ORLANDO Stoplandia

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: ORLANDO Stoplandia

Postprzez KasiaT » 2012-04-03, 21:49

Tego mi było trzeba <tak> -Biszkoptowej telenoweli :mrgreen: Nie mogę uwierzyć,że Biszkopt ma tę samą maskotkę od małego szczonka-oj musi on ją ajlować na zawsze :mrgreen: (a jako mały urwipołeć był cudny,co oczywiście nie umniejsza jego atrakcyjności w chwili obecnej :love: ).
Widzę,że na Waszym terenie spacerowym też rozpoczęto wycinkę drzew i sterczą kikuty niegdyś tlenowyzwalaczy :-/ ,a od nieposprzątanych gałęzi można sobie oczy powybijać :-? (u mnie nasz spacerowy las zamienia się ostatnio od dzikiej wycinki w krajobraz po zgliszczach :-/ )-jedynym cieszącym się z nadmiaru patyczków jest na pewno Biszołak
Zdjęcie Pana Psa mknącego z prędkością światła powala na kolana :mrgreen:
KasiaT

Ostrzeżeń: 0
psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez Majszczur » 2012-04-03, 23:25

Ale się proporcje względem Gottfrieda pozmieniały ]:-> ... conajmniej jakby Biszon urósł <mysli>
Ja nie wierzę, że on tej chrumki nie rozpruł. U nas podobna patroszenie zaliczyła po minucie...
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez PaniBisiowa » 2012-04-04, 18:40

Biszobestia jest usatysfakcjonowana :-D

On ma pęd. Gdy robi kółeczka, manewruje pomiędzy drzewami (żeby tylko któregoś pięknego dnia nie zaliczył kontaktu z tą dużą roślinką), skacze przez rowy i pnie w szale biegu i widzę, że torpeduje w moją stronę chowam się za drzewo :mrgreen: Nie wstydzę się tego :mrgreen:

Tak, wycinki trwają już kilka miesięcy. Wysiekli las (duży jest) ile mogli. Pościnane drzewa wyglądają jak zwłoki. Dużo zwłok. Gałęzie jak leżały tak będą leżeć pewnie na zawsze. Zęby można sobie wybić. A moich mi szkoda ;-)

No pewnie, że prosiak został wygryziony :mrgreen: Dlatego teraz służy jak wieprz spacerowy do rzucania. Do zabawy gryzakowej Biszowi go nie dam bo będzie odgryzał kawałki i połykał. Dziękuję, postoję ;-) Chcę jeszcze pożyć :mrgreen:

Gottfried Leibniz jak widać na załączonym obrazku przeszedł zabieg usuwania twarzy.

Bez komentarza :mrgreen:
obrazek
Obrazek został zmniejszony.

A tak noszę kaganiec ;-) gdy nie jest chwilowo w użyciu (kieszonkę naderwał Bufozaur, rzecz jasna)
obrazek

Pozdrówki!
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez tysia » 2012-04-05, 14:35

Fajna relacja z życia Bisia. Piękny z Niego pies! <okok>
tysia

psy: Ejmi i Gacek (kundelki)

Postprzez Aga-2 » 2012-04-08, 23:05

No, właśnie zauważyłam kilka zdjęć Biszona bez kagańca i już się ucieszyłam, że tak macie na stałe, a tu czytam, że tylko chwilowo...
Życzę coraz mniej łykania i żeby chwila trwała!
Aga-2
Moderator

Postprzez PaniBisiowa » 2012-04-09, 18:54

Tysia, dzięki w imieniu Bisza :]

Aga, gdy biega ze świnią lub jakąs inną ulubioną zabawką to jest zajęty tylko nią (piłeczka już nie jest taka fajna ;-)) Nosi w paszczy, biega za nią. Poprawiła się znacznie reakcja na hasło "zostaw". Ale nie ufam mu w tym względzie nawet w 50%:-> Po prostu mam chyba śmiecio-fobię, która zostanie mi już do końca życia i będzie objawiać się przy drugim/kolejnym psie, o ile jakiś będzie. Strasznie się boję, że Biszkopt znowu nawcina się "rarytasów" i będzie to co było kiedyś. Gdy idziemy w miejsce nieuczęszczane przez ludzi kaganiec czasami ściągamy. Ale bywa tak, że zakłada się go ponownie po pięciu minutach bo natrafiamy na majtki, skarpetki, rękawiczki i inne ciekawostki. I teraz się przyznam jaką najobrzydliwszą rzecz w czasie spaceru zjadł Biszkopt. Nie, nie kupę. Była to zużyta podpaska. Wolę, żeby nosił kaganiec ;-) I podkreślam już dla zasady bardziej :mrgreen: - krzywda mu się nie dzieje, chociaż krata nie wygląda zbyt szałowo ;-)
Dzięki za życzenia :-D Może kiedyś będzie chodzić bez ozdoby na paszczy :-)

obrazek

Pozdrówki! :-)
PaniBisiowa

Postprzez KasiaT » 2012-04-09, 19:39

Jeżu jaki elegancki Biszołak,albo raczej powinnam się poprawić i napisać Wielce Wielmożny Pan Biszkopt :mrgreen: -z tą muchą wygląda tak dostojnie,inteligentnie,oczytanie, wyrafinowanie :love2:
Wcale się nie dziwię,że masz do niego ograniczone zaufanie,bo po tylu przygodach co się z nim miałaś to nie zakładanie mu kagańca na spacerach można by było nazwać sportem ekstremalnym lub szkołą przetrwania <tak> (łączę się Z Tobą w bólu i strachu spacerowym ,bo sama mam to samo ze swoim Obelixem,a upodobania śmieciowe ma identyczne jak Biszkopt :roll: ).
KasiaT

Postprzez Elmo » 2012-04-09, 19:50

Biszu piękny, buziaki :love2:
Fotorelacje robi Pani genialne <tak> <brawo>

Co do kagańca to nie dziwię się w ogóle, sama też zakładam Borysowi, w miejscach publicznych tym bardziej <tak>
Elmo

psy: Etap i... :]
Hodowla: Majowy Skarbiec

Postprzez PaniBisiowa » 2012-04-12, 21:04

KasiaT napisał(a):Jeżu jaki elegancki Biszołak,albo raczej powinnam się poprawić i napisać Wielce Wielmożny Pan Biszkopt :mrgreen: -z tą muchą wygląda tak dostojnie,inteligentnie,oczytanie, wyrafinowanie :love2:

Ło matko :mrgreen: Kasia pojechałaś :mrgreen: Dziękuję, gdyż ta mucha to moje dzieło :P Prototyp bardzo prototypowy.

Elmo napisał(a):Fotorelacje robi Pani genialne <tak> <brawo>

Dziękuję :-) No, ja mam nadzieję, że przy tej Pani to Bisiową zjadło ;-) Bom ja Paula. Nie Pani :mrgreen:

Pozdrówki, rzecz jasna!
PaniBisiowa

Postprzez koralik » 2012-04-17, 23:34

Biszołak w muszce tak elegancki - nic tylko z kawalerem na bal się wybrać :-D
Przystojniacha <buzki>
koralik

psy: DSPP - Rico, DSPP - Mozart

Postprzez dorciaj » 2012-05-30, 19:45

No nie - Bisiu miśkobójca :shock: - ten to zawsze coś musi odwalić <hahaha> .
dorciaj

psy: Fito Piorun Aris

Postprzez PaniBisiowa » 2012-06-02, 19:05

O, Dorcia odgrzebała Biszona :D Że też się jeszcze o starym Zweisteinie pamięta ;)
Czuję się zobowiązana do zdania krótkiej jak zawsze relacji. Bufindo biszuje przez świat w dalszym ciągu. Darował mi ostatnimi czasy wyskoki „żywieniowe”. Względny spokój. Nie wiem co jest grane. Czekam na jakieś wiekopomne wydarzenie w stylu – Biszkopt pożarł swoją stopę. Mniej niezapomnianym wydarzeniem było utopienie w rzece telefonu (już drugi poniósł śmierć w ten sposób.) oraz aparatu. Za jednym zamachem. Gratulacje! Dobrze, że nie mamy telewizora bo zapewne pierdyknąłby w niebyt.
Psiuch, jak na trzylatka przystało, uprawia namiętne furiozum.
W dalszym ciągu uwielbia mizianie uszek, masaż łapek i spanie na nieswoje poduszce. Tak, częstuje się poduchą. Najlepiej śpi się na środku pokoju z poduszką pod głową.

Atak na patysia!
obrazek

Co ty mi tu jakieś wykałaczki rzucasz.
obrazek

Cium, cium ;)
obrazek

Furiozalny Biszuś.
obrazek

Pozdrowienia dla Pioruna :mrgreen: Aż się B. ubranko poprzesuwało.
obrazek

Pozdrówki! :-)
PaniBisiowa

Postprzez Barbel » 2012-06-02, 19:15

Biszonie, jesteś bosski i dynamiczny i energetyczny!
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez KasiaT » 2012-06-02, 20:01

Biszołak wspaniały-szkoda tylko,że Pancia ostatnio tak rzadko Ciebie pokazuje.
Jako król furiatów wygląda zaiste najnormalniej po swojemu :mrgreen: -cudnie lekko zwichrowany w swoim szaleństwie :mrgreen:
I faktycznie może iść w konkury z Piorunem-jeden i drugi niezły cyrkowiec :love:
KasiaT

Postprzez Cefreud » 2012-06-03, 17:03

o cię cholera. Może wpadniecie do mnie z wizytą i uprowadzicie dzieciom część tego badziewia elektronicznego, która im mózgi zaśmieca?
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez baksak » 2012-06-03, 17:16

PaniBisiowa napisał(a):(...) Furiozalny Biszuś. (...)

Wow! Nawet Borsuk by się przestraszył! <haha>
baksak

psy: Expert [*] i Gerda (Majowy Skarbiec)

Postprzez Elmo » 2012-06-03, 19:03

PaniBisiowa napisał(a):obrazek

Ależ kolega wystrzałowo spędza czas! <haha>
Elmo

psy: Etap i... :]
Hodowla: Majowy Skarbiec

Postprzez saba&mlis » 2012-06-03, 19:16

Bisz po prostu lewituje :mrgreen:
saba&mlis
Moderator Działu

psy: Buba

Postprzez PaniBisiowa » 2012-06-03, 21:13

Barbel napisał(a):Biszonie, jesteś bosski i dynamiczny i energetyczny!

KasiaT napisał(a):Biszołak wspaniały-szkoda tylko,że Pancia ostatnio tak rzadko Ciebie pokazuje.
Jako król furiatów wygląda zaiste najnormalniej po swojemu :mrgreen: -cudnie lekko zwichrowany w swoim szaleństwie :mrgreen:

Fakt. Zachowuję się jakby miał trzy miesiące ;) Taki jego urok zakalcowaty :D Jest nam razem dobrze. I to jest chyba najważniejsze.

Cefreud napisał(a):o cię cholera. Może wpadniecie do mnie z wizytą i uprowadzicie dzieciom część tego badziewia elektronicznego, która im mózgi zaśmieca?

Hahaha Nie ma problemu :D Opłatę pobieram w pączkach z różą :D Mam na myśli pączki „spożywcze” ;) W innych pączkach nie gustuję:D Żeby popsuć mikser przy pierwszym użyciu to trzeba być mną (reklamuję się teraz).

baksak napisał(a):
PaniBisiowa napisał(a):(...) Furiozalny Biszuś. (...)

Wow! Nawet Borsuk by się przestraszył! <haha>

:D Przynajmniej widać, że ma wszystkie zęby :D

Elmo napisał(a):Ależ kolega wystrzałowo spędza czas! <haha>

saba&mlis napisał(a):Bisz po prostu lewituje :mrgreen:

A jak :D Jest zbyt młody,żeby ciągle wąchać swoje stopy.

Teraz nastąpi bardzo krótkie (i bez szczegółów) uwznioślenie :D szczupłego berneńczyka. Biszek jest psem szczupłym. Waży ok. 48 kilogramów. Skóra i kości ;) Można zagrać tango na żebrach. Tłuszczu na nim nie uświadczy w mej skromnej wielce ocenie. Ale… Jest bardzo zwinny i skoczny. Potrafi zrobić w powietrzu obrót o 360 stopni :D Zasuwa po górkach jak Bodzio mały helikopter. Stromizny mu nie straszne. Uwielbia pływać. Gdyby mógł to siedziałby w wodzie aż by mu sierść wylazła i zęby obrosły glonami. Patrzenie na Bisz-kulę w locie aż boli :D Zatrzyma się na drzewie czy się nie zatrzyma? Czasami poczłapie noga za nogą, żeby nie było ;) Wydaje mi się, że od dziecka miał dużo ruchu. Gdy był małym Pampuchem uważałam, żeby nie przedobrzyć. Biegał tyle ile sam chciał. Stawy ma w porządku.
Niesamowity widok gdy pędzi :) Te rozwiane uszy, ten jęzor :D Ma się wrażenie, że łapy zarzuci na głowę, jeśli ta wcześniej nie odpadnie. Aż się wzruszyłam. Ale gdy zniucha g*wno – nie odwołasz;)

obrazek

Pozdrówki!
PaniBisiowa

Postprzez aga.s » 2012-06-03, 22:15

Biszonku jesteś cudny .U nas mieszka panienka , która dotrzymałaby Ci kroku w szaleństwach :radocha2: Jak na razie wszyscy towarzysze wysiadają szybciej niż ona ;> No , może poza niezniszczalną bulterierką ,ale ona nie lubi się kąpać .
aga.s

psy: Indiana Jones , Basanti i Gabana BPP
Hodowla: Melle Dulcior

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków