Moderator: Apcik
Cefreud napisał(a):witamy.
Jak sobie radzicie z luźną spojówką? U nas przy tym wietrze i pozostałościach po zimie w postaci piachu zaczyna być kiepsko
anula napisał(a):Spróbujcie Atecortin na te oczka.
AniRysTeam napisał(a):Fajny spacerek miał![]()
Na czerwone spojówki dobre są też krople homeopatyczne ze świetlika , ale jesli jest wyciek ropny, to chyba musi być coś silniejszego przepisanego przez weterynarza.
Blade napisał(a):Cefreud napisał(a):witamy.
Jak sobie radzicie z luźną spojówką? U nas przy tym wietrze i pozostałościach po zimie w postaci piachu zaczyna być kiepsko
Blade przechodził już dwa rodzaje kropelek do oczu niestety nic nie pomaga,nadal ropka leci. Vet stwierdził zapalenie spojówek-w tym tygodniu idziemy na kontrolę zobaczymy co powie. Podobno mam nie wpadać w panikę bo to taki urok rasy,jednak martwią mnie te jego oczka.A wy macie może coś wypróbowanego
Cefreud napisał(a):Blade napisał(a):Cefreud napisał(a):witamy.
Blade przechodził już dwa rodzaje kropelek do oczu niestety nic nie pomaga,nadal ropka leci. Vet stwierdził zapalenie spojówek-w tym tygodniu idziemy na kontrolę zobaczymy co powie. Podobno mam nie wpadać w panikę bo to taki urok rasy,jednak martwią mnie te jego oczka.A wy macie może coś wypróbowanego
Urok rasy to przesada.Lużna powieka jest wadą.Ja liczyłam na to,że zniknie po ukończeniu 2-3 lat,jak głowa ostatecznie przestanie rosnąć,ale niestety mój typ tak ma.Raz mniej,raz więcej.
Profilaktycznie przemywam świetlikiem,ale przy takiej pogodzie jak tylko odpuszczę na chwilę zaraz zaczyna się zapalenie spojówek.Drugi moment newralgiczny to pylenie
Cefreud napisał(a):.Operacje robi się tylko wtedy gdy luzy sa bardzo duże,lub gdy zapalenie spojówek staje się chroniczne
Julian napisał(a):Znam tę przypadłość,usuwaliśmy naszemu grudki pod narkozą,ale pies miał 18 miesiecy.Szukałambym weterynarza ze specjalizacją okulistyczną,aby potwierdził lub wykluczył potrzebe wykonania tego zabiegu w tym wieku i tak krótkiej różnicy czasowej dwóch zabiegów w uśpieniu ogólnym.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości