NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Postprzez Tunia » 2011-04-30, 03:43

Jakki cudny rozbiegany duecik, Nefra szczesliwa, że ma towarzysza a Obelix rośnie i ma z kim pogadać :)
Tunia

Ostrzeżeń: 0
psy: Orsola

Postprzez Wydra » 2011-04-30, 19:19

Kaśka! każdy problem da się rozwiązać <tak>
Skoro tyle pracujesz to wykombinuj coś i zabieraj psiaki ze sobą do roboty jako pomocników w dochodzeniu pacjentów
do zdrowia :radocha2: <okok> i wtedy albo to zaakceptują albo będziesz dostawała więcej wolnego <cwaniak> <luzik>
Wydra

Postprzez PaniBisiowa » 2011-04-30, 20:46

Kasiu, dyskryminacja wszelaka jest teraz w modzie :mrgreen: więc możesz swobodnie czuć się dyskryminowana :-P Jakieś pisemko można wymaścić :lol: A tak na serio to mało śmieszne :nieok: Widocznie ktoś uznał, żeś skoro bezdzietna to możesz zasuwać jak cyborg i koń na orce. W ogóle tego nie rozumiem. Co ma jedno z drugim wspólnego. Żyję w innym świecie więc może dlatego :-P Trzymajcie się ^^
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez KasiaT » 2011-04-30, 20:53

Wydra napisał(a):Kaśka! każdy problem da się rozwiązać <tak>
Skoro tyle pracujesz to wykombinuj coś i zabieraj psiaki ze sobą do roboty jako pomocników w dochodzeniu pacjentów
do zdrowia :radocha2: <okok> i wtedy albo to zaakceptują albo będziesz dostawała więcej wolnego <cwaniak> <luzik>

ha,ha,ja już wcześniej wpadłam na ten genialny pomysł i sprzedałam go w pracy(popatrzyli na mnie jak na chorą psychicznie,a o komentarzach za plecami nie wspomnę :mlotek: )A moim pacjentom to lotto,bo nawet nie zauważą psiaków-bo wszyscy w wiekszości są nieprzytomni i aparatura utrzymuje ich przy życiu :nieok: -chociaż ja uważam,że dogoterapia miałaby zbawienny wpływ na powrót do zdrowia chociaż małej cząstki,ale u nas na to patrzą w szpitalu jak na obcych-ach nie to co na zachodzie-po prostu całkowity ciemnogród.
Ach a psiaki bardzo by mi się przydały w pracy ,bo do domu wracam dopiero 4 maja :nieok: :sciana: <cry> (ale mój SZM staje na wysokości zadania i wie,że bez swoich psiowatych nie mogę żyć i przywozi mi je pod szpital aby mogły wycałować mamcię-właśnie jestem po wizytacji i cały ryj mam obślimolony,nie wspominając o ciuchach <mniam> ale teraz mam przynajmniej pauera do dalszej pracy i oczywiście świadomość,że jutro też odwiedzą mamusię)
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez KasiaT » 2011-04-30, 21:13

PaniBisiowa napisał(a):Kasiu, dyskryminacja wszelaka jest teraz w modzie :mrgreen: więc możesz swobodnie czuć się dyskryminowana :-P Jakieś pisemko można wymaścić :lol: A tak na serio to mało śmieszne :nieok: Widocznie ktoś uznał, żeś skoro bezdzietna to możesz zasuwać jak cyborg i koń na orce. W ogóle tego nie rozumiem. Co ma jedno z drugim wspólnego. Żyję w innym świecie więc może dlatego :-P Trzymajcie się ^^

No widzisz ja jestem w mniejszości i nie zanosi się na zmianę tej sytuacji :nieok: A z mówieniem to działa w ten sposób,że :mów do słupa ,a słup jak dupa" ]:-> Ale co nie zabije to wzmocni ;>

A teraz z innej beczki:odkąd odkryłam dzięki Kresce :love2: ,że istnieje forum,to jak siedzę w pracy i mam chwilę wolnego to oczywiście serfuję po nim w celu odmóżdżenia ;> I dzisiaj właśnie to robiąc podchodzi do mnie taki "inteligent"jeden,zaglądając przez plecy z wieeeeloma tytułami i małym rozumkiem(w sumie studia można też kończyć za świniaka) tkz gość w typie bułkę przez bibułkę,a gu..no garściami i wuja gołą ręką(inaczej nie mogłam tego opisać) i mówi do mnie "o jakie ładne mieszańce bernardyna z wodołazem" :oops: :kulka: :boszz: -a sam uznaje się za znakomitego "hodowcę"owczarków niemieckich---więc oczy zaszły mi diabelskimi iskierkami i od razu odpaliłam mu,że się myli i to jest tajny projekt rządowy połączenia wilka z lasu ,z niedźwiedziem brunatnym,i żeby nikomu nie mówił,że to widział,bo to wieeeeelka tajemnica :sciana: ,a temu niby oczytanemu idiocie zajęło całkiem sporo czasu zanim zrozumiał,że robię z niego jaja :oczy: ---no i co po prostu ręce ,nogi i majtki opadają <krzyk> I gdzie tu świadomość ludzka,ignorancja nie ma granic-bo jak czegoś nie wiesz to się lepiej nie odzywaj---i tak mnie tym zgrzał,że chodziłam nabuzowana jak osa----jak można nazwać bernola mieszańcem wodołaza z bernardynem :sciana:
KasiaT

Postprzez PaniBisiowa » 2011-04-30, 21:27

Przynajmniej powiedział, że ŁADNY mieszaniec :mrgreen: :mrgreen: Na każdym kroku znawca :-)
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez anula » 2011-04-30, 23:01

Znam inną wersję tego powiedzonka :)) : co nas nie zabije to na pewno wk...wi <faja>
Psiaki wynagradzają czas rozstania, ale potem już nie bardzo chce się wychodzić znowu z domu. <mysli>
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez Barbel » 2011-04-30, 23:08

Kasia - a co powiesz na to-
-Jaka to rasa?
- Cavalier King Charles Spaniel.
- Aaaaa, to jakis mieszaniec !!!!
- Nie, rasa znana od 700 lat....
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez Leszczyna » 2011-05-01, 06:59

PaniBisiowa napisał(a):Przynajmniej powiedział, że ŁADNY mieszaniec :mrgreen: :mrgreen: Na każdym kroku znawca :-)

:lol: :lol: :lol: Ludziska rozwalają <hahaha> Swoją niewiedzą, ale nic się nie martw ja kiedyś dawno temu jak zobaczyłam berneńczyka to mówiłam...jak pięknie umaszczony bernardyn <hahaha> <hahaha> <hahaha> :oops: Przynajmniej wiedziałam że nie mieszaniec <brawo> A teraz kynolog ze mnie że strach się bać w mordę jeża <juhu> <hahaha> <hahaha> <hahaha>
Leszczyna

Postprzez KasiaT » 2011-05-04, 11:48

Dzisiaj wróciłam do domu po kilku dniach orki i co zastaję-krajobraz po zgliszczach ]:-> ,jakby co najmniej stado słoni przebiegło przez dom , a o podwórku nie wspomnę.
A więc doły pokopane-widocznie psowate domagają się basenu i jak tak dalej pójdzie to dokopią się do Chin,tujki poprzesadzane,a w domu syf,kiła i mogiła ]:-> -prawdziwa piaskownica i wszystko obślimolone ]:-> (ale widocznie psiowate zadbały o to,żebym po powrocie do domu nie zaszła mchem)
Po spacerze z obu paszczy unosi się znajomy zapach obornika-bo na wszystkich polach wokół został on rozrzucony-a psiuty stwierdziły,że ich buziaki,bez dodatkowych walorów węchowych nie będą dla mnie tak atrakcyjne ]:->
Ale to wszystko to nic,bo jak one się ze mną witały i oba próbowały wleźć na raz na kolanka-BEZCENNE

A tak moje maluchy spędzały czas bez Panci(SZM nie stanął na wysokości zadania i prawie wcale nie robił im zdjęć :nieok: )

obrazek
Obrazek został zmniejszony.

Oj Nefra jak Ty tam od tyłu pięknie pachniesz :mrgreen:

obrazek

Błogie leniuchowanie

obrazek
obrazek

Obelix w roli psa gumy ]:->

obrazek
obrazek
obrazek
KasiaT

Postprzez Halina » 2011-05-04, 12:20

Kasia cuda , cuda, cuda .....
Halina
Moderator

psy: Karo, Sotella,Ofra, Kora[*], Bora[*], Berni[*]
Hodowla: Szumiąca Knieja

Postprzez HaniaHa » 2011-05-04, 12:35

Słodkie mordki <haha>
HaniaHa

psy: DSPP - Grand Dager Żorska Prima FCI

Postprzez ruudzielec » 2011-05-04, 14:17

Śliczne mordeczki <okok>
a sprzątanie nie zając nie ucieknie lepiej wyjść na spacer z psimi dzieciaczkami <juhu>
ruudzielec

psy: Viper

Postprzez Kamil » 2011-05-04, 17:15

No straszetnie się pieski napracowały i odpoczywają po ciężkiej pracy <tak>
Świetny dwupak :cwaniak:
Kamil

psy: Jantar i Atos

Postprzez Justynka » 2011-05-04, 18:31

No jakoś musiały odreagować tęskonotę za swoją Pancią ukochaną, to znalazły sobie zajęcie psiaki :mrgreen:
wiosenne porządki :-) ja też czasem po powrocie znajduje "wiosenne porządki" tylko, że w szafie ;P (niestety)

śliczne słodziaki ;-) wszystko można im wybaczyć <pies>
Justynka

psy: Pako

Postprzez kerovynn » 2011-05-04, 19:04

Kasia, "dom jest do mieszkania a nie do sprzątania" :-D ;-) ;-) ;-)
współczuję Ci tej tyraniny bo nam się udało wybyczyć czego i Wam życzę jak najszybciej :-D :-D
A Obelix duuuuużyyy :shock: :shock: teraz ja Cię powinnam zapytać czym go karmisz :lol: :lol: :lol:
SZM niech sie nie łudzi, że trzeci bern będzie jego - będzie Twój bo nauczysz się synchronicznego miziania rękami i nogami :-) , mój SZM juz na to wpadł więc u nas nici z trójpaka <cry>

<haha>
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez katty » 2011-05-06, 16:36

Jak ja tu dawno nie zaglądałam ..... Ale ten obelix wyróśł :) piękny dwupak i super ,że tak się ze sobą zgadzają :)
katty

psy: Katty (BPP)

Postprzez Tunia » 2011-05-07, 07:17

:) Tak, nie ma to jak po powrocie do domu mieć niespodzianki :). A takie twa rozrabiaki robią wiele zamieszania. Obelix przystojny jak nie wiem co, super rośnie, a Nefra śliczna, taka starsza, fajna koleżanka.
Tunia

psy: Orsola

Postprzez Leszczyna » 2011-05-07, 15:21

Buziaki dla pięknej pary w szczególności wnuka :-D
Leszczyna

Postprzez annasm » 2011-05-08, 21:40

Piękne!
annasm