NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Postprzez Leszczyna » 2011-03-19, 23:27

Obiecanki cacanki a głupiemu stoi :lol:
Leszczyna

Ostrzeżeń: 0

Postprzez KasiaT » 2011-03-20, 15:07

Po wczorajszej depresji nie ma juz ani śladu :-) Tylko mój SZM jest dalej na fochu za stwierdzenie z mojej strony,że na obiad bedzie barszcz,jucha i świńska pitucha,a na deser każdy łyka kawał flegmy z nieboszczyka :mrgreen: ,a dla psiaków to byłam w stanie zwlec się z wyra i ugotować żarełko.No cóż sa rzeczy ważne i ważniejsze,a mi jest łatwiej stanąć na garach,bo mam chwytne paluszki,a Nefra najpierw musiałaby pójść na kurs gotowania ;-) .
A tak moje psiaki kanapowe zalegaja razem ,tyle tylko,że jak Obelix podrośnie,to będziemy musieli postarać się o większe łoże,bo jestem przekonana,że razem się wtedy na nim nie zmieszczą ;-)
obrazek
Obrazek został zmniejszony.
Moje obczochrańce zasypiające razem :mrgreen:
obrazek
Jednak Obelix to straszny pieszczoch i przylepa-dzieciak bardzo lubi wtulanie się do panciostwa-mam nadzieje,że zostanie mu tak do późnej starości :mrgreen:

obrazek
Moje psie dzieci po spadnięciu wczoraj śniegu cieszyły sie jakby im kto w kieszeń narobił :lol: i ciężko je było zagonić do domu
obrazek
Zabawa-szukaj Nefry-gdzie ja jestem :?:
obrazek
A tutaj
obrazek
Dwa misiowe bałwanki oblepione i mokre od śniegu
obrazek
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez OlgaO » 2011-03-20, 17:10

Boskie te wasze dzieciory i jakie rozkoszne!!!
OlgaO

psy: Rock'n'Roll Kropla Nadziei

Postprzez Ola_Dora » 2011-03-20, 21:08

O matyldo szafirowa. :shock: U was jeszcze taki śnieg. :shock: :roll:
A o psiakach co ja mam napisać. :roll: Sto dwudziesty siódmy raz, powiem, że są PIĘKNE. :mrgreen:
Ola_Dora

psy: EYOWA Ered Luin [*]

Postprzez Bijou » 2011-03-21, 11:07

Obelix rośnie faktycznie jak na drożdżach za niedługo z pewnością dogoni księżniczkę :lol: A co do fochów i obrażania to jak przywiezliśmy Adę to Bijou z nami nie gadała i pokazywała że bez nas się obejdzie i ma nas gdzieś przez dobre 1,5 mięsiąca a teraz wszystko przeszło i bez siebie żyć nie mogą :lol: Także będzie dobrze :-)
Bijou

Postprzez Leszczyna » 2011-03-21, 21:04

Bijou napisał(a):
Obelix rośnie faktycznie jak na drożdżach za niedługo z pewnością dogoni księżniczkę
:lol:
Ja mam czuja że on ją przerośnie :lol:
Leszczyna

Postprzez kerovynn » 2011-03-22, 11:23

Fajnie się razem przytulają :-D :-D :-D :-D :-D a mały nie gnębi suni podgryzaniem?
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez KasiaT » 2011-03-22, 15:30

"Bijou" A co do fochów i obrażania to jak przywiezliśmy Adę to Bijou z nami nie gadała i pokazywała że bez nas się obejdzie i ma nas gdzieś przez dobre 1,5 mięsiąca a teraz wszystko przeszło i bez siebie żyć nie mogą :lol: Także będzie dobrze :-)

Oj to mnie pocieszyłaś, bo ja już myślałam,że to tylko moja Księżniczka tak się zachowuje,i że zostanie mi tylko szlaban na telewizję,zakaz spotykania się ze znajomymi lub szkoła z internatem o zaostrzonym rygorze -oczywiście dla Nefry :lol:

"kerovynn"]Fajnie się razem przytulają :-D :-D :-D :-D :-D a mały nie gnębi suni podgryzaniem?

Nie nie podgryza jej,ale non stop się tochmolą :lol: ,on po niej łazi i robi co się mu podoba, a Nefra jest wtedy w 7 niebie i jak mały się nią nie interesuje, to sama go zaczepia do zabawy-więc mamy istny cyrk na kółkach,nawet telewizor zarasta pajęczyna od nie używania,a my bierzemy się za cokolwiek do roboty w domu jak nasze psiaki padają zmęczone i zasypiają.Nawet sąsiedzi są w silnym szoku,że zdołałam swego SZM przekabacić na berneńskie zakręcenie i zastanawiają się czy przypadkiem nie podaję SZM leków odmóżdżających i kiedy pojawi się u nas następny psiak,bo przez 6 m-cy,które tu mieszkamy to średnia jest całkiem niezła :lol:

A wracając do księciuna Obelixa,to niezły z niego gagatek rośnie :mrgreen: Nasze tałatajstwo zabieramy wszędzie ze sobą w ramach socjalizacji z otaczającą rzeczywistością ;-) I tak np wczoraj zabraliśmy nasze psie dzieci do babci i dziadka(moich rodziców),a po chwili zostawienia ich samych sobie na podwórku przeżyliśmy szok :shock:
Mój ojciec jest zapalonym "hodowcą"wszelakich zielonych roślinek i warzyw,więc w celu "odżywienia"ziemi zakupił kilka worków obornika.A były one całkiem dobrze zabezpieczone-ale nie ma rzeczy niemożliwych dla Obelixa ;-)
W ciągu 10 minut rozparcelował sam cały worek obornika,rozrywając go na strzępy,wytarzał się w nim cały i oczywiście skorzystał z McDonalda lub KFC jak kto woli-czyli z jego paszczęki zwisały kawałki "trufla" krowiego,a z paszczęki wydobywał się nieziemski aromat :lol: ,a jaki był z siebie dumny i zadowolony-jakby mu kto w kieszeń najsrał-i szczerze był zrozpaczony,że przerwaliśmy mu tak fascynującą zabawę i że do końca nie skorzystał z darmowej promocji takich rarytasów :lol: :lol: :lol: (więc mamy 1 kąpiel za sobą,przy której kłócił się z nami jak nigdy ostentacyjnie oszczekując sprawę).A Nefra na te jego wyczyny patrzyła z pewną dozą obrzydzenia,unosząc fafle z odrazą-dobrze,że chociaż ona jest bardziej wybredna co do spożywanych posiłków.
Dodam tylko,że piękne aromaty unosiły się dość długo w naszym domku :mrgreen:
KasiaT

Postprzez ruudzielec » 2011-03-22, 15:38

:lol: :lol: :lol: to sobie kawaler znalazł pyszności :lol: :lol: :lol: jak na to zareagował dziadek? :lol:
ruudzielec

psy: Viper

Postprzez umala » 2011-03-22, 15:57

:lol: :lol: :lol: :lol:
Byliśmy ostatnio w Białym ale niestety nie udało się nam wygospodarować czasu by przybyć na audiencję więc nawet nie dzwoniliśmy.
Wesoło macie :mrgreen: Pozdrowionka
umala

psy: Zenit JR

Postprzez KasiaT » 2011-03-22, 15:59

ruudzielec napisał(a)::lol: :lol: :lol: to sobie kawaler znalazł pyszności :lol: :lol: :lol: jak na to zareagował dziadek? :lol:

Dziadunio był bardzo zadowolony z poczynań wnusia,że taki uczynny,i że będzie miał w końcu pomocnika do prac ogrodowych i w nagrodę za swoje poczynania Obelix dostał całkiem niezły kawał gotowanej golonki,i przy okazji zdegustowana Nefra też się załapała na pyszne miesko :mrgreen:
umala napisał(a)::lol: :lol: :lol: :lol:
Byliśmy ostatnio w Białym ale niestety nie udało się nam wygospodarować czasu by przybyć na audiencję więc nawet nie dzwoniliśmy.
Wesoło macie :mrgreen: Pozdrowionka

Co się odwlecze to nie "uciecze" :lol: ,a wesoło to my mamy,oj mamy ;-)
KasiaT

Postprzez Justynka » 2011-03-22, 17:01

:lol: :lol: :lol:
Ale ubaw :mrgreen: ahh ten Obelix. Wesoło tam macie z dwójeczką "dzieciaczków" :mrgreen:
Dobrze, że Nefrunia zachowuje się jak na księżniczkę przystało i nie tarza się w smrodkach :lol:
Justynka

psy: Pako

Postprzez Bijou » 2011-03-22, 17:33

[quote][/quote] KasiaT
Oj to mnie pocieszyłaś, bo ja już myślałam,że to tylko moja Księżniczka tak się zachowuje,i że zostanie mi tylko szlaban na telewizję,zakaz spotykania się ze znajomymi lub szkoła z internatem o zaostrzonym rygorze -oczywiście dla Nefry :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: nie żle pozdrawiam będzie dobrze :->
Bijou

Postprzez Leszczyna » 2011-03-22, 19:46

:lol: :lol: :lol:
Leszczyna

Postprzez Kamil » 2011-03-22, 21:40

Fajny dwupak :-D Obelix słodki, a z Nefry bardzo ładna suczka ;-)
Kamil

psy: Jantar i Atos

Postprzez Tunia » 2011-03-26, 04:02

KasiaT napisał(a):W ciągu 10 minut rozparcelował sam cały worek obornika,rozrywając go na strzępy,wytarzał się w nim cały i oczywiście skorzystał z McDonalda lub KFC jak kto woli-czyli z jego paszczęki zwisały kawałki "trufla" krowiego,a z paszczęki wydobywał się nieziemski aromat :lol: ,a jaki był z siebie dumny i zadowolony-jakby mu kto w kieszeń najsrał-i szczerze był zrozpaczony,że przerwaliśmy mu tak fascynującą zabawę i że do końca nie skorzystał z darmowej promocji takich rarytasów :lol: :lol: :lol:

no to mial chopak rozrywkę :lol: a Wy jeszcze lepszą :lol:
Tunia

psy: Orsola

Postprzez Miśka » 2011-03-27, 00:11

Słodkie te Wasze psiaki,cudo!!! :-D
Jak nasza Gora podrośnie... chyba znów zgłoszę się do pani Kasi Leszczynki ;-)
Miśka

psy: Gora vel Olsza

Postprzez KasiaT » 2011-03-27, 09:40

Miśka napisał(a):Jak nasza Gora podrośnie... chyba znów zgłoszę się do pani Kasi Leszczynki ;-)

Bo berneńska choroba jest zaraźliwa i my mimo tego,że mamy już 2 to myślimy intensywnie o trzecim-oczywiście też berneńczyku :mrgreen:
KasiaT

Postprzez Leszczyna » 2011-03-27, 21:37

KasiaT napisał(a):
Miśka napisał(a):Jak nasza Gora podrośnie... chyba znów zgłoszę się do pani Kasi Leszczynki ;-)

Bo berneńska choroba jest zaraźliwa i my mimo tego,że mamy już 2 to myślimy intensywnie o trzecim-oczywiście też berneńczyku :mrgreen:

Co za zaraza 8-)
Leszczyna

Postprzez Agama » 2011-03-27, 21:38

boskie widoczki
Agama

psy: Philadelphia, Alhambra, Fiona, Kayah i Nemezis
Hodowla: Z CICHEJ GÓRKI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków