Esia Czandoria i reszta ekipy ;-)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: Esia Czandoria i reszta ekipy ;-)

Postprzez kerovynn » 2011-03-21, 12:42

Kasia - Purina pro Plan z jagnięciną - dostaje trochę więcej niż w tabeli napisano. Pan tak zarządził bo psisko wciąż nienażarte, żebra na wierzchu, boki zapadnięte, żołądek przylepiony do kręgosłupa, ciągle skamli, że głodny ;-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , a sprytny taki, że wszystko nadające się do zżarcia trzeba chować po szafkach dobrze zamykanych.

Roma - wycieczki to przyjemne z pożytecznym. Grześ od 2 mies namiętnie fotografuje ptaki. Wczoraj udało nam sie zobaczyć i sfotografować orła bielika :!: myszołowa, czajki itd....
Psiaki fajnie współpracują - jak trzeba to siądą i nie przeszkadzają w obserwacji - oczywiście za drobna opłatą w postaci smaczków :lol:
kerovynn

Ostrzeżeń: 0
psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez KasiaT » 2011-03-22, 13:52

No nie wiem czy to tylko Purina,bo jak na moje oko to chłopak rośnie jak na sterydach lub innych wspomagaczach :-) I żeby nie to,że faktycznie ogólnym wizerunkiem przypomina charta wyścigowego :lol:,to bym w życiu nie uwierzyła,że to mały szczonek.Ale jak nabierze masy to będzie z niego kawał psiska,a Esia najprawdopodobniej przy nim będzie wyglądała jak mały piesek kanapowy :mrgreen:
Pozdrawiam,i z lubością zaglądam do Waszej galeryjki ;-)
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez HaniaHa » 2011-03-22, 14:43

Eśka bez problemu sama otwiera drzwi, więc ... wyglądają jak wyglądają ;-)
obrazek
Obrazek został zmniejszony.[/quote]

Witam w klubie!!!!!! Dager otwiera też sam drzwi tylko szkoda że ich zamknąć nie potrafi :lol:
A jeżeli chodzi o czystość to bym musiała dziennie ze szmatą biegać i pucować szybę :lol:
HaniaHa

psy: DSPP - Grand Dager Żorska Prima FCI

Postprzez zadra » 2011-03-22, 17:06

Ja wiem, że to galeria piesków, ale ja o torcie chciałam :mrgreen: Jest po prostu obłędny! Nie mogę go mojej Oli pokazać, bo pewnie bym na kolanach do Poznania gnała, żeby taki sam wybłagać. Gratulacje za pomysł i wykonanie
zadra

psy: Dexter Czandoria 21.05.2010

Postprzez kerovynn » 2011-03-22, 17:24

zadra napisał(a):Ja wiem, że to galeria piesków, ale ja o torcie chciałam :mrgreen: Jest po prostu obłędny! Nie mogę go mojej Oli pokazać, bo pewnie bym na kolanach do Poznania gnała, żeby taki sam wybłagać. Gratulacje za pomysł i wykonanie

to zrób sama - jest prosty jak budowa cepa :-D
trzeba upiec dwa prostokątne biszkopty (standardowe blaszki) przyciąć do kształtu kwadratu a na każdą wieżę z pozostałych kawałków wyciąć po dwa koła (przykładasz szklankę na miarę i wycinasz dookoła nożem. wszystko przekrawasz na dwie warstwy i przekładasz bita śmietaną - ja do każdej warstwy dodaje inne owoce (brzoskwinie z puszki, banany, mandarynki). Jak juz wszystko przełożysz i poukładasz wieżyczki to całość obsmarować bita śmietaną, posypać wiórkami lub kolorowa posypką ( w mojej wersji był to "magiczny pył" wróżek ;-) ) udekorować owocami, czubki wieżyczek to rożki waflowe do lodów - troszkę je przycięłam żeby weszły drewniane patyczki do szaszłyków czyli chorągiewki. Aha - rożki udekorowane polewą czekoladową biało-czarną -kupuje się gotową, podgrzewa w gorącej wodzie i oblewa rożki dookoła. Zastyga natychmiast. Biszkopt nasączam sokiem z brzoskwiń puszkowych zmieszanym z sokiem z cytryny bo ja lubię smaki słodko-kwaśne - ale to już kwestia indywidualnego gustu.
Mogę Ci tez podać przepis na biszkopt - stosuje go od... kilkunastu lat i nie było przypadku by sie nie udał :-D

HaniaHa - Esia potrafi otwierać drzwi i ... zamykać też - te balkonowe :-) kiedyś mi zamknęła i zostałam na ogrodzie, bez kluczy, bez telefonu, w kapciach na śniegu. Dobrze, ze młodzi byli w domu bo inaczej chyb bym do sąsiadów na herbatkę musiała iść
kerovynn

Postprzez HaniaHa » 2011-03-22, 17:37

Hihihi teraz jak sobie przypomnę to przy pierwszych dniach jak Dager był mały to tez miał podobną przygodę. Moja mama przyjeżdżała do niego, by nie był tyle czasu sam i jakoś niefortunnie przeciąg tak domknął drzwi balkonowe że się się zatrzasnęły, i pies w domu a mama na ogrodzie!!! HIhihi :lol: Ani kluczy, ani komórki, pies piszczy... Dobrze że to było przed końcem Naszej pracy i zaraz byliśmy w domku :-P
HaniaHa

psy: DSPP - Grand Dager Żorska Prima FCI

Postprzez sasula » 2011-03-22, 19:22

Cudowna ciepła opowieść- Esia przepiekna- dziewczynka również słodka :-)
sasula

psy: Szila ( Zeta Czandoria ) , Bella Czandoria, Nuka

Postprzez zadra » 2011-03-23, 09:22

To ja poproszę ten przepis na biszkopt. Bo moje do tej pory to zazwyczaj piękne rosły, a potem fik i płaskie się robiły. Może masz jakiś magiczny składnik :mrgreen:
zadra

psy: Dexter Czandoria 21.05.2010

Postprzez allam » 2011-03-23, 11:54

Też mogę prosic :?: :-D
allam

Postprzez kerovynn » 2011-03-23, 12:06

hmmm... mój tez troszkę opada, ale nie ma zakalca, tylko jest mięciutki i puszysty. Mama twierdzi, że biszkopta nie można tak od razu z pieca wyciągać tylko powinien trochę postać w już wyłączonym
a przepis jest taki
5 jaj - białka do miski, żółtka osobno do kubeczka (trzeba uważać by ani troszkę żółtka nie dostało się do białek)
do białek szczypta soli i ubijamy mikserem na prawie sztywna pianę, po minucie ubijania powoli dosypujemy cukier - 1 szkl, potem - cały czas ubijając dodajemy żółtka, po jednym. Do kubeczka po żółtkach wsypujemy 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i wlewamy 3 łyżeczki octu - mieszamy, powinno sie spienić i objętościowo zając pół kubka. Wlewamy to do miski, ubijamy potem mikser na wolne obroty i wsypujemy 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i 1 szklankę mąki pszennej. Piekarnik nagrzany na 160 i pieczemy ok 20 minut (jak lekko zbrązowieje to sprawdzamy drewnianym patyczkiem.
w wersji oryginalnej przepisu nalezy żółtka ubić z proszkiem i octem - ja robię tak jak napisałam, a każdy niech robi wedle uznania :-D :-D
Mam nadzieję, że się udadzą biszkopty :-D :-D :-D
kerovynn

Postprzez kreska » 2011-03-23, 14:19

a co tu lezy? :shock: albo ja mam zwidy jakies :roll:
http://szwajcary.com/obrazky/1992_1300702473.jpg
Tort rewelacja, zazdraszam zdolnosci :-D a psiury cudniaste, "Ferdynand" coraz wspanialszy ;-)
pozdr
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez daria » 2011-03-23, 18:13

kreska napisał(a):a co tu lezy? :shock: albo ja mam zwidy jakies :roll:
http://szwajcary.com/obrazky/1992_1300702473.jpg
Tort rewelacja, zazdraszam zdolnosci :-D a psiury cudniaste, "Ferdynand" coraz wspanialszy ;-)
pozdr

Właśnie też się przyglądałam
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez kerovynn » 2011-03-23, 18:54

To jeleń, nieżywy :-( leżał nad brzegiem rzeki. Prawdopodobnie utonął gdy wokół koryta na łąkach stało full wody a jak odmarzło, stopniało i wsiąkło to bidok "ujrzał" światło dzienne. Co ciekawe - te jeleń leżał dość blisko gniazda zajętego przez parkę orłów bielików, a niedaleko gniazduje też myszołów i kania. Jest też mnóstwo kruków - ale żaden ptak jakoś nie rzucał się na "gotowe żarcie" .
Psy tez wykazały umiarkowane zainteresowanie. Może był jeszcze zamarznięty? Nie wiem, bo nie podchodziłam blisko. Za smutno mi się zrobiło na widok tego pięknego zwierzęcia :-(
kerovynn

Postprzez czechó » 2011-03-23, 19:36

Dolina Warty koło Rogalina- piękne miejsce na spacer :)
czechó

psy: Negro BPP['] ,DSPP Misza (Orys Czandoria)

Postprzez kerovynn » 2011-03-23, 20:29

czechó napisał(a):Dolina Warty koło Rogalina- piękne miejsce na spacer :)

A Rowy Sowinieckie wręcz cudowne - hektary przestrzeni, woda, łąki i ZERO hałaśliwych ludzi, śmieci i "za-kupionych" lasków. Nie ma też ambon dla myśliwych :-D :-D :-D :-D :-D :-D Raj na ziemi :-D :-D :-D :-D
kerovynn

Postprzez Kamil » 2011-03-23, 20:33

O! Gratuluje nowego członka rodziny!
obrazky/1992_1300702579.jpg Piękny jest :-D
No i polska rasa = wystawy za darmo 8-) :lol:
Kamil

psy: Jantar i Atos

Postprzez OlgaO » 2011-03-24, 09:31

Ja tez spozniona ale dwupak cudny i gratuluje!!!!!!!!!!!!!!
Zdjecia przepiekne a w opisach sie zatapiam tak wciagaja.
OlgaO

psy: Rock'n'Roll Kropla Nadziei

Postprzez Leszczyna » 2011-03-24, 09:43

Ania nie mogę się napatrzeć na tego Robina 8-) Kapitalny :mrgreen: Kaptura mu brak tylko i do lasa hopsasa :lol: Eśka też urocza :mrgreen:
Leszczyna

Postprzez BASTARD » 2011-03-24, 09:46

Pięknie tam, powinniście pomyśleć o agroturystyce, myślę że paru chętnych by się znalazło ;-) :-)
BASTARD

psy: DSPP Baster

Postprzez kerovynn » 2011-03-24, 10:36

BASTARD napisał(a):Pięknie tam, powinniście pomyśleć o agroturystyce, myślę że paru chętnych by się znalazło ;-) :-)

fajnie by było, tyle, ze my w Poznaniu czyli mieście- niestety :-/ - mieszkamy. Ale za to na te uroczyska mam dość blisko :-D
Leszczyna napisał(a):Ania nie mogę się napatrzeć na tego Robina 8-) Kapitalny :mrgreen: Kaptura mu brak tylko i do lasa hopsasa :lol: Eśka też urocza :mrgreen:

On właśnie dlatego Robin, ze to miał być pies-towarzysz Grzesia do leśnych wędrówek. Ale.... na smyczy go prowadzać nie chcemy, płoszyć zwierząt w lesie żal, a i strach przed myśliwską strzelba w nieodpowiednich rękach :-/ . Ale za to mamy piękne otwarte tereny nad Warta gdzie psy spokojnie się wyhasają :-D
kerovynn

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków