Jeszcze jedno zdjęcie mojego Bernusia

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Postprzez joanna » 2007-09-04, 08:36

troszeczke pogubiłam sie z wklejaniem zdjec, ale sie poprawie. Nie jestem w tym biegła:)
Obrazek
uwielbiam się kąpać, chociaż jeszcze z pływaniem mam małe trudności:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
joanna

Ostrzeżeń: 0

Postprzez joanna » 2007-09-04, 08:46

Jeszcze kilka fotek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
joanna

Postprzez Szilkowa » 2007-09-04, 17:26

Ale piękny piesio a jaki duży :-D
Szilkowa

psy: Szila-bpp Tia-bc

Postprzez joanna » 2007-09-05, 06:54

A na tych zdjęciach jestem z koleżanką, którą poznałem w wakacje. Ma na imię Megi, trochę mnie wymęczyła, ale było fajnie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Upał czasami dawał nam się we znaki
Obrazek
a dawali nam takie obiadki, że zobaczcie co się później z nami działo:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
joanna

Postprzez joanna » 2007-09-05, 07:00

a wieczory spędzałem romantycznie, nad brzegiem jeziora z moją Pancią:)
Obrazek
joanna

Postprzez Tess » 2007-09-05, 07:14

Świetne fotki, a pozycja medytacyjna (do góry kołami) rewelacja :mrgreen:
Tess

psy: Niuniuś i Mila ( Maisa Szumiaca Knieja )

Postprzez marzena » 2007-09-05, 13:33

Jak to pisała pańcia? Że nie jest BIEGŁA we wstawianiu fotek? Za to psina jest BIEGŁA! Jakżesz szybko BIEGŁA! I spała też uroczo :mrgreen:
marzena

Postprzez bea » 2007-09-05, 13:43

Przekochane,cudo psisko-przytulisko.Buziaki w nochala !!
bea

Postprzez Szilkowa » 2007-09-05, 19:52

Świetne fotki :-D
Szilkowa

Postprzez joanna » 2007-12-06, 14:13

Mojemu Bernusiowi na przedniej lewej Łapie zrobił się wodniak. Byłam z nim u lekarza, który wyciągnął mu dwie strzykawki płynu. Dzisiaj idę ponownie do lekarza ponieważ zauważyłam, że mój pies cierpi. Nie chce wychodzić z domu, cały czas śpi, nie jest taki radosny jak zawsze. Prosze napiszcie, czy ktoś z Was miał już taki problem ze swoim pieskiem i czego ja mam się spodziewać. Czy czeka mojego psiaka operacja? :-(
joanna

Postprzez Tess » 2007-12-06, 15:06

Czoper miał wodniaki na łokciach obu przednich łapek. Miał ściągany płyn, dostał leki przeciwzapalne, osuszające i antybiotyk. Jednorazowo, miejscowo, podczas ściągania płynu. Był potem osowiały przez jakieś dwa dni. Potem wszystko wróciło do normy i od tej pory ( pięć lat) z łapusiami nic się nie działo. Czasami wodniaki się odnawiają. Ważne jest, czy dostał właśnie taki zestaw leków. Zapytaj weta może. I trzymamy kciuki!
Tess

Postprzez Tess » 2007-12-06, 15:08

A i jeszcze jedno - pilnuj, żeby nie kładł się z rozmachem na twarde podłoże. My parę miesięcy mieliśmy wszędzie tam, gdzie lubi leżeć porozkładane materacyki i kocyki.
Tess

Postprzez Guard » 2007-12-06, 15:13

Nasza Rota miała i niestet znów ma ten sam problem, ale jeden łokieć. Miała już kilka razy ściągany płyn , 3 miesiące temu operację i od kilku dni znów diabelstwo rośnie. Jesteśmy umówieni na kolejna wizytę w piatek. Zobaczymy co będzie miała zaaplikowane.
Guard

psy: Parwuś, Rota, Scarlett, Winter(*), Moris(*)

Postprzez Tess » 2007-12-06, 15:29

Ja mam to szczęście, że mam doskonałego, cudownego, wielbionego przeze mnie weterynarza.
Tess

Postprzez AT » 2007-12-06, 18:11

Mufce Też zaczynały sie robić pseudokaletki (bo chyba o to chodzi) jednak na szczęście jakimś cudem się wchłonęły - może przez kurację związaną z pęknięciem kości, może dzięki temu, że naświetlałam jej je lampą (taką do światłoterapii) a może ona je zwalczyła siłą woli jak usłyszała, że znowu będzie miała mieć zabieg u weta ;-). Tak jak Tess mam w miejscach gdzie pies się kładzie porozkładane dywaniki. Jeśli psiak dostał antybiotyk to ma prawo być osowiały kilka dni, jednak jeśli nie to radzę zrobić badania bo sama pseudokaletka raczej psa nie boli i nie powinna być przyczyną osowiałości (chyba, że jest jakaś gigantyczna)
Trzymamy kciuki
AT

psy: Mufka (*)

Postprzez joanna » 2007-12-06, 20:01

dziekuję bardzo za te wszystkie ważne dla mnie informacje. Dzisiaj po powrocie z pracy rodzinka poinformowała mnie, że z samopoczuciem Bernusia było już o wiele lepiej. Byc może tak jak piszecie ta osowiałośc była wynikiem podania przez weterynarza lekarstwa. Wizyte wyznaczona mam na poniedziałek. I wtedy napiszę co dalej z moim psiskiem. Pozdrawiam wszystkich.
joanna

Postprzez joanna » 2007-12-14, 14:58

Jesteśmy po kolejnej wizycie u lekarza. Bernuś miał kolejny raz ściągany płyn, następna wizyta w wigilię. Wet powiedział, że zrobi wszystko aby zasuszyć wodniaka, operacja to ostateczność.
Samopoczucie mojego psiska jest już bardzo dobre. Muszę się pochwalić, że 10 listopada skończył roczek, niedawno brałam szczeniaczka, a tu już kawał mężczyzny :lol: Wyrósł naprawdę na pięknego kawalera. W mojej miejscowości nie ma chyba zbyt wiele psów tej rasy i wszędzie gdzie się pokażemy wzbudza zachwyt. Nie żebym się chwaliła :oops: ale dumna jestem :lol:
Pozdrawiam wszystkie psiaki berniaki i ich właścicieli i życzę Wesołych i Szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia.
:-)
joanna

Postprzez Przemo » 2007-12-22, 13:00

super :-D
Przemo

psy: Bera(*)

Postprzez Szilkowa » 2007-12-22, 14:27

joanna napisał(a):Jesteśmy po kolejnej wizycie u lekarza. Bernuś miał kolejny raz ściągany płyn, następna wizyta w wigilię. Wet powiedział, że zrobi wszystko aby zasuszyć wodniaka, operacja to ostateczność.
Samopoczucie mojego psiska jest już bardzo dobre. Muszę się pochwalić, że 10 listopada skończył roczek, niedawno brałam szczeniaczka, a tu już kawał mężczyzny :lol: Wyrósł naprawdę na pięknego kawalera. W mojej miejscowości nie ma chyba zbyt wiele psów tej rasy i wszędzie gdzie się pokażemy wzbudza zachwyt. Nie żebym się chwaliła :oops: ale dumna jestem :lol:
Pozdrawiam wszystkie psiaki berniaki i ich właścicieli i życzę Wesołych i Szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia.
:-)

Kawaler z niego napewno piękny :-D
A ja jestem za nowym foteczkami pięknego :mrgreen:
Szilkowa

Postprzez joanna » 2008-01-22, 12:02

A to mój malutki roczniaczek - roczek skończył 10 listopada 2007:)
Obrazek
a to chyba najgłupsza mina jaką udało mi się zrobić :lol:
Obrazek
joanna

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków