kreska napisał(a):Alice napisał(a):Super komiks

A my naiwne myślałyśmy, że bierzemy udział w warsztatach węchowych

To byla tylko przykrywka
no masz!... pewnie że przykrywka... walki psów i obstawianie zwycięzców mieliśmy codziennie w stałym programie... to lepsze niż toto-lotek, większa szansa na szybki zysk
Mieliśmy również potyczki międzygatunkowe

Birma gustowała w kilkudniowych kurczakach, Granda polowała na większego zwierza - raz zapędziła się w stronę indyka

chyba na długo zapamięta ten dzień

tak samo jak spotkanie "pysk w dziób" z... berniklą kanadyjską (pani Małgosia właścicielka agro, w której nocowaliśmy miała kilka sztuk tych pięknych, sporych i odważnych gęsi).
Strasznie żałuję, że nie miałam głowy do opstrykania obejścia i jej lokatorów: ozdobnego ptactwa, koni i kucy, psiaków i niezliczonej ilości kotów różnej maści i temperamentów
Mieszkaliśmy w zabytkowej chacie, której ściana główna liczyła sobie ponad 100 lat

Na terenie jest kilka zarybionych stawów, pomijając fakt, że nasze kudłacze notorycznie zwiewały spod chałupki żeby się spontanicznie zwodować

dzieciarnia i mój mąż (sic!) miała super zabawę w wędkowanie, łącznie z niespodziewaną kąpielą najmłodszego
Niedogodnością była odległość około kilometra do miejsca szkoleniowego u AniRe.
W pogodny dzień nie stanowiłoby to żadnego problemu - można zrobić spokojny spacerek - ale my trafiliśmy na kiepską, bo mono deszczową pogodę i przemieszczanie się w pośpiechu trzy razy dziennie tam i z powrotem z psami, a w przypadku mnie i Darii dodatkowo z dzieciakami (nie zawsze w uroczych humorach

) trochę nadwyrężyło nasze nerwy

Co nie zmienia faktu, że Panią Małgosię - miłośniczkę zwierza wszelakiego - z wielką chęcią jeszcze odwiedzimy

Może nawet udało by się zorganizować tam jakieś berneńskie spotkanko
Właścicielka posesji jest otwarta na propozycje...
Magda fryzka boska
wielkie dzięki
nieskromnie powiem - też jestem zachwycona
Po scięciu na krótko tych wypłowiałych kudłów w niewiadomojakim stylu i kolorze jakie zaprezentowałam w Sulejowie
poczułam się od razu 10 kilo lżejsza i o 10 lat młodsza