Wystawowy debiut w Świdniku (i mój i Fitusia)
Wyjechaliśmy przed 7.00. Im dalej od Warszawy - tym większy padał deszcz. Im większy deszcz tym ja bardziej wkurzona. Dojechaliśmy na miejsce. Teren bardzo fajny - poza tym deszczem oczywiście

.
Odebraliśmy numerek i ... zaczęliśmy męczyć psa

- trochę chciał pobrykać po podróży więc lepiej poza ringiem ten jego młodzieńczy zapał zgubić
Fito witał się z wszystkim napotkanymi psiakami - zwłaszcza suczkami
Fituś zakochał się w Amandzie. Ja mu tłukę do głowy, że to skazana na niepowodzenie miłość, ale on swoje

. Potem Fito zakochał się w kiełbasce Ani Czakusiowej - tylko kurcze dlaczego akurat podczas porównania na ringu

. Myślałam, że mnie pociądnie po murawie - tak się chłopakowi spieszyło do Czaka (albo raczej do Ani

).
Było super. Zero stresu. Fito poza tą swoją kochliwością zachowywał się bardzo dobrze. Odważny, ciekawski, przyjacielsko nastawiony. Ja oczywiście dumna bardzo.
Wróciliśmy z pięknym złotym medalem (muszę w końcu zrobić mu z nim zdjęcie

).
Ocena doskonała. Opis: "Pies o dobrych proporcjach, dobra głowa, prawidłowa górna i dolna linia. Ustawienie kończyn poprawne, dobry w ruchu".
Medal złoty, Najlepszy Junior w Rasie, Zwycięzca Młodzieży.
.......................................................................
A teraz kilka fotek:
Rozgrzewka - zaraz po przyjeździe. Fito ćwiczy jako-takie bieganie, a ja ćwiczę jak tu się na mokrej trawie nie wywalić.

Skupiamy się na smaczku ... ale na krótko bo już za chwilę miłość do Amandy zakwitnie

Już na ringu - pokazujemy ząbki - nawet całkiem nieźle

Biegamy - zdecydowanie trzeba popracować nad moją kondycją

Podczas porównania - tu rozkwitła miłość do kiełbaski - i się Fituś zawracał, a jak poszliśmy biegać na końcu to myślałam że mi buty spadnął tak sie w stronę Ani wyrywał
(Aniu ja Ci za tą kiełbaskę...

dziękuję )

A tutaj to Fituś znowu sobie przypomniał że Amanda za ringiem

W oczekiwaniu na konkurencje finałowe - pieski poszły na lotnisko (i Pańcie też )

A tu arabsko - szwajcarski pies pasterski - Czak