Bax i Eddi - urwisy jakich mało :)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Postprzez Alicja i Spartki » 2008-02-28, 09:11

Betty maluszek jest cudny , pysio mu sie cieszy to znak że wyrosnie z niego bardzo kontaktowy przyjaciel człowieka i ze czuje sie dobrze w waszym towarzystwie. Pozdrawaimy od spartków -wszystkich. :lol: :lol: .Betty przepraszam ze pytam ,kto jest jego tatem bo chyba jestesmy troszkę rodzinką,ale może sie mylę.
Alicja i Spartki

Ostrzeżeń: 0
psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez Betty i Bax » 2008-02-28, 09:22

Oj kontaktowy i przyjacielski jest i to bardzo :-). Zabrałam go wczoraj ze sobą do warzywniaka - dosłownie 200 m było do przejścia od samochodu, a zajęło nam to dobre 15 min - musiał koniecznie ze wszystkimi się po drodze przywitać (w drodze powrotnej również) :-D

A co do rodziny to myślę że się nie mylisz :)
Tatą jest Sanny vom Oberholzer Forst :) a matką Alfa Pętkowskie Wzgórza.
Rozmawiałam wczoraj z hodowcą od którego kupiłam psiaka czy posiada ksero rodowodów rodziców, ale niestety nie :-( .
Z tego co wiem Ty takowy posiadasz (przeczytałam w poście "Pierwsze dni...") i czy mogłabyś mi championat Sannego, jego zdjęcia oraz kopie rodowodu przesłać ? Byłabym bardzo wdzięczna
Pozdrawiam wszystkie Spartki :)
Betty i Bax

psy: Bax[*], Eddi[*], Kortez

Postprzez Betty i Bax » 2008-02-28, 14:32

Tak czytam i czytam posty na forum i zaczynam się martwić, że Bax jest za chudy. Wg tabel wynika, że teraz powinien ważyć ok. 10-11 kg.

Jak go kupiłam po trzech dniach byłam u weterynarza i przy okazji go zważyłam - 4,8 kg (9 tyg.), w zeszłą sobotę (10 tyg.) 5,7 kg - ucieszyłam się że przybrał na wadze, ale wychodzi na to, że powinien ważyć dwa razy tyle.

Apetyt mu dopisuje - zwłaszcza, gdy sama mu coś ugotuję :-) Z karmą bywa różnie - raz zje i mu smakuje, innym razem kreci nosem i ucieka i czeka az dostanie coś gotowanego - nawet gdy wymieszam z potrawa, to miskę wyliże do czysta, a kuleczki karmy zostawi - spryciarz jeden ;-)

Vet też powiedział, że jest trochę przychudy i żebym mu nie ograniczała jedzenia - w rezultacie miskę ma zawsze pełną (mam nadzieję, że się do tego za bardzo nie przyzwyczai, bo ciężko będzie mi poźniej zmienić nawyki, że będę go karmić tylko 2 razy dziennie jak dorośnie :) )
Betty i Bax

Postprzez Tess » 2008-02-28, 14:39

Jeśli jest zdrowy i ma pełnowartościową karmę praktycznie bez ograniczeń powinien przybrać na wadze.Że zdrowy jest to i my widzimy na zdjęciach i wet potwierdził. Czasami psiaki rozwijają się wolniej, we własnym tempie, a potem ni z tego, ni z owego równają do rówieśników. Tak samo jak z dziećmi :lol: Nie martw się na zapas, obserwuj, karm i ciesz się szczonkiem póki mały ( moja już nie jest puchatym niedźwiadkiem - teraz mam słodka, wyciagniętą żyrafkę :lol: )
Tess

psy: Niuniuś i Mila ( Maisa Szumiaca Knieja )

Postprzez Dafne » 2008-02-28, 21:21

Sanny jest tatusiem mojego Kluska!
Witajcie w rodzinie - a to Ci urwis rośnie!
Serdecznie pozdrawiamy !
Dafne

Postprzez lidia i forest » 2008-02-28, 21:30

witajcie Bax jest śliczniutki :-D
lidia i forest

Postprzez Alicja i Spartki » 2008-02-28, 22:55

Betty przepraszam że pytam .Czy Sanny jest w tej hodowli z której wziełaś maluszka czy tylko mama małego, bo jeżeli jest w tej hodowli to powinni mieć rodowód.Oczywiscie prześlę ci zdiecie Sannego i jego championat.Czy widziałas ojca maluszka?ja go znam z imienia Jocker-tak wołali na niego w poprzedniej hodowli.
Alicja i Spartki

Postprzez Betty i Bax » 2008-02-29, 09:08

Ojca maluszka nie widziałam - wychodzi na to, że on nie jest w tej hodowli - jak wcześniej szukałam po necie, to znalazłam, że obecnie jest gdzieś na Podhalu.
Mamy małego też nie widziałam, ale znalazłam przed chwilą na stronie oddziału będzińskiego ZK, że właścicielem jest właściciel hodowli Thunder, z której wzięłam małego - Alfa Pędkowskie Wzgórza brała udział w II krajowej wystawie w 2007r, która odbyła się w lipcu.
Wszystko wynika z tego, że szczenięta były trzymane w innym miejscu, niż dorosłe psy - z dorosłych widziałam owczarki jednego młodego rocznego berneńczyka.
opis rodziców jest na http://www.allegro.pl/item305201470_ber ... dowod.html)

Właśnie napisałam do właściciela prośbę o ksero rodowodu mamy małego.
Betty i Bax

Postprzez Betty i Bax » 2008-02-29, 09:33

Z lokalizacją Sanniego mogłam oczywiście coś pokręcić :-) ale na pewno nie ma go w Skawinie - zwłaszcza że jest zarejestrowany jako reproduktor w gorzowskim ZK
Betty i Bax

Postprzez Betty i Bax » 2008-02-29, 09:50

szukałam, szukałam i znalazłam :mrgreen:
rodowód sanniego http://www.ben.3000.pl/spis/rod.php?nr=917

Alicjo czekam z niecierpliwością na zdjęcia Sannego i jego championat
Betty i Bax

Postprzez Cefreud » 2008-02-29, 10:47

zapraszam na spotkanie berneńskie, które odbędzie się w Krakowie w kwietniu :-)
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez Betty i Bax » 2008-02-29, 12:57

Dziękuję za zaproszenie. Pojawię się na pewno :-)
Betty i Bax

Postprzez Alicja i Spartki » 2008-02-29, 13:14

Rybko prześlij mi adres domowy to podeślę bo mam skserowane.Ja wczoraj ogladałam na alegro jakieś ogłoszenie o szczeniakach ale to nie był na pewno Sanny/Jocker/Pewnie to była mama szczenaików Jockera widziałam osobiscie. Zresztą jest u mnie na stronie w dziale szczenaiki.Arcia -Rosa możesz zobaczyć jak wygląda. Z charakteru to bardzo poczciwy kochany pies. Adres napisz mi na Priva.Moja strona poniżej www
Alicja i Spartki

Postprzez kinga i jaś » 2008-02-29, 13:35

Witanko dla Baxa i jego pańci :-)
Sliczny psiak a jego skarpetki rozbrajające :-) Faktycznie waży troszkę mało (Ambrosia w wieku 9 tygodni ważyła 10 kg i wcale nie była za gruba) jednak to chyba indywidualna sprawa każdego psiaka ,grunt że maluch jest zdrowy.
To troszkę dziwne że taki maluch już był oddzielony od matki i nie mogłaś jej poznać :?:

Pozdrawiamy.
kinga i jaś

Postprzez Betty i Bax » 2008-02-29, 13:59

Kingo byłam tak zaaferowana kupnem pierwszego i upragnionego od dawna szczeniaka, że zapomniałam się spytać czy mogę obejrzeć rodziców :oops:
Do tego w hodowli byłam zawsze w godzinach popołudniowych (raz byłam obejrzeć szczeniaki, drugi raz już kupić). Byłam też w domu właściciela hodowli i widziałam inne owczarki hodowlane i jednego młodego (rocznego) berneńczyka i do tego mnóstwo odznaczeń i pucharów z wystaw, więc wiedziałam, że hodowca jest godny zaufania.

Alicjo - byłam w galerii Arci-Rosy i widziałam Sannego - prześliczny. Arcia oczywiście też :-)
Betty i Bax

Postprzez Betty i Bax » 2008-02-29, 14:54

Tak metryczkę dostałam i będzie miał rodowód - w przyszłym tygodniu wybieram się do ZK :-D
Betty i Bax

Postprzez Dafne » 2008-03-01, 11:12

Widziałam Sanego jak brałam swojego szczeniaczka - piękny, duży berneńczyk
z bardzo zrównoważonym charakterem co na szczęście przekazał mojej Klusce.
Pozdrawiam.
Dafne

Postprzez P.P. » 2008-03-01, 12:50

Trochę się spóźniliśmy ;-) ,ale również gorąco witamy :-D :-D :-D !Betty,Bax jest śliczny i pięknie prezentuje się w swoich białych kolanówkach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
P.P.

Postprzez Betty i Bax » 2008-03-03, 12:52

Dziękuje, dziękuję i również pozdrawiam :-)
Betty i Bax

Postprzez Betty i Bax » 2008-03-05, 13:11

Wrzucam nową porcję zdjęc - ostatni ciężko jest coś zrobić, bo jak tylko zobaczy, że się przymierzam do zrobienia zdjęcia to pędzi do mnie na złamanie karku :-D

Dostałem kostkę do zabawy
ObrazekObrazek

Co tam kostka - torba aparatu smaczniejsza :-D
Obrazek

A może by mnie tak ktoś po brzuszku posmyrał ? [center]Przecież tak pięknie leżę :mrgreen: [/center]
ObrazekObrazek

Bax czasami czyta przed snem ... czasami ... bo również rano, popołudniu ...
Obrazek

I znowu te zdjęcia ... sio z aparatem!
ObrazekObrazek

Bo się przejdę i zrobię z tym porządek !
Obrazek
Betty i Bax

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków