Madziu myslę że to mądra i przemyslana decyzja.Bernenczyk też kocha pracować a wspólne praca bardzo zbliża czy nie tak???.Myslę że kiedyś też przyjdzie pora na spełnienie marzeń -warto poczekać jeżeli tak trzeba.Szilka bedzie juz starsza i na pewno z przyjemnoscą popatrzy na pracujące młodsze pokolenie -nie wazne jakiej rasy. Zyczę z całego serca powodzenia.
Zaraz zjem tę osobę co mówi o borderach i banalności w jednym zdaniu . Border to wszystko tylko nie banalny pomysł!
posiara, Bardzo mądrze myślisz. Szila jest wspaniała, a wychowaniem szczenięcia bordera jest dużo więcej pracy niż szczenięcia berna. Osobiście wynoszę ogromną radość z różnic pomiędzy tymi rasami, obie są wspaniałe! Ale trzeba mieć czas. Tego się nie przeskoczy. Serdeczne pozdrowienia, maja
Wiem że to jeszcze nie ten czas na bordera, wiem że muszę jeszcze poczekać. Ale praktycznie codziennie gdy oglądam nowe zdjęcia, rozmawiam z koleżankami które mają bc , hodowcami borderów, najbardziej gdy oglądam filmiki to chcąc nie chcą łza kręci mi się w oku. Ale nie odmierzam odpuścić i będę jeździć na spotkania borderowe i w odwiedziny do hodowli to będą ciężkie ale i wspaniałe , niezapotniałe przeżycia. A odwiedziny u pewnej trójki wspaniałych borderów ( w tym suczki która jest dla mnie po prostu ideałem, wyśnionym borderem ) już za tydzień lub dwa
Teraz troszkę mojej kochanej I pochwalimy si ę że w końcu udało mi się wypisać wszystkie elementy DD które umiemy i szlifujemy je Podkład muzyczny wybrany i już co nie co choreografii mam w głowie
Zatrzymaliśmy się po drodze jadąc do babci żeby zrobić pare fotek
Wracamy do samochodu (;
Ostatnio edytowano 2009-07-24, 14:46 przez Szilkowa, łącznie edytowano 1 raz
matko,jakie cudne fotki. ja bym na Twoim miejscu wcale nie tęskniła jeszcze za broderkiem. Marzenia trzeba spełniać, a przecież mogą chwilkę poczekać - zobacz,jaką masz wspaniałą i cudowną przyjaciółkę, ile z nią osiągnęłaś? Ona jest naprawdę wspaniała i myślę,że cudownie do siebie pasujecie, szkoda by było tracić tak cenną przyjaźń i zrozumienie na rzecz nowego zwierzaczka, bo póki co jeszcze wiele przed wami :) wiem,co to znaczy odłożyć marzenia na później - ale moge Cię zaręczyć, że jak w końcu ci się spełnią, będziesz potrafiła jeszcze lepiej wykorzystać ten czas będąc pełną doświadczeń z tak cudowną Szilką.