Balbinka czyli Lala

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: Balbinka czyli Lala

Postprzez mysza » 2010-07-26, 22:49

Fajna Lala ;-)
A ludzie nie narzekali pod nosem, że pies jest na plaży? ;-)
mysza

Ostrzeżeń: 0
psy: Franco

Postprzez BERR » 2010-07-27, 15:38

Dziekujemy za miłe komentarze:):)

Baliśmy się troche własnie reakcji ludzi !! Pierwszy dzień bardzo sie stresowałam i czaiłam z wejsciem Lali - zakrywałam ją materacem z boku:) :lol: Tam gdzie chodzilismy na plaze było dosc duzo ludzi z psami niektore puszczone luzem- ktore czesto deptały po czyimś kocu - tym właścicielom zwracano uwage...

Ku naszemu zaskoczeniu nikt nic nie pyskował do nas nawet kiedy szła do wody - z dnia na dzień odważniej wchodziłyśmy na plaże .
Lala była bardzo grzeczna, nie szczekała , nie brudziła, nie mieliśmy żadnego problemu - wzbudzała zainteresowanie i zachwyt ! Nikt nic nie mowił ani nie było widać złości wśród plażowiczów. Wczesniej szedl mąż i kopał nore na pół metra w głąb i na metr długa - Lala przychodziła na gotowe i po prostu wskakiwała do norki zeby gorac jej nie doskwierał.... W zasadzie czasem jej nie było widac kiedy spała czy leżała, kiedy siedziała było widac łebek...
Poszłam zapytać ratowników gdzie jest wyznaczona plaża z wejściem dla psów - (niestety był nowy i nie wiedział - a ja czytałam w gazecie regionalnej ze w Rewalu jest taka plaża) i zapytałam czy tu moge wchodzić z psem kręcił nosem i zapytał jaki to pies - kiedy powiedziałam rase było tylko oooo wow - to z ta Lalą to poprosimy tutaj do nas i nawet przypilnujemy jak pani będzie szła do wody :lol: :-D Tak ,że nam sie udało bez mandatu i przykrości!!

Ostatniego dnia starsza pani zwróciła nam uwage - ,że tu podobno jest zakaz - a że paliła papierosa i siedziała z puszka piwa - mówie jej z uśmiechem ,że o ile sie nie myle na używki też obowiązuje zakaz na plazy :-D powiedziała tylko - no wiecie co !!! :-D Słuchająca obok rodzina (obcy ludzie ) wtrąciła sie do rozmowy i mowi tak : a coz pani przeszkadza taki grzeczny kulturalny piesek wpatrujący sie w fale i swoich bliskich, ani nie biega , ani sie nie otrzepuje na nas, nie szczeka jakby go nie było a cieszy oko swoim wyglądem. :-D
Nie mięliśmy wiec żadnego problemu za cały pobyt. :lol:
BERR

psy: bernenski, entlebucher

Postprzez BERR » 2010-08-01, 21:24

Nasze cudo...
Obrazek

poszła do sklepu a mnie zostawiła - za ile się wróci???
Obrazek

ktoś dostrzegł tą smutawe iii sie ze mna pobawił....
Obrazek
:lol:
BERR

Postprzez BERR » 2010-08-01, 21:37

Koniec zdjec znad morza, teraz troszkę naszej okolicy...i to co lubimy naj naj....

Obrazek

aport w wodzie
Obrazek

Obrazek

za górami za lasami na polanie z łobuzami ....

Obrazek

danio na głoda:) :lol:
Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano 2010-08-02, 11:02 przez BERR, łącznie edytowano 1 raz
BERR

Postprzez Vanilla Sky » 2010-08-02, 00:07

Pięknie rośnie! :mrgreen:
Vanilla Sky

psy: FEDERICO Bene Vobis i VANILLA SKY von Romanshof

Postprzez amelka » 2010-08-11, 22:22

pięknista sunia :->
ale najbardziej zazdroszczę okolic; ma gdzie psiak pobiegać.
amelka

psy: Bella

Postprzez BERR » 2010-09-06, 18:08

w pełni skupiona na zadaniu
... Obrazek

obserwuje patyk zaraz bedzie aportować....
Obrazek
BERR

Postprzez Julian » 2010-09-06, 20:52

Jejku jak ja dawno ją widziałam.Gdzie byłaś Agnieszko? Opuściłaś się ! Nieładnie!
Jaka ona śliczna ,jaka skupiona i.....taka podobna do Julka,te oczka ,pychol..CUUUDNA!
Julian

psy: Julian (*) ,Dumka (*) Berta ,Kronos

Postprzez Ozyś. » 2010-09-06, 21:05

Śliczna Lala ! :-D
Ozyś.

psy: MOZZY z Leśnego Potoku [*]

Postprzez kar0olcia » 2010-09-08, 21:55

Witamy ciepluko :)
Widze ze duzo sie pozmieniało na tym forum :P opuscilam sie troszeczke i nie jestem w temacie ale postaram sie nadrobic zaległosci. :) Niedawno wrocilismy z wakacji ale Karatka cały czas rozpiera energia i cała uwaga jest na zorganizowanie mu jak najlepszej zabawy i ruchu. Wiec jak jeszcze nie spadł snieg i nie jest zimno chodzimy na dlugie lesne spacerki.
Lala urosła na sliczna panienke az mam ochote ja przytulic nawet jak jest mokrusia hehe.
Karacik nie umiałby sie tak skupic na patyku odrazu by skakał i domagał sie go dostac jak najszybciej.
Jak Lala znosiła upały nad morzem ? Myslismy nastepny rok wyjechac gdzies w ciepłe kraje ale troszke mnie odstrasza bo nie wiem jak Karat wytrzyma a nie chce zeby był nieszczesliwy :(
Buziaczki dla całej rodzinki :)
kar0olcia

psy: Bernenski pies pasterski

Postprzez BERR » 2010-09-09, 19:49

Babciu tak dawno nie widziałaś Lali ze wręcz - nieładnie...

witaj Karolcia - nad morzem było rewelacyjnie - Lala była w 7 niebie my zresztą też...
Upały przetrwaliśmy Lala plumała ile chciała - na rannych i wieczornych kąpielach, w południe siedziała w cieniu drzew albo w łazience gdzie było fajnie chłodno i wiaterek powiewał przez okno od północy....

Balbinka uwielbia moje niedawno zasadzone tuje i namiętie je przysiada:) :lol: ale z jaką gracją :lol: trzyma je między łapami..

Obrazek

Obrazek
BERR

Postprzez Vanilla Sky » 2010-09-09, 21:13

Hihi - no w końcu jest damą ;-)

Pieski to mają pomysły :lol:

Lala jaka już duża i śliczna :shock: :mrgreen:

Pozdrawiamy!! :->
Vanilla Sky

Postprzez BERR » 2010-09-18, 14:30

nasze 1 szkolenie ... :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
BERR

Postprzez Vanilla Sky » 2010-09-19, 00:04

świetnie! Gratulacje! :mrgreen:

Nie ma to jak zobaczyć Berneńczyka podczas szkolenia ... :-D jest wtedy taki szczęśliwy :->
Vanilla Sky

Postprzez BERR » 2010-09-19, 13:54

Też sie cieszę, bo póki planowałam, kiedy pójdziemy to zawsze coś wyskoczyło, zawsze była przeszkoda (choroba,brak czasu, zepsute auto itp)... 3 tygodnie temu przestałam planować stwierdziłam pójdziemy jak sie uda no i sie udało z głupia.... :lol: :-)

A tu już same trenujemy na niedzielnym spacerku...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
BERR

Postprzez Vanilla Sky » 2010-09-23, 17:08

Ślicznie :-D - szkolicie Lalę klikerem? :->
Vanilla Sky

Postprzez BERR » 2010-09-24, 16:11

Nie mamy - lecimy na nagrodach słownych i smakowych.. .
Na razie byliśmy na jednym szkoleniu, wczoraj mieliśmy drugie - ale miałam kapcia i spozniłam sie 20 min i nawet nie zaczynaliśmy lekcji bo zaraz była grupa... W zasadzie dziwne wrazenie ze szkoły ostatnio pani mówiła ze jest w mare ok musimy nad pewnościa Lali popracować...a wczoraj wszystko źle, złe spacery bo powinny byc po miescie a my chodzmy w lasy łaki, nad rzeke... Pan nam powiedział ze mam do miasta jezdzic bo w miescie 15 minut wystarczy zebyśmy były i to psa bardziej zmeczy niz godzina na łakach :oops: :evil: Lala miała tyle nowych bodzcow w miescie ze zupełnie nie słuchała ciągła mnie po całym stadionie...Trener w zasadzie nic nie powiedział ze jest dobrze - wszystko źle źle źle ... strasznie mi przykro i w zasadzie wkurzona jestem -bo staram sie cackam, chodze po lasach i łakach nad rzeke zeby lala nie wdychała spalin i dzieci też...a tu sie okazuje ,że mam z nią do miasta jeżdzić...
Nagrody też złe , ciacha dla psów, frykasy itp. zrobiłam mieszanke zeby miała urozmajcenie smakowe ale usłyszałam ze to jest do ... mam kupić kabanos i kiełbase, parówki :oops:
cholera człowiek sie stara jak moze i.... w zasadzie od wczoraj jestem wkurzona na max i jest do bani ... :oops: :oops:
BERR

Postprzez Vanilla Sky » 2010-09-24, 16:28

Spokojnie - proszę się nie przejmować :-( Wiem jak to boli jak człowiek się stara, a tutaj nagle takie coś :-(

Jeżeli Lala ma nabrać pewności - to owszem powinna jeździć do mista, ale nie w taki sposób (15 min. i się bardziej zmęczy niż na spacerze :evil: :evil: ) Przecież tu nie chodzi o zmęczenie psa na spacerze!! Tylko, żeby się wybiegała, poszalała, pocieszyła itp. Owszem, do miasta jeździć można, ale powoli i stopniowo (nie rezygnując ze spacerów po takich fajnych miejscach)..

No, ale cóż.. niestety się nieraz trafi na takie szkolenia - ja jestem za tym, że jeżeli zauważy Pani więcej jakiś takich rzeczy, to lepiej się przenieść gdzie indziej.. dopóki nie jest za późno.. Gdy zaczynaliśmy z Vanillką nasze 1 szkolenie było straszne :-( Jeżeli chodzi o to co robił ,,treser" - i przeniosłyśmy się w bardzo fajne miejsce :->

Kliker proponuję kupić, jeżeli myślicie ,,o czymś więcej" ;-) Ja dopóki uczyłam Vanillkę ,,siad" , ,,waruj" .. to było ok, ale jak zaczęłam uczyć jakieś trudniejsze komendy Typu ,,aport" , ,,Trzymaj" , ,,Odepnij zamek" itd.. To do klikera się przekonałam i polecam :-D

Powodzenia - Głowa do Góry - niech sobie mówią co chcą :-D ich sprawa!!

Buziaki dla mądrej Laluni
Vanilla Sky

Postprzez Julian » 2010-09-26, 18:26

Och ! Aga nie przejmuj się,żeby było dobrze ,najpierw musi być źle!
To są złe dobrego początki. :-> :-> :->
Spacery po mieście-bo Lala wykazuje niepokój,pokona go tylko wtedy ,gdy odgłosy miasta tramwaj,dużo ludzi ,klaksony itd,nie będą jej obce,dlatego tak ciągnęła ,nie słuchała się,była przerażona ,zdekoncertowana,jak przestanie to być dla niej nowe,obce ,skończą się lęki!!!A gdzie ma tego się nauczyć-tylko na spacerach w mieście.
Spacery po polach zna i reaguje na nich tak jak oczekujesz,nieprawdaż?
Smaczki(kabanosy)to intensywny zapach,dajesz różne sakołyki ,chodz o to ,aby Lala kojarzyła ćwiczenia z Tobą z zapachem kabanosa ,na ten zapach po czasie już będzie skupiona i gotowa do ćwiczenia.
Nowe zapachy-to najlepszy spacer dla psa ,nowe miejsca,nowi ludzie ,nowe psy to dla niej brak schematów ,dużo zapachów i intensywne myślenie i szybsze zmęczenie-taka jest prawda.
Trafiłaś bardzo dobrze!Ale z tego co wiem jest Ci do tej szkoły bardzo daleko?
Spotkać musimy się koniecznie.Ale ją wyduszę.
Co myślisz,czy w przyszłą sobotę będziesz mogła? Ja jestem mobilna ,dojadę gdzie potrzeba.
Pozdrawiam
Julian

psy: Julian (*) ,Dumka (*) Berta ,Kronos

Postprzez Przemo » 2010-09-26, 18:33

Tak to prawda. Nalezy do tego podejsc jak najlepiej.
Pewnego wieczoru jak spacerowalem z bera w miescie
w 1 roku jej zycia.
chcialem podejsc do kiosku cos zobaczyc a ona w tyl
glowe wyciagnela z obrozy i gdzies poleciala.
przestraszyla sie poprostu. Dobrze ze sie znalazła i nic sie nie stalo.
Przemo

psy: Bera(*)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków