Swiat Spartków

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Postprzez anula » 2008-04-02, 22:19

O to, to :-P
anula

Ostrzeżeń: 0
Hodowla: Astrolabium

Postprzez Betty i Bax » 2008-04-03, 07:55

alicja napisał(a):Musiał nie musiał :-D jak chce to każdy odwiedzić spartki moze. :-D :-D

Oj proszę uważać, bo ja to ogólnie nieobliczalna jestem - oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu i nigdy nie wiadomo gdzie mnie poniesie :-D
A i zdarza się, że nawet 500 km = blisko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Betty i Bax

psy: Bax[*], Eddi[*], Kortez

Postprzez Alicja i Spartki » 2008-04-03, 08:31

Asiu ten obrazek namalował mi 9 letni chłopiec wraz z klasą.chodziłam na zajecia do szkoły to juz ze 4 lata temu chyba-jakoś tak-dokładnie nie pamietam-ten z zakręconymi uszkami to prezio :-D :-D i maluszki jak się nie myle pokolenie Brombka :-D .Dzieci często mnie odwiedzają po zajęciach.Lubią przychodzić do spartków :-D .to była praca grupowa klasy,kazdy cos tam pędzlem machnął i wyszło :-D :-D .
Beata co tam dla Ciebie te 500 km.Znam takich co dla prezia przejechali dobre ponad 800 i to juz kilka razy :mrgreen: :mrgreen:
Asia od Musiałow :-P :-P jak bedziesz w tych stronach nie ma sprawy -zapraszam. :lol: Pałacu nie mam ale dobre ciasto zawsze zdążę zagnieść :-D coby do kawusi było. :-)
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez anula » 2008-04-03, 09:23

Potwierdzam, Alicja świetnie gotuje i piecze. Nawet mój chłop zauważył tak mimochodem, ale mi w pięty poszło: Wiesz, Alicja to bardzo dobrze gotuje. :mrgreen:
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez Betty i Bax » 2008-04-03, 09:29

alicja napisał(a):Beata co tam dla Ciebie te 500 km.Znam takich co dla prezia przejechali dobre ponad 800 i to juz kilka razy :mrgreen: :mrgreen:

Alicjo, w takim razie możesz się nas spodziewac w któryś piękny weekend :mrgreen: (oczywiście zapowiem się wcześniej, coby nie bylo :-D ) W ten odpada, bo jest zlot krakowskich berneńczyków i nie chciałabym go przegapić, a raczej wolalabym, żeby Baksiu po sobocie pełnej wrażeń nie przespał całej niedzieli :mrgreen:
Betty i Bax

Postprzez olunia » 2008-04-03, 11:51

Freudzik kochany mój fawory hehe ale wszystkie piękne :mrgreen: :mrgreen:
olunia

Postprzez Hekate » 2008-04-03, 12:40

Betty i Bax napisał(a):
alicja napisał(a):Beata co tam dla Ciebie te 500 km.Znam takich co dla prezia przejechali dobre ponad 800 i to juz kilka razy :mrgreen: :mrgreen:

Alicjo, w takim razie możesz się nas spodziewac w któryś piękny weekend :mrgreen: (oczywiście zapowiem się wcześniej, coby nie bylo :-D ) W ten odpada, bo jest zlot krakowskich berneńczyków i nie chciałabym go przegapić, a raczej wolalabym, żeby Baksiu po sobocie pełnej wrażeń nie przespał całej niedzieli :mrgreen:

:mrgreen: Betty i jakbyś mnie po drodze mogła zgarnąć to by było super :mrgreen:
Kluchy pięknie rosną, moja już wyrosła i tymbardziej z tęsknotą się na te zdjęcia patrzę :-P
Hekate

Postprzez Betty i Bax » 2008-04-03, 13:19

Hekate napisał(a):Betty i jakbyś mnie po drodze mogła zgarnąć to by było super :mrgreen:
Kluchy pięknie rosną, moja już wyrosła i tymbardziej z tęsknotą się na te zdjęcia patrzę :-P

Nie ma problemu :mrgreen: Psiakom byłoby weselej w podróży no i mnie oczywiście również :mrgreen: - tym bardziej ze mialabym po drodze - do katowic zazwyczaj jeżdzę przez Babice i Imielin :-D
Betty i Bax

Postprzez Alicja i Spartki » 2008-04-03, 16:06

Ania nie zawstydzaj mnie :oops: w końcu stopień kuchcika zdobywa sie już jako zuch a jabłecznik upiec to zadana filozofia -zresztą Twoje chłopaki tez opanowały ten przepis :-D .Dziewczyny jak chcecie zdążyć na maluszki to proponuje pakować manatki bo wszystkie maluszki juz niedługo do nowych domków pojadą .Muszę siłowo co niektórych włascicieli powstrzymywać od zabrania JUŻ :mrgreen: .Oleńko na Freuda były trzy rodziny chętne , jednak pojedzie do marynarzy :-D kochani ludzie , bardzo mi szkoda tych państwa z Łodzi/też bardzo serdeczni i mili / ale nie da sie Fredzika rozdwoić :-D .Do Krakowa idą juz dwa urwisy więc też Ci państwo muszą poczekać.Fredzik będzie marynarzem :-D.
Alicja i Spartki

Postprzez olunia » 2008-04-03, 17:10

no ja się nie dziwię że tyle rodzin chciało go mieć, bo jest uroczy :-P :-P Freudzik marynarzem- no no nie źle, nie jeden Berneńczyk kochający kąpiele mógłby pozazdrościć :mrgreen: :mrgreen:
olunia

Postprzez AT » 2008-04-03, 19:33

Oj coś czuję, że następną razą jak na zachód gdzieś będziemy jechać to o Spartakową Chatkę zahaczymy jednak ja na odwiedziny w czasie gdy w hodowli przebywają szczonki chyba bym się nie zdecydowała - ja z Kaszub uparta jak osioł i pewnie zrobiłabym wszystko, żeby bez szczonka nie wyjechać :-P :mrgreen:
A Marynarz gdzie będzie mieszkał jak nie będzie na morzu? może gdzieś w okolicach 3miasta? :-D
Obrazek Dzieciakom wyszedł świetny! i to dziewięciolatki :shock: ! (kurcze ja bym w życiu tak ładnie nie namalowała :oops: )
AT

psy: Mufka (*)

Postprzez Alicja i Spartki » 2008-04-10, 10:32

wczoraj spartki miały ekspresowe odwiedziny i mizianie :-D kto zgadnnijcie sami :-D
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
i pora pożegnania.prezio jako przedstawiciel :-) u nas bardzo brzydka deszczowa pogoda tak ze pożegnanie wszystkich spartków ograniczyałm do minimum
Obrazek
Obrazek
tuprezio zachoiwał się niezbyt goscinnie-chciał odebrać maluszkowi kość. :-D
Obrazek
ijuż moment przed odjazdem.
Obrazek
Obrazek
i na koniec dwa śpiochy Fredzio i Fabcia
Obrazek
Obrazek
pozdrawiamy
błagam udawajcie że nie widzicie tej sterty prania w tle :-D :-D to z bodzio misiów :-D
zapomniałm dodać jeszcze jedno zdiecie które mi sie bardzo spodobało pt tytułem-Groźny bodzio miś :-D :-D
Obrazek
Alicja i Spartki

Postprzez meggy » 2008-04-10, 11:17

:-D ale mieliscie odwiedziny -"skarpetkowy przystojniak" jaki juz duzy :mrgreen:
Alu a Twoje wnuczki -przesliczne :-P
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez Betty i Bax » 2008-04-10, 12:19

Biedak nie wiedział, czego te maluchy szukają u niego pod brzuszkiem :-D A pod wplywem tylu wrażeń przespał prawie całą droge powrotną - budził się tylko żeby czegoś się napić i z powrotem do spania :mrgreen: Tak urósł ostatnio, że nie mieści się już na przednim fotelu jak się rozciągnie - rozwalał się po części na moich nogach, na lewarku a nogi na drzwiach pasażera trzymał :lol:

Maluszki są urocze - jak mnie zaczęły łapać za rękawki, spodnie to byłam dosłownie uziemiona :mrgreen: Aż żal było wyjeżdzać
Betty i Bax

Postprzez Tess » 2008-04-10, 12:23

Szkoda, że my mamy tak daleko....
Tess

psy: Niuniuś i Mila ( Maisa Szumiaca Knieja )

Postprzez Hekate » 2008-04-10, 12:32

Tess napisał(a):Szkoda, że my mamy tak daleko....

Tess, nie mów, Betty z Krakowa jechała, miałam zabrać się z nią ale jak zobaczyłam odległość na mapie to wymiękłam, a tobie Betty przyznam że jesteś mocna, tyle km w jeden dzień :-P
Hekate

Postprzez Betty i Bax » 2008-04-10, 12:49

Dokładnie 1150 :mrgreen: Z krakowa jest fajna trasa (pomijajac odcinek Krakow-Katowice ktory jechalam w korkach 2h :evil: ) - do Legnicy autostrada, pozniej od Lubina troche dwupasmowki, a do Zielonej Gory piękna rowna trasa - jakis remont byl dopiero za Skwierzyna - korek do i z Kostrzyna, ale na szczescie za kazdym razem w strone przeciwna :-D
Sama ilosc km nie meczy - bardziej przyjeta jedna pozycja (Baks mial ich wiele w jednej podrozy, ale ja sie tak wyciagac jak on nie moglam :) )
Betty i Bax

Postprzez Alicja i Spartki » 2008-04-10, 13:18

Mówiłam Beacie żeby przespała noc ale powiedziała ze musi na rano do pracy wrócić :-) .Wiem wiem to był tylko podstep-bała się ze ją w nocy spartki pożrą-jak nie małe to z pewnoscią duże :-D :-D
a tu namacalny dowód :-D
Obrazek
Alicja i Spartki

Postprzez Betty i Bax » 2008-04-10, 16:25

eee tam Alu - duzych to ja sie nie obawiam - one jedynie mogłyby mnie zalizac na śmierć, ewentualnie bym z sił opadła od ciągłego głaskania - dwie ręce to za mało dla takiej gromadki :mrgreen:
Do tego jakbym zbyt długo z maluchami poprzebywała, to by się okazało, że byś się mnie z domu nie pozbyła, bo nie miałabym serca się z maluszkami rostawać :-D A wystarzy że Baksio strasznie wył dzisiaj jak wyszłam - ani mnie do zabawy ani innych maluszków :cry: . Mam nadzieję, że mnie sąsiedzi nie ukatrupią jak wrócę :-)
Betty i Bax

Postprzez Alicja i Spartki » 2008-04-10, 16:44

Beata eeetam :mrgreen: też bym wyła jakbym wiedziała ze pancia moze spędzić miło ze mną tyle godzin i jeszcze do tego zafunduje mi tyle wrażeń a następnego dnia muszę siedzieć samemu w chałupie :mrgreen: :mrgreen:
a tak na poważnie to sie nie dziw Ania też mówi ze jak wrócą od nas to Sawa pierwszy dzień jest jakaś smutna zadumana i do tego wyszkolona odpowiednio przez spartki :-D :-D.
Alicja i Spartki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków