NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Postprzez daria » 2011-07-02, 22:37

Urlop pod psa,auto pod psa,aparat pod psa :lol: Kasia Wy,my jestesmy normalni to cała reszta jest z innej bajki :mrgreen:
Spotkanko super,o poziomkach nie wspomnę <mniam> a synuś pięknieje,Nefra,kobietka pełną mordką <buzki>
daria

Ostrzeżeń: 0
psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez Majszczur » 2011-07-02, 22:44

Psiuty jak to psiuty PSIEPIEKNE :love2: ale mnie rozmarzyło to poziomkowe pole mniam <mniam> <mniam> <mniam>
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez kreska » 2011-07-02, 22:58

Kasko, fantastyczna ta wasza paczka :-D chyba sie juz powtarzam <mysli> jak patrze na twoje relacje to widze troszke moje dziewczyny ;-) fajnie jest miec dwupak, jak dla mnie nie ma nic przyjemniejszego jak ogladac ich wzajemne relacje <tak>

pozdr
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez Justyna.Sz » 2011-07-02, 23:13

Ale mieliście fajny wypad! Nefra jaka piękna, wielka baba, a z Obelixa śliczny słodziak! Dwupaki górą <juhu>
Justyna.Sz

psy: Oti Kropelka, Baccara BV, Cayenne Bakoti
Hodowla: Bakoti

Postprzez Dagata » 2011-07-03, 01:06

daria napisał(a):Urlop pod psa,auto pod psa,aparat pod psa :lol: Kasia Wy,my jestesmy normalni to cała reszta jest z innej bajki :mrgreen: (...) <buzki>

<haha> tak to całkowita prawda!
Śliczne psiury!!!! <tak> Wow! Nefra jest boska, ten jej pyszczek i futro są cudne! Obelix "gościu" niczego sobie, fajny chłopak z niego rośnie, wielki buziak dla malucha <papa>
Dagata

psy: Nemo, Noemi [*]

Postprzez KasiaT » 2011-07-03, 12:30

umala napisał(a):<beczy> :sciana: <nono> Niewolno tak się spotykać bez Zenusia :mrgreen:
A na poważnie to zazdrościmy wam spotkanka. Psiaki super <buzki>

4mala napisał(a):Ulcia musicie jak najszybciej do nas przyjechać to ponownie najedziemy Kasię i może jeszcze będę poziomki albo będą już maliny - i może jeszcze nas nie pogonią z taką bandą <faja>

No cóż zrobić,że wy jednak mieszkacie troszkę daleko i Zenek nie może uczestniczyć we wszystkich spotkaniach :roll:
Ale nic straconego-tak jak napisała Ania jak tylko będziecie jechać do Białego to my zapraszamy serdecznie,bo koniecznie jest nam potrzebne spotkanie w pełnym składzie,a nasze lasy są teraz bardzo bogate w dary natury i poziomek,jagód i malin starczy zarówno dla człowieków jak i psiakom(które same potrafią zbierać owoce leśne) :mrgreen: ,a mi osobiście rozmowy psowate są potrzebne do życia jak woda-więc czekamy i zapraszamy <tak>

katty napisał(a):Piękne psy ,Nefra jest niezwykle urodziwa,a Obelixowi też niczego nie brakuje :-D :love: . Niedawno Obelix był taki malutki ,a teraz to...... 8-) . Jeszcze troszkę ,a Nefrunie przerośnie. Napewno masz z nich ogromną pociechę ,bo widać ,że świetnie się razem dogadują.

Mam pociechę z moich obczochrańców oj mam-już nie wyobrażam sobie bez nich życia ,a codzienne wstawanie z wyra bez siarczystego mokrego buziaka nie miałoby sensu :mrgreen:

kerovynn napisał(a):jeju, ale mieliście fajne spotkanko i te poziomki....mniam :-D :-D :-D

Majszczur napisał(a): mnie rozmarzyło to poziomkowe pole mniam <mniam> <mniam> <mniam>

Oj dziewczyny mówię wam,że dla tych poziomek można zrobić wszystko :mrgreen: ,a ich smak bije niejeden rarytas na głowę <tak> A się troszku przechwalając, to my na każdym spacerze korzystamy z darów natury,bo oprócz polany poziomkowej,to wszędzie jagody i pełno malin-więc zarówno ja jak i moje psiury wracamy zawsze zadowoleni z każdego spacerku(a większość czasu zajmuje nam zbieranie owoców,a Nefra i Obelix ostatnio mają non stop fioletowe ozory od jagód :mrgreen: )

kreska napisał(a): fajnie jest miec dwupak, jak dla mnie nie ma nic przyjemniejszego jak ogladac ich wzajemne relacje <tak>
pozdr

Justyna.Sz napisał(a):Dwupaki górą <juhu>

Dagata napisał(a):Śliczne psiury!!!! <tak> Wow! Nefra jest boska, ten jej pyszczek i futro są cudne! Obelix "gościu" niczego sobie, fajny chłopak z niego rośnie, wielki buziak dla malucha <papa>

Oj tak dwupaki górą <hura> Ja już nawet nie potrafię sobie wyobrazić jakby wyglądało moje życie,bez tych moich dzieciaczków-telewizja jest zbędna,bo w dalszym ciągu z wielką fascynacją kocham patrzeć na nie nawet jak śpią,a to jak okazują uczucia jest bezcenne-moje kofane maluchy :love: ,które są najlepszym darem jaki mógł mnie spotkać :love:
Szkoda tylko,że nie zrobią wystawy dla petów-bo wtedy moje dwa zgarnęłyby wszystko <haha>

daria napisał(a):Urlop pod psa,auto pod psa,aparat pod psa :lol: Kasia Wy,my jestesmy normalni to cała reszta jest z innej bajki :mrgreen:

Masz całkowitą rację -tyle tylko,że mało kto bez psowatej choroby może zrozumieć,że dywany oddaje się po ludziach,bo przy psach nie zdają egzaminu;5-osobowy samochód staje się 2-osobowym,bo cały czas tylne siedzenia są rozłożone,aby zwiększyć przestrzeń i komfort jazdy psiakom;specjalnie kupuje się odkurzacz Rainbow,bo żaden inny nie wciąga tak piachu i sierści;znajomych sortuje się na tych co tolerują sierść w jedzeniu i mogą w związku z tym gościć w Twoim domu ,a reszta której to przeszkadza idzie w zapomnienie i nie jest już zapraszana;urlop i wyjazdy letnie i nie tylko, faktycznie dobiera się tylko i wyłącznie pod psy-bo ich wygoda i komfort jest najważniejszy;i człowiek zapomina o swoich potrzebach,bo idąc do sklepu czy serfując po necie dziwnym trafem zawsze ląduje tam gdzie to psiurom można sprawić przyjemność i wydaje mnóstwo kasy na smaczki,obróżki ,przyrządy do czesania i zabawki-ale reasumując to na nic tego bym nie zamieniła,bo dzięki swoim psiakom czuję,że żyję <hura>
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez umala » 2011-07-03, 14:39

Kasiu i w naszych lasach teraz pełno smakowitych skarbów tylko psiego towarzystwa nam brakuje <beczy>
Dziękujemy za zaproszenie <okok> i jeśli tylko będziemy wybierali się do Białego to na pewno się odezwiemy. :-D
umala

psy: Zenit JR

Postprzez Justynka » 2011-07-03, 19:43

Super cała gromadka jak zwykle :-D zazdraszczam terenów, gdzie można kosztować takie pyszności prosto z krzaczka <buja_w_oblokach>
Justynka

psy: Pako

Postprzez Neda » 2011-07-06, 15:35

Psiuknki przepiękne :-D Cudna parka... a może tak jeszcze jeden? Widzę w bagażniku jeszcze trochę miejsca ;) W końcu do trzech razy sztuka :radocha:
I proszę o jakąś fotkę z tym fioletowym pycholkiem. Musi wyglądać bosko :-D
Neda

psy: Neda

Postprzez Justyna.Sz » 2011-07-06, 18:13

KasiaT napisał(a): mało kto bez psowatej choroby może zrozumieć,że dywany oddaje się po ludziach,bo przy psach nie zdają egzaminu;5-osobowy samochód staje się 2-osobowym,bo cały czas tylne siedzenia są rozłożone,aby zwiększyć przestrzeń i komfort jazdy psiakom;specjalnie kupuje się odkurzacz Rainbow,bo żaden inny nie wciąga tak piachu i sierści;znajomych sortuje się na tych co tolerują sierść w jedzeniu i mogą w związku z tym gościć w Twoim domu ,a reszta której to przeszkadza idzie w zapomnienie i nie jest już zapraszana;urlop i wyjazdy letnie i nie tylko, faktycznie dobiera się tylko i wyłącznie pod psy-bo ich wygoda i komfort jest najważniejszy;i człowiek zapomina o swoich potrzebach,bo idąc do sklepu czy serfując po necie dziwnym trafem zawsze ląduje tam gdzie to psiurom można sprawić przyjemność i wydaje mnóstwo kasy na smaczki,dzięki swoim psiakom czuję,że żyję <hura>

Skąd ja to znam, normalnie jak bym o sobie czytała!!! Rainbow też już jest na stanie, bo wszystkie inne odkurzacze nie dały rady ;) Kasiu masz rację, dzięki psiurom człowiek czuje, że żyje! Nie wiem co ja bym robiła, gdyby ich nie było <rotfl>
Justyna.Sz

Postprzez KasiaT » 2011-07-06, 19:18

Bardzo proszę trzymajcie kciuki za moją Nefrę,bo jutro ma zabieg operacyjny o godz 12.30 z powodu ropomacicza :cry: :cry: :cry:

Dzisiaj podczas codziennego porannego tochmolenia,jak dziewczynka była do góry kołami zauważyłam u niej ropną (żółto-zieloną),lekko cuchnącą wydzielinę i na ten tychmiast rozpoczęłam pełną diagnostykę.Wcześniej nie było żadnych objawów;Córunia żywa,bez wylizywania kuśki,bez wzmożonego pragnienia-gdybym nie zajrzała jej w broszkę(mam codzienne zboczenie oglądania psiurów w każdym miejscu) to sama nie wiem jakby się to skończyło.Po badaniach w tym USG(macica powiększona z początkami stanu zapalnego),popraniu krwi(lekko podwyższona leukocytoza) ustaliłam z wetem ,że zabieg będzie jak najszybciej-czyli jutro :cry: :cry: :cry: Boję się okrutnie,bo Nefrę kocham ponad wszystko :cry: :cry: :cry:
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez daria » 2011-07-06, 19:40

Kasiu,będzie dobrze,kciuki są Wasze <tak>
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez umala » 2011-07-06, 19:46

Trzymamy kciuki i wysyłamy pozytywne fluidy. Nefrunia trzymaj się :!:
umala

psy: Zenit JR

Postprzez EwaM » 2011-07-06, 20:18

Trzymamy :!: Będzie ok <tak>
EwaM

psy: Nera-prawie BPP i Bora-prawie bokser:))))

Postprzez 4mala » 2011-07-06, 20:59

Kasi wiesz, ze myślami jesteśmy z Wami, kciuki zacisniete
4mala

psy: Vector Szczęście Ty Moje

Postprzez wiki1710 » 2011-07-06, 21:23

Kasiu trzymajcie się obie. Zaciskam kciuki za Księżniczkę <tak>
wiki1710

psy: Nelly (DSPP), Layla (BPP)

Postprzez PaniBisiowa » 2011-07-06, 21:28

Przypałetało się dziadostwo :-? Trzymamy! Kasiu, za Ciebie też. Nefra jest silną dziewczyną :-)
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez Justyna.Sz » 2011-07-07, 08:37

Kasia my tez trzymamy kciuki! Wszystko będzie dobrze!
Justyna.Sz

Postprzez anula » 2011-07-07, 08:53

Kasia zauważyłaś wcześnie, więc będzie dobrze. Trzymajcie się
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez Halina » 2011-07-07, 09:00