D-velvetki

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: D-velvetki

Postprzez Ania. » 2008-05-04, 21:30

Sylwiu,wiem od pana Sławka ,że ogon Dragona już zagojony i bardzo mnie to cieszy . :mrgreen: Napisz kiedy dysponujesz wolnym czasem a ja postaram się dostosować.Byłoby super sie spotkać. :-)
Chciałabym zapisać Vinciego na to samo szkolenie na które i Wy idziecie bo robi się uparty.Będąc u babci Zuzy na kompaniu Vinciego miałam okazję zobaczyć co po tym szkoleniu potrafi Lapi i byłam pod wrażeniem.
Ania.

Ostrzeżeń: 0

Postprzez marlenka » 2008-05-04, 21:39

ale Vinci jest fajny i duzy :mrgreen: i tak samo zmienia szate jak nasza Dolka :lol: :lol:,ona zaczela od ogona i tak idzie po grzbiecie w gore :lol:
marlenka

psy: Lucca(*) Dolly Black Velvet

Postprzez Ania. » 2008-05-04, 21:55

Vinci pozrawia siostrę Dolly.Widać ,że wyrośnie na piękną sunię :lol: :lol:
Ania.

Postprzez Wydra » 2008-05-04, 22:26

Proszę o informację na temat gubienia zębów u rodzeństwa Dina[DJ].Jestem ciekawa jak sobie radzicie z tym problemem.Naszemu maluchowi :lol: wypadają teraz tylne zęby i przez to zrobił się trochę niesworny.Obgryza co się da.Pozdrowienia dla sióstr i braci
Wydra

Postprzez Ania. » 2008-05-04, 22:49

U nas gubienie zębów odbywa się dość spokojnie,ale może dlatego,że dajemy Vinciemu kości cielęce (co dwa trzy dni)więc nie ma chęci na gryzienie czegokolwiek innego.Nie pogryzł nigdy buta i nie zabierał się za meble ,ale może to taki "egzemplarz"
Ania.

Postprzez sylwetka » 2008-05-05, 14:51

Aniu byloby super jakbysmy razem chodzili na szkolenie :-P ono jeszcze sie nie zaczelo wiec nic straconego :-P :-P co do spotkania to napisz kiedy dysponujesz czasem i sie jakos zgramy :-P :-P Serdecznie zapraszamy do Nas :-P
Dragon wlasnie jest w trakcie gubienia tylnych zebow,dajemy mu kosteczki wiec nie gryzie nic w domu :-P
sylwetka

psy: Dragon Black Velvet

Postprzez sylwetka » 2008-05-05, 14:55

Aniu,ja zazwyczaj wracam z Warszawy po poludniu,a jezeli chodzi o weekend to mam wolny oprocz tej niedzieli bo akurat mam komunie syna :->
sylwetka

Postprzez Ania. » 2008-05-05, 17:44

Sylwia napisz mi proszę kiedy zaczyna się szkolenie i może tel do nich .Co do spotkania to ja niestety mam wolny weekend dopiero 24,25 maja ,jeżeli mogłybyśmy się spotkać w tym terminie byłoby super. :-)
Ania.

Postprzez sylwetka » 2008-05-05, 21:40

Jeszcze Aniu nie wiadomo kiedy rozpoczyna sie szkolenie bo grupa sie troche rozsypala i czekam na maila z informacja,poki co nic nie wiem :-( Podaje Ci telefon do Ani Żarskiej od szkolenia 604 149 021.Jezeli chodzi o spotkanie to 24,25 maj mi pasuje. :-D :-D Moj numer telefonu to 513 688 105.Zadzwon ktoregos dnia to sie konkretnie umowimy juz nie na forum :mrgreen: Pozdrowionka dla wszystkich Velveciatek i Babci Zuzi oczywiscie :-D
sylwetka

Postprzez Ania. » 2008-05-05, 22:24

Sylwia ,dzięki serdeczne za tel :-D Zadzwonię do Ciebie :-)
Ania.

Postprzez AT » 2008-05-08, 21:12

tydzień temu odwiedziliśmy jedno z D'veleciątek - Dina :mrgreen:
cosik mi się w ustawieniach aparatu pomieszało i większość zdjęć wyszła niewyraźna :-( ale kilka uchowało się takich, że można je pokazać na forum publicznym ;-)

Dinuś i jego uwielbienie dla Pańci :mrgreen:
Obrazek

Hym, Mufka jeszcze troszkę większa jest ode mnie (ale pewnie już niedługo :-P )
Obrazek

Trochę sobie razem pobiegaliśmy
Obrazek

Troszkę poleżeliśmy
Obrazek

A na koniec buzi buzi :mrgreen:
Obrazek

Do zobaczenia Dinuś :!: ;-)
AT

psy: Mufka (*)

Postprzez meggy » 2008-05-09, 08:51

Szczony w tym wieku sa po prostu BOSKIE :mrgreen:
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez Adam » 2008-05-11, 20:42

Witamy i my (Dafi, Kasia i Adam) dawno nas tu nie było. Nadrabiam zaległości fotograficzne. Co do zębów to Dafiemu też wychodzą tylne i podobnie jak Wy dajemy mu kości cielęce dzięki czemu nie niszczy nic w domu. Sierść też ma taką kręconą na grzbiecie jak pozostałe D-Velveciątka. Charakterek mu się zmienia na "nastolatkowy", taki wiecie bardziej urwis. Na lotnisku Muchowiec w Katowicach spotykamy się na spacerach z innymu psami i tam się odbywa wychowywanie w stadzie - oj różnie to nam wychodzi. Czasem to inne psy są ważniejsze a czasem to my - zwłasza jak chcemy np. pić to zaraz jest szukanie "gdzie ta pańcia z butelką?" Generalnie to mamy wrażenie że mieszkamu na lotnisku tudzież innym parku czy polu. Bo ciagle jesteśmy gdzieś na dworze z naszym psiurkiem - żeby się wybiegał. Mieszkamy w bloku i dlatego chcemy żeby jak najwięcej czasu spędzał na dworze. Dotlenieni jesteśmy oj bardzo :mrgreen: :mrgreen:
A teraz trochę zaległych i w miarę aktualnych zdjęc. Pozdrawiamy KAD

A to moje lotnisko - czekam na samolot, będę gonić
Obrazek
Obrazek

To jest MOJE miejsce, tu jest mój ciasny ale własny kąt
Obrazek
Obrazek

No co
Obrazek
Obrazek

Przecież jestem grzeczniutki, prawda
Obrazek
Obrazek

To ja i mój kolega z lotniska Dabi
Obrazek
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=209&i=dsc00002uu3.jpg][IMG]

Się zmęczyłem troszeczkę, odpocznę
Obrazek
Obrazek

A taki mam stoliczek, sam go sobie znalazłem-pańcia nie schowała-i dobrze, przynajmniej mi kość nie ucieka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Coś mówili moi Państwo, że do łóżka nie wolno -AHA :mrgreen: :mrgreen: a po co ma puste stać???
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam Rodzeństwo, trzymajcię się waszych Państwa pa Dafi
Adam

Postprzez marlenka » 2008-05-14, 11:36

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
marlenka

Postprzez marlenka » 2008-05-14, 22:11

Ale Dafik jest duuuzy :shock: , co do zebow to Dolka juz ma wszystkie nowe,udalo mi sie az 3 znalezc :mrgreen: nie mialam problemu z gryzieniem[w przeciwienstwie do niej,bo pogubila szybko prawie wszystkie zeby i musialam jej moczyc karme bo miala problem z jedzeniem :roll: ]i tak jak wiekszosc kupowalam jej kosci cielece lub jagniece :lol:
marlenka

Postprzez sylwetka » 2008-05-16, 19:31

Dragonik tez juz jakis czas temu wymienil wszystkie zeby i tez w tym samym czasie ale nie mial problemow z jedzeniem :-D :-DZrobil sie strasznym przytulakiem,non stop mnie atakuje wlazi na mnie ,kladzie lapy na ramionach i sie tula i tula :-> :-> kochany wielkolud :-> :-> Pozdrowionka dla reszty rodzenstwa i szczesliwych wlascicieli :-) ale te Nasze pociechy juz sa duuuuuuze:)
sylwetka

Postprzez AT » 2008-05-21, 23:04

Tego typu zdjęcia to na portalu umieszcza zawsze Małgosia ,,Meggy" więc uwaga sceny tylko dla dorosłych ;-)
W miniony piątek odwiedziliśmy Dina i Margolcię. trochę mi wstyd za mojego psa bo Mufka była cieczkująca i delikatnie mówiąc molestowała nieletniego Dina :oops:
Dinuś na początku był zupełnie onieśmielony i troszkę przestraszony nachalnymi amorami Mufoląga
Obrazek

ale Mufka go tak długo goniła
Obrazek

adorowała i przypierała do płotu
Obrazek

że nawet małoletni Dinuś zaczął słyszeć, że gdzieś dzwonią ale nie mógł usłyszeć w którym kościele :-P
Obrazek

szczerze mówiąc byłam w szoku, że Mufka potraktowała takiego młodziaka jako potencjalnego partnera no i w szoku byłam, że Dinuś po jakimś czasie zaczął czuć coś w tych klimatach :roll: jedno jest pewne to jego pierwsze i pewnie ostatnie ,,doświadczenie" tego typu zważywszy na plany Romy co do jego klejnocików ;-) No i z Mufką też już do żadnego psa nie pojadę podczas cieczki nawet takiego dwumiesięcznego bo jak się okazuje ona wstydu nie ma :oops:

A tu jeszcze Margolcia obszczekująca gówniarzy zza płota
Obrazek
AT

psy: Mufka (*)

Postprzez marzena » 2008-05-22, 00:15

No no no Mufcia :-P :lol:
A swoja drogą Dino to już bardzo duży kawaler :shock:
A Margolcia urocza :!:
marzena

Postprzez marlenka » 2008-06-01, 21:30

wszystkiego najlepszego dla wszyskich D-velveciatek i ich wlascicieli z okazji ukonczenia pierwszego polrocza :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
marlenka

Postprzez Alicja i Spartki » 2008-06-01, 22:02

Wszystkiego najlepszego D -velveciątka :-) :-) :-) naj naj
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków