Bardzo wszystkim dziękuję za ciepłe słowa dla Spartunia.po prostu ze wzruszenia mnie zatyka i łży płyna same.Powiem tak
Ulcia spartek miał robione wszystkie potrzebne badania włacznie z prześwietleniem klatki piersiowej czy coś tam sie nie czai.dzieki Bogu płuca czysciutkie.Oczywiscie ze robiiliśmy mu usg jamy brzuszmej.w dzień badania nie było żadnych podstaw do obaw ,wątroba stan dobry ,nerki nawet bardzo dobry/jak na ten wiek-takiego określenia użył weterynarz/jądra w doskonałym stanie

siusiak też bez jakichkolwiek zmian chorobowych

.Zrobiona była morfologia biochemia z oceną czynnosci nerek i watroby,badanie moczu oraz poziom cukru.jak na razie wsio ok .jedynie podniesione lekko próby watrobowe ale jak mi powiedział wet w takim wieku to stan psa jest i tak bardzo dobry.
Na święta przyjechał Zenek rodzinny weterynarz który też obejrzał wyniki, zdiecia z usg z płytki,zdiecie prześwietlenia płuc i powiedział tyle No No spartek brawo widać ze prezesura ci słuzy-tak trzymaj

.No i co popłakuje sobie od czasu do czasu po kątach ale ze wzruszenia jak widzę jaki jest szczęśliwy jak wychodzimy o 6 rano na spacerek -co prawda krótki bo jego trasa to odcinek dwóch słupów i powrót do domku.Wieczorem powtórka spacerku a w dzień obowiążki czyli zabawa z młodymi

oraz zbawienna drzemka weterana

.jeszcze wczoraj kazik popatrzył na prezia z czułoscią i powiedział ,,,,,,,,,,,ciekawe czy otworzy jeszcze w tym roku wystawe.?
U nas w Witnicy odbywa sie co roku wystawa psów niekoniecznie rasowych. po krótkich przemowach ludków Spartek jako przedstawiciel tych o których głównie chodzi czyli czworonogów na rozpoczęcie imprezy daje głos do mikrofonu.Powiem wam cos pieknego biorącego za serce najbardziej zatwardziałego przeciwnika czworonogów.Mam nadzieję ze i w tym roku nas nie zawiedzie i uroczyscie z ogromnym wzruszeniem rozpocznie wystawę.
Nawet gdybym chciała udawać ze nie wiem ile ma lat to patrząć na niego widzac te piekne śiwo -rude fasolki nad oczami czy pokryty siwizną pycholek z uporyczywoascia maniaczki mówie sobie że jest dzielny a jemu ze bardzo bardzo go kocham a on sie tylko radosnie uśmiecha bo wie ze to prawda.