Tola z hodowli "NASZA RADOSC" wita serdecznie:)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: Tola z hodowli "NASZA RADOSC" wita serdecznie:)

Postprzez Magda & Leyla » 2008-11-11, 16:28

Aga, a może na razie przecieraj ją tylko wilgotną ściereczką lub ręcznikiem.Myślę że to za wcześnie na całkowitą kąpiel.A ona i tak po każdym jedzeniu będzie uciapana i musiałabyś ją kąpać często a ręcznik wilgotny powinien na razie wystarczyć :-)
Magda & Leyla

Ostrzeżeń: 0
psy: LEYLA & "Nasza Radość"

Postprzez Fusia » 2008-11-11, 16:33

Magda & Leyla napisał(a):Aga, a może na razie przecieraj ją tylko wilgotną ściereczką lub ręcznikiem.Myślę że to za wcześnie na całkowitą kąpiel.A ona i tak po każdym jedzeniu będzie uciapana i musiałabyś ją kąpać często a ręcznik wilgotny powinien na razie wystarczyć :-)

Magda, pewnie masz racje, wiec tak zrobie :-) nie wiedzialam, kiedy moge ja wykapac...Musze tez jej uszka przeczyscic, choc nie daje sobie tam nic wlozyc (szczegolnie do tego ucha, ktore tak sobie drapie..)
Fusia

psy: Tola - "NASZA RADOSC"

Postprzez Magda & Leyla » 2008-11-11, 22:43

Aga,wstrzymaj sie z czyszczeniem uszu dopóki weterynarz w nie nie zajrzy i dopóki rany sie nie zagoją. W przeciwnym razie jak będziesz jej czyściła i drażniła tym samym ranki to Tolcia skojarzy sobie czyszczenie uszu z bólem,tak to zapamięta i nigdy więcej nie da sobie wyczyścić na spokojnie. ;-)
A ja mam nadzieję że okaże się że te uszka to nic poważnego.
Mizianka dla Toli!
Magda & Leyla

Postprzez Fusia » 2008-11-11, 22:44

Magda & Leyla napisał(a):Aga,wstrzymaj sie z czyszczeniem uszu dopóki weterynarz w nie nie zajrzy i dopóki rany sie nie zagoją. W przeciwnym razie jak będziesz jej czyściła i drażniła tym samym ranki to Tolcia skojarzy sobie czyszczenie uszu z bólem,tak to zapamięta i nigdy więcej nie da sobie wyczyścić na spokojnie. ;-)
A ja mam nadzieję że okaże się że te uszka to nic poważnego.

bedzie dobrze Magda ;-) moze ja na sile chce robic wszystko co sie robi z takim zwierzakiem, zeby nie myslec, ze zaniedbuje psa :mrgreen: chyba jestem nadopiekuncza :shock:
A Tola spi wlasnie na łozku rodzicow, sama wskakuje :mrgreen:
Fusia

Postprzez Magda & Leyla » 2008-11-11, 22:55

Twoja nadopiekuńczość świadczy o Twoim wieeeeeeeeeeeelkim sercu dla malutkiej :-)
Ja mam tak samo jak Ty-wolę zawsze dmuchać na zimne.Widzę,że Tola uprawia skoki wzwyż :-) Będzie z niej niezła akrobatka :mrgreen:
A teraz zmykam chrapać bo rano trzeba wstawac do pracy :-(
Magda & Leyla

Postprzez Fusia » 2008-11-11, 23:06

oj tak skacze strasznie, boje sie o jej stawy...tym bardziej, ze u nas wszedzie parkiety i terakota...a biedactwo chce biegac, skakac i sie rozjezdza :-(
Fusia

Postprzez Fusia » 2008-11-12, 10:52

Dzis idziemy z Tola do weterynarza :-) mam nadzieje, ze dzielnie to przezyje i bedzie zadowolona ze swojej pani doktor. Niestety dzis rano Tola zaczela biegac i sie posliznela...w konsekwencji zaczela kulec na lewa łapke....mam nadzieje, ze to nic powaznego :-(
Fusia

Postprzez Hekate » 2008-11-12, 13:17

Fusiu proponuje kupić jakąś najzwyklejsza wykładzine i porozkładac narazie aby Tola sie co chwile nie ślizgała ;-)
Hekate

Postprzez katarina1 » 2008-11-12, 13:24

Hekate napisał(a):Fusiu proponuje kupić jakąś najzwyklejsza wykładzine i porozkładac narazie aby Tola sie co chwile nie ślizgała ;-)

tak ,to bardzo dobry pomysł. Nam goliatek bardzo się slizgał, szybciutko kupilismy zwykłą wykładzine, taką co goliatek może niszczyć. pod spodem jest folia , przyklejona na kropelkę...chroni deski, gdyby "coś sie" przydazyło :mrgreen:
wykładzinę :-D rozłożylismy w miejscu zabaw , teraz możemy szaleć
katarina1

psy: Lusia Spartańska Osada, Goliat (*)Spartańska Osada

Postprzez Ania i Kontra » 2008-11-12, 15:45

Fusiu, koniecznie posłuchaj rady co do wykładziny. Takie urazy są nieobojętne dla rozwijających się stawów bernusia. Lepiej zapobiegać niż leczyć.
Ania i Kontra

psy: Kontra ['] i Contica

Postprzez anula » 2008-11-12, 18:59

Najtańsza to tzw. remontówka.
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez Fusia » 2008-11-13, 19:08

macie racje, trzeba cos polozyc na podloge, zeby mała mogla swobodniej biegac.

Wiecie u nas sie pojawil teraz taki problem, ze Tola drapie w drzwi od pokojow czy balkonu, to samo do drzwi wyjsciowych. W ogole to nie mozemy jej nauczyc zalatwiania sie w jedno miejsce, dlatego nasze mieszkanie jest pelne kupek i innych rzeczy....To tego gryzie nas i nie reaguje na "pusc", "nie gryz", "fe" itp :-/ ja wiem, ze szczeniaki tak maja, ale boje sie, ze ja sie nie sprawdzam jako opiekun, ze nie potrafie jej wyszoklic, nauczyc czegos i ze urosnie taki maly potworek...Moja mama juz dzis nie wytrzymywala z nia, bo ciagle szczeka, warczy, gryzie i sika, i wyprowadzila ja na dwor (mimo ze jest za wczesnie). Tam sie zalatwila. Czy mam ją wyprowadzac wbrew radom lekarza (Tola jest po 1 szczepieniu i 2 odrobaczaniach)? Jesli nie to jak wykorzystac ta wielka energie, ktora ma w sobie, zeby sie nie nudzila (ma duzo zabawek), a jednoczesnie, zeby nie ucierpiala na zdrowiu przez to..?
Fusia

Postprzez katarina1 » 2008-11-13, 20:41

my chodziliśmy na dwór na załatwianie się, pilnowalismy żeby nic nie jadł, nie lizał , poganialiśmy troszkę po chodniku
niestety szczeniaczka nie wyszkolisz w tak krótkim czasie, to wymaga czasu, "fe" powtarzałam i powtarzam do znudzenia, mnie Goliś już tak bardzo nie podgryza, teraz mój Bartek uczy się do niego mówić ;-)
szczeka i gryzie, bo ma pełen zapas energi
może macie w pobliżu czysty plac, weź zabawkę, poganiajcie tam troszkę....zobaczysz ,że będzie "grzeczniejsza" i smacznie pośpi :-D
katarina1

Postprzez Fusia » 2008-11-13, 22:03

katarina1 napisał(a):my chodziliśmy na dwór na załatwianie się, pilnowalismy żeby nic nie jadł, nie lizał , poganialiśmy troszkę po chodniku
niestety szczeniaczka nie wyszkolisz w tak krótkim czasie, to wymaga czasu, "fe" powtarzałam i powtarzam do znudzenia, mnie Goliś już tak bardzo nie podgryza, teraz mój Bartek uczy się do niego mówić ;-)
szczeka i gryzie, bo ma pełen zapas energi
może macie w pobliżu czysty plac, weź zabawkę, poganiajcie tam troszkę....zobaczysz ,że będzie "grzeczniejsza" i smacznie pośpi :-D

u nas jest wlasnie problem z miejscem...wszedzie sa psy i wlasciwie nie mam pojecia gdzie niedaleko moze byc miejsce nieodwiedzane przez psy :roll:
Fusia

Postprzez katarina1 » 2008-11-13, 22:09

jeżeli chodzi o trawę, to bylo miejsce "psie", Goliacik tam poprostu staje, robi co musi, czasem cos wąchnie....ale nie pozwalam lizać. natomiast bieganie z patyczkiem to po alejkach pobliskiego parku, tudzież szeroki chodnik.... :-D
katarina1

Postprzez Fusia » 2008-11-13, 22:24

katarina1 napisał(a):jeżeli chodzi o trawę, to bylo miejsce "psie", Goliacik tam poprostu staje, robi co musi, czasem cos wąchnie....ale nie pozwalam lizać. natomiast bieganie z patyczkiem to po alejkach pobliskiego parku, tudzież szeroki chodnik.... :-D

ja tez bym tak chciala wychodzic z nia na spacer, przynajmniej na siusiu i kupke. Ale czy po tym 1 szczepieniu moge to robic nawet jesli Tola nie bedzie nic lizac? (jak ją upilnowac :roll: ) chetnie pojechalabym z nia gdzies gdzie moglaby pobiegac i nie uciec mi, bo nie jest szkolona jeszcze wiec obawiam sie ucieczki ;-)
Fusia

Postprzez Magda & Leyla » 2008-11-13, 22:51

Aga, Tola!-Zapraszamy Was dziewczyny do nas!!!
Nie ma obcych psów, ogrodzone podwórko-żadna z Was nie ucieknie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A tak poważnie to może jest w pobliżu jakiś parking samochodowy. Pieski zwykle biegają po skwerkach, na kostce brukowej powinno być czyściej.
Jeśli nie ma to obierzcie kierunek na Bychawę,ZAPRASZAMY!!! :-)
Magda & Leyla

Postprzez Fusia » 2008-11-13, 22:53

Magda & Leyla napisał(a):Aga, Tola!-Zapraszamy Was dziewczyny do nas!!!
Nie ma obcych psów, ogrodzone podwórko-żadna z Was nie ucieknie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A tak poważnie to może jest w pobliżu jakiś parking samochodowy. Pieski zwykle biegają po skwerkach, na kostce brukowej powinno być czyściej.
Jeśli nie ma to obierzcie kierunek na Bychawę,ZAPRASZAMY!!! :-)

hehe dziekujemy :-) a jesli Tola juz nie bedzie chciala ze mna wracac do domu tylko zechce zostac u Was? :mrgreen: albo pozniej bedzie piszczec za swoja psia rodzinka? ;-) to sa dopiero dylematy :-? sprobuje znalezc jakies w miare bezpieczne dla niej miejsce ;-)
Fusia

Postprzez Magda & Leyla » 2008-11-13, 23:01

a ja sądzę że Tola mając taki fajny nowy dom nawet nie pomyślałaby o powrocie na "stare śmieci" :-)
Magda & Leyla

Postprzez Fusia » 2008-11-13, 23:08

Magda & Leyla napisał(a):a ja sądzę że Tola mając taki fajny nowy dom nawet nie pomyślałaby o powrocie na "stare śmieci" :-)

oj kto wie kto wie ;-) pewnie brakuje jej rodzenstwa, mamusi i wspaniałych "dziadkow" :-) no i tego biegania po trawce :roll:
Fusia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków