Dziękujemy!
między 17 a 25 sierpnia mieliśmy ogromną przyjemność brać udział w Warsztatach Pracy Wodnej Stowarzyszenia Terranova
(jakimś cudem dojechaliśmy ... po 16 godzinach i trzech mechanikach ...)
Obrazek został zmniejszony.W tym roku byliśmy ze wszystkimi naszymi psami: Yara (klasa szczeniąt), Varia i Kagura (2 klasa), i Trey (3 klasa). Przez cały tydzień mieliśmy ogromną przyjemność, ćwiczenia sprawiały nam mnóstwo frajdy!
ogromne podziękowania dla naszych pozorantów za kawał dobrej roboty, dla Anety i Pawła za pomoc w robieniu zdjęć, i dla wszystkich za towarzystwo i miło spędzony czas! szczególnie ukłony w stronę teamu Marty i Cynamonka
w piątek mieliśmy certyfikację pracy pociągowej. Trey ma już wszystkie letnie stopnie, Yara za młoda, więc startowały Varia i Kagura
Kagura zaliczyła: klasę III z wynikiem 195/200 i II miejscem oraz klasę IV z wynikiem 200/200 i I miejscem!
Obrazek został zmniejszony.Varia zaliczyła: klasę III z wynikiem 200/200 i I miejscem oraz klasę IV z wynikiem 190/200 i II miejscem!
Obrazek został zmniejszony.w sobotę odbyła się certyfikacja Pracy Wodnej, byliśmy ocenianie przez Ritę Breesh z Belgii.
Yara zaliczyła klasę szczeniąt z wynikiem 99/100 punktów zdobywając II miejsce w tejże klasie!
Obrazek został zmniejszony.Kagura (mój szalony SZALONY pies

) zaliczyła klasę II z wynikiem 76,5/100 punktów i zdobyła III miejsce. Dwa z ćwiczeń moja wariatka zaliczyła za drugim podejściem - pomijając przepływające łabędzie których nie było przez cały tydzień, Kagura to totalny świr!
![diabełek ]:->](./images/smilies/icon_70.gif)
szczególnie na punkcie wody, do plaży ona dosłownie frunęła - ten kto widział ją w akcji wie o czym mówię

to samo na pracy pociągowej przy przywołaniu ... czysty harpagan!
holowanie łodzi
Obrazek został zmniejszony.człowiek za burtą
Obrazek został zmniejszony.skok z pontonu

no problem
Obrazek został zmniejszony.przyniesienie wybranego z dwóch rzuconych aportów
Obrazek został zmniejszony.moja waryjatka
Obrazek został zmniejszony.
Obrazek został zmniejszony.o tak! APORCIK!!!
Obrazek został zmniejszony.dla odmiany Varia jest psem bardzo myślącym

! zaliczyła II klasę z wynikiem 98/100 punktów i zdobyła I miejsce!
holowanie łodzi
Obrazek został zmniejszony.człowiek za burtą
Obrazek został zmniejszony.aport
Obrazek został zmniejszony.największą dumą napawa mnie Trey - to ogromna przyjemność i zaszczyt móc pracować z takim psem! za każdym razem jak o tym pomyślę mam płaczki w oczach i uśmiech na twarzy.
Trey zaliczył klasę III z wynikiem 100/100 punktów oraz bezdyskusyjnie zajął I miejsce! On wykonał wszystkie ćwiczenia perfekcyjnie, poprostu nie dało się lepiej! Pierwszy raz widziałam psa ujadającego z wiosłem w pysku
Decyzją sędziny oraz reszty zarządu Trey i ja zostaliśmy wybrani na "Best Team Pracy Wodnej"!!!
na początku ciężko było załapać, że trzeba płynąć z wiosłem DO łodzi ...
Obrazek został zmniejszony.... ale szybko załapał o co chodzi
Obrazek został zmniejszony.holowanie osoby nieprzytomnej
Obrazek został zmniejszony.zanoszenie koła ratunkowego
Obrazek został zmniejszony.szukanie apotru
Obrazek został zmniejszony.skok z pontonu - styl dowolny
Obrazek został zmniejszony.moje serce!
Obrazek został zmniejszony.Jestem ogromnie dumna z moich psów! przez te kilka dni poczyniły ogromne postępy, i co najważniejsze - kochają to co robią!
Trey i jego dziewczęta
Obrazek został zmniejszony.zmęczone psy
Obrazek został zmniejszony.i nasze trofea
Obrazek został zmniejszony.Pańcia chyba pozazdrościła pieskom i w drodze powrotnej również zapunktowała ...