Miedzy innymi pytanie -co robimy z psami ,które już nie służą do hodowli.Na plus odpowiedż ze mam 2 appenzellery 9 letnie w doskonałej formie

Niestety olbrzymia ilość pseudo hodowli psuje obraz dobrych .A przeciez chociażby będąc na naszym forum można zobaczyć ilu jest wspaniałych kochających swoje psy hodowców.No i brak Klubu Rasy

.Niedawno sprzedałam szczeniaczka duzego szwajcara do Niemiec .Przez telefon rozmowa była średnio miła ,stanowczo zadawane pytania itd, nawet przeszło mi przez mysl zeby im odmówić .Jak sie okazało po przyjezdzie Niemcy byli miło zaskoczeni . Czystość w hodowli ,porządek na podwórzu ,w domu widoczna sierść i ochlapane ściany świadczące o przebywaniu psów , a przede wszystkim wspaniała kondycja , wyglad wszystkich psiaków. A czego sie spodziewali ? dowiedziałam sie że bali się ,bo że w Polsce żle się traktuje psy w hodowlach

A jak zobaczyli małego Bohunka to juz całkiem oszaleli .Po odprowadzeniu, jak juz odjeżdzali do samochodu dostałam jeszcze przepiękny obrus i winko

Jak powiedzieli w ramach wdzięcznośći.No i ostatnie słowo , że zapewnie jeszcze wrócą ze znajomymi.