ZAGINĄŁ BERNEŃCZYK - CZĘSTOCHOWA 19.06.2009

Tutaj można umieszczać ogłoszenia dotyczące zgubionych i znalezionych Szwajcarów !

Moderator: DolceVita

Re: Zgubiony berneńczyk Częstochowa

Postprzez Bon Voyage » 2009-07-29, 18:02

mat napisał(a):Nauczyłem się takżę sporo i nie będe spuszczał z oka pupila oraz zapisze go na szkołe czy kurs, aby wykonywał wszystkie komendy.

Szkoda ze tylko to puste słowa :cry:
Bon Voyage

Ostrzeżeń: 0
psy: DERYL Milenijna Rodzina FRIDA Bon Voyage

Re: Zgubiony berneńczyk Częstochowa! Znaleziony!

Postprzez Bon Voyage » 2009-07-29, 18:08

Parys znów nie został dopilnowany :evil: Pies znajduje sie na ul. Dzierzonia 4 w Częstochowie. Został odnaleziony przez troskliwe osoby. Mam adres ale nie mam telefonu do właściciela. Oj Panie Właścicielu szkoda że tym razem się Pan ze mna nie skontaktował czyżby było Panu wstyd za to że nie umie Pan upilnować psa :-/ ????????????
Bon Voyage

Postprzez Lucky » 2009-07-29, 18:39

Pies został znaleziony dziś o 9 rano, przed moim domem. Mało co na zawał nie zszedłem widząc to maleństwo stojące przed bramą. Pierwsze co zrobił to wpadł na podwórko i udał się w stronę miski z wodą. Wypił 2 wielkie miski, zjadł leży i odpoczywa.
Został także wyczesany bowiem stan jego sierści pozostawia wiele do życzenia. Za uszami jest tak skudlony, że nie ma możliwości tego rozczesać.

Dwa zdjęcia:
http://www.sportfoto.pl/zdjecia/parys_1.jpg

http://www.sportfoto.pl/zdjecia/parys_2.jpg
Lucky

Postprzez kruszon » 2009-07-29, 21:02

Szkoda psa - jak właściciel nie ma dla niego czasu to może już lepiej żeby komuś go oddał...
Inaczej za którymś razem może się już tak łatwo nie znaleźć :evil:
kruszon

psy: Kruszon

Postprzez marzena » 2009-07-29, 21:14

Tak, naprawdę szkoda psa :roll:
marzena

Postprzez starter1 » 2009-07-30, 06:39

:evil: Oj panie właścicielu....
starter1

psy: Neska(*), Tija, Ala

Postprzez Bon Voyage » 2009-08-01, 22:52

Lucky Czy Parys zostaje z Wami czy wraca do właściciela ?
Bon Voyage

Postprzez AT » 2009-08-02, 15:05

Niestety psa który od małego nauczony jest zwiedzania świata na własną łapę trudno jest tego oduczyć - co nie znaczy, że upilnowanie psa jest niemożliwe. Opieka nad Parysem najwyraźniej przerasta możliwości jego właścicieli i lepiej by było gdyby pies trafił do innego domku. I proponuję wykastrować chłopaka - to może trochę zmniejszyć jego chęć ucieczek a na pewno zmniejszy w przyszłości ilość mieszańców w typie berneńczyka - tych zupełnie nam nie potrzeba, wystarczająco dużo jest psów do adopcji.
AT

psy: Mufka (*)

Postprzez Daria + Chila i Luna » 2009-10-01, 08:14

kastracja na pewno duzo da:( dopiero dojzalam ze znow sie nie dopilnowalo :evil: nie rozumiem jak ma sie zle ogrodzenie lub niewychowanego psa jak mozna go luzem puszczac?? :evil: przeciez bernenczyki az tak sie nie koltunia zeby tak doszlo:( ja moje czesze tak co drugi dzien ale zdarzalo sie np w okresie maturki ze sila wyzsza spacerki po godzince nie 2-3 jak zawsze i czesanko bylo raz w tygodniu i zadnego koltuna:( wiec parys pewnie od dluzszego czasu nie byl pozadnie szczotkowany :( biedna psianka najgorsze sa zagrozenia dla psa luzem :( i pies wrocil do wlascicieli?? bo na forum byl watek ze zalowali ze oddali!!! nie wiem co bym zrobila ale jakbym to wszystko wiedziala chyba bym przemilczala i nie szukala wlascicieli:(
Daria + Chila i Luna

Poprzednia strona

Powrót do Zgubione, znalezione