Expert i Gerda Majowy Skarbiec

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: Expert Majowy Skarbiec

Postprzez hania » 2012-08-19, 20:04

To nie był krakowiaczek tylko wstęp do oberka <juhu>
hania

Ostrzeżeń: 0
psy: Gawra, Irga, Kontra, Szyszka, Zoja [*]

Postprzez baksak » 2012-08-19, 20:50

Zawsze to jakiś postęp skoro zaczynaliśmy od chodzonego...

Zapomniałem jeszcze o filmach:

W takiej rzece to potrafią znikać patyczki. Dobrze mieć wtedy ze sobą Borsuka... <tak>

Ciężko zdobyty patyczek troszkę żal oddać :]

Nie łatwo złowić piłeczkę <bezrady2>

berneńskie samopanierowanie się <haha>
baksak

psy: Expert [*] i Gerda (Majowy Skarbiec)

Postprzez hania » 2012-08-19, 20:53

baksak napisał(a):Zawsze to jakiś postęp skoro zaczynaliśmy od chodzonego...

A skończycie tańcząc kankana. Tylko kto z kim? ;-)
hania

psy: Gawra, Irga, Kontra, Szyszka, Zoja [*]

Postprzez gatta » 2012-08-19, 22:09

baksak napisał(a):Niestety później Gatta musiała jechać do domu. Ale obiecała, że wróci <tak>

Wróci, NA PEWNO wróci <tak>
gatta

psy: GATTA Majowy Skarbiec

Postprzez EwaM » 2012-08-20, 00:02

Piękne filmiki <tak> Tylko odblokuj,Expert,Kudłatego,bo na "Sonacie Księżycowej" się zaciął :radocha2: <haha>
EwaM

psy: Nera-prawie BPP i Bora-prawie bokser:))))

Postprzez właścicielka Florka » 2012-08-20, 18:53

Oj widzę, że dzięki dziewczynom Expert miał udany weekendzik i teraz pewnie odsypia <hahaha>

<buzki> <buzki> <buzki>
pozdrawiamy
właścicielka Florka

psy: Florek Majowy Skarbiec

Postprzez właścicielka Florka » 2012-08-20, 20:28

Oj, biedny Ty Experciku jesteś, ale ja Cię pociesze <pies>
Z tego co się orientuje, jesteś pierwszym bernusiem Borsuka i Kudłatego, wiec nie masz się co martwić, zawsze będziesz dla nich numerem 1 i psem na medal :puchar: ,
ten ich zachwyt nad szczeniaczkami, jest całkowicie normalny dla człowieków, a przypomnij sobie, jak Tobą się zachwycali, jak byłeś puchatą kuleczką... <hura>
Póki Cię karmią, wyprowadzają i kochają, jak na początku to nie ma się co martwić. Żaden maluch nie jest zagrożeniem, rób to co do tej pory: dużo wcinaj, rozpychaj się na 4 strony świata, niech widzą, jaki jesteś duży i żarłoczny hehehe, to im się odechce...

Tymczasem pozdrawiamy cieplutko <buzki> <buzki> <buzki>
<pies> <pies> <pies> <pies> <pies> <pies> <pies> <pies>
właścicielka Florka

psy: Florek Majowy Skarbiec

Postprzez baksak » 2012-08-20, 20:42

EwaM napisał(a):Piękne filmiki <tak> Tylko odblokuj,Expert,Kudłatego,bo na "Sonacie Księżycowej" się zaciął :radocha2: <haha>

Borsuk mówi, że Kudłaty to zaciął się zaraz po tym jak kiedyś głośno powiedział "Tak"... ;>
No i że to, że w muzyce klasycznej nie wyszedł poza klasycyzm, to naprawdę najmniejszy z problemów, jakie generuje... ;> <haha>

właścicielka Florka napisał(a):(...) a przypomnij sobie, jak Tobą się zachwycali, jak byłeś puchatą kuleczką... (...)

Akurat! Od kiedy poznali Gattę, to tylko ciągle mi mówią: widzisz jaka ona mądra, ty w jej wieku to tylko sikałeś gdzie popadnie i przewracałeś się o własne nogi... :| :sciana:
baksak

Postprzez Elmo » 2012-08-20, 21:24

Można by też obrać inną strategię. Postaw się, buntuj, sikaj gdzie popadnie, ciągnij na spacerach i ogólnie bądź buntowniczym młodzieniaszkiem. W końcu jeszcze masz prawo do wybryków <haha> Jak Kudłaty i Borsuk zobaczą, ile pracy zajmie im prac nad tobą, to z pewnością odechce im się drugiego psa <haha>
Ale to jest już opcja atomowa, tak na wypadek, jakby się jedna zdecydowali na powiększenie sfory... ;>
Także się 3maj, brat. W dodatku słyszałem, że Julka ma Cię odwiedzić w stolicy <tak> Chyba już ładuje aparat, co by Cię obcykać <luzik> Ja niestety zostaję, taki jestem zalatany... <bezrady2>
Elmo

psy: Etap i... :]
Hodowla: Majowy Skarbiec

Postprzez gatta » 2012-08-20, 21:33

baksak napisał(a):Akurat! Od kiedy poznali Gattę, to tylko ciągle mi mówią: widzisz jaka ona mądra, ty w jej wieku to tylko sikałeś gdzie popadnie i przewracałeś się o własne nogi... :| :sciana:

To mogli sobie pilota kupić... <faja>
W sumie u nas z pilotem to już Babcia Małgosia zaczęła
Spoiler:

Elmo napisał(a):W dodatku słyszałem, że Julka ma Cię odwiedzić w stolicy <tak> Chyba już ładuje aparat, co by Cię obcykać <luzik> Ja niestety zostaję, taki jestem zalatany... <bezrady2>

A czy Julka też do Szczecina się wybiera <mysli>
Borysku, może nawet bez aparatu - byle z Tobą <tak>
Ostatnio edytowano 2012-08-21, 14:51 przez gatta, łącznie edytowano 1 raz
gatta

Postprzez Elmo » 2012-08-20, 22:23

gatta napisał(a):W sumie u nas z pilotem to już Babcia Małgosia zaczęła

To, co Babcia robi z majowymi przez osiem tygodni, to najpilniej strzeżona tajemnica. Jak by nie było, psiaki są super wychowane <tak>

gatta napisał(a):A czy Julka też do Szczecina się wybiera <mysli>
Borysku, może nawet bez aparatu - byle z Tobą <tak>

Szczecin? Co to dla nas <faja>
Do Warszawy się z nimi nie zabiorę, a w życiu! <nie> Nie dla mnie siedzenie w salach wykładowych, hotelach i muzeach. Nudy! Po za tym, nie mogę dłużej wagarować. W dzienniczku nie mam już miejsca na usprawiedliwienia... ;>
Tym bardziej niecierpliwie przebieram łapkami na spotkanie podczas wystawy w stolicy! <haha>
Elmo

psy: Etap i... :]
Hodowla: Majowy Skarbiec

Postprzez gatta » 2012-08-20, 23:06

Elmo napisał(a):To, co Babcia robi z majowymi przez osiem tygodni, to najpilniej strzeżona tajemnica. Jak by nie było, psiaki są super wychowane <tak>

Tego to NIKT nie wie :lol:
W sumie - niech Babcia robi z nimi co chce, ważne że potworki są wesołe, odważne, zadbane, kochane, szczęśliwe, itd...

Elmo napisał(a):Szczecin? Co to dla nas <faja>

Zapraszamy <tak>

Elmo napisał(a):Tym bardziej niecierpliwie przebieram łapkami na spotkanie podczas wystawy w stolicy! <haha>

To tak jak każdy Majowy Skarb :-D
gatta

Postprzez baksak » 2012-08-21, 11:43

gatta napisał(a):
Elmo napisał(a):To, co Babcia robi z majowymi przez osiem tygodni, to najpilniej strzeżona tajemnica. Jak by nie było, psiaki są super wychowane <tak>

Tego to NIKT nie wie :lol:
W sumie - niech Babcia robi z nimi co chce, ważne że potworki są wesołe, odważne, zadbane, kochane, szczęśliwe, itd...

To przecież proste: Babcia zakłada na głowę taką kolorową chustkę, woła czarnego kota do towarzystwa, potem warzy w kociołku różne zioła, dodaje ususzoną ropuchę, oko traszki, miesza, szepcze rozmaite zaklecia... kłęby pary buchają, sowy pohukują. I tak co wieczór przez osiem tygodni <haha>
Zagadką pozostaje czy daje to co uwarzy małym do picia, wąchania czy kąpieli :?:

Elmo napisał(a):(...)Do Warszawy się z nimi nie zabiorę, a w życiu! <nie> Nie dla mnie siedzenie w salach wykładowych, hotelach i muzeach. (...)

Muzea to rzeczywiście lipa: obrazów się powąchać nie da, bo wysoko wiszą, rzeźb obsikać nie dadzą... no ale na sali wykładowej to można skraść komuś kanapki, pogonić wykładowcę albo pospać w ostatnim rzędzie.
No a hotel, no to można potraktować jak każdy prawdziwy rock'n'rollowiec i zdemolować ]:-> W końcu to dwunogi płacą, a nie ty, prawda? ]:-> Może się jednak skusisz? <prosi>
baksak

Postprzez Majszczur » 2012-08-22, 00:09

baksak napisał(a):W takiej rzece to potrafią znikać patyczki. Dobrze mieć wtedy ze sobą Borsuka... <tak>
z tego miejsca autorytatywnie chciałam zauważyć, że Borsuka to macie perfekcyjnie wyszkolonego :lol:
<rotfl> <rotfl> <rotfl>
pozdrówki, Granda.
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez baksak » 2012-08-24, 15:57

Odwiedziła mnie Julka, moja hmmm... bratowa. Znaczy moja bratowa Pańcia <tak>

Obrazek

Na prawdę nie wiem jakim cudem udało się jej zmylić Borsuka i dotrzeć aż do mnie. Tym bardziej, że po drodze musiała przejść obok Kudłatego, co jak wiemy do przyjemności nie należy ;>
Tak czy inaczej Julka jest bardzo odważna i jestem bardzo zadowolony z tego, że mnie odwiedziła <haha>
Niestety doszło do nieprzyjemnego incydentu, bo Borsuk zorientował się, że mam gości i próbował ich wykurzyć fukając. Udało mi się ich uratować, odwracając uwagę rozsierdzonego Borsuka <zmeczony>
Ucierpiała na tym ulubiona piłka mojego brata... ale musiałem coś poświęcić. Zresztą lepiej że w potężnych szczękach Borsuka dokonała żywota piłeczka... gdyby były ofiary w ludziach, to dopiero był by wstyd <bezrady2>

Majszczur napisał(a):
baksak napisał(a):W takiej rzece to potrafią znikać patyczki. Dobrze mieć wtedy ze sobą Borsuka... <tak>
z tego miejsca autorytatywnie chciałam zauważyć, że Borsuka to macie perfekcyjnie wyszkolonego :lol:
<rotfl> <rotfl> <rotfl>
pozdrówki, Granda.

W świetle powyższego, myślę, że nad Borsukiem to muszę jeszcze popracować. Ciekawe czy można wykupić OC w związku z posiadaniem Borsuka...? <mysli>
baksak

Postprzez meggy » 2012-08-25, 19:29

Dopiero doczytalam :) super :)
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez baksak » 2012-09-02, 19:07

Wiem, że od dłuższego czasu ciągle u mnie to samo. Zdjęcia ze szkoły i nic więcej... <bezrady2>
Ale co ja zrobię, że choduję dwa tak leniwe dwunogi, którym nie chce się robić już absolutnie nic więcej? To pewnie moje zaniedbanie, ale się poprawię. Na początek zamówiłem dwie obroże elektryczne. Zobaczymy jak się spiszą... ;>

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zresztą ciągle bardzo martwię się o siostrę. Gatta już tak długo choruje... Ściskam za nią cały czas łapy <tak>
Wiem, że już jej troszkę lepiej i bardzo się z tego cieszę <hura>
Zdrowiej prędko Gaciorku! <prosi>
baksak

Postprzez meggy » 2012-09-02, 19:11

:-D
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez gatta » 2012-09-02, 19:15

baksak napisał(a):Wiem, że od dłuższego czasu ciągle u mnie to samo. Zdjęcia ze szkoły i nic więcej...

A ostatnia wycieczka z Gaciorkiem i Glamur nad rzekę to co? ;>
To nie była szkoła!!! :lol:

baksak napisał(a):Obrazek

Widzę, że był nawet napad na Borsuka :lol:

baksak napisał(a):Zresztą ciągle bardzo martwię się o siostrę. Gatta już tak długo choruje... Ściskam za nią cały czas łapy <tak>
Wiem, że już jej troszkę lepiej i bardzo się z tego cieszę <hura>
Zdrowiej prędko Gaciorku! <prosi>

Zdrowiejemy, zdrowiejemy <tak>
Jeszcze niedługo do Was przyjedziemy!!!
gatta

Postprzez baksak » 2012-09-02, 19:23

Czekamy!
Kudłaty i Borsuk szykują dla Gatty pół szafki smakołyków.
Obiecują dla niej kupić jedwabne poduszki i nosić ją na rękach.
Ja oddaję całą swoją podłogę, wszystkie zabawki, a nawet wypożyczam jej Borsuka <tak>

A na Borsuka to napadała Glamur... ona wie, że nic jej nie grozi, bo jest piękna i słodka. Ja bym się sam nie odważył... <boisie>
baksak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków