Moderator: Anirysova
Dobry hodowca i do momentu sprzedaży właściciel psa chce aby było mu dobrze w nowym domu. Dobre howanie psa wymaga nakładów pieniężnych które wynoszą miesięcznie około 300 zł a czasem i więcej. Trzykrotność tej kwoty jest chyba dobrą ceną za psa tej rasy.manga napisał(a):Bardzo bym sie cieszyla jakby byl do adopcji lub za niewielka kwote.
Podejrzewam ze dlatego ludzie wybieraja psy z pseudo hodowli bo ich po prostu nie stac!!!
Ja równiez jestem im przeciwna, ale nie widze dużej różnicy miedzy "TAKIMI" handlarzami a zwykłymi właścicielami którzy kryją swoje suczki - w obu przypadkach ze szkodą dla rasy."Ja osobiscie jestem bardzo przeciwna takim handlarzom i ludzie nie powinni od nich kupowac ale ciezko ich odroznic np od zwyklych ludzi ktorzy posiadaja po prostu np suczke i dopusza ja aby miala male"
manga napisał(a):Wiem ile kosztuje utrzymanie pieska poniewaz mialam juz wczesniej,ale musialo minac troche czasu zanim podjelam decyzje ze chce kolejnego :)Poza tym wlasnie dlatego nie moge wydac np 1200zl na pieska bo jeszcze w tym samym miesiacu bede musiala wydac kolejne 600 aby zaopatrzec go we wszystkie potrzebne rzeczy, a nie oszukujmy sie nie jestem milionerka....
Pozdrawiam
On jest już zamiówiony. I nie słuchaj się ludzi którzy boją się o konkurencje. Kup psa z metryką i zdrowego. A od kogo to już niech będzie Twoją sprawą.manga napisał(a):Co do ceny to jesli piesek mi sie spodoba to moge dac za niego ok 800zl
Busola napisał(a): Psiak jest troche jakndziecko - jeśli go oczekujemy potrafimy przez 9 miesięcy zbierAĆ finanse na wyprawkę, tak samo mozna zrobić oczekując na pieska
manga napisał(a):Witam Wszystkich :)
...
Poza tym nie wiem jeszcze czy bedzie to piesek czy suczka i dopiero jak bede miala mojego szczeniaczka to chce go zabrac do sklepu kupic mu szelki (bo psy nie powinny byc prowadzane za obroze jakby ktos nie wiedzial:) ) i inne potrzebne rzeczy.
Strasznie tutaj naskakujecie na ludzi co mi sie strasznie nie podoba!!! ... Poza tym jesli ktos ma dwa psy tej samej rasy i chce miec male to nie uwazam tego za nic zlego ,bo po pierwsze kazda suczka ma instynkt macierzynki ( i podobnie jak u ludzi wiekszosc kobiet chcialaby miec dziecko tak samo jest ze zwierzetami) w niektorcyh przypadkach nawet weterynarz zaleca!!!I to na pewno nie jest tak ze taki piesek z np kochajacego domu od razu bedzie mial spaczona psychike.To wlasnie typowi pseudo hodowcy spaczaja zwierzeta psychike bo trzymaja je w klatkach,zle traktuja,glodza itd i to wlasnie ma najwiekszy wplyw na ich psychike i kolejne pokolenia.A poza tym istnieje roznica miedzy psem rasowym a rodowodowym a niestety wiecej psow rodowodowych ma wady genetyczne.
...
Szam napisał(a):- nowi klienci - ogromna wartość
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości