Dina :)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: Dina :)

Postprzez kerovynn » 2011-05-24, 19:37

BlackSpark napisał(a):Więc na tym koniec, bo sie okaże że wszystko co pisze i wstawiam jest tutaj złe..
.

Choćbyś nawet tu złotym miodem pisała to i tak zawsze może się znaleźć ktoś, kto się do czegoś przyczepi, coś skrytykuje, coś potępi ;-) :-D
Dlaczego?
Bo ludzie nie są idealni.
Bo słowa można różnie interpretować - w zależności od nastroju i nastawienia. A jak się nie widzi wyrazu twarzy piszącego, która jest jakąś wskazówka do interpretacji to tym bardziej trudno. Na forum nie raz były scysje bo ktoś opacznie zrozumiał czyjąś wypowiedź i poczuł się urażony choć autor wypowiedzi absolutnie takich intencji nie miał <bezrady2> .
Niektórzy ludzie walcząc o słuszną sprawę - w tym wypadku przeciw pseudohodowcom, którzy trzymają psy w koszmarnych warunkach i rozmnażają bez rozumu byle tylko zrobić kasę - zapędzają się nieco za daleko. Wiadomo - trzeba ludzi uświadamiać, trzeba tłumaczyć. Ale nie można osądzać kogoś za brak wiedzy.
Miałam dwa psy bez papierów i trzeciego ze schronu - wszystkie już za TM i za każdym tęsknię. Nie wiedziałam kiedyś nic złego w tym, że psy sie rozmnażają bez kontroli, ze rodzą się kundelki. Po kilku wizytach w schronisku, po obejrzeniu nie kończących się list psów do adopcji zmieniłam zdanie.
Realia sa takie, że rasowego psa, kupionego za konkretne pieniądze "szkoda" zmarnować czy się pozbyć. A zostawić darmowego czy taniego kundla pod schroniskiem bo się znudził - żaden problem. To mocno uogólniona teoria, ale to fakt, ze w schronie kundelki pozostają najdłużej a najszybciej znajdują dom psy rasowe lub w typie.
W naszych forumowych adopcjach jest podobnie - psy rasowe i zdrowe znajdują dom błyskawicznie, psy rasowe i chorujące juz mają gorzej, a mixy czekają i czekają... a czasem pozostają na stałe w domach tymczasowych bo nikt ich nie chce a przecież się ich nie wyrzuci na bruk.
I dlatego niektórzy z nas są przewrażliwieni na tym punkcie. Do Ciebie osobiście nikt nic nie ma :-D .
Masz fajną psicę i miło by było pooglądać jej foty, poczytać opowieści różnej treści na jej temat i o Was w ogólności.
A co do kolczatki - większość z nas traktuje psy jak kolejne dziecko w rodzinie a nikt własnemu dziecku krzywdy ani dyskomfortu nie chce robić. Moje psy wychodzą na spacery w szelkach bo ja mam osobiście awersję nawet do zwykłej obroży, nie lubię patrzeć jak pies rzęzi ;-), co nie oznacza, że będę potępiać tych co maja psy w obrożach ;-) . Bez przesady.
Ale kolczatce mówię "nie" - bo wystarczy chwila nieuwagi i można zrobić krzywdę psu.
Ty decydujesz w czym chodzi Twój pies - to Twoje prawo.
Ja decyduję czy mi sie to podoba, czy nie - to moje prawo. :-D :-D :-D :-D :-D
Reasumując mój usypiający wywód:
Podoba mi się Twój pies, a kolczatka nie. Ale nie będę więcej tu trąbić na ten temat. Wolę powzdychać w zachwytach nad sunią - mam nadzieję, ze mi to umożliwisz wstawiając fotki i pisząc o niej :-D :-D :-D :-D :-D
kerovynn

Ostrzeżeń: 0
psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez BlackSpark » 2011-05-24, 20:49

Prosze, oto kilka zdjęć Diny z Luną :) mam nadzieje że tym razem sie spodobają ;p

tutaj sobie jeszcze leży sama :)
obrazek
Obrazek został zmniejszony.

a tutaj już obie :)
obrazek

no i koleżeńskie BUZI :)
obrazek

oraz ich śmieszne miny ;D
obrazek

z Tomkiem (młodszy brat)
obrazek

Pozdrawiamy Ja, Dina i Luna :)
BlackSpark

psy: Dina-BPP oraz mixy Luna i Bella:)

Postprzez kerovynn » 2011-05-24, 21:00

BlackSpark napisał(a):a tutaj już obie :)
obrazek
oraz ich śmieszne miny ;D
obrazek
Pozdrawiamy Ja, Dina i Luna :)

Qurcze, to jest Duet Synchroniczny Przekomiczny :-D :-D :-D :-D :-D :-D
dawaj więcej fotek, fajne dziewczyny :-D :-D :-D :radocha2: :radocha2: :radocha2: :radocha2: :radocha2:
kerovynn

Postprzez Barbel » 2011-05-24, 21:00

Hihi- widac, że uszy żyja własnym życiem ;-), z przewagą pozycji "na osiołka". Pocieszne mordki.
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez allam » 2011-05-24, 21:04

Dzięki, że jesteś z nami :-D
No to ciumkam: :lol: :lol:
Fajna sunia, obie fajne, ale nie to jest najważniejsze. Ważne, że mają szczęśliwe pychole. Dałaś im to co najważniejsze - miłość i poczucie bezpieczeństwa. Masz powód, żeby być z siebie dumna. :-D
allam

Postprzez daria » 2011-05-24, 21:59

Duecik synchroniczny,bomba <okok> :]
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez ewazoltowska » 2011-05-24, 22:04

bez "kadzenia " fantastycznie "złapałaś " minki a o czym to świadczy....patrzysz sercem na OBA swoje psiki.BRAWO
ewazoltowska

psy: Bey w typie BPP

Postprzez BlackSpark » 2011-05-24, 22:06

Dziękuje, w końcu miłe komentarze :)
BlackSpark

Postprzez ewazoltowska » 2011-05-24, 22:09

ZASŁUŻONE
ewazoltowska

Postprzez dorciaj » 2011-05-24, 22:14

Zdjęcia super :mrgreen: Obie dziewczynki fantastyczne <okok> :-D
dorciaj

psy: Fito Piorun Aris

Postprzez KasiaT » 2011-05-24, 22:25

Dziewczyny robiące śmieszne minki i dające sobie buziaki REWELACYJNE :love2:
Cudny dwupak <buzki> super zgrany i świetnie synchronizowany <okok>
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez Dagata » 2011-05-24, 23:58

:-D Śliczne dziewczynki, a Dina to taki kochany piegusek jak mój Nemo :radocha2:
pozdrawiamy <papa> D&N
Dagata

psy: Nemo, Noemi [*]

Postprzez Majszczur » 2011-05-25, 09:32

BlackSpark napisał(a): Oraz ich śmieszne miny ;D http://szwajcary.com/obrazky/5451_1306262672.jpg

O rany, psiury synchroniczne są boskie :-D
Apeluję o więcej takich zabawnych chwil złapanych w kadr!
Foty, foty, foty, więcej fotek!!! i jakieś opowiastki o zwierzyńcu! To lubimy baaardzo :-D

Komentarzami - choć czasem mogą mocno zaboleć - się nie załamuj, ale... weź je mocno do serca jako "podpowiedź" na przyszłość i jako temat do przemyślenia. Ja też mam chwile zwątpienia i mówię sobie, że kończę z forum, ale wracam, bo naprawdę można się tu wiele dowiedzieć i poznać fantastycznych ludzi. Posiedzisz na forum, poczytasz, może zaangażujesz się w adopcje, bazarki, zrozumiesz dlaczego mamy taką jazdę na pseudo, kolczatki i parę innych spraw. Powiem Ci w sekrecie, że ja też kiedyś w zamierzchłych czasach myślałam, że rodowód to tylko zbędny papier, a kolce to jedyna słuszna i jedyna możliwa droga do "okiełznania" duuużego psa :oops: Nawet mam w domu kolczatkę jako... zabytek muzealny ;-)
Przeczytaj co na poprzedniej stronie napisała kerovynn, bo mądrze kobita prawi

Dobrze, ze jesteś z Diną i resztą rodzinki na forum <okok>
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez saba&mlis » 2011-05-25, 09:46

Majszczur napisał(a):
BlackSpark napisał(a): Oraz ich śmieszne miny ;D http://szwajcary.com/obrazky/5451_1306262672.jpg

O rany, psiury synchroniczne są boskie :-D
Apeluję o więcej takich zabawnych chwil złapanych w kadr!
Foty, foty, foty, więcej fotek!!! i jakieś opowiastki o zwierzyńcu! To lubimy baaardzo :-D

Komentarzami - choć czasem mogą mocno zaboleć - się nie załamuj, ale... weź je mocno do serca jako "podpowiedź" na przyszłość i jako temat do przemyślenia. Ja też mam chwile zwątpienia i mówię sobie, że kończę z forum, ale wracam, bo naprawdę można się tu wiele dowiedzieć i poznać fantastycznych ludzi. Posiedzisz na forum, poczytasz, może zaangażujesz się w adopcje, bazarki, zrozumiesz dlaczego mamy taką jazdę na pseudo, kolczatki i parę innych spraw. Powiem Ci w sekrecie, że ja też kiedyś w zamierzchłych czasach myślałam, że rodowód to tylko zbędny papier, a kolce to jedyna słuszna i jedyna możliwa droga do "okiełznania" duuużego psa :oops: Nawet mam w domu kolczatkę jako... zabytek muzealny ;-)
Przeczytaj co na poprzedniej stronie napisała kerovynn, bo mądrze kobita prawi

Dobrze, ze jesteś z Diną i resztą rodzinki na forum <okok>

W pelni sie pod tym podpisuje
bardzo lubie dwupaczki szczegolnie synchroniczne <pies>
saba&mlis
Moderator Działu

psy: Buba

Postprzez BlackSpark » 2011-05-25, 17:08

No to dodam jeszcze kilka fotek z wczorajszego spaceru po parku :)

obrazek

Może tym razem uda sie pływanie...
obrazek

...a jednak nie, pomoczony brzuch w zupełności wystarczy ;)
obrazek

Dina, na początku w ogóle nie wchodziła do wody, stawała na brzegu i sie bała zrobić krok dalej niż zamoczone pazurki. Dopiero Luna przekonała ją, że woda wcale nie jest zła, ale od tego czasu i tak wchodzi tylko do brzucha i dalej nie próbuje. Najlepsze momenty, to było właśnie przekonanie sie do wody przez Dine, szalała, skalała i łapała wode, którą sama chlapała :) niestety nie mam z tego momentu zdjęć, a już psina tak nie robi ;)

Dodaje jedną fotke na której jest w kolczatce, informuje wszystkich, którzy by to zlinczowali, że Dina uczy sie chodzić na pasku i nieźle jej to wychodzi, a kolczatka jest awaryjna.

A tutaj moja pani nie pozwoliła mi upolować ptaszka, na co miałam ochotę :) ale to chyba dla mojego dobra, bo 12 na jednego to by była nierówna walka ;)
obrazek

pozdrawiam.
Kasia
BlackSpark

Postprzez ewazoltowska » 2011-05-25, 19:02

Kasiu Dina rewelka tekst tryska radoscią a dla Ciebie 5+ za ...chyba wiesz za co
ewazoltowska

Postprzez Wydra » 2011-05-25, 19:19

Bianka przyszła do nas w ubiegłym roku i też nie bardzo lubiła wodę. Nauczyliśmy ją wchodząc razem z nią trzymając za przednie łapy i cofając się aż straciła grunt i tak prawie codziennie aż pokonała lęk.Dzisiaj bardzo lubi pływać ale zawsze z człowiekiem <hura>
Wydra

Postprzez kerovynn » 2011-05-25, 19:31

BlackSpark napisał(a): bo 12 na jednego to by była nierówna walka ;)

nawet jeden mógłby nieźle przyłożyć :roll: , więc dobrze, że pańcia nie pozwoliła. A z tą woda to ciekawa jestem jak się rozwinie sytuacja. Eśka pływać nie lubi, ale do wody to i owszem, a najchętniej to w błocko po kolana a już cuchnące bagienka to mmmmmmm.... cud mniód ;> :mrgreen: :mrgreen: .
A psica śliczna - pierwsza fotka - ta z profilu... napatrzeć się nie można. A gdzie druga niunia? Chwal sie obiema bo masz czym :-D i pisz, pisz, opowiadaj... - my tu tak lubimy do porannej kawki takie fajne rzeczy sobie poczytać i pooglądać :-D :-D :-D
kerovynn

Postprzez Majszczur » 2011-05-25, 19:41

Bertę (moją pierwszą, już nieżyjącą bernusię) przekonałam do wody i zaszczepiłam jej miłość do pływania odpływając od brzegu w dość głębokim zbiorniku na mocno oddaloną wyspę. Berta była ze mną bardzo związana emocjonalnie i mimo obawy po prostu MUSIAŁA popłynąć do mnie, a ponieważ spotkałyśmy się na wysepce uwierzyła, że ta zabawa jest bezpieczna i kończy się na suchym lądzie. Od tego czasu pływała jak dzika... wydra :mrgreen: (bez aluzji szanowna pani moderator ;-) )
Granda też lubi się namaczać, ale już bez takiego speeda jak Berta, niemniej nie ominie żadnej sadzawki.
A łabędzie... ojjj potrafią pogonić i dużego psa, a jak cholery szczypią w zadek przekonałam się osobiście :roll: :mrgreen:
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez BlackSpark » 2011-05-25, 21:55

A oto zdjęcia z dzisiejszego spacerku ;)
Tutaj już kolczatki nie było wcale ;)
Pokazujemy z Diną jakie ładne miejsca są w naszym parku :)

obrazek

rekordy głębokości we wchodzeniu do wody :)
obrazek
Ale pływania nie będzie.
obrazek
obrazek
obrazek
przepraszamy że zamazane, ale podobała mi sie jej mina na tym zdjęciu :)
obrazek

:)
BlackSpark

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków