Tak naprawdę to modelka stanowi o fotografii. Pozowanie to nie tylko 1 zdjęcie które potem wstawiam ale zazwyczaj cała seria. Na dowód przytoczę historię pola paproci. Oto fotka jakich tysiące , idziemy lasem jest ranek , niskie promienie słońca przebijają się gdzie tu i tam. Widzę paprocie zatrzymuję się po chwili i pies siada.Widzę że miejsce ma potencjał.
Obrazek został zmniejszony.Ok. Zachodzę z boku ustawiam światło w aparacie myślę nad kompozycją. Leci fotka przygotowawcza.
Obrazek został zmniejszony.Wołam psa. Usadzam ją tam mniej wiecej gdzie ja chcę i gdzie ona usiadzie
Obrazek został zmniejszony.Mam chwilę aby obniżyć punkt widzenia, zanim modelka się zniechęci
Obrazek został zmniejszony.Mam jeszcze moment, próbuje z bliska ale nadal szukam by dopełnić kadr.
Obrazek został zmniejszony.W końcu mam. Wszystko ustawione. Teraz należy czymś zainteresować psa by zrobił jakaś fajna minę
Obrazek został zmniejszony.I tak to mniej więcej leci. Dla ułatwienia dodam że wstawiłem połowę fotek z tego miejsca

. Na koniec jeszcze jedno moim zdaniem najbardziej udane ...
Obrazek został zmniejszony.