GRANDA i... jej banda ;)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: GRANDA i... jej banda ;)

Postprzez Wydra » 2010-11-02, 12:54

Ale sępisz Majszczurowa, ale sępisz. :-(
Wydra

Ostrzeżeń: 0

Postprzez Majszczur » 2010-11-02, 13:21

Roma napisał(a):Ale sępisz Majszczurowa, ale sępisz. :-(
Romka, a może by tak ciumknięcie drobne co?, jakieś od serca rzucone "aaale łapysia cudna grandziowa" :roll: ... ;-) :lol:
... a tu tylko pretensja, nagana i fochy :evil: :mrgreen:
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez nika » 2010-11-02, 13:24

Mówisz i masz. Cium cium jaka piękna łapeczka :mrgreen: :lol: :lol: Dobrze, że juz zdrowa :-D
nika

psy: Katia (BPP), Lena (BPP), Pluto (mix), Hela (mix)

Postprzez Majszczur » 2010-11-02, 13:31

No! usatysfakcjonowanam :mrgreen: Nika uratowałaś honor portalu ;-) :lol: :lol: :lol:
Majszczur

Postprzez Wydra » 2010-11-02, 15:19

Bardzo przepraszam :oops: biję się w moją wielką pierś :lol: :lol:
Tylko tak na prawdę, to skąd mam wiedzieć ,że to akurat łapka Grandziuli :?: skoro nawet pyszczka dobrze nie widać :?:
Wydra

Postprzez Leszczyna » 2010-11-02, 15:52

:lol: :lol: :lol: baby...widzę że ciumkanie się przyjęło :lol: A łapeczka a jakże piękna :mrgreen:
Leszczyna

Postprzez annasm » 2010-11-02, 19:43

CIUMK
annasm
Administrator

psy: CHUCK Tanais(*), WINNIE(*) I COOPERS CHOICE

Postprzez PaniBisiowa » 2010-11-02, 19:49

Trzymamy za ślepka ;-) Ciumciam.... :lol: Będzie więcej Grandy-Cielęciny?
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez Majszczur » 2010-11-03, 19:36

Grandzina-Cielęcina w jesiennej odsłonie...

Minka z serii "wypadła mi szara komórka, pomóżcie szukać dobrzy ludzie"...
Obrazek

Kamuflage ;-)
Obrazek

i klasyka gatunku - uśmiech Giocondy :-D
Obrazek

:-P
Majszczur

Postprzez nika » 2010-11-03, 19:41

NO NARESZCIE :!: Piękne foteczki do ciumkania :mrgreen: Można nawet pokochać jesień w towarzystwie Grandzi :lol:
nika

psy: Katia (BPP), Lena (BPP), Pluto (mix), Hela (mix)

Postprzez PaniBisiowa » 2010-11-03, 19:43

:mrgreen: Grando-Cielęcino uważaj gdzie stąpasz ;-) byś więcej kolców w stopach nie miała. Ciumciam!
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez Boyowa » 2010-11-03, 20:05

Uśmiech na ostatnim zdjęciu bezcenny :mrgreen: Ale tylko 3 zdjęcia........? :roll:

WIĘCEJ
Obrazek
;-) :mrgreen:
Boyowa

psy: Beastie Boy Majowy Skarbiec

Postprzez Leszczyna » 2010-11-03, 20:09

Ja bym rzekła że Granda jakoś jak ojciec chrzestny z tym patykiem niczym hawajskie cygaro :mrgreen:
Leszczyna

Postprzez Kinga & Panda » 2010-11-03, 21:14

Oj uśmiech to ona ma wspaniały :mrgreen: I już na pewno nie uwierzę, że to smutas.
...i zgadzam się.
WIĘCEJ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kinga & Panda

psy: Panda, Dżeki

Postprzez hania » 2010-11-04, 15:43

Śliczny uśmiech :mrgreen:
hania

psy: Gawra, Irga, Kontra, Szyszka, Zoja [*]

Postprzez daria » 2010-11-04, 18:04

Don Granda z cygarem super,a uśmiech, jaki pan taki kram :mrgreen: podobny do uśmiechu swej pańci ukochanej ;-)
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez Wydra » 2010-11-04, 22:47

Grandziula i to w takiej scenerii :shock: -bezcenne
Wydra

Postprzez Majszczur » 2010-11-08, 04:11

Nie no jak ja widzę oczy kota ze Shreka to opierać się długo nie mogę :lol:

Śmierdzący weekend ;-)
Coraz bardziej żałuję, że przez neta nie da się przekazać nuty zapachowej :-> gdyż-ponieważ do pełnego odbioru poniższego opisu brakować mi będzie udziału Waszego zmysłu powonienia. Ten weekend byl pod znakiem SMRODU 8-)
Najsampierw chciałam wszem i wobec zakomunikować że kocham bardzo swoją sucz uroczą acz niewdzięczną, co nie przeszkadza mi mieć od czasu do czasu myśli morderczych jej dedykowanych... a dlaczego? ... a dlatego że sucz moja urocza wykąpana została w środę co by smród zdechłej nornicy z jej jestestwa wykurzyć. Pomijam fakt, że suczy coś się pod kopułką poprzestawiało i odstawiła w wannie taką symfonię histeryczną jakbym ją tam chciała tępym nożem oskalpować :roll: Aż dziw że sąsiedzi nie zadzwonili po Animalsów albo inną straż dla zwierząt. Po godzinie walki wyglądałam jak ofiara przemocy domowej z podbitą kością policzkową i szramą na udzie od biodra aż po kolano. Dziewczynka stanowczo odmówiła współpracy. Jak wspomniałam to było w środę. W czwartek natomiast suczka moja ukochana :evil: zaliczyła na porannym spacerze iście cyrkowy niezwykle widowiskowy ślizg przez prawy bark. Ależ się cieszy psinka murawą pachnacą jesiennią - pomyślałam. Ale myśl owa uleciała mi tak szybko jak szybko doleciał do mnie aromat koszmarny, do złudzenia przypominający smród klasycznej pijackiej kac-kupy :roll:
<< nie ma ikonki, która oddała bby stan ducha i umysłu jaki wówczas mnie ogarnął od małego palca u nogi aż po sam czubek zjeżonego na czubku głowy włosa >> :evil:
Uprzedzjąc pytanie - NIE! nie zamordowałam jej na miejscu jak również nie wykąpałam jej ponownie chcąc pozostawić sobie choć skrawek prywatnego ciała bez siniaków i zadrapań.
Wtarłam śmierdziela w wilgotną jesienną murawę, w pozycji na wznaki i troszkę boczkiem, używając suki jak szmaty do wycierania podłogi, na której to czynności przydybał mnie sąsiad, który już szmat czasu temu zaczął przyglądać mi się podejrzliwie i z pewną powiedziałabym rezerwą (a to z racji tego, że kiedyś zmuszona byłam zanurkować w czeluściach wielkiego kontenera na śmieci, gdyż moja najpierwsza ukochana sucz - Bertusia - wskoczyła do rzeczonego kontenera za wrzuconą w jego głębię plastikową butelką po napojach gazowanych i nijak nie potrafiła się z tamtąd wydostać. Miałam wówczas dwa wyjścia - zatrzasnąć klapę śmietnika i udać że nie znam śmierdziela lub dołączyć do Berty i śmierdzieć z nią wespół-zespół mrucząc pod nosem, że następnym razem oddam ją Turkowi na kebab na Dworcu Centralnym). Na oczach zaintrygowanego sąsiada jakoś udało mi się względnie usunąć obcą materię z pięknej błyszczącej wyszczotkowanej grandziowej sierści... samą materię tak, zabójczego smrodu nie :evil:
Jak nie można zlikwidować trzeba się przyzwyczaić, walizki spakowane, słowo się rzekło, jedziemy, trudno.
Krzysiek najchetniej przytwierdziłby ją na dachu do bagażnika na rowery, ale jakoś dał się ubłagać dzieciom, zresztą ja też jak chcę to potrafię robić oczy kota ze Shreka i Granda komfortowo klasycznie dojechała do Poznania w bagażniku.

Sobota pogrzebała naszą wizję laurów, gdyż poza smrodem w bonusie mieliśmy konkurentkę nie do pobicia - śliczną Tasmankę Channon. Zeszliśmy z ringu bez lokaty, z oceną obiecującą (nie wo jak dotychczas :-> ), opinią chuderlawej żyrafy i sugestią sędziego co by darować sobie wystawy przez najbliższy rok, bo sunia jest w fatalnym okresie nieproporcjonalnego wzrostu. No cóż. Jak tak mówi to się pewnie zna. Widocznie Granda jako jedyna w wieku 7,5 miesiąca jest nieproporcjonalna i trzeba jąna rok schować do szuflady, a wszystkie inne berny w tym wieku mają harmonijną szablonową sylwetę ;-) :-D Ale z drugiej strony, jak zobaczyłam nasze zdjęcia to ogarnął mnie taki śmiech, że mimo iż nie nadaje sie do publicznego wglądu pokażę Wam zdjęcie finałowe Gradziuli.
Przy takim ustawieniu nawet najcudowniej zbudowane psisko nie miałoby szans ;-) :lol: .
A na klubówce sędzina mówiła mi "niech jej pani nie ustawia, tylko zrobi krok w tył, to jest suka z tych co to się sama pięknie ustawi". Nie posłuchałam i rozwarłam jej kończyny tylne jak do porodu, a przednie sciubiłam niczym pęcinki Eli Jaworowicz :roll: Mina cierpiętnicy cudnie dopełnia ten obraz nędzy i rozpaczy. Dodajcie sobie do tego letko wietrzejący gówniany smrodek 8-) ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek

ale żeby nie było ze tak totalnie z nami źle, potrafimy teżcałkiem nieźle wyglądać

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i od d... strony też ;-)
Obrazek

opis:
Ładna młoda suka w trakcie rozwoju i kształtowania, doskonała żeńska głowa, prosty grzbiet, nie w pełni rozwinięta klatka piersiowa i słabo wypełniony tułów, dość wąski front i nieco spionowane kończyny tylne. Ruch nie w pełni wydajny, ograniczony. Robi wrażenie (w chwili obecnej) nieco wysokonożnej i nie w pełni proporcjonalnej. sędzia Tomasz Borkowski.

No dobra. Sobotę mamy za sobą.
Myślę sobie - psa wywietrzę, do niedzieli będzie git. Nocowalismy u mojego kuzyna w domu ze sporą werandą. Dzięki wietrzeniu Granda poznała smaczek stróżowania z czego zresztą była niezwykle zadowolona
Obrazek

Grandzior w domu nie poleguje na kanapach, nie wchodzi na fotele, nie ma wstępu do sypialni i pokoju dzieci. nie cierpi z tego powodu, bo i tak życie rodzinne toczy się w dużym pokoju i w kuchni. niegdy teżnie przejawiała zapędów do włażenia na wypoczynki. jakież było moje zdziwienie kiedy niedzielnym świtem obudzil mnie ciężar i smród. Grandzior władowal sie całym ciałem nawzdłuż mnie i w najlepsze chrapał z łbem malowniczo rozłożonym na poduszce :shock: Nie wiem jak niektorzy moga spać z berneńczykiem, skoro zwierz ten nie dość, że zajmuje całe niemal łóżko to jeszcze wierzga przez sen jak tylko przestać go drapać pod bródką. Okazało się, że nieświadomie przez sen głaskałam ją i drapałam, a jak tylko zaprzestałam tej czynności Granda przewalała się przez grzbiet i domagała się pieszczoty wcale nie deliktanym waleniem mnie łapą po łbie :-P

Dobra, jakoś przetrwamy ten dzień. Musimy.
Otworzyłam drzwi werandy i wypuściłam śmierdziela na ogródek. W porannej mgle prezentowała się tak ślicznie, romantycznie i uroczo...
Obrazek

luzowała się modelowo wsród jesiennych opadłych liści orzecha
Obrazek

gdzieś zaśpiewał ptaszek...
Obrazek

zamiauczał kotek...
Obrazek

...delikatna muzyczka sie sączy, z kuchni dolatuje subtelny zapach porannej kawy, dzieci mruczą i przeciągają się przez sen i nagle... słychać tętent stada dzikich koni...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

... zgrzyt zatrzymanej płyty i... przez drzwi na taras wpada z impetem moje słońce poranne, mój kwiatuszek jesienny, moja... k... wa! Granda! coś ty znów zeżarła?! No co?! Morda wymazana wiadomo czym :roll: :evil:
... jeeeżu malowany... chciałam żeby następczyni Berty była choć trochę do niej podobna, ale nie myślałam, że jedną z kopiowanych cech będzie gównożerstwo :evil: ...
... 10:30 na zegarze, nie mamy czasu na NIC :-/ sucz dostaje suchą bułę w paszczę, może smród "się przegryzie" ... Szybko, jedziemy!
No i się opłaciło. Tym razem WO i lokata II , choć wszystko nieco nie tak i za chiny nie chciala biegać. Ufff... :lol:

opis:
Dobry format, średni kosciec, nieco delikatna głowa, przebudowany tył, wąski front, nieco luźne łokcie w ruchu, nieco skątowany tył, średnia mechanika ruchu. sędzia Vladimir Piskay

a'propo średniej mechaniki ruchu... ja się wcale jej nie dziwię, że biegła jak z jajem w pończosze... ledwo zeszłyśmy z ringu bez pardonu strzeliła kupę wielkości Kilimandżaro na środku spacerniaka :oops: ... też bym miała średnią mechanikę ruchu w takich okolicznościach przyrody 8-)

************************************************************************************

Wiecie co - mogę se śmierdzieć do woli - ona i tak mnie kocha :-D Wiem to 8-)

Obrazek
Majszczur

Postprzez anula » 2010-11-08, 08:44

A toście miały przygody! :lol:
Jako żywo przypomina mi się Sawa w tym wieku :roll: tarzała się regularnie w ludzkich kupach :roll: :evil: normalnie na samo wspomnienie czuję obrzydzenie w gardle, błe...
Junka za to tarzała się w sarnich bobkach, to duzo lżejszy kaliber na szczęście. :roll:
Sawie przeszło, za to Junce zdarza się do dziś :cry:
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez dorciaj » 2010-11-08, 09:12

Żeby nie było znowu, że Fitusińscy nic - ani słowa :roll: :lol: :lol: :lol:
Grandziu - gratulce :mrgreen:
A z tym gówno-smrotkiem to niech już ta Pańcia nie przesadza :mrgreen: - myślała, że piesek będzie konwaliami pachniał cały czas, czy co? :mrgreen: :lol: :lol:
dorciaj

psy: Fito Piorun Aris

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków