Expert i Gerda Majowy Skarbiec

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: Expert Majowy Skarbiec

Postprzez luna » 2012-04-30, 20:34

Ex Ty się nigdy nie będziesz nudził- Pańciostwo zapewnia najlepsze psie rozrywki ;)
luna

Ostrzeżeń: 0
psy: Luna BPP

Postprzez Poker » 2012-05-02, 10:35

Aparat :mrgreen: Borsuka robi piękne zdjęcia
Borsuk robi piękne zdjęcia :okok:
Państwo Experta bawią się z nim w "raz, dwa, trzy Baba Jaga patrzy" i wtedy robią mu ciękawe i piękne zdjecia :roll:

ja nie mam takiego Aparatu do pięknych i ciekawych zdjęć jaki ma Borsuk <bezrady2>
Poker nie umie się bawić w "raz, dwa, trzy Baba Jaga patrzy" <bezradny>

a jak już zastyga (pies ) to w pozach raczej "niezdjęciowych" <stres>

... chyba pożyczę taki Aparat do pięknych zdjęć od Borsuka :mrgreen:
Poker

psy: Poker (*)Hugo(*)O MójTySmutku, Porto CzarująceOczy

Postprzez baksak » 2012-05-02, 21:32

Poker napisał(a):Aparat :mrgreen: Borsuka robi piękne zdjęcia
Borsuk robi piękne zdjęcia :okok: (...) ... chyba pożyczę taki Aparat do pięknych zdjęć od Borsuka :mrgreen:

Do robienia takich dziwnych zdjęć Borsuk używa Kudłatego. <tak>
Wygląda to tak: ja sobie biegnę, a Borsuk nagle pokazuje mi za aparatem Kudłatego. Wtedy ogarnia mnie tak wielkie zdziwienie, że Kudłaty potrafi na raz oddychać, stać i jeszcze patrzeć (i że to nie przeciąża jego zupełnie nie pofałdowanego płata mózgowego), że aż robię zdziwioną minę. ;>
Jeśli byś chciała zrobić Pokerowi zdjęcie z dziwną miną to spróbuj mu na początek opowiedzieć o Kudłatym. <haha> Jak to nie pomoże, to pewno Borsuk wypożyczy ci Kudłatego. <tak> Tylko nie wiadomo czy go później weźmie z powrotem, więc pewne ryzyko podejmujesz... ;>

Zapewniam, że mam także bardziej "godne" zdjęcia. O takie na przykład:
Obrazek

właścicielka Florka napisał(a):(...) A co do gwarancji Kudłatego i innych osobników tego rodzaju... ile lat są na gwarancji ??
bardzo mnie ten temat interesuje <hahaha> <hahaha> <hahaha> (...)

To zależy. Zwykle raczej krótko... Ale nawet jak są na gwarancji to jest to raczej taka chińska gwarancja... ;>

Borsuk ze swej strony radzi ci zaprowadzić porządek od razu. Według Borsuka małż od początku powinien być odpowiednio tresowany, także przy pomocy elektrycznej obroży. Inaczej po jakimś czasie z dobrze zapowiadającego się małża wyrośnie ci... Kudłaty. ;>
Borsuk mówi też, że akceptowalny poziom wytresowania uzyskasz gdy małż, kiedy zarządzisz kładzenie kafelków zapyta grzecznie jaki kolor byś sobie życzyła. <haha>
Poziom optymalny będzie wtedy, gdy sam będzie wiedział, że: chcesz mieć kafelki, w jakim kolorze, i jak szeroka ma być fuga. Co więcej położy je zanim zdążysz pomyśleć, że byś je chciała. <rotfl>

Elmo napisał(a):(...)
Ukryty Smok!
baksak napisał(a):Najpierw z barku...
Obrazek

Oj, Borsuk się wkurzył. Pomyślał, że to on jest tym smokiem... ;>
baksak

psy: Expert [*] i Gerda (Majowy Skarbiec)

Postprzez jbeata » 2012-05-03, 01:14

<hahaha> :lol: :lol: :lol:
Expert :okok: nadal jestem Twoją czytelniczką <tak>
jbeata

psy: Pola,Rose,Klara,Beauty,Phoebe,Rolex, Erotica (*)
Hodowla: Mocne Góralki

Postprzez baksak » 2012-05-05, 20:22

Co ja dziś przeżyłem w szkole! <załamka>
Jak to się można rozczarować... <szok>

Z początku było całkiem fajnie. Leżałem sobie wygodnie na trawie, było całkiem chłodno, zajadałem smaczki. <haha>
Obrazek

Troszeczkę poleżałem też przy takich kolorowych pachołeczkach <haha>
Obrazek

No i posiedziałem też <haha>
Obrazek

Kiedy zajęcia się skończyły pani profesor zapytała czy nie mógłbym troszkę zostać i pomóc jej ze szczeniaczkami.
Bardzo się ucieszyłem. <haha> W końcu asystentura w tak młodym wieku... Już oczyma wyobraźni widziałem siebie, jak otwieram przewód doktorski i zaczynam karierę naukową <buja_w_oblokach> . Z początku wiadomo, dydaktyka: zajęcia ze szczeniaczkami... później jakieś poważne badania, pierwsze wykłady <mysli> .
Sami rozumiecie, że byłem bardzo podekscytowany, kiedy zaczeły przychodzić szczeniaczki. Czekałem grzecznie, niedaleko pani profesor, gotowy wytrzeć tablicę, czy puścić prezentację <tak> .
Kiedy zaczęły się zajęcia, okazało się, że jestem tam w charakterze... Monstrum! :-/
Miałem je płoszyć swym wyglądem, a później miało się okazać, że ich jednak nie pożeram i że nie taki diabeł straszny... <szok>

A ja przecież jestem wybitnie miły dla małych piesków <tak>
Obrazek

I wcale się mnie nie lękają <tak>
Obrazek

No i w ogóle co ze mnie za Monstrum!
Ja nie mówię, żeby im pokazać rozzłoszczonego Borsuka ;> , bez przesady, ale mnie?
baksak

Postprzez AniaRe » 2012-05-05, 20:36

Oj. Ekspert, coś Ty dziwnego zapamiętał z tych zajęć??

W roli dużegp puchatego Psiedszkolanka byłeś rewelacyjny!!! Skąd my byśmy wzięły innego tak NIEZWYKLE GRZECZNEGO I DOBRZE WYCHOWANEGO dorosłego psa?
Wszystkie maluchy będą teraz na pewno uwielbiały takie duże kudłate czarne psy :) a zwłaszcza mikroskopijna 9-tygodniowa maltaneczka- sprawdzimy za tydzień, jeśli się zgodzisz :) - a będzie jeszcze więcej szczeniaczków, bo oficjalnie rusza grupa szczeniaczkowa.

Dziękujemy bardzo , Ekspert :)
AniaRe

Postprzez luna » 2012-05-05, 20:46

Expert Ty psi geniuszu :) Lunapik chętnie "poszkoli" szczeniaczkowo razem z Tobą ;)
luna

psy: Luna BPP

Postprzez Justynka » 2012-05-05, 21:56

Expert, ale ja Ci zazdroszczę ;) takie zajęcia to sama przyjemność ;-) mnie też tak "wykorzystywali" i weszło mi w krew - pod moją opieką są wszystkie osiedlowe maluchy <tak>
Justynka

psy: Pako

Postprzez marieanne » 2012-05-13, 16:40

baksak napisał(a):To zależy. Zwykle raczej krótko... Ale nawet jak są na gwarancji to jest to raczej taka chińska gwarancja... ;>

Borsuk ze swej strony radzi ci zaprowadzić porządek od razu. Według Borsuka małż od początku powinien być odpowiednio tresowany, także przy pomocy elektrycznej obroży. Inaczej po jakimś czasie z dobrze zapowiadającego się małża wyrośnie ci... Kudłaty. ;>
Borsuk mówi też, że akceptowalny poziom wytresowania uzyskasz gdy małż, kiedy zarządzisz kładzenie kafelków zapyta grzecznie jaki kolor byś sobie życzyła. <haha>
Poziom optymalny będzie wtedy, gdy sam będzie wiedział, że: chcesz mieć kafelki, w jakim kolorze, i jak szeroka ma być fuga. Co więcej położy je zanim zdążysz pomyśleć, że byś je chciała. <rotfl>

Expert piękny pies.... ale chyba muszę wybrać się na jakieś przeszkolenie do Borsuka w związku z moim niedługim zamążpójściem... Mój przyszły małż niestety jest daleko w tyle, nawet akceptowalnego poziomu nie osiągnął..... <mysli>
marieanne
Moderator Działu

psy: BPP x3: Bohun, Zuzia i Bromba :)
Hodowla: Śledzikujący Bern FCI

Postprzez Elmo » 2012-05-13, 17:28

Sto lat braciszku <pies>
Ale co to, żadnych zdjęć? <prosi>
Elmo

psy: Etap i... :]
Hodowla: Majowy Skarbiec

Postprzez baksak » 2012-05-13, 17:38

Elmo napisał(a):Sto lat braciszku <pies>
Ale co to, żadnych zdjęć? <prosi>

Dziękuję bardzo, poza tym: Mówisz i masz! <tak>

W piątek obchodziłem swoje pierwsze urodziny! <haha>
Obrazek

W związku z tym skoczyliśmy z Miśkiem do parku... ;)
Obrazek

...żeby troszkę pogadać... <tak>
Obrazek

...pośmiać się... <haha>
Obrazek

...i powyjadać ze wspólnej miski. <tak>
Obrazek

marieanne napisał(a):(...) ... ale chyba muszę wybrać się na jakieś przeszkolenie do Borsuka w związku z moim niedługim zamążpójściem... Mój przyszły małż niestety jest daleko w tyle, nawet akceptowalnego poziomu nie osiągnął..... <mysli>

W tersurze małża Borsuk zaleca błyskawiczną metodę trzech kroków. <haha>
Należy stanąć w odległości trzech kroków od delikwenta (najlepiej w czasie meczu - dobry jest finał Mistrzostw Europy, Świata, Champions League ;> ) i wydać polecenie, np. natychmiast wynieś śmieci. <tak>
Jeśli nie zareaguje należy podejść na dwa kroki i zdzielić przez łeb ścierą. ;>
Jeżeli i to nie pomoże należy podejść na jeden krok i dać z plaskacza. w razie braku efektów należy ponawiać całą procedurę do skutku. ;>
baksak

Postprzez marieanne » 2012-05-13, 17:46

baksak napisał(a):W tersurze małża Borsuk zaleca błyskawiczną metodę trzech kroków. <haha>
Należy stanąć w odległości trzech kroków od delikwenta (najlepiej w czasie meczu - dobry jest finał Mistrzostw Europy, Świata, Champions League ;> ) i wydać polecenie, np. natychmiast wynieś śmieci. <tak>
Jeżeli i to nie pomoże należy podejść na jeden krok i dać z plaskacza. w razie braku efektów należy ponawiać całą procedurę do skutku. ;>

No to już wiem, gdzie popełniałam błąd - ja po prostu próbowałam jedynie metodami pozytywnymi..... :mrgreen:
marieanne
Moderator Działu

Postprzez AniaRe » 2012-05-13, 19:10

marieanne napisał(a):
baksak napisał(a):W tersurze małża Borsuk zaleca błyskawiczną metodę trzech kroków. <haha>

No to już wiem, gdzie popełniałam błąd - ja po prostu próbowałam jedynie metodami pozytywnymi..... :mrgreen:

No bez przesady! Małża pozytywnymi metodami?? Szkoda zachodu <hahaha>
AniaRe

Postprzez marieanne » 2012-05-13, 20:17

AniaRe napisał(a):
marieanne napisał(a):

No bez przesady! Małża pozytywnymi metodami?? Szkoda zachodu <hahaha>

Oj no weźcie, ja jeszcze nawet nie jestem mężatką, mam prawo nie wiedzieć..... ale na forum dużo dobrych rad, wyrobię się, ot co! <faja> oby mi w międzyczasie TŻ dostępu do forum nie zablokował....
marieanne
Moderator Działu

Postprzez baksak » 2012-05-14, 12:14

Kudłaty obiecał mi, że kiedyś wybierzemy się w odwiedziny do Luny, więc powoli patrzę sobie o co chodzi z tą wodą... <tak>

Na razie ustaliłem, że jest mokra. <tak> A Kudłaty ustalił, że musi się wykazywać refleksem kiedy już z tej wody wyłażę... ;>

marieanne napisał(a): (...) Oj no weźcie, ja jeszcze nawet nie jestem mężatką, mam prawo nie wiedzieć..... ale na forum dużo dobrych rad, wyrobię się, ot co! <faja> (...)

Borsuk mówi, żebyś zaczęła jak najwcześniej! <tak> Inaczej niepostrzeżenie małż osiągnie ci stan skudłacenia. I co wtedy? ;>
baksak

Postprzez Bijou » 2012-05-14, 12:21

Wszystkiego najlepszego dla Ex-a fajnie sie was czyta i ogląda :-D
Bijou

Postprzez marieanne » 2012-05-14, 12:55

baksak napisał(a):Kudłaty obiecał mi, że kiedyś wybierzemy się w odwiedziny do Luny, więc powoli patrzę sobie o co chodzi z tą wodą... <tak>

Na razie ustaliłem, że jest mokra. <tak> A Kudłaty ustalił, że musi się wykazywać refleksem kiedy już z tej wody wyłażę... ;>

Padłam :-D Ileż to ogon moze problemów psu w wodzie narobić...

baksak napisał(a):
marieanne napisał(a): (...) Oj no weźcie, ja jeszcze nawet nie jestem mężatką, mam prawo nie wiedzieć..... ale na forum dużo dobrych rad, wyrobię się, ot co! <faja> (...)

Borsuk mówi, żebyś zaczęła jak najwcześniej! <tak> Inaczej niepostrzeżenie małż osiągnie ci stan skudłacenia. I co wtedy? ;>

Wtedy jedyna nadzieja, że Zuza i Bohun wychowają :mrgreen:
marieanne
Moderator Działu

Postprzez baksak » 2012-05-21, 10:44

Dziś moich zmagań z wodą ciąg dalszy. <tak>
Kudłaty zgłaszał pewne wątpliwości co do czystości pobliskiego akwenu, ale Borsuk powiedział, że skoro nie zaszkodziła mi dotąd zbytnio obecność Kudłatego to i ta woda mi nie zaszkodzi. Podobno, gdyby komuś udało się go kiedyś namoczyć, to woda po takiej kąpieli postawiła by sanepid w całym kraju w stan pogotowia. Zresztą bujna flora bakteryjna występująca na Kudłatym uwalnia mnie od much. Wszystkie lecą do niego... ;>
Zaś co do moich wodnych przygód to okazało się, że w (na) wodzie występują zdradzieckie potwory zwane "kaczki". Wabią on niczego niespodziewające się psy na głębinę. Pewno po to, by je tam pożeć. Naszczęście nie dałem się wykiwać! <tak>

Chyba płynę, chyba płynę... e, nie lezę... ;)

Rety ogon mi się zamoczył! Rety, no mokry jest... No trudno... ;)

No dobra, pora się rozruszać... ;)

Się pies namoczy, to potem siedzi i schnie.
Godzinami lub... aż Kudłaty zgłodnieje. Co zwykle nie trwa długo. ;>
Obrazek
baksak

Postprzez meggy » 2012-05-21, 11:25

Jestes boski wnusiu :):) ogladalam kilka razy :) :lol:
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez marieanne » 2012-05-21, 12:31

Alez macie czadowe "bajorko"!
Bohun siedzi na kanapie obok mnie i zazdrości - jego ulubiona rzeczka zrobiła się ostatnio nawet nie do psiego brzucha, więc co to w ogóle za zabawa... A u was - kaczuszki, pływanie, miejsca dużo, ludzi ni ma.... czad! :mrgreen:
marieanne
Moderator Działu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków