Tak jak przedstawicielem FCI jest w Polsce ZK, tak przedstawicielem ACE jest Polski Klub Psa Rasowego (PKPR). Ogólnie rzecz ujmując to to samo, z małymi wyjątkami: jest tu parę ras nieuznawanych (jeszcze) przez FCI. Znalazłam się tu trochę przez przypadek, ale jestem bardzo zadowolona. Nie chciałabym tutaj na forum być jakimś "namawiaczem" i siać reklamę, powiem więc tylko tyle - jest OK, nieco kameralniej i życzliwiej niż w ZK. Są oczywiście wystawy krajowe i międzynarodowe (jedyny minus jest ich mniej niż w ZK), championaty,tytuły, itp. Mogłabym się starać o przynależność do ZK, bowiem WSZYSCY przodkowie Horacego (jest w tej liczbie wiele wybitnych psów) mają rodowody FCI.

Ale tak sobie myślę, czy nie powinniśmy o tym pisać w jakimś innym dziale i w nowym temacie, gdzie możemy o tym do woli dyskutować (odpowiem chętnie na każde pytanie i wyjaśnię wszystkie wątpliwości), a w galerii Horacka po prostu popatrzeć jak jest śliczny? Czy Wam się podoba? Bo mnie bardzo, bardzo (ale ja jestem jego przybraną mamą

więc z pewnością nie jestem obiektywna)