Asta czeka na kwiaty, kolację, szampana i truskawki - łatwo nie będzie

Moderator: Apcik
AniRysTeam napisał(a):Aga-2 napisał(a):Tak. Suka musi uzyskać zgodę ich klubu na krycie.
Trzeba się starać o to już z parę miesięcy wcześniej, żeby przyszło potwierdzenie na czas. I ta zgoda jest ważna tylko na jeden sezon. Przy kolejnej cieczce trzeba uaktualniać. To przez ten ich program wydłużania średniej wieku bernów.
Przynajmniej mam taką satysfakcję, że przodkowie Asty zdali niemiecki egzamin na długowieczność
Czyli 5-6 lat im nie przeszkadza... no ale pies ma rodowód z dłużej żyjącymi przodkami i chyba o to chodzi.
Agama napisał(a):No wiesz może Asta dlatego, że z Krakowa to nie chciała Niemca![]()
![]()
i już
Drixon napisał(a):Ciastek jak się patrzy no i jak z długowiecznej linii to już deserek![]()
Asta czeka na kwiaty, kolację, szampana i truskawki - łatwo nie będzie
AniRysTeam napisał(a):Aga-2 napisał(a):Tak. Suka musi uzyskać zgodę ich klubu na krycie.
Trzeba się starać o to już z parę miesięcy wcześniej, żeby przyszło potwierdzenie na czas. I ta zgoda jest ważna tylko na jeden sezon. Przy kolejnej cieczce trzeba uaktualniać. To przez ten ich program wydłużania średniej wieku bernów.
Przynajmniej mam taką satysfakcję, że przodkowie Asty zdali niemiecki egzamin na długowieczność
Czyli 5-6 lat im nie przeszkadza... no ale pies ma rodowód z dłużej żyjącymi przodkami i chyba o to chodzi.
My tego psa też mieliśmy na oku, ale pierwszy raz jednak chcemy kryc bliżej
Aga-2 napisał(a):AniRysTeam napisał(a):Aga-2 napisał(a):Tak. Suka musi uzyskać zgodę ich klubu na krycie.
Ania, u Asty 5 i 6 lat życia przodków (o których mam dane) to są dwa najgorsze przypadki - Dollar, który zszedł na serce i Hondo - na chłoniaka. Średnia długości życia jej 13 przodków to 7,8 lat. Bez naciągania. Nie jest tak źle, jakby wynikało z Twojego postu. Ale oczywiście ja bym też chciała, żeby dobić do średniej 10 lat
SwissW napisał(a):Czy nie będę wścibska, jeśli zapytam czy są już efekty randki Asty z Ulfim?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości