Swiat Spartków

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: Swiat Spartków

Postprzez Roxanka » 2009-03-16, 20:28

Alunia bardzo Ci współczuję. Płaczę razem z Tobą, ale Sara nie chciałaby widzieć Cię takiej zrozpaczonej. Powtórzę za Halinką - reszta Spartków też Cię kocha i potrzebuje. Musisz być dla nich silna.
['] dla Saruni.
Roxanka

Ostrzeżeń: 0
psy: TUNDRA Maltabar [']

Postprzez Tess » 2009-03-16, 20:59

Alu, zostań z nami, żyj dla dzieci Saruni, dla swoich przyjaciół, dla ludzi, którzy Cię cenią i szanują. Masz dla kogo być.
Tess

psy: Niuniuś i Mila ( Maisa Szumiaca Knieja )

Postprzez Ewa » 2009-03-16, 21:45

Aluniu bardzo bardzo nam przykro ale tak jak tu wszyscy pisali musisz byc silna dla reszy spartków no i maluszków króre się narodzą one tez potrzebują Waszej miłosci!!
Ewa

Postprzez anula » 2009-03-17, 20:09

Alu zrób Miśce zdjecie dla porównania
ObrazekObrazek
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez dariacw » 2009-03-18, 09:14

Pani Alu, nie znam ani Pani ani nie znałam Saruni, ale wiem, że strata ukochanego psa bardzo boli. Jak pisała pani Halina ma Pani jeszcze pieski, które Pani potrzebują, dzieci Saruni i jej przyszłe wnuki. Znajdzie w nich Pani ukojenie.
dariacw

psy: DSPP Swissy i labek Unga

Postprzez Ewa z Dżoszem » 2009-03-18, 10:43

Boleję nad odejściem Saruni.
Ale sposób, w jaki pożegnała się ze swoją najukochańszą Panią - uśmiechnięta - zobowiązuje.
Nie wiem, czy do końca zdaje Pani sobie sprawę, kim Pani jest dla społeczności forumowej.
Przywraca Pani wiarę w człowieka, w dobro - często gdzieś tam głęboko ukryte. Wychowuje Pani kolejne pokolenia psiarzy, przywraca właściwe proporcje różnym trudnym sprawom.
Zostaje rodzina. Osierocona - ale jest i trwa nadal.
Proszę zostać.
Ewa z Dżoszem

Postprzez Barb » 2009-03-18, 10:57

Kochana Aleńko, Bóg kocha całe swoje stworzenie taką samą miłością, nikogo nie wyróżnia i nie odrzuca. Bądź podobna do swego niebiańskiego tatusia i otocz swoją miłością tych, którzy pozostali... Sara tak by zrobiła.
Kochana spartkowa rodzinko presyłamy na słonecznych promykach pieśń miłości, niechaj wokół Was rozkwitają wspaniałe wspomnienia słodkiej Sary, patrzcie ile Saruni jest wokół :!: W każdym dziecku jest pół mamusi. Bądźcie z niej dumni!
Barb

psy: Hector (Żarty Żurek "Majowy Skarbiec")

Postprzez Alicja i Spartki » 2009-03-18, 23:16

chcieliśmy z mężem podziekować wszystkim za słowa otuchy.Nie myslałam że Sarunia ma tak wielu pzrzyjaciół .pzrepraszam za błedy ale na razie tak musi być.
od Smierci Saruni w kazej sekundzie zadaję sobie pytanie dlaczego tak sie stało .nic nie zapowiadało tragedii.W sobote do południa byliśmy na łace gdzie jak zwykle biegała ze wszystkimi spartkami.Bylismy wspólnie na zakupach siedziała jak zwykle na przednim siedzeniu obok mnie.Po powrocie do odmu poszła spac do garderoby ,po południu była na ogrodzie.Siedziałam na pienku i po kolei wyczesywałam psiaki.po jedzeniu poszły do mieszkania.Sarunia leżała w pokoju na kanapie -spała my ogladaliśmy telewizję.poszliśmy dosc póżno spać. Sarcia została .Do sypialni przyszła tylko Misia i arcia bo obje maja posłania przy naszych łózkach.Nad ranem przyszła do nas Sarcia.Wiadomo jak wskoczyła na łóżko to sie oboje obudziliśmy, ułożyła sie na kołdrze a ja pzrykryłam ja kocem,bo nie chciało mi sie wyciagac z pod niej kołdry. ,dobrze pamietam jej miarowy sen,i słowa kazika sarunia masz racje przytul sie do mnie nie do pani.Gdy sie obudzilismy dziewczyny spały na swoich miejscach.Mąż do mnie powiedział wiesz wypuszcze je na dwór.A ja mu odpowiedzialam ze niech jeszcze spią,u sąsiadów było pzryjecie weselne wiec pomyslalam ze wyjdą pózniej niech ludzie sobie pospia bo spartki jak wypadaja na ogród to szczekaja i szaleja z radosci.Zeszliśmy wypić kawe potem przygotowałam im jedzenie do misek i kazik poszedł na góre żeby sciagnać dziewczyny na dół.Jak wócił wiedziałam ze cos sie stało był blady usta mu drżały...................................................
Sarunia odeszła nie ma jej mi pozostała straszna rozpacz nie potrafie sie z tym pogodzić.Ciągle na nią czekam .powoli dociera do mnie że nie wróci i w kółko sobie powtarzam ze muszę dalej żyć dbać o spartki bo ona by nie chciała zeby im było zle.Teraz wiem że cokolwiek bede robić ,bede robić dla niej ,zgodnie z jej dekalogiem życia , w pokorze z szacunkiem do ludzi i zwierzat, kochając ,nie szukając zwady nie osądzajac bo to nie moja rola .Muszę jeszcze powiedzieć że tak samo kocham wszystkie spartki ,każde jest wyjatkowe na swój niepowatarzalny sposób i warte ogromnej miłosci i poświecenia.
Ostatnie zdiecie Saruni jak kazik je robiił nie wiedzielismy jeszcze że nie żyje.Sarunia jest cudowna i zawsze taka zostanie ,teraz juz nasz ANIOŁ STRÓŻ.
Obrazek
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez Drixon » 2009-03-18, 23:24

śpij Kochanie ... :cry:
Drixon

Postprzez Zuzanda » 2009-03-18, 23:28

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Zuzanda

psy: Laponia ,Tomek(*) ,Bleki
Hodowla: Black Velvet

Postprzez anula » 2009-03-18, 23:33

:cry: :cry: :cry:
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez EwaM » 2009-03-18, 23:37

Tak spokojnie,cichutko zasnęła...Zawsze będzie nad Wami czuwać... :cry: :cry: :cry:
EwaM

psy: Nera-prawie BPP i Bora-prawie bokser:))))

Postprzez Dżiani » 2009-03-19, 00:17

Alu, Kaziku - nie jestem w stanie nic mądrego napisać... ale Wy znacie nasze myśli...
Dżiani

psy: h. ARESIBO FCI

Postprzez meggy » 2009-03-19, 00:57

:cry:
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez Wydra » 2009-03-19, 01:46

Alu i Kaziku! Jak piękne było Sary życie,tak piękna była jej śmierć.Popatrzcie tylko na tę fotografię,Sara po prostu śpi
Wydra

Postprzez Wanda » 2009-03-19, 09:43

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
nie idzie nic napisać, przepraszam
Wanda

psy: Beta(*),Dracoh(*),Basma,Ginnger,Hocus,Denzel,Lara
Hodowla: Szczęście Ty Moje

Postprzez katarina1 » 2009-03-19, 09:55

:cry:
katarina1

psy: Lusia Spartańska Osada, Goliat (*)Spartańska Osada

Postprzez Tess » 2009-03-19, 10:04

Nie mogę pisać, Alu - tak bardzo mi przykro, słów brak :cry: :cry: :cry:
Tess

psy: Niuniuś i Mila ( Maisa Szumiaca Knieja )

Postprzez Alicja i Spartki » 2009-03-19, 10:16

Wandziu nie przepraszaj,to ja w kazdej sekundzie przepraszam Sarunie i zastanawiam sie co powinnam zrobić czy czego nie zrobiłam i nic mi mądrego nie przychodzi do głowy.Miała z nami naprawde dobrze dbałam o nią kochałam-zresztą jak o pozostałe spartki.Przecież byla niedawno na wystawie sedzina mnie spytała co robię ze ma w tym wieku tak piekną błyszczacą siersc.Biegała jak sarenka uwielbiałam patrzeć jak biega ona dosłownie płynęła w ruchu.Wczoraj dopiero zadzwoniąłm do naszego weterynarza jak mu powiedziałam to nie wierzył pierwsze słowa ............niemożliwe to przecież jest okaz zdrowia............długo rozmawialiśmy on wypytywał ja odpowiadałam zanosząc sie od płaczu bo tak trudno mi sie z tym pogodzic.Nie chce żeby przeszła do historii mojego życia,ona zawsze bedzie z nami.jak zasypiam to modlę sie za nia i do niej -mojego anioła stróża Myslę że wraz z odejsciem Saruni nadszedł kres naszej hodowli.dzis wiem ze nie umiem z honorem pożegnać zwierzaki jestem okropna beksa,mazgaj a one przecież maja prawo odejsc ,nie moge ich zatrzymać na siłę.Tak jak napisał Irek kazdy ma swoja swieczkę jedni długą drudzy krótką ale kazda kiedys zganie-ja musze to zzrozumiec to musi do mnie dotrzec.
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez Dafne » 2009-03-19, 10:23

Bardzo wspołczuję pani Alicjo. Nigdy nie zapomnę z jaką wielką ufnościa Sara
przytulała się do mnie, nigdy wcześniej nie poznanej osoby. Cały czas będę pamiętać wspaniałą,
jedwabistą sierść. Brakuje mi słów by wyrazić żal. :cry:
Dafne

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków