lato, jesień, zima, wiosna

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: lato, jesień, zima, wiosna

Postprzez Hekate » 2009-01-06, 16:45

Pleeaaaaaaaasssssssssseeeeeeeeeeeeeeee :-D
Hekate

Ostrzeżeń: 0

Postprzez Busola » 2009-01-06, 18:07

to moze ja asię wyręczę :lol:
co prawda wielkich rewelacji na zdjęciach nie ma, ale przynajmniej była wizyta miłosciwej Mufci i jej pańciostwa. Swoją drogą, Mufka zwinęła Dalmisi dwie kosci i ukryła w ogródku, panienka szukała potem pół wieczoru ;-)

a na zdjęciach.,..
"za smaka zrobię wszystko" :-P
Obrazek

Obrazek
Busola

Postprzez anula » 2009-01-06, 18:51

Hum Hum Alicja! Ty wyręczysz Asię taaak? :evil: A ja się zapytuję: Kto u licha wyręczy Ciebie??? Wasza galeria to już nie tylko mchem i kurzem porasta, jej już chyba całkiem nie ma :roll: Dalmisia to już wielka baba, a chowana po kątach. :-P
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez AT » 2009-01-06, 19:06

ojej co za presja społeczna ;-)
Nawet miałam dziś zamiar iść do ogrodu botanicznego jakieś fajne zaśnieżone zdjęcia zrobić ale kurcze, -13 stopni to nie jest temperatura w której się chce robić zdjęcia ;-)

Podczas wizyt u Dalmiśki Mufka zachowuje się skandalicznie :oops: tak jakby czuła, że małolata jej nie fiknie (puki co :-P ) i nawet nie chcę komentować jej wybryków bo mi wstyd :oops: :roll: (całe szczęście tym razem obyło się bez kąpieli w stawku)
Ania święte słowa - ja Dalmiśkę ledwo poznałam- Ala ją chowa bo chyba boi się, żeby ktoś uroku nie rzucił ;-) :-P

Trochę świątecznych klimatów
Obrazek

Z Mają i jej nowym psem Scoobym (a mówiłam, że Dzieciom nie powinno się kupować zwierząt pod choinkę ;-) )
Obrazek

Świąteczne leniuchowanie - Trzy Gracje :-D
Obrazek

Sylwestrowo
Wypić, nie wypić - oto jest pytanie...
Obrazek

A co mi tam! napiję się :mrgreen: ;-)
Obrazek
AT

psy: Mufka (*)

Postprzez Natalia i Galwin » 2009-01-06, 19:32

Biedna Mufka... Ona pewnie by Swięta spędziła np w górach.. A nie każą jej zajmowac się jakimś płaskopyskim stworzeniem :mrgreen: :mrgreen:
Czochrańce dla kochanej Mufeczki :!: Mam nadzieje, że za dużo nie wypiła na tego Sylwestra :-)
Natalia i Galwin

psy: Galwin (*)

Postprzez Busola » 2009-01-06, 19:44

Podczas wizyt u Dalmiśki Mufka zachowuje się skandalicznie tak jakby czuła, że małolata jej nie fiknie (puki co ) i nawet nie chcę komentować jej wybryków bo mi wstyd

eeeee, co ty gadasz, ostatnio to nawet odpoczywała, jakieś ...3 minuty ;-)
a jesli o kości chodzi to przynajmniej dzięki Mufce Dalmiśka potrenowała tropienie :-P

Hum Hum Alicja! Ty wyręczysz Asię taaak? A ja się zapytuję: Kto u licha wyręczy Ciebie??? Wasza galeria to już nie tylko mchem i kurzem porasta, jej już chyba całkiem nie ma Dalmisia to już wielka baba, a chowana po kątach.

ooops, dostało mi się :oops: :lol:
Uprzejmie donoszę, o wczorajszej aktualizacji na fotosiku, w związku z tym galeria Dalmiśki zostanie niezwłocznie odkurzona ;-)
Busola

Postprzez Drixon » 2009-01-06, 19:48

o i Mufloniasta jest :-> (dziękować) i Dlamiśka jest ... normalnie jak wygrana w totka :mrgreen:
Drixon

Postprzez anula » 2009-01-06, 21:03

AT napisał(a):
Ania święte słowa - ja Dalmiśkę ledwo poznałam- Ala ją chowa bo chyba boi się, żeby ktoś uroku nie rzucił ;-) :-P

to niech kokardkę czerwoną zawiąże :-P

Biedna Mufcia, szampana postawili, fotkę ku uciesze gawiedzi cyknęli, ale napić się nie dali! :roll: :mrgreen:
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez inbloom » 2009-01-06, 21:49

prosze bardzo, choinke Mufka ubrala, w gosci pojechala, szapmana obalila, za mikolaja robila, za poduszke tez... pies pracujacy pelna para normalnie :mrgreen: jak dla mnie bomba!
inbloom

psy: Bosman(*) Chaber (*) Felu

Postprzez AT » 2009-01-06, 22:07

inbloom napisał(a):prosze bardzo, choinke Mufka ubrala, w gosci pojechala, szapmana obalila,

Sprostowania:
Choinkę to Mufcia ogonkiem ,,rozebrała" z kilku bombek - dlatego koniec końców choinka wylądowała na taborecie :-P
W gościach nie byliśmy - w tym roku Goście byli u nas :mrgreen: Muflon był przeszczęśliwy :mrgreen:
Po ekscesach mufkowej wątroby Pan Doktor absolutnie zakazał Mufce pić alkohol :-P tak więc mogła sobie tylko popatrzeć :lol:

Natalia i Galwin napisał(a): A nie każą jej zajmowac się jakimś płaskopyskim stworzeniem :mrgreen: :mrgreen:

A relacje z płaskopyskiem są fenomenem berneńskiej miłości ;-) Dwa lata temu Bajka najchętniej by Mufkę rozszarpała ale Mufcia ją tak skutecznie rozpracowywała swoją miłością, że teraz jest jedynym psem, który jest mile widziany przez Bajkę nawet w bajkowym domu. W dodatku gdy Bajka przyjechała do nas na Święta to widać wyraźnie było, że najbardziej się cieszy ze spotkania z Mufką (a pekińczyki to raczej nie słyną z cudownych relacji z innymi psami ;-) ) doszło już nawet do tego, że Bajka zachęca Mufkę do wspólnych zabaw - gdyby mi to powiedział ktoś 2 lata temu to bym się w czoło popukała.
AT

Postprzez Ania i Kontra » 2009-01-06, 22:36

Mufcia nasza kochana! Widać, że Święta i Sylwester były udane :-D
Ania i Kontra

psy: Kontra ['] i Contica

Postprzez Hekate » 2009-01-06, 23:03

no bo jak Mufki nie kochAć :-D poprostu innej opcji pekińczyk nie miał :-P ;-)
Hekate

Postprzez inbloom » 2009-01-06, 23:05

AT napisał(a):
inbloom napisał(a):prosze bardzo, choinke Mufka ubrala, w gosci pojechala, szapmana obalila,

Sprostowania:
Choinkę to Mufcia ogonkiem ,,rozebrała" z kilku bombek - dlatego koniec końców choinka wylądowała na taborecie :-P
W gościach nie byliśmy - w tym roku Goście byli u nas :mrgreen: Muflon był przeszczęśliwy :mrgreen:
Po ekscesach mufkowej wątroby Pan Doktor absolutnie zakazał Mufce pić alkohol :-P tak więc mogła sobie tylko popatrzeć :lol:

no ja juz nic rozumiem... a kto narzeka, ze Mufka w gosciach kosci wyjada itp itd? kto wstawia alkoholowe libacje Muflona na forum? kto pokazuje choinke i Mufke w czapce mikolaja? he? i Ty Asia moze jej zaslug tak nie umniejszaj bo sie obrazi i wyprowadzi :mrgreen:
inbloom

Postprzez AT » 2009-01-06, 23:13

Marta ja już się w sumie przyzwyczaiłam, że złego słowa na Mufkę powiedzieć nie mogę bo Ty zaraz na mnie krzyczysz i tak sobie myślę, że jak ona się wyprowadzi to chyba do Ciebie ;-) :mrgreen:
AT

Postprzez inbloom » 2009-01-07, 11:44

oczywiscie, ze nie dam bo sucz jest mega fajna :mrgreen: super pracuje, za swoja Pania to chyba by sie dala pokroic (mysle, ze z wzajemnoscia), na Pana patrzy z rozanieleniem a mnie to okrutnie urzeklo :oops:
a tak szczerze mowiac to ona Was tak kocha, ze wyprowadzka to chyba ostatnia rzecz o jakiej Mufka by pomyslala :-P
ucaluja ja w ten czarny avatarkowy nochal ;-)
inbloom

Postprzez AT » 2009-01-07, 17:36

:oops: no trochę nas zawstydziłaś ;-) ale faktycznie kochamy się bardzo :mrgreen:
AT

Postprzez marzena » 2009-01-07, 18:00

Mufoląg śliczny i w charakterze, przynajmniej jak to wynika z opisów pańci ;-) wyjątkowy :-D Trzeba było sobie czymś zasłużyć na taką przyjaciółkę :mrgreen:
marzena

Postprzez OlgaO » 2009-01-07, 18:15

Mufka ale z ciebie baba z jajem :mrgreen: trzymaj tak dalej!!!
OlgaO

psy: Rock'n'Roll Kropla Nadziei

Postprzez Wydra » 2009-01-08, 01:33

Nie myślałam Aśka,że jesteś w stanie tak dręczyć zwierzęta :evil: jak można podstawić tak zacny trunek komuś pod pyszczek i do tego zabronić nawet języka umoczyć a fe.
Wydra

Postprzez meggy » 2009-01-08, 13:37

NO NALEJ MI WIECEJ PROSZE CIE :mrgreen: :-P
http://img165.imageshack.us/img165/6573/obraz193kj4.jpg

normalnie rozpijasz psa :shock: ;-)
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków