ORLANDO Stoplandia

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: ORLANDO Stoplandia

Postprzez Barbel » 2011-06-03, 20:56

PaniBisiowa napisał(a):Nie będzie całował się z pannami bo będę zazdrosna <hahaha> <hahaha> ;-)

Oj Teściowa, Teściowa....

Przypomniała mi sie anegdota - wesele mojej ciotki, goscie przy stole a mamusia Pana Młodego chlipie pod nosem - "Mógł se boroczek jeszcze pożyć....."
Barbel
Moderator

Ostrzeżeń: 0
psy: Barnaba (*),

Postprzez kerovynn » 2011-06-04, 10:53

to ja zaoffuję bo mi się tez anegdota weselna przypomniała sprzed jakichs 20 lat:kolega, warszawiak z urodzenia pojechał na zaproszenie na góralskie wesele. Po północy goście mieli nieźle wypite i wywiązała się bójka. Kolega walnął górala z główki a ten wstał i mówi: Bodzies chamie?, bier sztachete i bij sie jak cłowiek

My chcemy Józefinę!!!!
My chcemy Józefinę!!!!!
:radocha2: :radocha2: :radocha2: :radocha2: <juhu> <juhu> <juhu>
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Danka2208 » 2011-06-04, 11:26

Ło matko elektryczna dawno się tak nie uśmiałam, a co to będzie jak Paula sobie Józefinę kupi :radocha2: :radocha2: :radocha2:
Danka2208

psy: Frodo
Hodowla: Pamajo Canis Familiris

Postprzez Wydra » 2011-06-04, 15:09

kerovynn napisał(a):to ja zaoffuję bo mi się tez anegdota weselna przypomniała sprzed jakichs 20 lat:[size=85]kolega, warszawiak z urodzenia pojechał na zaproszenie na góralskie wesele. Po północy goście mieli nieźle wypite i wywiązała się bójka. Kolega walnął górala z główki a ten wstał i mówi: Bodzies chamie?, bier sztachete i bij sie jak cłowiek[/size

<hahaha> <hahaha> :lol: :lol:
Wydra

Postprzez PaniBisiowa » 2011-06-09, 21:34

Hahahahaha Boroczek :mrgreen: wstąpił do Drużyny Pierścienia i koniec nastąpił :-P

Wydra napisał(a):
kerovynn napisał(a):to ja zaoffuję bo mi się tez anegdota weselna przypomniała sprzed jakichs 20 lat:[size=85]kolega, warszawiak z urodzenia pojechał na zaproszenie na góralskie wesele. Po północy goście mieli nieźle wypite i wywiązała się bójka. Kolega walnął górala z główki a ten wstał i mówi: Bodzies chamie?, bier sztachete i bij sie jak cłowiek[/size
<hahaha> <hahaha> :lol: :lol:

Piękne <hahaha>

Chyba o tym nie wspominałam, ale Biszek-hipis-pacyfista pokazał swą "drugą" naturę. Rzecz działa się w czasie najczarniejszej z czarnych nocy. Było już po 22:00. O tej porze ten kto jest względnie normalny lub nie ma problemów z bezsennością śpi lub lunatykuje. Siedziałam już w łóżku, Bisiek spał obok zwinięty w kłębek (on ma jednak jakiś koci gen). Delektujemy się samotnością. W ciszy. Aż tu nagle na klatce słychać jakieś szurania, szelesty, jakieś takie frutti di mare. Myślę sobie, bobo* przyszło! Wyskoczyło z piwnicy i robi nocny obchód. Och, nie! Cóż ja pocznę?! Moje wtedy śpiące-łajzowate poczuło, że coś nie gra. Zerwało się z łóżka z prędkością wszystkim wiadomą. Ha, to był zryw! Niczym borsucza kuna skacząca po gałęziach zwinnie i szybko. Stojąc wszystkimi czterema krzywulcami na podłodze Biszkopt najpierw się nadął, a potem pochylił głowę i wydobył z siebie głos. Takiego gulgotu i warkotu nigdy wcześniej nie słyszałam. Szczena mi opadła. Na co – nie powiem. To był gulgot z wnętrza psiej psowatości, z otchłani pierwotnych instynktów. Z samego czubka palusiów. Psiodzilla niczym wściekły Józefin przypuściła atak na drzwi. Żadnego skakania czy szczekania. Atak, wycofanie, znowu atak, wycofanie, atak. Warczał przy tym jak prawdziwy pies obronno-zaczepny :> Widziałam, bo podniosłam kuper z wyra tak mnie psiut zaskoczył. Niemiłosiernie wyczerpująca potyczka zakończyła się tak jak powinna. Von Biszkopten odniósł sukces! Bobo zostało przepędzone ;) Futro nagrodzone przeze mnie uściskiem miłości :>, kilkoma buziaczkami w zroszone potem czoło zwaliło się na łóżeczko i słodko zachrapało.
Superbohaterowie budzą się po zmroku. Stoją wtedy na straży porządku i bezpieczeństwa nieśpiących-łajzowatych. Ich supermoce budzą zachwyt a odwaga (czasami mylona z głupotą) przyprawia o drżenie serca. Tej nocy zasnęłam wiedząc, że Bernman (Berndog?) czuwa i mogę spokojnie zakopać się pod kołdrą otoczona futrzastą mocą sprawiedliwości.

*Być może to nie było bobo, a jakiś samozwańczy smakosz alkoholu próbujący doczołgać się do mieszkania piętro lub dwa wyżej. Wolę nie wiedzieć.

Dzielę się przyjemnościami :roll:
obrazek
Obrazek został zmniejszony.

On ma w sobie moc.
obrazek

Józefina musi poczekać :->
Pozdrówki!
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez Barbel » 2011-06-09, 21:53

Osobniki Biszopodobne znane są ze swej waleczności - po prostu nie robią afery z byle powodu, kumulują siły na prawdziwe wyzwania! <tak>
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez kerovynn » 2011-06-10, 10:09

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
opowieść powalająca <rotfl> <rotfl> <rotfl> <rotfl> <rotfl> <rotfl> <rotfl>

teraz część mniej przyjemna - muszę iść się przebrać bo ze śmiechu mi pociekło :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

z oczu zresztą też :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kerovynn

Postprzez KasiaT » 2011-06-10, 10:15

Przeczytałam kilka razy i za każdym nowym rzutem oka śmiałam się coraz bardziej-super opisana nowa rasa Biszowatego Psa Stróżującego :mrgreen: (a za usłyszenie dzwięku wydawanego z głębi jego trzewi oddałabym wiele).
Oj Bisz dorasta z prędkością światła,bo jak staje w Twojej obronie przed bumami-bumiastymi-zabumionymi łażącymi po klatce,to możesz być z niego bardzo dumna i należy się mu za to super mizianko <pies>
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez kerovynn » 2011-06-10, 10:30

Chciałam dodać, ze powyższa opowieść jeszcze bardziej utwierdziła mnie w przekonaniu o ojcostwie Bisza względem naszego Robina - młody na Nocne Bobo reaguje identycznie :radocha2: . Nawet imię mu już ewoluowało na bardziej ojco-podobne: Robin-Robiszon-Biszon- Bisiek :radocha: :radocha:
kerovynn

Postprzez Neda » 2011-06-11, 07:30

Ha ha ha <hahaha> Szczegółowa relacja sprawiła, że mam wrażenie, że tam normalnie byłam :radocha: Ale wiele bym dała, żeby usłyszeć ten dźwięk z głębi Bisza :-D Normalnie nie spodziewałabym się, że to taki bohater ;) Przypomina mi się jakaś stara bajka z tekstem: "To ptak! Nie! To samolot! Nie! To Superpies!" <rotfl> I tu by się przydała jakaś ramówka z Biszem w pelerynie <rotfl>
A tak całkiem na poważnie to z takim psiurem u boku nic nie jest straszne :-D
Neda

psy: Neda

Postprzez Danka2208 » 2011-06-11, 13:21

Chyba trzeba zorganizować wycieczkę, kurcze chętnie bym posłuchała dźwięku z głębi Bisza, kurcze i jeszcze w stereo albo lepiej jeszcze w systemie surround.
Normalnie bohater całą gębą albo pyszczydłem :mrgreen:
Danka2208

psy: Frodo
Hodowla: Pamajo Canis Familiris

Postprzez SandraNatan » 2011-06-11, 15:48

Opowieść czytało się jak jakiś komiks <okok> a zdjęcia świetne!!
SandraNatan

psy: Calamus TRUE FIGHTER,Calamus LIKWIDATOR

Postprzez PaniBisiowa » 2011-06-14, 21:14

;-) Z Biszka jest niezły stróż :-> Za bramkę nie wpuści :mrgreen: Sprawdzone w terenie. Mam nadzieję, że kiedyś nadejdzie dzień gdy będzie mógł pilnować własnego płotka ;-) i mnie przy okazji. Bo Bisiek pociągnie jakieś 130 lat. Tak przewiduję i innej wersji nie przyjmuję do wiadomości.

Idiotenkamera ma problemy z uchwyceniem wiewióra ogoniastego.
obrazek

Rzuciła mi patysia :mrgreen:
obrazek

I zdjęcie, które oficjalnie wchodzi do kanonu ukochanych Bisio-fot.

:mrgreen:
obrazek

Biszon wita pierzaste afgany i doga ;-) Pewien dog chciał mi zjeść Bisioladkę ale się nie udało :mrgreen:

Pozdrówki!
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez Neda » 2011-06-15, 12:12

:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
Jest po prostu urzekający. Ten nochalek, te oczęta, ten pyszczek... nie mogę się nazachwycać <buzki>
Nawet nie wiem co napisać...Ach... to ja sobie teraz powzdycham... <buja_w_oblokach>
Neda

psy: Neda

Postprzez Hekate » 2011-06-16, 11:59

widzę patyś gabarytowo godny Biszona :mrgreen:
Hekate

Postprzez Wydra » 2011-06-16, 13:24

Oglądanie Biszona bez zakratowanego pyszczka-BEZCENNE <tak> <hura>
Wydra

Postprzez kerovynn » 2011-06-16, 17:07

Przewrotny i przekorny Biszon - latem wszyscy grillują a on właśnie zrzucił swoja klatkę- kratkę grillowatą :lol: :lol: :lol:
Bo On absolutnie nie jest taki jak wszyscy :-D :-D :-D :-D
kerovynn

Postprzez Hekate » 2011-06-21, 22:57

Poproszę nowe foty jego jaśnie Biszonowatości <prosi>
Hekate

Postprzez Majszczur » 2011-06-29, 14:25

Wyjechali... :?: <mysli>
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez Hekate » 2011-06-30, 14:17

też myślę, a właściwie mam nadzieję że się wczasują i po powrocie zaleją nas fociszami :-)
Hekate

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków