Jeśli macie ochotę przyjechać do Wrocławia i nas odwiedzić -serdecznie zapraszam.
Z Lu pracujemy prawie 3 lata z dziećmi, a mój mały Yato od ponad miesiąca wdraża się powolutku do pracy.
Ja może będę mniej optymistyczna niż przedmówcy :(
Ale w większości przypadków odradzam psiaka w domu osobom które mają dzieci wymagające specjalnej troski.
Nie znam Waszej sytuacji więc nic konkretnego Wam nie doradzę, ale:
- czy Julcia nie ma alergii?
-czy nikt z Was jej nie ma?
- miesięczne utrzymanie psiaka jest dość spore- czy macie na to środki?
-czy macie czas na spacery, socjalizację i szkolenie psa?
-czy pies będzie miał miejsce do odpoczynku, takie w którym nie będzie przez córkę niepokojony?
-czy Julcia przejawia jakiekolwiek zachowania agresywne wobec zwierząt?
To tak na szybko. Odpowiedzcie sobie na spokojnie na te pytania, przemyślcie. Jeśli macie ochotę odwiedźcie nas, zobaczycie reakcję Julci na psa- dużego, czarnego psa (niektóre dzieci niekoniecznie chcą nawiązać z takim kontakt). Na pewno jeśli się zdecydujecie warto znaleźć hodowlę która dba o wczesną socjalizację, matka szczeniąt ma mocny, dobry charakter itd
Jeśli chodzi o mioty to na chwilę obecną jest (był?) w Czechach miot po suczce pracującej, z pracującej w dogo hodowli. Akurat śledziłam temat bo pomagałam szukać suczki znajomym (może się ujawnia i cudnej Ori galerię założą ;) )
PS W Legnicy też mam znajomą pracuje z nowofunlandem i małą caviśką, oraz macie tam Anię Baczmańską
Pozdrawiamy serdecznie