Moderator: Apcik
Magda & Leyla napisał(a):Aga, a może na razie przecieraj ją tylko wilgotną ściereczką lub ręcznikiem.Myślę że to za wcześnie na całkowitą kąpiel.A ona i tak po każdym jedzeniu będzie uciapana i musiałabyś ją kąpać często a ręcznik wilgotny powinien na razie wystarczyć
Magda & Leyla napisał(a):Aga,wstrzymaj sie z czyszczeniem uszu dopóki weterynarz w nie nie zajrzy i dopóki rany sie nie zagoją. W przeciwnym razie jak będziesz jej czyściła i drażniła tym samym ranki to Tolcia skojarzy sobie czyszczenie uszu z bólem,tak to zapamięta i nigdy więcej nie da sobie wyczyścić na spokojnie.![]()
A ja mam nadzieję że okaże się że te uszka to nic poważnego.
Hekate napisał(a):Fusiu proponuje kupić jakąś najzwyklejsza wykładzine i porozkładac narazie aby Tola sie co chwile nie ślizgała
katarina1 napisał(a):my chodziliśmy na dwór na załatwianie się, pilnowalismy żeby nic nie jadł, nie lizał , poganialiśmy troszkę po chodniku
niestety szczeniaczka nie wyszkolisz w tak krótkim czasie, to wymaga czasu, "fe" powtarzałam i powtarzam do znudzenia, mnie Goliś już tak bardzo nie podgryza, teraz mój Bartek uczy się do niego mówić![]()
szczeka i gryzie, bo ma pełen zapas energi
może macie w pobliżu czysty plac, weź zabawkę, poganiajcie tam troszkę....zobaczysz ,że będzie "grzeczniejsza" i smacznie pośpi
katarina1 napisał(a):jeżeli chodzi o trawę, to bylo miejsce "psie", Goliacik tam poprostu staje, robi co musi, czasem cos wąchnie....ale nie pozwalam lizać. natomiast bieganie z patyczkiem to po alejkach pobliskiego parku, tudzież szeroki chodnik....
Magda & Leyla napisał(a):Aga, Tola!-Zapraszamy Was dziewczyny do nas!!!
Nie ma obcych psów, ogrodzone podwórko-żadna z Was nie ucieknie![]()
![]()
![]()
A tak poważnie to może jest w pobliżu jakiś parking samochodowy. Pieski zwykle biegają po skwerkach, na kostce brukowej powinno być czyściej.
Jeśli nie ma to obierzcie kierunek na Bychawę,ZAPRASZAMY!!!
Magda & Leyla napisał(a):a ja sądzę że Tola mając taki fajny nowy dom nawet nie pomyślałaby o powrocie na "stare śmieci"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości