Moderator: Aga-2
kreska napisał(a):"Uwielbiam "ten temat i niektórych ekspertów, szczegolnie z drugiego watku![]()
moje stanowisko jest takie ze nie jestem zwolennikiem "pluszowych misiow" ale bern wystawowy jesli tego wymaga jego szata i budowa powinien byc podciety
![]()
kreska napisał(a):Dla mnie praktycznie 100 % bernow na ringach, wystawach miedzynarodowych jest cieta (...)
kreska napisał(a):Ponizej przyklad tej samej suki , o pieknej anatomi ale w wersjii bez groomingu prezentuje sie....tez pieknie ale mozna pomylić sie w ocenie jej budowy. Prosze pamietac ze czesto na wystawach "prestizowych" sedzia ma chwile na ocene i nie maca zbyt dokladnie a to jest naturalne dla czlowieka ze liczy sie pierwszy obraz....
Obrazek został zmniejszony.
Beata i Fiona napisał(a):kreska napisał(a):Dla mnie praktycznie 100 % bernow na ringach, wystawach miedzynarodowych jest cieta (...)
ośmielę się nie zgodzić :> dla mnie na polskich wystawach cięte jest około 30% berneńczyków, może nawet mniej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości