Marta Cavikada to dokładnie pierwsza krajówka Cavalierów w historii
To jest tym większe święto, że ona nie obejmuje żadnej innej rasy, nawet Kingów :)
Cavikada odbędzie się 26-27 maja
Będa tylko i wyłącznie Cavaliery. Dzień wcześniej będzie możliwość zbadania serca Cavalierom, po bardzo niskiej cenie (z wystawianiem zaświadczenia), stetoskopem cyfrowym, będzie możliwośc zbadania krwi na megapłytkowość, będą wykłady na temat zdrowia Cavalierów, pokazy Agility w wykonaniu Cavalierów. Wieczorem będzie zamknięte ognisko dla wystawców i sędziów

A sędziować będą Norma i Gordon Inglis (jedna z najbardziej cenionych hodowli na świecie, Craigowl. Pani Inglis w zeszłym roku sędziowała Cavaliery na Crufcie. A jest to ogromne uznanie dla sędziego, bo Anglia to stolica rasy, a stawki Cavalierów dochodzą nawet do 500-600 sztuk na wystawach będących w Anglii wydarzeniem)
Dzięki składce na puchary i uprzejmości oddziału Katowickiego Cavaliery dostaną piękne nagrody. Każdy jeden wystawca otrzyma upominek, za wszystkie lokaty od 1 do 4 będą piękne, duże puchary (ten za IV lokatę ciut mniejszy

). Ja sponsoruję rozetki dla wszystkich psów z klas szczeniąt i dla weteranów...więc nagród rzeczowych będzie sporo
A oto Cavikadowe puchary, w towarzystwie Craigowl Dodge of Azalea, czyli Dodżyka
We wszystkich klasach psy otrzymają takie puchary, za lokaty I-IV.
A wszystko odbędzie się na terenie pięknego, chorzowskiego skansenu, na świeżym powietrzu

Kilka zdjęc skansenu
To jeszcze dorzucę mój projekt wlepki (czyli środka do rozetek)
Rozetki miały być turkusowo, ciemnoróżowo, kremowe...ale nie wiem czy nie skończy
się na landrynkowym różu, wyblakłym błękitnym i białym
Zobaczymyjak się uda z tymi wstążkami, narazie wyprodukowałam naklejki...leżą i czekają na szycie
Za modelkę oczywiście mój Mupet mi posłużył
Jeszcze zapomniałam dodać, że Ninka Władzimiruk (hod. Azalea) zaprojektowała Cavikadzie logo, którym będą opatrzone wszystkie dyplomy, teczki z ocenami itp
Marta sama prosiłaś, pochwaliłam Cavikadę