelix jest cudowny, choć bez dwóch zdań jest charakterny i gadatliwy a wręcz kłótliwy :shock: Koks ewidentnie był zdegustowany, że on "dorosły berneńczyk- bo przecież jest o tym przekonany - jest zaczepiany przez "to małe coś" i został zdetronizowany :roll: , oj nie wiem jak se chłopak poradzi w maju przy nowym członku stada :-/

A Nefra jest normalną małolatą, tylko Kasia ciężko znosi, że świat Nefry zaczął się kręcić wokół Obelixa i że dziwczyna ma 150 innych "ważniejszych" spraw niż Pańcia: wiosna, cały świat :lol: jestem przekonana że niebawem obu dziewczynom przejdzie(i obejdzie się bez tatuaży no chyba, że Kasia się skusi na dziarę :lol: ) i czułościom nie będzie końca :mrgreen:

Jeszcze raz dziękujemy za cudowną niedziele i bezapelacyjnie dziękuję dziewczynom za wizytę przedadopcyjna która zaowocowała przesympatyczną, pozytywnie zakręconą znajomością :-D
4mala

psy: Vector Szczęście Ty Moje

Postprzez 4mala » 2011-03-14, 21:27

Paula, nie wiem jak inni ale ja mam już serdecznie powyżej dziurek w nosie śniegu i błagalnie wyczekuję wiosny :roll:
4mala

Postprzez PaniBisiowa » 2011-03-14, 21:31

4mala napisał(a):Paula, nie wiem jak inni ale ja mam już serdecznie powyżej dziurek w nosie śniegu i błagalnie wyczekuję wiosny :roll:

Aniu, fajnie jeśli chodzi o psy - "kąpiele" śniegowe oraz czyszczenie smrodu z paszczy ;-) U nas już wiosna w pełni - ciepło, słonecznie i ptaszorowo :-)
PaniBisiowa

Postprzez KasiaT » 2011-03-15, 21:13

A kończąc niedzielny najazd forumowych mafiozów Koksa i Vectora,to po pełnym emocji spotkaniu nasze psiuty zasnęły snem sprawiedliwego wtulone w siebie(aż się ciepło robi w serduszku jak na nie patrzę ;-) )
obrazek
A i naszej Nefrze rogi pomalutku spiłowują się same :mrgreen:
KasiaT

Postprzez dorciaj » 2011-03-15, 21:51

No proszę jak znajomość kwitnie :mrgreen: Super :mrgreen:

Książęca - przytulona para - super!!
dorciaj

psy: Fito Piorun Aris

Postprzez umala » 2011-03-15, 21:56

Rozczulające :!: :!: :!: Oglądając zdjęcia już nie mogę się doczekać kiedy poznamy książęcą parę i ich ludzików :mrgreen: :mrgreen:
umala

Postprzez 4mala » 2011-03-16, 21:56

Muszę powiedzieć, że najbardziej chyba wizytę odsypiał Koks, który nawet przez sen bronił się przed Obelixem :lol: , mówię ten chłopak jest niesamowity :mrgreen:
Ale żeby nie było Vector też wzdychał za Nefra i chyba miał lekki żal za przerwanie ... :lol:
4mala

Postprzez Leszczyna » 2011-03-16, 22:38

Wychowałam terrorystę :roll: :lol: Ale terroryści to artyści :mrgreen: Więc będzie dobrze :-P
Leszczyna

Postprzez mon04 » 2011-03-16, 23:05

[quote="Leszczyna"]Wychowałam terrorystę :roll: :lol:
ha ha ha my to wiemy,bliżej Gabryśka poznała Obelixa z tej strony :lol: :lol: :lol: Obelix rośnie jak na drożdzach :shock: :mrgreen: Śliczny dwupaczek macie :-) :-) :-)
mon04

psy: Agis[*],Hunter,Gabi,Arwena,Abrahms i Cannon:)
Hodowla: Wzgórze Agisa

Postprzez SwissW » 2011-03-17, 17:19

Ooo jakie śłodzitkie przytulaski :-)

Moje chłopaczki też sie do siebie tak tulą, ten widok zawsze utwierdza mnie w przekonaniu że decyzja o drugim piesku była jak najbardziej słuszna ;-)
SwissW

psy: Bobi i Riko

Postprzez KasiaT » 2011-03-19, 12:12

Mam dzisiaj straszną chandrę z powodu powrotu zimy-znowu u nas śniegu napadało po kolana :-( ,aż się z domu nie chce wychodzić i tylko nasze psiaki cieszą się jak głupie z tego obrotu sprawy ;-)
A wracając do mojego tałatajstwa to jest superaśne-tylko one mnie mobilizują do wylezienia z "piernatów" :mrgreen:
Nefra w dalszym ciągu zachowuje się jak zbuntowana nastolatka robiąca nam łaskę,że czasami przyjdzie i pozwoli się od niechcenia pomiziać ;-) ,ale jest już zdecydowanie lepiej niż było 2 tygodnie temu.
Psiaki dogadują się rewelacyjnie,tłuką się non stop,a wieczorami zasypiają wtulone w siebie-aż łypa się śmieje i serce mięknie :mrgreen:
Obelix to super gość-w dalszym ciągu sygnalizuje wszystkie swoje potrzeby,jest bardzo zadziorny i kłótliwy,a jak coś się mu nie podoba to od razu obszczeka i obwarczy sprawę,a jak będzie większy to zdecydowanie on przejmie władzę :lol: .Chłopak jest też bardzo bystry i szybko się uczy(daje głos,robi siad,waruj,przebij piątkę i podaje łapę-TAKA JESTEM Z NIEGO DUMNA).
A teraz wlepie troche zdjęć dla poprawienia swojego strasznego i depresyjnego nastroju :-/
No cóż na potwierdzenie mojego nastroju net wypiął na mnie d... i nie chce ze mną współpracować :-( ,więc zostaje mi tylko bezczynne gnicie w łóżku z psami bo im też mój nastrój się udzielił(i zalegają tak jak ja)
KasiaT

Postprzez Wydra » 2011-03-19, 18:33

No to teraz już podnieś swoje cztery litery i spróbuj wstawić te fotki, ile razy można sprawdzać czy już są :evil:
Wydra

Postprzez PaniBisiowa » 2011-03-19, 21:39

Nie depresjonuj się - wczoraj padał deszcz ze śniegiem (i to całkiem nieźle), a dziś wiosna i ciepło :-) Zima przylazła ale i polezie precz ;-)
PaniBisiowa

Postprzez KasiaT » 2011-03-19, 23:23

No i co dalej deprecha sięgająca zenitu.Przegniłam cały dzień w łóżku obżerając się batonikami i paląc fajki-jeszcze tylko flaszki brakowało,jak to stwierdził mój SZM ;-) A na pytanie SZM co będziemy jeść na obiad stwierdziłam,że barszcz,juchę i świńską pituchę,a na deser każdy łyka kawał flegmy z nieboszczyka na co mój SZM strzelił focha i stwierdził,że długie L4 w moim przypadku źle wpływa na moją głowę :mrgreen:
Nefra jak wylazłam wieczorem z wyra pierwszy raz pokazała 'ludzkie"odruchy(od 2 tygodni) i z radości,że jej pancia żyje wylizała mi całego ryja ;-) -no cociaż ona raz na jakiś czas potrafi się zachować :mrgreen:
A zdjęć nie mam możliwości wklepania,bo net i moja przeglądarka są w takim samym stanie jak ja i nie chcą ze mną współpracować.
KasiaT

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków