GRANDA i... jej banda ;)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: GRANDA i... jej banda ;)

Postprzez Majszczur » 2010-06-16, 09:02

Dziewczyny nie zazdrościć bo Wam się uroda popsuje ;-) :!: tylko na rzęsach stawać co by na kolejne Jaśkowe Spotkanie się wybrać :idea:
Dodam jeszcze, że wróciłam do Wa-wki z wałówką jak po weekendzie u Mamy za studenckich czasów :lol:
@kerovynn Ania, Bertusi to ja najchętniej osobny wątek bym założyła, ale nie wypada chyba tak pośmiertnie... wiesz, że drugiej takiej to już nigdy... eeech... że ona nie doczekała tych spotkań :cry:

Grandzior daje czadu.
Wczoraj polowała na gołębie. Tak się zapamiętała w pogoni, że nie zauważyła zmiany obiektu ściganego i ścignęła srokę, a ta zamiast uciekać... zaatakowała :roll:
Grandzioszczurek zgłupiał i się trochę zląkł, bo nie dość że sroka dziobek ma chyba ostry to jeszcze pociągnęła Grandziora za chore (infekcja) uszko... auć :->

Ta biało czarna latająca zabawka jakaś taka ostra była, ale moja Duża Pancia mówi, że chyba zapuściłam się zbyt blisko drzewa z gniazdem i dlatego dostałam po łbie. Mały Panek mnie pocieszał jak zapłakałam
Obrazek

Duża chyba wie co mówi. Na wszelki wypadek schowam się w trawie jakby to czarno białe nadleciało teraz na pewno mnie nie zauważy. Będę czujna, będę pamiętać że niebezpieczeństwo może spaść z nieba. Szkoda, że tak nie spada kiełbasa :->
Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i raczej nie będę już chodzić koło tego drzewa. Mały jak chce niech idzie. Ja zostaję z Dużą.
Obrazek

:->
Ostatnio edytowano 2010-06-16, 10:21 przez Majszczur, łącznie edytowano 1 raz
Majszczur

Ostrzeżeń: 0
psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez Majszczur » 2010-06-16, 09:18

Najbardziej to lubię jednak takie duże co od razu je widać. Nie czają się z góry i tak zaje..fajnie pachną. Duża Pańcia mówi, że ciocia Berta miała tu catering. Chyba na razie nie czaję o co kaman, chociaż... ten zapach... coś mi jakby świta. Jak nie będą patrzeć to spróbuję! Jak się tak porządnie zaciągnę leżąc na balkonie to czuję dobrze ten catering. Mniam!
Duża mówi, ze ciocia Berta chodziła do stajni prawie codziennie, ale zmieniła się dyrekcja i teraz psów nie wpuszczają. No to jakaś granda! Ale chociaż mogę z balkonu popatrzeć i na spacerku przez kratkę.
Ale faaajnie paaachnie.

Obrazek

Obrazek

To one tak pachną i Duża mówi, że produkują batoniki ??? ... mówi też, że Ciocia Berta była odważna i łapała świeżonkę bezpośrednio z dystrybutora... hmmm... nie spocznę jak nie dowiem się co tak naprawdę jest grane z tym cateringiem :!:
Obrazek

Obrazek

Niestety to nie moje konie... my tylko mieszkamy vis'a'vis stajni SGGW... ale gdy rano w sypialni, a wieczorem na balkonie wciągam ich zapach to czuję się jakby były moje ;-) :-D
Majszczur

Postprzez Justyna.Sz » 2010-06-16, 15:24

Oj znajome widok, kiedyś byłam częstym gościem w tej stajnii:)
Justyna.Sz

psy: Oti Kropelka, Baccara BV, Cayenne Bakoti
Hodowla: Bakoti

Postprzez Guard » 2010-06-16, 16:35

Ja się cieszę, bo jak wszystko odbędzie się zgodnie z planem, to już niedługo Grandę osobiście poznam.
No i Jej Bandę też :-)
Guard

psy: Parwuś, Rota, Scarlett, Winter(*), Moris(*)

Postprzez kerovynn » 2010-06-16, 18:18

Magda - a może by założyć taki wspomnieniowy wątek? Można by tam i fotki wstawiać i jakieś opowieści, wspomnienia..., na pewno wiele osób wróciłoby pamięcią do swoich ukochanych psiaków. O tych żyjących piszemy na okrągło, a te co odchodzą maja tylko smutny, pożegnalny wątek w Tęczowym Moście..
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Drixon » 2010-06-16, 19:48

Jeżu jak to młode szybko rośnie (a jeszcze nie użyźnione nawozem :lol: )
Drixon

Postprzez Wydra » 2010-06-16, 21:22

kerovynn napisał(a):Magda - a może by założyć taki wspomnieniowy wątek? Można by tam i fotki wstawiać i jakieś opowieści, wspomnienia..., na pewno wiele osób wróciłoby pamięcią do swoich ukochanych psiaków. O tych żyjących piszemy na okrągło, a te co odchodzą maja tylko smutny, pożegnalny wątek w Tęczowym Moście..

Świetny pomysł.
Wydra

Postprzez Wydra » 2010-06-16, 21:24

Dzięki tym stajniom w pobliżu,Grandzia z końmi będzie za Pan brat :mrgreen:
Wydra

Postprzez kreska » 2010-06-16, 21:52

Majszczur napisał(a):
[i]To one tak pachną i Duża mówi, że produkują batoniki ??? ... mówi też, że Ciocia Berta była odważna i łapała świeżonkę bezpośrednio z dystrybutora... hmmm... nie spocznę jak nie dowiem się co tak naprawdę jest grane z tym cateringiem :!:

:mrgreen: :mrgreen:
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez dorciaj » 2010-06-16, 23:49

kerovynn napisał(a):Magda - a może by założyć taki wspomnieniowy wątek? Można by tam i fotki wstawiać i jakieś opowieści, wspomnienia..., na pewno wiele osób wróciłoby pamięcią do swoich ukochanych psiaków. O tych żyjących piszemy na okrągło, a te co odchodzą maja tylko smutny, pożegnalny wątek w Tęczowym Moście..

Wątek tego typu już powstał - zajrzyjcie - może fajnie byłoby go rozwinąć ;-) viewtopic.php?f=9&t=3994&p=164889&hilit=cztery+%C5%82apy#p164889

Żeby nie było, że moderator pisze nie w temacie :mrgreen: pragnę zauważyć, że Grandziołek jest przepiękny - nawet o wiele ładniejszy niż te wszystkie obroże razem wzięte co jej Pańcia zakłada :lol:
dorciaj

psy: Fito Piorun Aris

Postprzez kerovynn » 2010-06-17, 10:31

dorciaj napisał(a):Wątek tego typu już powstał - zajrzyjcie - może fajnie byłoby go rozwinąć ;-) viewtopic.php?f=9&t=3994&p=164889&hilit=cztery+%C5%82apy#p164889

Dzięki DorciaJ, zaraz tam zajrzę i pościągam pajęczynki :-D . Magda szykuj fotki wspomnienia o Berci :-D
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Majszczur » 2010-06-17, 10:45

kerovynn napisał(a):
dorciaj napisał(a):Wątek tego typu już powstał - zajrzyjcie - może fajnie byłoby go rozwinąć ;-) viewtopic.php?f=9&t=3994&p=164889&hilit=cztery+%C5%82apy#p164889
Dzięki DorciaJ, zaraz tam zajrzę i pościągam pajęczynki :-D . Magda szykuj fotki wspomnienia o Berci :-D
Super, dzięki Dorota, czegoś takiego właśnie mi brakowało. Muszę tylko przywieźć jedyne zdjęcie Lobo (ONka z którym się wychowałam). A historie z Bertuszką wiecznie żywe, mogę trzepać jak z rękawa, a fotek... kilka tysięcy :roll:

A póki co chciałam powiedzieć, że muszę chyba złożyć w hodowli reklamację... kupowałam psa pasterskiego, a mam... myśliwskiego :shock: proszę tylko zerknąć jak pięknie robi stójkę na ... guniaka czerwczyka :lol:
Obrazek
Majszczur

Postprzez Beatinka » 2010-06-17, 11:19

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale ona PIĘKNIASTA w tych trawach !!!! i jeszcze ten pióropuszowy łepeczek :mrgreen:
BOMBA !!!
Chyba sobie ukradnę jej ostatnia fotę, bo jest cudna. ;-)
Beatinka

Hodowla: Ciepła Ostoja

Postprzez Roxanka » 2010-06-17, 11:54

Grandzia cudeńko :-) do schrupania :-D
Roxanka

psy: TUNDRA Maltabar [']

Postprzez Kinga & Panda » 2010-06-17, 15:49

Jeju... Jaka ona piękna :-D
Kinga & Panda

psy: Panda, Dżeki

Postprzez Vanilla Sky » 2010-06-17, 16:02

Tak, jest naprawdę przepiękna :-D

Hmm.. coś mi się zdaje, że ja też złożę reklamacje. Myśliwi atakują! ;-)

Całusy dla Ślicznotki!!
Vanilla Sky

psy: FEDERICO Bene Vobis i VANILLA SKY von Romanshof

Postprzez Wydra » 2010-06-17, 23:51

Jak widać na załączonym obrazku,Grandzia jest wszechstronnie uzdolniona ;-) :mrgreen: Może jeszcze Krzysiowi obiadki zacznie gotować :?: :lol: :lol: :lol:
Wydra

Postprzez Majszczur » 2010-06-18, 11:09

Gotować to raczej nie, ale pożerać zapewne mogłaby, ale nie będzie miała szansy bo trwa trening, ze pies idzie na miejsce jak talerze lądują na stole. Żałuję, że nie mogę tego nagrać, jestem pewna, że nawet nawiększy ponurak uśmiechnąłby się pod nosem ;-) Granda jest... zdecydowanie bardziej uparta niż była ciotka Berta.

Z powodzeniem może natomiast być wypożyczana do usuwania skoszonej trawy... nie trzeba grabić i wywozić, wystarczy Grandę wpuścić.
Jeszcze niedawno podśmiewałam się z filmiku o uzależnieniu Chilli (od kabi) a teraz walczę z nałogiem mojej Grandy. Ale żeby chociaż pasła się klasycznie metodą "na skubanego" o nie... ona nie ma w zwyczaju wykonywać zbędnych ruchów, choćby tych przy skubaniu trawy, ona spokojnie poczeka w cieniu świerczka aż nasz osiedlowy konserwator zieleni Paweł przeleci po trawniczku kosiareczką i... zaczyna wciągać skoszone brykiety najczęściej w nonszalanckiej pozycji horyzontalnej bocznej z tendencją do przeturlania się przez grzbiet na drugi bok, bez przerywania konsumpcji :roll: ;-)
Efekt jest taki, że dzisiaj zrobiła qpę składającą się w 70% z niestrawionej sieczki, nawet dzieci zauważyły różnicę (koment Mai: "Mamoooooo... a Granda robi końskie pączki!).
Cudownie :roll: Berta pożerała Granda produkuje. Cyrk :->
Jakby żyły w dwupaku były by samowystarczalne... prawie jak perpetum mobile....
Majszczur

Postprzez Hekate » 2010-06-18, 11:18

Majszczur napisał(a):Z powodzeniem może natomiast być wypożyczana do usuwania skoszonej trawy... nie trzeba grabić i wywozić, wystarczy Grandę wpuścić

To zapraszam do mnie, 2500m kw trawy do koszenia i już nieraz nie ma co z nią zrobić :roll:
Hekate

Postprzez PaniBisiowa » 2010-06-18, 17:26

Magda, jesteś pewna że to trawa, a nie np. bazylia? :lol: :-P
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków