To i Maksio niech się pojawi w Galerii

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Postprzez kreska » 2007-01-03, 01:31

jaki piekny sasiad,sasiadko;)Lata pisze sie na spacer wszystkimi czterema lapami!
kreska

Ostrzeżeń: 0
psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez Marszal » 2007-01-08, 19:19

kreska napisał(a):jaki piekny sasiad,sasiadko;)Lata pisze sie na spacer wszystkimi czterema lapami!

No to koniecznie trzeba dograć sprawę, Maks teraz w górach szlifował kondycję więc może gdzieś w połowie drogi się spotkamy ;-)
Marszal

psy: Maks

Postprzez Marszal » 2007-01-08, 20:50

A oto obiecywana Foto-relacja z Zakopanego ;-)
Obrazek
spacerek po Krupówkach ale jak dla Maksa mało ciekawyObrazek
ale to już dużo milszy spacerek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A to Maksia przyjaciel owieczka Bartuś

Obrazek

No co mnie wołasz, właśnie dawałem buzi owieczce
Obrazek

teraz czas na małe co nie co
Obrazek
a tak wypoczywałem po dłuuugich wyprawach górskich
Obrazek
to przed naszym Pensjonatem wyszedłem na siusiu :oops:
Obrazek
Obrazek

i na koniec filmowy uśmiech Maksa dla wszystkich Forumowiczów
Obrazek
Marszal

Postprzez Magda » 2007-01-08, 21:02

Super zdjęcia!!!!

Piękny misio z Maksia!! Na pewno robił konkurencję tatrzańskim niedźwiadkom z Krupówek ;-)
Magda

Postprzez agares22 » 2007-01-08, 21:04

Ja, my tez tak chcemy!!!!!! ;-) ;-) ;-) Piekne zdjecia :-D Oj narobliscie nam smaczku. Czt moge prosic o przesłanie mi informacji o pensjonacie na PW?:) Te miski wymiekają przy Maksie! Aha, i do których konkretnie knajpek Was wpuszczali?

Poprosimy o wiecej zdjec!!!
agares22

Postprzez Barbel » 2007-01-08, 21:11

Miśki "mają na noc" przy Maksiu. Przepiękna kula trójkolorowego futra!
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez Kasia » 2007-01-08, 21:13

jestem pod wrazeniem - i zdjęc i śniegu i wyprawy i Maksia przede wszystkim.super!
Kasia

Postprzez inbloom » 2007-01-08, 21:37

super :-D piękne to Wasze psisko! jestem pod ogromnym wrażeniem :roll: jest rewelacyjny :mrgreen: i pięknie się prezentuje na śniegu, którego nam tu okrutnie brak :-(
inbloom

psy: Bosman(*) Chaber (*) Felu

Postprzez Przemo » 2007-01-08, 21:54

super relacja
super zdjecia
super wyprawa
super zabawa
super pies ... :-D :-D :-D :-D
Przemo

psy: Bera(*)

Postprzez Natalia i Galwin » 2007-01-08, 22:21

Super wyprawa, zazdroszcze wyjazdu i czasu spędzonego z ukochanym psiakiem :-) Szkoda tylko, że w tak mało miejsc można udać się z czworonożnym przyjacielem :-( :-( Jest to bardzo.. krzywdzące...

Zdjęcie z filmowym uśmiechem Maksia, jest urocze :!: Świetna fotka :-)
Natalia i Galwin

psy: Galwin (*)

Postprzez Roxanka » 2007-01-08, 22:32

Maksio cudny! Roxa zazdrości koledze tej wyprawy i śniegu. :-) Czochranka.
Roxanka

psy: TUNDRA Maltabar [']

Postprzez Marszal » 2007-01-08, 23:08

Bardzo Wam dziękujemy za miłe słowa :lol:

agares22 napisał(a):Ja, my tez tak chcemy!!!!!! ;-) ;-) ;-) Piekne zdjecia :-D Oj narobliscie nam smaczku. Czt moge prosic o przesłanie mi informacji o pensjonacie na PW?:) Te miski wymiekają przy Maksie! Aha, i do których konkretnie knajpek Was wpuszczali?

Poprosimy o wiecej zdjec!!!

Wysłałam Ci PW z namiarami na Pensjonat a co do knajpek to hm z tych co nazwy pamiętam to Karczma pod Piórem (niedaleko Nosala), Karczma pod Nosalem (vis a vis stoku), Karczma Młyńska przy Bulwarach Słowackiego no i na Krupówkach taka knajpka ale nie pamiętam nazwy (trzeba wejść w podwórko) i przy skoczni tuż przy drodze prowadzącej do Drogi pod Reglami duża piętrowa knajpa ale nazwy też nie pamiętam. Może mieliśmy farta ale myślę, że ogólnie nie ma problemu jeśli się zapyta i jeśli psiak spokojny.
Marszal

Postprzez Marszal » 2007-01-08, 23:19

Masz rację Natalko, ja też ubolewam nad tym, że w tak niewiele miejsc można wyjechać z psem. Przed zaplanowaniem urlopu zawsze mamy stres, gdzie pojechać?gdzie nie będą na nas krzywo patrzeć? skąd nas nie wygonią? gdzie nas nie ukarają mandatem? I tak nad morze? nie bo na plażę z psem nie wolno :!: w góry? no nie bardzo bo na szlaki raczej niechętnie wpuszczają :!: mazury? no chyba, że wynajmiemy domek z kawałkiem prywatnej plaży bo na taką ogólnie dostępną to piesek też be :!: A powiem Wam szczerze, że z moich osobistych obserwacji wynika, że to my ludzie dużo bardziej zanieczyszczamy środowisko niż te nasze psiny bo gdzie się do lasu nie wejdzie to kupa worów ze śmieciami i pełno potłuczonego szkła.
Marszal

Postprzez Natalia i Galwin » 2007-01-08, 23:23

Nie wiem czy to chodzi o zanieczyszczanie, mi sie bardziej wydaje że jest to poprostu strach ludzi przed dużymi psami, albo ogólnie przed psami. Bardzo często spotykam się z dziwną dla mnie reakcją ludzi na Galwina, którzy sa oburzeni faktem, że takiego dużego psa trzymam w domu i śmiem wychodzić z nim do miasta, do ludzi. Przecież on może zrobić krzywde komuś, albo wręcz zagryźć !! Swoją drogą cudem ominął mnie dzisiaj mandat na plaży za spusczanie psa ze smyczy... Gdzie ja mam go spuszczać ?? W lesie nie, bo nie wolno, jakas polana nie bo zaraz ulica, plaża nie bo nie wolno... Byłam specjalnie o 20, kiedy już ludzi nie ma i tu bach.. Straż miejska.. Co za mendy jedne :evil:
Natalia i Galwin

Postprzez Marszal » 2007-01-09, 00:03

No, to faktycznie przestępstwo popełniłaś udając się w styczniu po 20-tej na plażę z psem bez smyczy, toż to istna pora plażowania ;-) to już nie wiadomo czy się śmiać czy płakać :evil:
Ok, ja rozumiem, że są ludzie którzy się boją ba nawet brzydzą zwierząt ale i to jest sytuacja do rozwiązania. Można wyznaczyć miejsca gdzie i właściciele z psami mogą swobodnie wypoczywać, nieobawiając się, że kogoś tam przestraszą wyglądem swojego psa. Czytałam kiedyś w miesięczniku "Mój pies", że gdzieś za granicą (już nie pamiętam gdzie) są wyznaczone plaże, gdzie mogą brykać psiaki. To była jakaś płatna plaża dla psów ale taki full wypas z parasolami i miseczkami dla psiaków i o ile się nie mylę z sektorami na duże i małe czworonogi. Ja już cudów nie oczekuję ale czy nie sądzicie, że i u nas powinny być takie miejsca gdzie byśmy nie zawadzali "bezzwierzęcym"?
Marszal

Postprzez inbloom » 2007-01-09, 00:12

hehhehe wiecie co? macie kupę racji! Natalia (jak mniemam) mieszka w mieście i jakoś można to jeszcze zrozumieć (chociaż cięzko jest :evil: ) a co mam powiedzieć ja? mieszkam na totalnym (przepraszam za wyrażenie) zadupiu, które zrobiło się swoistą podwarszawską sypialnią dla bogatych, którzy mają totalnie w nosie to co się u nas dzieje. a jednak ogromnie wszystkim przeszkadza, że psiarze zabierają swoje pociechy na spacery do lasu, na łąki, że psy załatwiają się na poboczach po których i tak nikt nie chodzi - nie ma chodników - bo wszyscy zapylają szosą :-x na forum mojej miejścowości swojego czasu wywiązała się polemika na ten temat, oczywiście 3/4 forumowiczów dostało piany bo psy biegają bez kagańców i płoszą leśną zwirzynę! natomiast kiedy mieszkaliśmy w mieście nikt nigdy złego słowa nam nie powiedział, że pies załatwił się na trawniku, nikt nie czepiał się tego, że jest zbyt duży do bloku itd. wręcz przeciwnie, wszyscy byli przyjaźnie nastawieni :-D także ja już wymiękłam i robię swoje nie patrząc na zniesmaczone ludzkie twarze :-/ a najlepsze jest to, że mimo, iż jest w okolicy wielu "psiarzy" to jeszcze z nikim nie byliśmy na wspólnym spacerze i rzadko kogoś na spacerkach spotykamy, widocznie wszyscy dochodzą do wniosku, że skoro pies ma 100 m2 ziemi w koło domu to już mu to wystarcza :evil:
niezbyt fajną mamy rzeczywistość...
inbloom

psy: Bosman(*) Chaber (*) Felu

Postprzez Natalia i Galwin » 2007-01-09, 08:12

Oczywiście, że można wszystko zrobić. Ale tu chodzi o chęci. W sopocie jest bardzo duża nagonka na psy, straż miejska tyclko czyha jak jakiś pies zrobi kupke , a właściciel nie posprząta, jak tylko jakiś duży pies idzie bez kagańca, a bez smyczy to już wogóle przestępstwo !! Najgorsze jest to, że czyhają nawet w lasach ;-( To jest dla mnie istna paranoja. Jest wiele ludzi przyjaźnie nastawionych do psiaków, jednak jest także spora ilość osób które nienawidzą czworonogów. I to właśnie takie osoby chyba ustalają te wszystkie durnie działające ustawy/uchwały.. Niesprawiedliwe jest także to, że mały pis może iść bez smyczy i nikt na to nie zareaguje, istna dyskryminacja :-( A często mniejsze psy są bardziej bojowo nastawione do ludźi niż nasze miśki...

Może jak będe chodzić o 5 rano na plaże to mnie nie złapią :?:
Natalia i Galwin

Postprzez AgaZ niezalogowana » 2007-01-09, 09:45

Swietne zdjęcia!!! Maks na pięknego psa wyrósł, a ta głowa... :roll: tak duża, samcza, super!!!

no i ten snieg.........zazdrosze wam, a Astrunia Maksiowi, też uwielbia tarzać się w śniegu :lol:
AgaZ niezalogowana

Postprzez Gocha » 2007-01-09, 15:12

Super zakopiańskie fotki .Trochę "przez was" zatęskniłam za Tatrami ;-) pewnie niedługo pomimo wszystkich zakazów i tak pojedziemy do Zakopca .
Ozzy z nami jeździ w wiele miejsc i przyznam że rzadko spotykały nas nieprzyjemne sytuacje , najczęściej właśnie w Tatrach ale to ze strony "tubylców" i straży TPN . Przed zmianą ustawy chodziliśmy z Ozzym po Tatrach i turyści byli zachwyceni widokiem Bernusia w górach , robili sobie zdjęcia z Ozzym .
Teraz byliśmy tydzień na Mazurach , wynajmowaliśmy dom ale całym atutem tego domu była zachęta włascicieli że jest to idealne miejsce na przyjaz z psem bo jest blisko do lasu na spacery i dom jest ogrodzony więc pies może bezpiecznie biegać po działce . Przyznam że takimi atutami człowiek mnie przekonał :-) rzadko spotykam tak miło nastawionych ludzi na gości z psami .
Gocha

psy: Ozzy [*], FBI-Zoy,Pooh- Niko wszystkie Altura

Postprzez Marszal » 2007-01-09, 17:13

My też bardzo miło spedzilismy ten czas w Zakopanem i jedyna nieprzyjemna sytuacja z jaką mieliśmy do czynienia to właśnie tylko i wyłącznie ze strony straży TPN. Tym bardziej przykro, że Pensjonat w którym mieszkalismy jest rewelacyjny pod względem podejścia do czworonoga a przy tym warunki mieszkalne naprawdę na bardzo dobrym poziomie i gdyby nie przepisy co do szlaków to byłąby super baza wypadowa na długie wycieczki. no ale cóż, myślę, że i my pomimo zakazów wrócimy tam z Maksiem bo i tak było super :-D
Marszal

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków