Aferka,Chili Pragnienie Miłości i ciocia Fanta

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Postprzez sylwiaczek » 2007-08-07, 13:42

Biedna Amanda, na życie pozowaniem do zdjęć musi zarabiać :-P Piękna z niej modelka i modnisia. Pozdrawiamy
sylwiaczek

Ostrzeżeń: 0
psy: Luna Dark [*], Meggie [*], Seneka [*]

Postprzez Vel_Pan_Rekin » 2007-08-07, 23:22

marzena napisał(a):Moja mama mawiała, że najładniejsze dzieci to brudne dzieci, bo widać, że się fajnie bawiły i są szczęśliwe. Tak sobie myślę, że to dotyczy także psów. Choćbyśmy nie wiem jak chcieli, aby zawsze wyglądały jak na wystawie to i tak są najpiękniejsze gdy się upaćkają. Vide: Amanda z dziobem w błotku :mrgreen:

No wlasnie Pani Afery nie wie jeszcze, ze bern to moze byc albo czysty, albo szczesliwy :-D

Slowem - zadowolony bern to brudny bern :-)
Vel_Pan_Rekin

Postprzez kabi » 2007-08-08, 12:52

Od samego początku mieszkania z Aferą, zrozumiałam, że najszczęśliwsza jest, gdy wróci do domu z ubłoconymi łapami i czarną mordką. A jeszcze szczęśliwsza jest, kiedy wskoczy od razu na łóżko i słyszy moje bezradne, piskliwie "nieeeeeeeeeee!".
2 miesiące przed czerwcową wystawą, wykąpała się w jeziorze w skórzanej, czerwonej obroży i oczywiście zafarbowała. Zapewne ludzie myśleli, że jej gardło podcięłam. Co gorsze, niczym nie dało się tego zmyć. Do dzisiaj męczę się z czerwonymi przebłyskami na białej sierści. Więc może być całkowicie zadowolona z tego, że nie wygląda jak pies-prosto-od-fryzjera ;)

Ale jak ja mogę jej nie robić zdjęć, skoro jestem w niej bezgranicznie zakochana, a ona nie ucieka przed aparatem ... :>

Parę miesiecy temu ...

Obrazek

Obrazek

A gdy była mała, to się tak ślicznie uśmiechała ...

Obrazek

Fotografia z cyklu "gdzie jest Afera?".

Obrazek

Z Pańcią

Obrazek

Miś Panda

Obrazek

Z Pozdrowieniami od Afery

Obrazek

Ps. Nie musi na siebie zarabiać, wystarczy że jest :)
kabi

psy: Amor(landseer)

Postprzez marzena » 2007-08-08, 13:33

Jest cudna! A to wszystko to były żarty!Absolutnie każda fotka jest znakomita i w każdej sytuacji Aferka prezentuje się nadzwyczajnie :-D A zresztą nic dziwnego - dnia ósmego...
marzena

Postprzez Ania Gd » 2007-08-08, 13:35

Zwłaszcza to zdjęcie "w sepii" jest śliczne.
Ania Gd

Postprzez Magda » 2007-08-08, 17:21

kabi napisał(a):wykąpała się w jeziorze w skórzanej, czerwonej obroży i oczywiście zafarbowała. Zapewne ludzie myśleli, że jej gardło podcięłam. Co gorsze, niczym nie dało się tego zmyć. Do dzisiaj męczę się z czerwonymi przebłyskami na białej sierści.

Też przerabialiśmy kąpanie w czerwonej obroży :mrgreen: - a potem sto różnych szamponów, niby wybielających, mydełka diamentowe i inne... i nic :-P :lol:

Modelka piękna i piękne zdjęcia!!! :-)
Magda

Postprzez kabi » 2007-08-09, 12:10

I po jakim czasie zeszło ? Bo jak już mówiłam, Afera do dzisiaj ma czerwone przebłyski.
Oprócz szamponów wybielających,nacierałam sierść cytryną (fryzjer dla psów mi tak poradził) do momentu aż biały włos nie zrobił się żólty i wtedy kompletnie załamałam ręce:) Przynajmniej ślicznie,cytrusowo pachniała.
Podczas wczorajszego spacerowania po Polach Mokotowskich, modelka moja doświadczyła prawdziwej, samczej miłości od której nie mogła się opędzić. Dzielnie znosiła zaloty beagle i właściwie nie zwracała na niego uwagi ... lecz po godzinie tejże "zabawy", błagalnych spojrzeń w moją stronę żebym "coś z tym zrobiła" zrozumiała, że musi poradzić sobie sama i PIERWSZY RAZ W ŻYCIU warknęła. Nie wiem która z nas była bardziej zdziwiona, choć na mojej twarzy od razu pojawił się wielki uśmiech.
Musiałam się pochwalić, bo sądziłam, że Afera to taka poracha, która nie potrafi się obronić, a tu proszę jaka miła niespodzianka :-)

Obrazek

Obrazek

Pomijając to,w jakim stanie sunia wróciła do domu (obśliniona,mokra,zabłocona), ja wróciłam w dokładnie takim samym. I to było okropne ;>
kabi

Postprzez Szilkowa » 2007-08-09, 15:03

Ale no zabawa chyba była na 102 :-D Pozdrowienia ale pięknej psiuni :-)
Szilkowa

psy: Szila-bpp Tia-bc

Postprzez kabi » 2007-09-11, 22:45

Pierwsze dwie wystawy przetrwałyśmy, postanowiłam więc przypomnieć o Aferze, umieszczając przy okazji pare zdjęć z Warszawy ;-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Braciszek się odnalazł

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To tyle z wystaw.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wierna czytelniczka pozdrawia ...

Obrazek

:)
kabi

Postprzez Cefreud » 2007-09-11, 22:47

cha, to już wiem kto był tajemniczym psim Batmanem ;-)
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez kreska » 2007-09-11, 23:24

A ja dopiero teraz zobaczylam beagla zalotnika :mrgreen: dla mnie Aferka w tym czarnym plaszczyku wyglada jak szpieg z krainy deszczowcow...karamba ;-)a patrzac na Late z tymi wisiorami z sliny u pyska, przypomina mi sie pan ktory, w sobote na wystawie wypytywal o bernenczyki i jednym z pytan bylo czy te pieski sie slinia....nieeee skad ;-) :mrgreen:
pozdr...
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez Marta » 2007-09-12, 08:29

Świetne zdjęcia! "Wierna czytelniczka" najlepsza! :mrgreen:
Marta

psy: Debora, Karmel, Campari, Cherry, Tores
Hodowla: Zielone Ścieżki

Postprzez Szilkowa » 2007-09-12, 08:57

Ale piękna z niej psinka a modelki jeszcze więkżej od niej nie widziała :-D
Szilkowa

psy: Szila-bpp Tia-bc

Postprzez kabi » 2007-09-12, 10:25

Wątpliwości zostały rozwiane co do Batmanki ;-)
Kreska, właśnie o tym samym w pierwszej chwili pomyślałam jak zobaczyłam fote Łaty. Całkiem przekonywujące byłyśmy w tym "nie e, nie ślinią się, na pewno nie tak jak Bernanrdyny", ale widać siostrzyczka postanowiła obalić nasze poglądy ;-)
kabi

Postprzez Grażyna i Coffee » 2007-09-12, 14:18

Obie jesteście piękne , a że jedna sie trochę ślini :lol: , to cóż , jakąś wadę trzeba mieć :-D
Pozdrawiamy
Grażyna i Coffee

Postprzez kabi » 2007-09-12, 15:45

heeej, to nie Afera sie slinila tylko jej siostra Łata :P
kabi

Postprzez Natka i Szisza » 2007-09-12, 21:34

Super niunia, miałam okazję zobaczyć ją osobiście na niedzielnej wystawie :) Jest cudna!

Już wiem kto mnie tak rozbawił siusianiem na ringu :mrgreen:

Pozdrawiamy serdecznie! Może jakiś spacerek? Bo my też warszawskie...
Natka i Szisza

Postprzez kabi » 2007-09-13, 13:33

Ja się ciesze, że tylko nasikała, bo tuż przed wyjściem ze stadionu zrobiła kupę ;-)
Jasne, że jestem chętna na jakiś spacerek w Wawie. Trzeba coś zorganizować w takim razie :)
kabi

Postprzez anka » 2007-10-07, 15:54

Witam,
dopiero odkryłam to forum i bardzo się cieszę, tym bardziej, że odnalazłam siostrę mojego Tytusa (Anderasa) - Aferę (Amandę)!
Serdecznie pozdrawiam:)
anka

Postprzez kabi » 2007-10-26, 14:35

Od ostatniej wizyty w tym temacie,minelo troche czasu,a i zdjęć przybylo wraz z nowymi radosnymi historiami...
Z okazji Nowodworskiej wystawy, ktora to rozbudzila w pańci nadzieje i próżność, postanowilam umiescic parę zdjęć,zarówno z ww.wystawy, jak i tych pozaringowych,zupełnie prywatnych :)

Zacznijmy więc po kolei ...

Pani,troche zmeczona sobotnia noca ;) poczula,ze wygodniej i lżej jest kucać, niż stać. Tak więc kucałyśmy sobie w każdej wolnej chwili ...

Obrazek

Obrazek

Afera, wraz z siostrą ukochaną, szalały, brykały, rzucały sie po całym ringu ... jak to profesjonalistki :)

Obrazek

Jednak Panciom udało się ujarzmić niesforne modelki ... bym dalej kucać mogła.

Obrazek

Afera z początku nie chciała pozować ...

Obrazek

Ja natomiast - chętnie, choć najwidoczniej pomyliłam miejsce pierwsze z piątym, o czym świadczy ten gest zwycięstwa. Ni to hurra, ni to yes,yes,yes.

Obrazek

Ben, w tym czasie czarował swoim urokiem york'a. Obrazek z serii tych rozczulających.

Obrazek

Poszliśmy więc wszyscy razem do porównania. Wynik oczywiście nie był chyba dla nikogo zaskoczeniem :) Miło było znaleźć się w tak utytułowanym gronie .

Obrazek

Na sam koniec,zachciało się księżniczce pozować :>

Obrazek

W drodze do domu

Obrazek

"Po powrocie też nie dali mi spokoju!"

Obrazek

Obrazek

Lew wcale nie jest królem zwierząt, berneńczyk bez problemu powali go na łopatki

Obrazek

Obrazek

I sobie na nim uśnie

Obrazek

Spacer z Chivasem, Anubkiem i kunikiem(?). Dodam, że dłuuuuugi spacer :)Ale w pięknych okolicznościach przyrody.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz zdjęcie bardzo wstydliwe, bardzo prywatne - tzw.nowoczesne nauszniki :|

Obrazek

Tadam !
Do zobaczenia :)
kabi

Poprzednia stronaNastępna strona