Expert i Gerda Majowy Skarbiec

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: Expert i Gerda Majowy Skarbiec

Postprzez Rysia » 2013-08-19, 19:12

Nie dziwię się że długie weekendy mogą wykończyć patrząc na taka fotorelację <rotfl>

Ale szczerze mówiąc takiego masażu to tylko można pozazdrościć - musze się chyba zgłosić do Experta może nauczy mojego Kędziora takich przydatnych praktyk <haha>
Obrazek

Spoiler:
Rysia

Ostrzeżeń: 0
psy: CANDY , BASIA i LILLA
Hodowla: Candy World

Postprzez agas » 2013-08-19, 19:53

Zdjęcia boskie, a komentarz wymiata :lol: jak zwykle zresztą . To jest galeria na poprawę humoru :-D
agas

psy: Bona, Keanu, Hana , Brizo (*)Hektor(*), Glenda(*)
Hodowla: Jak z Obrazka

Postprzez właścicielka Florka » 2013-08-21, 14:17

baksak napisał(a):Z konikami to prosta sprawa. Pokażcie Florkowi z jednej strony konika, a drugiej Borsuka.
Od razu pogna do koników i się z nimi zaprzyjaźni ;>

:lol: W takim razie prosimy o odpowiednie zdjęcie Borsuka <haha>
Może akurat Twój sposób zadziała :lol:
Rzeczywiście wyglądasz na wykończonego- biedactwo <pies>
A może wyjdź z inicjatywą i sam zaplanuj coś bardziej sielskiego, bez tych wszystkich męczarni <rotfl>
A co do foteczek, to cudowne :love: pozowanie się Wam udało <brawo>
<buzki> <buzki> <buzki>
właścicielka Florka

psy: Florek Majowy Skarbiec

Postprzez Asia Morrisowa » 2013-08-23, 12:53

No co tu się wyprawia, to się we łbie kudłatym (nie Kudłatego) nie mieści! Myśli się człowiekowi mogą zborsuczyć (Borsukowi już chyba się zborsuczyły ;-) ). Zawsze mi się humor poprawia, jak tu zaglądam <haha>. Wielkie głaskańce dla kudłatego (nie Kudłatego) towarzystwa. Świetne zdjęcia, psiaczki super <buzki>
Asia Morrisowa

psy: Morris

Postprzez baksak » 2013-08-24, 17:42

Nasza niedola nie ma końca <beczy>
Okrutny Borsuk doszedł do wniosku, że dość już pól. Pora na lasy... :sciana:
Obrazek

Ciąga nas po chaszczach, każe chować się wśród jałowców... czy ja nie jestem za stary na zabawę w partyznatów? ;>
Obrazek

Dziś wpadł na pomysł, że zdobędziemy jakąś górę w naszej Puszczy... Troszkę mnie to z początku spłoszyło, bo myślałem, że będziemy wchodzić na wysypisko śmieci na Radiowie
Spoiler:

Na szczęście nie. Chodziło tylko o jakąś wydmę. Co też się kupy nie trzyma, bo ja dobrze wiem, że wydmy są nad morzem. Pamiętam, że Majszczurowa o tym pisała i jasno tam stało, że jak wydmy to i szum fal. Ale może Borsuk też chciał mnie przegonić po piachu, wytaniając jak zwykle? Zresztą trzeba uczciwie przyznać, że szum był, bo Borsuk strasznie trzeszczał Kudłatemu. Mam nadzieje, że się żadne inne łosie nie spłoszyły od tego ;>
Obrazek

Rzeczywiście wleźliśmy na jakiś kopiec i na upartego można powiedzieć, że było stromo i wysoko. Niech się Borsuk cieszy ;)
Obrazek

Tylko, że szczyt tego pagórka był jakiś wytaniony. No i widok mało rozległy
Obrazek

Zresztą i mnie i Duśce było już wszystko jedno. Mieliśmy tylko jedno pytanie: "Czy możemy już wracać?" ;>
Obrazek

Jestem tym bardzo zniesmaczony. Czy naprawdę nie można sobie poleżeć i pospać? Na marginesie, nawet nie powiem o której Borsuk wyciąga mnie z domu na te wszystkie eskapady, bo mi wstyd <bezrady2>
Obrazek

Duśka zdecydowanie lepiej to znosi ode mnie. Chyba, że to, co widzę na jej twarzy to nie uśmiech a jakiś newrowy grymas
Obrazek

A jak jesteśmy przy nerwach to jak wiadomo ja cały jestem spokojem. Właściwie to nie można nas odróżnić, bo ja i spokój wyglądamy tak samo. Można mi dosłownie wejść na głowę, a ja nic <tak>
Obrazek

Chyba, że nieoczekiwanie dojdzie do głosu ta głęboko ukryta część mnie, która jest bardziej borsucza ]:->
Obrazek
Co polecam szczególnej uwadze tym, którzy zachwycali się beztroskim Borsukiem w klatce. Stukanie młotkiem w mocno przerdzewiałą, pięciuset kilogramową bombę lotniczą to nic w porównaniu z przebywaniem w jednym pomieszczeniu z Borsukiem. Jak myślicie czemu Borsuk zawsze wozi ze sobą łopatę, a bagażnik ma wyłożony folią?

agas napisał(a):Zdjęcia boskie (...)

Bo to Ja na nich jestem <skromny>

właścicielka Florka napisał(a):(...)A może wyjdź z inicjatywą i sam zaplanuj coś bardziej sielskiego, bez tych wszystkich męczarni <rotfl> (...)

Zaproponowałem ;> Efekty widać wyżej :[

Rysia napisał(a):(...)Ale szczerze mówiąc takiego masażu to tylko można pozazdrościć - musze się chyba zgłosić do Experta może nauczy mojego Kędziora takich przydatnych praktyk <haha> (...)

Umiem też czterema łapami. Ale to tylko prawdziwych dla twardzieli. Albo żółwi... ;>
Spoiler:

Asia Morrisowa napisał(a):(...) Wielkie głaskańce dla kudłatego (nie Kudłatego) towarzystwa (...)

Kudłatego też można głaskać <tak> Jednak tylko w rękawicach ochronnych i wcześniejszym umówieniu wizyty u dermatologa ;>
baksak

psy: Expert [*] i Gerda (Majowy Skarbiec)

Postprzez kerovynn » 2013-08-24, 21:20

baksak napisał(a):Jak myślicie czemu Borsuk zawsze wozi ze sobą łopatę, a bagażnik ma wyłożony folią?

bo na każdym wyjeździe wykopuje sadzonki roślin i przywozi do domu by je posadzić potem w swoim ogródku? <mysli>

Expert - mam propozycję: wakacyjna wymiana.
Ty z Duśką do nas a Borsukowi i Kudłatemu coby nie tęsknili podrzucimy Esławę i Robina. Eśka jest doskonale głucha na wszelkie polecenia i totalnie ślepa nawet na stado rozsierdzonych Borsuków, a jej stopień ignorancji przekracza wszelkie wyobrażalne normy, zaś Robin w terenie szybszy od wiatru. Przeczołga Borsuka przez krzaczory aż miło ]:->
Znają też inne sztuczki i fortele ]:->
Mogę Cię zapewnić, że po dwóch tygodniach z nimi Borsuk dostanie nieodwracalnej amnezji w kwestii terroru na psach. Zmieni się w łagodnego baranka. A nawet w całe stado takowych. A Kudłatemu sie loczki naprostują. Albo coś.
A Wy w tym czasie będziecie o tak:

obrazek
Obrazek został zmniejszony.
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez baksak » 2013-08-25, 19:55

kerovynn napisał(a):
baksak napisał(a):Jak myślicie czemu Borsuk zawsze wozi ze sobą łopatę, a bagażnik ma wyłożony folią?

bo na każdym wyjeździe wykopuje sadzonki roślin i przywozi do domu by je posadzić potem w swoim ogródku? <mysli> (...)

Nie wydaje mi się żeby Borsuk coś wykopywał... ;>

Chciałby się jeszcze dowiedzieć czy w ramach tej wymiany musiałbym leżeć z Duśką na jednym fotelu? Nie znalazło by się dla niej miejsce gdzieś w kącie? Bo ona się bardzo rozpycha. I chrapie głośniej jak Kudłaty (!) <uoee>
baksak

Postprzez kerovynn » 2013-08-25, 20:09

Oj Expert...widzę, ze pod opieką Borsuka zaczyna Ci wzrok szwankować ;-) do dyspozycji jest sofa i duży, wygodny fotel, a do tego dwa duże legowiska. Jedno w pokoju, drugie w kuchni - dla psa-asystenta kucharza. Takiemu psu często się skapuje smakowite co nieco przy gotowaniu <cwaniak> A na ogrodzie też są dwa osobne wygodne materacyki do drzemania w słońcu lub cieniu - jak kto woli. Pełen luz, komfort, błogostan, żarełko i przewalanie się z boku na bok - i żadnych borsuków tudzież innych kudłatych stworów w promieniu 200 km! ]:->
baskak napisał(a):Nie wydaje mi się żeby Borsuk coś wykopywał... ;>

masz rację <mysli> Borsuk nie wykopuje. Borsuk patrzy a roślinki same wyłażą z ziemi i wędrują do bagażnika <faja>
kerovynn

Postprzez aga.s » 2013-08-25, 20:16

baksak napisał(a):Chciałby się jeszcze dowiedzieć czy w ramach tej wymiany musiałbym leżeć z Duśką na jednym fotelu? Nie znalazło by się dla niej miejsce gdzieś w kącie? Bo ona się bardzo rozpycha. I chrapie głośniej jak Kudłaty (!) <uoee>

To tak samo jak Gabusia :mrgreen: Na obozie za chrapanie ,po pierwszej nocy dostała z Julką eksmisję do jedynki ]:-> Czyli może być tego jakaś dobra strona ( pewnie tylko raz w życiu ,ale zawsze ) <hahaha> <hahaha> <hahaha>
aga.s

psy: Indiana Jones , Basanti i Gabana BPP
Hodowla: Melle Dulcior

Postprzez baksak » 2013-08-25, 20:25

kerovynn napisał(a):(...) Pełen luz, komfort, błogostan, żarełko i przewalanie się z boku na bok - i żadnych borsuków tudzież innych kudłatych stworów w promieniu 200 km! ]:-> (...)

Żadnych Borsuków i Kudłatych! To jedziemy! Niech się Eśka i Robin szybciutko pakują <tak>
A dla Duśki szykujcie jedynkę. Najlepiej u sąsiadów. Dalekich... :mrgreen:
kerovynn napisał(a):(...) Borsuk patrzy a roślinki same wyłażą z ziemi i wędrują do bagażnika <faja>

Roślinki to nie wiem. Ale widziałem jak ten co był w bagażniku sam sobie kopał dziurę... ;)
baksak

Postprzez właścicielka Florka » 2013-08-29, 12:02

Oj, jakie wymęczone z Was psiaki, za to fotki przecudne :love:
czy mam już zacząć pisać jakąś petycje do organizacji praw zwierząt :?:
...czy Borskuk i Kudłaty odpoczywają? Oni mają do tego prawo, wiec Ty Experciku i Duśka tym bardziej <haha>
Nie można przez całe wakacje się szwęndać, lenistwo domowe to fajna odmiana <rotfl>

A czy dostane jakieś odpowiednie fotki Borsuka :?:
Florek ma się przekonać kto jest groźniejszy...Borsuk czy konie :lol:
<buzki> <buzki> <buzki>
właścicielka Florka

Postprzez NataliaK-G » 2013-09-02, 12:13

Rysia napisał(a):Obrazek
[/spoiler]

Jak dla mnie Expert wyglda tu jak rasowy pies policyjny- zatrzymujący przestępcę na gorącym uczynku <hahaha> <hahaha> <hahaha> Natomiast Gerdzie bez wątpienia przypadła rola dobrego gliny :mrgreen:
NataliaK-G

psy: Bono Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Hodowla: Lubuski Opiekun

Postprzez baksak » 2013-09-03, 11:21

Wakacje się skończyły i nasi znajomi powracali z odpoczynku. Mamy teraz z Dusią wreszcie jakieś towarzystwo i możemy troszkę pohasać <tak>

Jedno co mi się nie podoba, to to, że Borsuk i Kudłaty nie bardzo znają znaczenie słowa wakacje. Dlatego przez całe upalne lato musieliśmy siedzieć w domu i łazić po pustym parku. Byliśmy tak zdesperowani, że gotów byłem nawet ganiać wiewiórki. Znaczy gdyby nie to, że one też wyjechały... <bezrady2>
A teraz pozostaje czekać na zimę. Przyznam, że liczę na jakiś -30 stopni przez dłuższy czas :]

Na pochyłe drzewo każdy nie-Borsuk wskoczy ;>
Obrazek

właścicielka Florka napisał(a):(...)A czy dostane jakieś odpowiednie fotki Borsuka :?: (...)

Borsuk powiedział, że zdjęcia na których wygląda groźnie są obłożone embargiem. Podobno podpadają pod konwencję o nierozprzestrzenianiu broni masowego rażenia ;>
Chyba, że spróbujecie z jakimś niegroźnym zdjęciem. Może wystarczy? <mysli>

NataliaK-G napisał(a):(...) Jak dla mnie Expert wyglda tu jak rasowy pies policyjny- zatrzymujący przestępcę na gorącym uczynku <hahaha> <hahaha> <hahaha> Natomiast Gerdzie bez wątpienia przypadła rola dobrego gliny :mrgreen:

Może postaramy się z Duśką o robotę w Wydziale do walki z Terrorem Kryminalnym? Bo skoro radzimy sobie z Borsukiem... <mysli>
baksak

Postprzez baksak » 2013-09-09, 16:14

Wygląda na to, że lepiej uważać czego się chce, bo można to dostać. Troszeczkę sobie z Dusią pomarudzaliśmy, że wakacje się skończyły a my ciągle siedzimy w domu. No i dostaliśmy za swoje. Najpierw tłoczyliśmy się ładnych parę godzin w samochodzie, a potem trafiliśmy na obóz przetrwania zorganizowany przez Borsuka.

Trzeba przyznać, że z okna nie mamy widoku na śmietnik przy Tesco, a i rozmiary balkonu wreszcie satysfakcjonujące
Obrazek

Od razu skoczyliśmy sobie z Duśką troszkę pobiegać
Obrazek

Myślę, że się jej spodobało...
Obrazek

bo rzeczywiście okolica jakoś tam ujdzie w tłoku.
Obrazek

Woda w każdym razie jest. Nawet z rybami, a i kaczka się czasem trafi.
Obrazek

Ale pływać podobno nie wolno. Szkoda, więc tylko zamoczyliśmy łapy. Dobre i to.
Obrazek

Niestety na tym koniec przyjemności, bo Borsuk postanowił użyć mnie jako siły pociągowej i rozkazał żebym go wtaszczył na jakieś Rysy czy coś takiego
Obrazek

Zasuwałem więc do góry w pocie czoła holując Borsuka, o masie całego Borsuka + plecak. W plecaku oczywiście tylko najpotrzebniejsze rzeczy: lusterko, zestaw pilniczków do paznokci, rozmaite pomadki, suszarka do włosów, tonik do twarzy, mleczko, kilka kremów...
Obrazek

no ale skoro bez tego nie się nie da wytrzymać powyżej górnej granicy lasu, to nie ma rady.
Obrazek

Jak się hoduje Borsuka to nie ma co marudzić
Obrazek

Nawet Duśka starała się mnie jakoś pocieszyć. Obiecała, że w dół to ona będzie nieść Borsuka.
Obrazek

Całe szczęście bo to podchodzenie ostro dało mi w kość. Muszę pamiętać, żeby nie marudzić Kudłatemu jak będzie chciał, żebym biegał o parku. Tam jest przynajmniej płasko...
Obrazek

Żeby tak chociaż słońce troszkę mniej świeciło
Obrazek

Duśce to wszystko jakoś nie przeszkadzało
Obrazek

Wręcz wykazywała się irytującym entuzjazmem
Obrazek

Myślę, że można o niej powiedzieć, że cieszyła się jak by było z czego...
Obrazek

Ja tam wolę dostawać się na górskie szczyty w tradycyjny sposób: korzystając z lanovky
Obrazek

Dobrze, że chociaż czasem można odpocząć. Pod pretekstem podziwiania widoków
Obrazek

Zresztą nawet Boruk lubi pozalegać
Obrazek

Szczególnie w pobliżu miejsc gdzie łatwo zlecieć na łeb
Obrazek

Duśka też ma pociąg do takich miejscówek
Obrazek

Im wyżej tym lepiej
Obrazek

A ja to wolę miejsce mniej przepaściste i obowiązkowo w cieniu
Obrazek

Wtedy jestem gotów znieść nawet Kudłatego
Obrazek

Zadziwia mnie to, że Duśce się chyba w górach podoba. Myślę, że nie bez znaczenia było to, że chyba wszyscy którzy nas mijali zachwycali się nami. No wiecie, standardowo: krasny pes i tym podobne. Sława i popularność jest jednak męcząca, bo ciągle ktoś chciał sobie z nami robić zdjęcie.
Obrazek

Dobrze że Kudłaty ma braki kondycyjne i tak zaczął Borsukowi jęczeć, że zrezygnowany Borsuk zarządził odwrót
Obrazek

W tym wszystkim najlepsze jest to, że w końcu można zacząć schodzić w dół
Obrazek

Tylko, że im niżej tym trudniej o odpoczynek. Czasem trzeba postawić Borsuka przed faktem dokonanym i zlec w rowie.
Obrazek

Ogromnie męczące jest takie łażenie. Nawet Duśka się w końcu ze mną zgodziła
Obrazek

I zdecydowaliśmy się na zajęcia świetlicowe. Łażenie po łąkach
Obrazek

Małe kąsanie
Obrazek

albo troszkę większe
Obrazek

a i poskakać też można
Obrazek

Nawet Borsuka można czasem przekonać do jakiś spokojniejszych czynności
Obrazek

Ale owieczki to nam Borsuk pokazywał tylko z daleka
Obrazek

Ciekawe co będzie dalej... obawiam się, że jesteśmy skazani na Wysokie Tatry...
Obrazek
baksak

Postprzez kerovynn » 2013-09-09, 18:22

łał, ale Borsuk ma wypasioną koszulkę <brawo>
A Kudłatemu też w tym stylu sprawicie? <faja>
kerovynn

Postprzez właścicielka Florka » 2013-09-09, 23:34

...wow, ale się rozmarzyłam <buja_w_oblokach>
Cudowny mieliście wypad Experciku, może ta myśli Cię pocieszy <haha>
Nie każdy może się ot tak wybrać w te piękne góry, wiec zazdrościmy widoczków ;)
Chętnie bym się z Tobą zamieniła, mogłabym nawet wedle swoich sił ciągnąć Borsuka kawałek :lol:
Florusiowi przydałaby się taka wyprawa <juhu> Gerdunia na pewno by go dopingowała <rotfl>
Ja tam myślę, że dla Duśki takie Tatry to pestka, szczególnie w tak zacnym gronie,
poza tym ona sporo już przeszła i teraz daje nam przykład i na maxa cieszy się z życia <hura>
Tworzycie wspaniałą rodzinkę, warto wiec chyba wybaczyć co nieco Borsukowi i Kudłatemu,
a Gerdunia wspaniale Cię wspiera :]
Oboje wyglądacie cudnie :love: :love:
<buzki> <buzki> <buzki>
właścicielka Florka

Postprzez Cefreud » 2013-09-10, 08:51

no pięknie się komponujecie z Tatrami :-) Nawet Borsuk nie dziwił na tej wysokości. Widac na Słowacji w tych partiach gór tak mają. Po naszej stronie zazwyczaj sa kozice i świstaki :-)
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez NataliaK-G » 2013-09-10, 12:29

Świetna fotorelacja :-D Zabawne, że na wyprawy z psami lepiej wyemigrować za granicę. Szkoda, że po polskich Tatrach nie można chodzić z pieskami <bezradny>
NataliaK-G

psy: Bono Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Hodowla: Lubuski Opiekun

Postprzez Ella » 2013-09-10, 13:09

Super wyprawa,wspaniała fotorelacja <brawo> <okok>
Spoiler:
Ella

psy: JOKASTA i BAILA MORENA (DSPP)
Hodowla: Swiss Diamond FCI

Postprzez gabana » 2013-09-10, 15:13

Ale Wam fajnie <hura> <hura> Gabcia ma cudowną siostrzyczkę i cudownego wujka :love:
Spoiler:
gabana

psy: Gabana Majowy Skarbiec
Hodowla: Melle Dulcior

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków