NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Postprzez jbeata » 2011-05-08, 21:54

Kasiu, nie bierz do głowy sprzątania bo na sprzątanie szkoda życia :lol:
Nefra piękna, mały rośnie jak na drożdżach :-D fotki dwupaku piękne <buzki>
jbeata

Ostrzeżeń: 0
psy: Pola,Rose,Klara,Beauty,Phoebe,Rolex, Erotica (*)
Hodowla: Mocne Góralki

Postprzez Neda » 2011-05-09, 06:59

Przepiękne pyszczydła :-D Mam nadzieję, że moja sunia nie będzie ciotce urodą ustępować ;>
Ja myślę, że po takiej harówce Bernusie chciały zadbać o Twój urlop :] Więc w ogrodzie zaczęły kopać basen, a w domu zrobiły plażę <rotfl> Czyli jak widzisz... dla Ciebie wszystko ;)
Neda

psy: Neda

Postprzez kerovynn » 2011-05-09, 10:52

Neda napisał(a):Ja myślę, że po takiej harówce Bernusie chciały zadbać o Twój urlop :] Więc w ogrodzie zaczęły kopać basen, a w domu zrobiły plażę <rotfl> Czyli jak widzisz... dla Ciebie wszystko ;)

A jakbyś im dała szanse to i drinki z palemką by Ci zaserwowały :radocha2: :radocha2:
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez KasiaT » 2011-05-14, 13:00

Halina napisał(a):Kasia cuda , cuda, cuda .....

HaniaHa napisał(a):Słodkie mordki <haha>

ruudzielec napisał(a):Śliczne mordeczki <okok>
a sprzątanie nie zając nie ucieknie lepiej wyjść na spacer z psimi dzieciaczkami <juhu>

Kamil napisał(a): Świetny dwupak :cwaniak:

katty napisał(a):Jak ja tu dawno nie zaglądałam ..... Ale ten obelix wyróśł :) piękny dwupak i super ,że tak się ze sobą zgadzają :)

Tunia napisał(a)::) Obelix przystojny jak nie wiem co, super rośnie, a Nefra śliczna, taka starsza, fajna koleżanka.

Leszczyna napisał(a):Buziaki dla pięknej pary w szczególności wnuka :-D

annasm napisał(a):Piękne!

jbeata napisał(a): Nefra piękna, mały rośnie jak na drożdżach :-D fotki dwupaku piękne <buzki>

Dziękuję bardzo za wszystkie ciepłe słówka skierowane w kierunku do moich dzieciaczków-to jak wiadro miodu wylane na moje serce lub nie przesadzając wygrana 6 w lotka <tak>
Jak dla mnie są one 9 cudem świata (bo 8 cud świata jest zarezerwowany dla pewnego misiowatego forumowego bernola :love2: )
Mój SZM pęka też z dumy ,za każdym razem jak zabiera psiowate do mnie do pracy i przechadzając się z nimi pod moim szpitalem ,słysząc tysiące ochów i achów i pytanie co to za piękne psy i jaka to rasa unosi się w ekstazie ponad chmury i gęba mu się śmieje(bo u nas na Podlasiu bernole to rzadkie zjawisko i niezbyt znany temat-po prostu towar deficytowy <tak> )
Dodam też ,że od jakiegoś czasu za każdym razem jak jest u mnie pod pracą nęka go pewne małżeństwo proponując całkiem pokaźne sumy za Obelixa-doszło już do 4,5 tyś złotych-ale ja powiedziałam,że po moim trupie i nawet jakby zaproponowali mi milion dolarów to i tak mogą sobie tylko pomarzyć i powzdychać <tak> -Leszczynko Twój wnusio robi w mojej okolicy furorę,a jego skarpetki rozczulają wszystkich,tylko korona na karku(biała ,duża plama)całkiem mu zlazła <tak>

kerovynn napisał(a):Kasia, "dom jest do mieszkania a nie do sprzątania" :-D ;-) ;-) ;-)
współczuję Ci tej tyraniny bo nam się udało wybyczyć czego i Wam życzę jak najszybciej :-D :-D
A Obelix duuuuużyyy :shock: :shock: teraz ja Cię powinnam zapytać czym go karmisz :lol: :lol: :lol:
SZM niech sie nie łudzi, że trzeci bern będzie jego - będzie Twój bo nauczysz się synchronicznego miziania rękami i nogami :-) , mój SZM juz na to wpadł więc u nas nici z trójpaka <haha>

Neda napisał(a):Ja myślę, że po takiej harówce Bernusie chciały zadbać o Twój urlop :] Więc w ogrodzie zaczęły kopać basen, a w domu zrobiły plażę <rotfl> Czyli jak widzisz... dla Ciebie wszystko ;)

Ta,niby dom jest do mieszkania ,a nie do sprzątania-ale moje psie dzieciaczki w robieniu burdelu doszły do niesamowitej wprawy i po tych ich wyczynach,chatę sprzątałam przez 8 h :sciana: ,a psiowate pilnie nadzorowały każdy mój ruch-więc może temu to tak długo trwało <tak>
A basen na pewno im zrobimy,ale czemu te dwa obczochrańce tak często zmieniają decyzję o miejscu w którym on ma być ,to sama nie wiem,i za każdym razem zaczynają kopać doły pod fundamenty w innym miejscu :sciana:

Ale teraz wszystkie plany i "problemy"zeszły na dalszy tor bo.....
Ja jako niedoświadczona mamuśka suczy-bo Nefra jest moim 1 psiakiem wychowywanym od małego szczonka i 1 suczą,bo zawsze miałam chłopaków-myślałam,że mała już miała 1 utajoną cieczkę,a wnioskowałam to po tym,że Vector 4 mali jakiś czas temu (ok 2 m-cy) jak ja widział to dostawał kociokwitu i próbował ją trykać,a Nefry cipolina była wtedy spuchnięta i wyglądała inaczej jak zwykle.W związku z powyższym,w tym tygodniu miała mieć sterylkę , i jakie było moje zaskoczenie i zdziwienie i totalny szok kiedy dokładnie 11 maja wychodząc na noc do pracy zobaczyłam krew na podłodze :sciana: -i co aż mi się słabo zrobiło,bo myślałam,że to może krwawienie z dolnego odcinka przewodu pokarmowego lub jakieś inne czortostwo-wykazałam się ogromną inteligencją i wiedzą :oczy: -no i co teraz moja Nefra stała się prawdziwą kobietką,a ja spać po nocach nie mogę i wyglądam absztyfikantów co by ich pogonić,a całe ogrodzenie spryskuję środkiem niwelującym cipne zapachy Nefry.
Oczywiście pierwszą rzeczą jaką też zrobiłam,to opierniczyłam dotychczasowego weta i znalazłam nowego,którego zamęcza pytaniami kiedy sterylka,jakie badania,czy umieją interpretować EKG,czy mają obstawę anestezjologiczną,ilu jest operatorów przy zbiegu(u nich jest 3 i anestezjolog),musiał mi pokazać warunki panujące na sali operacyjnej i wiele,wiele innych pytań-mam nadzieję ,że wszystko pójdzie dobrze,a i BARDZO,BARDZO JESTEM DUMNA Z MOJEJ MAŁEJ KOBIETKI :love:
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez kerovynn » 2011-05-14, 20:33

Esia pierwszą cieczkę miała w wigilię (skończyła akurat 9 mies), a następna była na przełomie lutego i marca - jbeaty sunia też chyba miała podobnie -potem sterylka. Eśce został odprysk jajnika więc ma teraz lekkie plamienie w czasie gdy normalnie miałaby cieczki. Rok temu nie zauważyłam tej wiosennej "pseudocieczki", a w tym roku przypilnowałam i wyglądana to, że gdybym Esi nie sterylizowała to miałaby regularnie trzy cieczki w roku: w grudniu, początkiem marca i w sierpniu.
Ale my to gadu gadu, a gdzie foty Twoich skarbów????????????
kerovynn

Postprzez PaniBisiowa » 2011-05-14, 20:38

Kasiu, przyrośniesz do ściery :mrgreen: Nie dziwne, że przeżywasz cieczkę Nefrunki. Ja przeżywałam, gdy Bisiek po raz pierwszy podniósł girę do siusiania ;-) Kolejny etap w życiu milusińskich :-)
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez Danka2208 » 2011-05-14, 20:45

Kasia masz rację para książęca bezcenna a juz podkolanówki księciunia są zajefajniste tak trzymaj, kurcze ja tez przeżywałam jak mój ósmy cud świata ( bo para książęca to dziewiąty cud) :mrgreen: pierwszy raz kopytko podniósł do sikania :radocha2:
Danka2208

psy: Frodo
Hodowla: Pamajo Canis Familiris

Postprzez KasiaT » 2011-05-15, 19:21

Dzięki dziewczyny(kerovynn,PaniBisiowa,Danka2208)za dobre słowo <tak> ,bo ja już całkiem chyba sfiksuję -przeżywam Nefry cieczkę jakby to zaraz miał nastąpić koniec świata,a mój nowy wet coraz za głowę się łapie słuchając moich pomysłów i pytań dotyczących sterylki,no ale cóż choroba nie wybiera <tak>

A teraz prezentacja moich psowatych:kobietki Nefry i małego Obelixa

Tak się moje psowate zmęczyły kopaniem dołu pod basen,że musiały w końcu odpocząć zalegając przy płocie

obrazek
Obrazek został zmniejszony.

Czego "gupia"pstrykasz nam po oczach jak się tak mocno chce spać

obrazek
obrazek
obrazek

Uśmiechnięty Obelix

obrazek

Najbardziej" aktywne"psiury świata,którym nigdy,nigdzie się nie spieszy

obrazek

Dwa niufające niusławy

obrazek

Nie ma nic lepszego niż świeżutki patyczek

obrazek

Piękna Nefrunia

obrazek

SŁODZIAKI-a Obelix jak tak dalej pójdzie,to bardzo szybko przerośnie Nefrę

obrazek

Obelix z panciem

obrazek

Piękna,mała kobietka

obrazek

Syneczek

obrazek

A na koniec:dzisiaj na spacerze,mój SZM chciał sprawdzić za kim pójdą psiaki jak każde z nas będzie podążać w innym kierunku,i co -oczywiście dzieciaczki poszły za mamusią(więc SZM stwierdził,że czas zacząć rozglądać się za 3 psiutem :mrgreen: )

obrazek
obrazek
KasiaT

Postprzez Bijou » 2011-05-15, 20:02

Obelix słodziak, a Nefra jak zawsze czarująca :love:
Bijou

Postprzez kerovynn » 2011-05-15, 20:04

<buja_w_oblokach> <buja_w_oblokach> <buja_w_oblokach>
achhhhhh, ale się napatrzyłam na te cuda :-D :-D :-D :-D
Obelix w bieluśkich skarpetkach wygląda jak taki mały przykładny czyścioszek, a kobietka..... słodziutka :-D :-D :-D :-D :love2: :love2: :love2: :love: :love: <buzki> <buzki> <buzki>
kerovynn

Postprzez anula » 2011-05-15, 20:14

Nasza Sawa w sytuacji rozdzielenia się rodziny biegała od jednych do drugich. Dyplomatka jedna <hahaha>
Fajne foteczki <tak>
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez PaniBisiowa » 2011-05-15, 20:53

Obelix ma jeszcze szczenięcy puszek :love:
http://szwajcary.com/obrazky/4435_1305477767.jpg urocze zdjęcie! Żaba :-D
Buziaki w nochale!
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez Tunia » 2011-05-15, 22:24

Nie ma to jak wspólny spacer! Obelix rośnie jak na drożdżach, jak tak dalej będzie to szybciutko dogoni Nefrę.
Tunia

psy: Orsola

Postprzez dorciaj » 2011-05-15, 22:28

Rany jak ten Obeliks rośnie <szok> - super chłopaczek :mrgreen:
dorciaj

psy: Fito Piorun Aris

Postprzez Leszczyna » 2011-05-15, 22:29

Obelix jak samo imię wskazuje, ma być duży <faja>
Leszczyna

Postprzez jbeata » 2011-05-15, 22:29

http://szwajcary.com/obrazky/4435_1305477767.jpg
piękne ujęcie, buziaczki w nochalki dla Twoich dzieci ;-)
jbeata

psy: Pola,Rose,Klara,Beauty,Phoebe,Rolex, Erotica (*)
Hodowla: Mocne Góralki

Postprzez Neda » 2011-05-16, 13:32

Psiaki są absolutnie przeurocze :] Nefra (już dorosła :] ) prześliczna, a Obelix czarujący :] Zastanawia mnie tylko jakim cudem on ma te swoje skarpetki takie bieluchne :?: <mysli> Moja ma mniej bieli na łapkach, a zaczynam mieć podejrzenia, że jeśli jej w końcu nie wykąpię to w ogóle biel mi zniknie ;-)
Neda

psy: Neda

Postprzez kreska » 2011-05-17, 07:30

Moja ma mniej bieli na łapkach, a zaczynam mieć podejrzenia, że jeśli jej w końcu nie wykąpię to w ogóle biel mi zniknie

Neda, czy sugerujesz ze łata na karku Obelixa jest czyms w rodzaju kontrolki i powinni go wykapac ;-) <faja>

Kasko, uwielbiam odwiedzac wasza galerie :-D
A w kwestii zapaszkow i psich kociokwikow to pies potrafi sie "zakochac" jak sucz ma stan zapalny i jego nos potrafi wtedy wykryc infekcje, ktorej Ty nie zobaczysz ;-)

pozdr
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez Majszczur » 2011-05-17, 10:53

kreska napisał(a): pies potrafi sie "zakochac" jak sucz ma stan zapalny i jego nos potrafi wtedy wykryc infekcje, ktorej Ty nie zobaczysz ;-)
święta racja. dzięki "zakochanemu" cavisiowi ze szkolenia Grandzina wylądowała na USG z podejrzeniem ropomacicza. Na szczeście to tylko silna urojka i stan zapalny gruczołów mlecznych. Ale gdyby nie nadmiernie obwąchujące młodą psy nie zorientowałabym się, że coś jest nie tak, bo nie była apatyczna jak zwykle przy infekcjach
.

Duecik jak zwykle zjawiskowy. Nefra nie przestaje mnie zachwycać. Ona ma takie... ludzkie oczy
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez KasiaT » 2011-05-17, 11:36

Dziękuję wszystkim za wszystkie ochy i achy skierowane do moich dzieciaczków-pancia rośnie w dumę,a poziom samozadowolenia jest w górnej granicy normy <tak>

Neda napisał(a): Zastanawia mnie tylko jakim cudem on ma te swoje skarpetki takie bieluchne :?: <mysli> Moja ma mniej bieli na łapkach, a zaczynam mieć podejrzenia, że jeśli jej w końcu nie wykąpię to w ogóle biel mi zniknie ;-)

Bo Obelix z wioskowego głupka i żrącego wszystko szczonka,taplającego się w czym popadnie stał się prawdziwym misiem przytulaskiem,chodzącym krok w krok za mamusią i chcącym zrobić mi na każdym kroku przyjemność,ciągle patrzy mi w oczy i jakby mógł to by nie schodził z kolanek-więc nawet na spacerach w dziwnych miejscach uważa żeby się zbytnio nie pobrudzić-esteta jeden :mrgreen: ,ale jaki kochany(Nefra nie jest taka miziasta jak on)

kreska napisał(a):A w kwestii zapaszkow i psich kociokwikow to pies potrafi sie "zakochac" jak sucz ma stan zapalny i jego nos potrafi wtedy wykryc infekcje, ktorej Ty nie zobaczysz ;-)
pozdr

Majszczur napisał(a):
kreska napisał(a): pies potrafi sie "zakochac" jak sucz ma stan zapalny i jego nos potrafi wtedy wykryc infekcje, ktorej Ty nie zobaczysz ;-)
święta racja. dzięki "zakochanemu" cavisiowi ze szkolenia Grandzina wylądowała na USG z podejrzeniem ropomacicza. Na szczeście to tylko silna urojka i stan zapalny gruczołów mlecznych. Ale gdyby nie nadmiernie obwąchujące młodą psy nie zorientowałabym się, że coś jest nie tak, bo nie była apatyczna jak zwykle przy infekcjach
.

Teraz to i ja to już wiem-mądry Polak po szkodzie.Ale tak to jest,gdy człowiek traci instynkt samozachowawczy i zaczyna wierzyć na ślepo-a ja zawsze powtarzałam,że są lekarze i znachorzy-to samo tyczy się wetów :kulka:
Mam nadzieję ,że teraz już dobrze trafiliśmy,bo po cieczce nowy wet zrobi Nefruni Ekg, pełne badania krwi(morfologia,układ krzepnięcia ,mocznik,kreatynina,bilirubina ,enzymy wątrobowe i trzustkowe i co tam mi jeszcze do głowy przyjdzie i oczywiście przed zabiegiem powtórka z rozrywki).Mam nadzieję,że nie będę musiała dalej poszukiwać bo na dzień dzisiejszy,jeżeli w tej klinice będzie coś nie tak to zostaje mi niestety W-wa.Ale jak na razie to mimo mojego totalnego zajoba pozwolili mi na obejrzenie warunków panujących na sali operacyjnej i na sali wybudzeń,obejrzałam respirator,cały osprzęt anestezjologiczny,ustaliłam kiedy mniej więcej zabieg(w połowie września),zadałam tysiąc pytań telefonicznie i osobiście, wypytałam się o rodzaje szwów i powiedziałam jakie sobie życzę łącznie z lekami do znieczulenia,i że będą musieli przyjeżdżać do mnie na wizyty domowe po w celu podawania antybiotyków i oglądania i opatrywania rany,a na koniec usłyszałam,że taki przypadek jak ja był u nich w karierze tylko raz i ja na pewno też pracuję w służbie zdrowia-na co oni pokiwali znacząco głowami i stwierdzili,że teraz wszystko rozumieją <głupek>
KasiaT

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków