GRANDA i... jej banda ;)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: GRANDA i... jej banda ;)

Postprzez kerovynn » 2010-08-03, 10:15

Łał ale Grandziołek duży :shock: :shock: :shock: , no to wakacje miała super po tych wszystkich traumach z hotspotami i pęcherzem. Fajnie, ze jej sie taka opiekuńcza ciotka-guwernantka trafiła :-D :-D :-D :-D :-D
kerovynn

Ostrzeżeń: 0
psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Majszczur » 2010-08-03, 10:44

Nie powiedziałabym, że jest duża... raczej dłuuuga, chuuuda i wysoooka... 23 kg :lol:
No i gwoli wyjaśnienia, to nie są foty wakacyjne, to nasze miejsce spacerowe tuż za moim osiedlem (tzw. Pola Wilanowskie).
Foty z wakacji, a w zasadzie ze szkoły z internatem ;-) będą (mam nadzieję :-> ) dzięki uprzejmości innych kursantów, bo... my byłyśmy tak pochłonięte nauką, że nie pstryknęłyśmy ani jednej klatki na obozie szkoleniowym :->
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez asienka » 2010-08-03, 11:08

Oj Madzia Madzia Ty to chyba zupelnie glowe stracilas przy tej swojej Grandzi :lol: a psinka rzeczywiscie jest dluuuuuuugasna :) ale piekna i super popatrzyc jak z Birma szalaly!!!i kupowanie synchroniczne tez super :lol: :lol: :lol:
asienka

psy: Chelsea

Postprzez meggy » 2010-08-03, 11:09

no to czekamy na fotki :mrgreen:
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez Leszczyna » 2010-08-03, 11:55

Nurki pospolite :lol: Śmiesznie wyglądają berniaste jak się zmoczą :lol: :lol: :lol:Ja te swoje muszę pomoczyć i będą w moich oczach miały mniej po 5 kg :lol: :lol: :lol:
Leszczyna

Postprzez Majszczur » 2010-08-03, 14:47

W drodze do Łubna gdzie miał miejsce obóz szkoleniowy odwiedziliśmy... no... no kogo ;-) :?:
... "podpowiedź" jest duża, pięknie zbudowana i zdecydowanie atrakcyjniejsza w realu niz na fotach i nie jest to bern ;-) :lol: ... choć niektórzy twierdzą, że osobnik ów "zberniały" mocno... ;-) :->

obrazek
Obrazek został zmniejszony.

obrazek

obrazek

obrazek

obrazek

Moja młodociana sucz została narażona na nieprzerwane adoracje skądinąd kulturalnego i bardzo dobrze wychowanego jeno letko niewyżytego kawalera :roll: ... sama nie wiem czy nie odbije się jej to piętnem na delikatnej psychice :evil: ;-) :lol: :lol: :lol: , ale przynajmniej nauczyła się czegoś... a mianowicie warczeć w chwilach dyskomfortu i dobrze :idea:
A z drugiej strony... czy byłaby tak "otwarta" i miałaby tak "elektryzujące" spojrzenie oraz uchachną paszczę gdyby się jej nie podobało ;-) :-> :lol:
potem okazało się, że interesująco pachniała, bo zaczynało się jej to nieszczęsne młodzieńcze zapalenie dróg rodnych :roll:

obrazek

obrazek

obrazek

obrazek

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ostatnie foty dzięki uprzejmości dorciaj więcej kadrów z tej rozpusty w galerii Fita, Arisa i Pioruna.
Ostatnio edytowano 2010-08-03, 15:21 przez Majszczur, łącznie edytowano 7 razy
Majszczur

Postprzez Kinga & Panda » 2010-08-03, 14:50

Świetny Grandzioł. :-D I się tak "wylaszczyła" :mrgreen:
To u Pani Doroty? ;-)
Kinga & Panda

psy: Panda, Dżeki

Postprzez Majszczur » 2010-08-03, 15:11

Kinga & Panda napisał(a):To u Pani Doroty? ;-)
z tą "panią" to Cię dorciaj pewnie prześwięci, ale rzeczywiście orgia rozegrła się na Jej posesji ;-) :mrgreen:
Majszczur

Postprzez Majszczur » 2010-08-03, 15:35

Obóz szkoleniowy
Łubno
25-31 sierpień 2010 r.

Brama do wiedzy jeszcze zamknięta... i choć rzucano nam kłody pod nogi postawiłysmy na wytrwałość i obiecałyśmy sobie posiąść wiedzę tajemną.
Obrazek

Niektórzy już przemycili się na "tamta stronę"... hmmm... może pobierali nauki eksternistycznie... a może sam wiek otworzył im te wrota...
Obrazek

Dzień pierwszy.
Warsztaty węchowe... pierwsze szlify
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Postawa - "Granda stój - patrzą na nas" ;-) :mrgreen: ... Koń by się uśmiał... znaczy Birma ;-) :lol:
Obrazek

Słoneczko moje mądre :-D
Obrazek

Warsztaty z mordowania Grandy :->
Sprawdzenie masy mięśniowej zawodników metodą "chwytu rzeźnickiego" ;-) :->
Obrazek

Sekundantem była pani inspektor Daria - osoba metodyczna i bezkompromisowa - bardzo dokładnie sprawdzała czy Birma dość mocno nadgryza Grandzie tętnicę szyjną ;-) ;-) ;-) :lol:
Obrazek

Radość zwycięzców - tytuł Super Killer z Łubna zdobyty - BirmaKiller w ramionach swojej pańci Darii.
Prawdę mówiąc uważam, że walka była nierówna i od początku ustawiona :evil: ;-) , a pani inspektor - stronnicza i nieobiektywna ;-) :lol:
Obrazek

Poskramianie Killera Balticanis ;-) :mrgreen: Spójrzcie na niewzruszoną mine właścicielki Killera :roll: :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Birma poskromiona :-P
Obrazek

"Pobita i zamordowana" Granda idzie poskarżyć się Tori (von Romanshof)
Obrazek

Granda i Tori
Obrazek

Obrazek

Gasimy pragnienie po ćwiczeniach
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fotki dzięki uprzejmości Alice (Tori von Romanshof). Dziękujemy :-D .
Ostatnio edytowano 2010-08-03, 21:35 przez Majszczur, łącznie edytowano 2 razy
Majszczur

Postprzez iwona_k1 » 2010-08-03, 20:44

Jezuuuuniu Magda!Psiaki psiakami wszystko cudnie...ale ja Cię nie poznałam :-) Cudna fryzurka i jaka kolorowa! :mrgreen:
iwona_k1

psy: Ursa Puchate Kreple,Zorn(*) Agis Petkowskie Wzg

Postprzez Leszczyna » 2010-08-03, 21:06

Ja też przez chwilę zastanawiałam się czy to Magda :-P Uwielbiam tu wchodzić i czytać. Proszę pisać scenariusze, albo książki...Przeczytam wtedy każdą. Psiaki jak zwykle będę się powtarzać ciudniaste :-D
Leszczyna

Postprzez Kinga & Panda » 2010-08-03, 21:54

Leszczynka napisał(a):Proszę pisać scenariusze, albo książki...Przeczytam wtedy każdą.

Podpsiuję się pod tym. :->
Fotorelacja jak zwykle genialna, genialna Grandzia, Birma, Tori i fryzurka też genialna :mrgreen:
Kinga & Panda

psy: Panda, Dżeki

Postprzez asienka » 2010-08-04, 18:51

Majszczur napisał(a):Sekundantem była pani inspektor Daria - osoba metodyczna i bezkompromisowa - bardzo dokładnie sprawdzała czy Birma dość mocno nadgryza Grandzie tętnicę szyjną ;-) ;-) ;-) :lol:

Poskramianie Killera Balticanis ;-) :mrgreen: Spójrzcie na niewzruszoną mine właścicielki Killera :roll: :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tarzam sie ze smiechu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
asienka

psy: Chelsea

Postprzez Alice » 2010-08-04, 20:19

Super komiks :lol: A my naiwne myślałyśmy, że bierzemy udział w warsztatach węchowych :mrgreen:
Alice

psy: Tori von Romanshof

Postprzez kreska » 2010-08-04, 21:17

Alice napisał(a):Super komiks :lol: A my naiwne myślałyśmy, że bierzemy udział w warsztatach węchowych :mrgreen:

To byla tylko przykrywka :mrgreen:
Magda fryzka boska :!: Gradzior wyrasta jak na drozdzach, taki szczudlaty szcurek, piekna pannica z niej rosnie :-D

pozdr
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez Boyowa » 2010-08-04, 21:27

Wszyscy mają takie ciekawe wakacje tylko ja siedze w domu z tym moim wariatem :lol: ;-) Noo a z Grandzi dzielna i mądra dziewczynka ;-)
Boyowa

psy: Beastie Boy Majowy Skarbiec

Postprzez Majszczur » 2010-08-05, 09:31

kreska napisał(a):
Alice napisał(a):Super komiks :lol: A my naiwne myślałyśmy, że bierzemy udział w warsztatach węchowych :mrgreen:
To byla tylko przykrywka :mrgreen:

no masz!... pewnie że przykrywka... walki psów i obstawianie zwycięzców mieliśmy codziennie w stałym programie... to lepsze niż toto-lotek, większa szansa na szybki zysk :lol: :lol: :lol:
Mieliśmy również potyczki międzygatunkowe ;-) Birma gustowała w kilkudniowych kurczakach, Granda polowała na większego zwierza - raz zapędziła się w stronę indyka :-> chyba na długo zapamięta ten dzień :roll: :mrgreen: tak samo jak spotkanie "pysk w dziób" z... berniklą kanadyjską (pani Małgosia właścicielka agro, w której nocowaliśmy miała kilka sztuk tych pięknych, sporych i odważnych gęsi).
Strasznie żałuję, że nie miałam głowy do opstrykania obejścia i jej lokatorów: ozdobnego ptactwa, koni i kucy, psiaków i niezliczonej ilości kotów różnej maści i temperamentów ;-)
Mieszkaliśmy w zabytkowej chacie, której ściana główna liczyła sobie ponad 100 lat :-)
Na terenie jest kilka zarybionych stawów, pomijając fakt, że nasze kudłacze notorycznie zwiewały spod chałupki żeby się spontanicznie zwodować ;-) dzieciarnia i mój mąż (sic!) miała super zabawę w wędkowanie, łącznie z niespodziewaną kąpielą najmłodszego :-D

Niedogodnością była odległość około kilometra do miejsca szkoleniowego u AniRe.
W pogodny dzień nie stanowiłoby to żadnego problemu - można zrobić spokojny spacerek - ale my trafiliśmy na kiepską, bo mono deszczową pogodę i przemieszczanie się w pośpiechu trzy razy dziennie tam i z powrotem z psami, a w przypadku mnie i Darii dodatkowo z dzieciakami (nie zawsze w uroczych humorach :roll: ) trochę nadwyrężyło nasze nerwy :-> Co nie zmienia faktu, że Panią Małgosię - miłośniczkę zwierza wszelakiego - z wielką chęcią jeszcze odwiedzimy :-) Może nawet udało by się zorganizować tam jakieś berneńskie spotkanko :idea:
Właścicielka posesji jest otwarta na propozycje...

Magda fryzka boska :!:
wielkie dzięki :-D nieskromnie powiem - też jestem zachwycona :mrgreen:
Po scięciu na krótko tych wypłowiałych kudłów w niewiadomojakim stylu i kolorze jakie zaprezentowałam w Sulejowie :oops: poczułam się od razu 10 kilo lżejsza i o 10 lat młodsza 8-) :lol: :lol: :mrgreen:
Majszczur

Postprzez kerovynn » 2010-08-05, 10:20

No mnie ta fryzura tez mocno zmyliła :oops: - tym bardziej, ze nikogo jeszcze "na żywo" nie widziałam i mocno muszę główkować kto jest kto :lol: :lol: .
Jak widać psiaki miały niezłe wczasy :-D :-D :-D
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Aga-2 » 2010-08-05, 10:22

:mrgreen: :mrgreen:
Oglądam i czytam Waszą galerię z zapartym tchem...
Aga-2
Moderator

Postprzez Majszczur » 2010-08-06, 12:21

:-D :-D :-D
Dziękujemy, dziękujemy...

Zanim otrzymam kolejne materiały reporterskie ze sparringu... wróć... ze szkolenia ;-) i innych wyczerpujących dyscyplin sportowych wrzucam foty z towarzyskiego (pacyfistycznego!) spacerku po Polach Wilanowskich (Skarpa Natolińska) a w zasadzie z pławienia Grandy wraz ze śliczną Tori.

Monika od Tori, moja dzieciarnia: Maja i Kacper, mój małż Krzysiek i oczywiście Grandzior :-P
Obrazek

Z góry nie wyglądało tak... mokro :-P Granda zaparła się na ostatnim schodku :lol:
Obrazek

Tori zwodowała się bez oporu Aaaleee zabawa
Obrazek

No dobra... płynę po Ciebie
Obrazek

Tori... wyglądasz jak bóbr :shock: ... pomóż...
Obrazek

Chciałabym, ale boję się :->
Obrazek

Wskakuj Mała i nie cuduj :roll:
Obrazek

Łauuu... łauuu... Duuużaaa chodź tu po mnie...
Obrazek

Wiesz co Magda, czy aby to Twoje szczenię się ze sobą zbyt nie pieści :roll:
Obrazek

Zobacz, zobacz! Jestem w wodzie :-D :!:
Obrazek

Obrazek

Tori... co ty kombinujesz ?
Obrazek

Jak to co?! Chodź, zaatakujemy akwen z drugiej strony :idea:
Obrazek

I zaatakowały :-D

aż z bucików błoto wylewało się strumieniami :roll: :mrgreen:
Obrazek
Ostatnio edytowano 2010-08-07, 12:31 przez Majszczur, łącznie edytowano 1 raz
Majszczur

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków