Kujawskie spacerki berneńskie i spotkania

Tutaj zamieszczamy informację o naszych wspólnych spotkaniach i spacerach, jak również fotorelacje

Moderator: DolceVita

Postprzez anula » 2007-12-08, 20:26

Tak wyglądał baaardzo zadowolony, wybiegany pies w drodze powrotnej z kujawskiego spacerku bernów i bernomaniaków.
Obrazek
Sawa zjadła i też śpi, wyciągnięta tak jak tylko bern może być długi (czyli jakieś 2m :-D ). Chrapała już w samochodzie.
Obrazek
anula

Ostrzeżeń: 0
Hodowla: Astrolabium

Postprzez anula » 2007-12-08, 20:50

Na spacerku kujawskim było nas sporo, a mamy nadzieję na więcej! Niestety na próżno usiłowałam ująć w kadrze wszystkich, to jest niewykonalne. Na zdjęciu po lewo Alicja Kojowa z mężem (dopiero się poznaliśmy i nie zapamiętałam imienia), nieco dalej Pan Piotr i jego córka (Maleństwa), a także mama Moniki, piesków nie podejmę się rozpoznać, chociaż chyba z lewej strony Sawa, a w prawym dolnym rogu Roza.
Obrazek Asia Mufkowa wczoraj bosakiem przegnała chmurzyska i mieliśmy przepiękną pogodę.
Obrazek Tutaj Pani Justyna od Maleństw i mama Moniki napastowane przez bandę łakomczuchów.
Obrazek Na pierwszym planie Sawa, dalej słodka Gabi i ... zdaje się, że Mufka.
Obrazek Śliczny słodki misiek Gabi z mamą Astrą.
Obrazek O, tu nas trochę więcej widać.
Ostatnio edytowano 2007-12-09, 12:36 przez anula, łącznie edytowano 1 raz
anula

Postprzez anula » 2007-12-08, 21:45

Psy nieco zmęczone, więc spróbowaliśmy je ustawić do "grzecznego" zdjęcia. Od lewej strony Mufka z państwem, Roza z mamą Moniki, Gabi z Panią Justyną, Brutek, Nancy i Astra z Panem Piotrem, Sawa z moją skromną osobą i Koja ze swoim panem.
Obrazek
I jeszcze jedno w trochę innej konfiguracji.
Obrazek
Obrazek Rozmawiamy sobie.
Ostatnio edytowano 2007-12-09, 12:37 przez anula, łącznie edytowano 1 raz
anula

Postprzez anula » 2007-12-08, 22:13

Obrazek :oops: Sawa rąbnęła znalezisko Mufce.
Obrazek Nancy,Gabi, Astra i .... bern. ;-)
Nasze pupile spotkały się po raz pierwszy, ale nie było sytuacji podbramkowych, nerwowych. Okazały się całkiem zgraną bandą. :-P
Ostatnio edytowano 2007-12-08, 22:22 przez anula, łącznie edytowano 1 raz
anula

Postprzez Mr. Frodo » 2007-12-08, 22:20

:shock: Piękna zgraja bernów, miło ogląda się takie fotki :mrgreen:
oby wiecej takich bernomaniaków :!:
Mr. Frodo

psy: Frodo i Sting

Postprzez anula » 2007-12-08, 22:29

Obrazek
A na koniec coś dla ciała. Niespodzianki były dwie. Asia Mufkowa upiekła dla piesków ciasteczka w kształcie choineczek (błysnęło, chrupnęło i nie było śladu po ciasteczkach, stąd wnioskuję, że psom smakowały). Drugą niespodziankę sprawiła Monika z rodziną, w postaci pysznego jabłecznika, mniam. A ja tam byłam i świetnie się bawiłam, i mam ochotę na jeszcze. Co powiecie na któryś dzień między świętami a Nowym Rokiem? Może w innym miejscu? To jest niezłe, ale może gdzieś bliżej Torunia?

Poza tym nienawidzę żaby. Wstawiałam te zdjęcia od kilku godzin.
Ostatnio edytowano 2007-12-08, 22:37 przez anula, łącznie edytowano 1 raz
anula

Postprzez Cefreud » 2007-12-08, 22:34

jak dawno nie widzieliśmy mamusi...i półsiostry Gabi też.
Maleństwa były w pełnym składzie i tu mała poprawka Pani Justyna nie Lucyna ;-)
mieliście fajna pogodę-wiem już dlaczego u nas tak pochmurno było :mrgreen:
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez anula » 2007-12-08, 22:44

:oops: faktycznie, przepraszam Pani Justyna, to przez tego płaza. Tak długo te zdjęcia wstawiałam, że już ledwo na oczy patrzę. Łyso mi i już poprawiłam tego byka.
Ostatnio edytowano 2007-12-09, 12:40 przez anula, łącznie edytowano 1 raz
anula

Postprzez AT » 2007-12-09, 00:44

Marta napisał(a):Więcej zdjęć! :-) Ustalajcie następne terminy, my też tak chcemy :mrgreen:

Marta kto jak kto ale Ty mnie nie drażnij upominając się o zdjęcia bo my się dopominamy zdjęć maluchów od tygodnia i nic z tego :evil: Ale wybaczam Ci bo mimo wszystko jakoś podświadomie Cię lubię ;-) i o kolejnym terminie spotkania na 100% zostaniesz poinformowana.

Kilka zdjęć specjalnie dla Ciebie Marta (nie to żebym chciała Cię mobilizować ;-) ) żebyś Deborze mogła zawczasu pokazać jej nowych znajomych.

Sawa i Mufka pierwsze przywitanie
Obrazek

Maleńka, puchata Gabi
Obrazek

Sawa i Nagoya (jak mi się zdaje :-) )
Obrazek

Astra i Mufka
Obrazek

Nagoya jedyny facet w tym babincu ale sądząc po minie wcale mu to nie przeszkadzało :-D
Obrazek

To na 100% jest Nancy :mrgreen:
Obrazek

Królowa Sawa
Obrazek

jeśli pomyliłam się w identyfikacji psiaków to przepraszam
niestety przez to, że rozładowały nam się baterie nie mam zdjęć Rozy i Koi bo Dziewczyny przyjechały troszkę później :-( ale następnym razem nadrobię...
Aniu my między świętami raczej będziemy w Bydgoszczy więc chętnie się spotkamy.
A kolejne spotkanie w którym chęć udziału w imieniu Maleństw wyraziła Pani Justyna planujemy wstępnie na koniec stycznia i może uda nam się zebrać jeszcze więcej psiaków :-D
Dla tych, którzy chcą upiec coś swoim psiakom na święta przepis na ciastka z rybką
20 dag ryby (np. tuńczyk w sosie własnym, jak doda się troszkę wędzonego łososia to są bardziej aromatyczne), 125 ml wody, 40 dag mąki, 2 jajka, 4 łyżki oleju, 2 łyżki posiekanych świeżych ziół (ja daję natkę pietruszki).
mikserem wyrobić ciasto ze wszystkich składników zioła dodając na końcu. Rozwałkować na 1 cm i wykroić ciastka. piec w 200 C przez około 20 minut. Alicja smacznego ;-) :mrgreen:
AT

psy: Mufka (*)

Postprzez Alicja i Spartki » 2007-12-09, 01:24

Ale macie fajnie :-D .Ja uwielbiam takie spotkania a moje spartki jeszcze bardziej,no ale troche do WAs za daleko. Może latem sie podłączymy. :-) Widzę że Sawcia podrywa kawalera :-D uszczęśliwiona że hej. :lol:
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez marzena » 2007-12-09, 01:27

Zazdrościmy! Spotkanka i ciasteczek! Ja bardziej jabłecznika, a Horacy tych z rybką ( :-? )
marzena

Postprzez Natalia i Galwin » 2007-12-09, 11:22

Super spotkanko ;-) Tylko zdjęć mało ;-( Bardzo mało ;-(
Natalia i Galwin

psy: Galwin (*)

Postprzez anula » 2007-12-09, 12:41

Ale mi się podoba: Królowa Sawa. :mrgreen:
No dziewczyny, do roboty, wstawiać zdjęcia!!! Monika kombinuj kabelek, Ala namów córę na spacerek z sunią, a sama usiądź do kompa. Na dobre im to wyjdzie.
Alicja, trzymam cię za słowo, że latem Spartki odwiedzą Kujawy i dołączą do spacerku, wiesz że u nas macie nocleg bez problemu. :-P Słowo się rzekło, kobyłka u płotu.
anula

Postprzez Busola » 2007-12-09, 13:35

z`tym spacerkiem będzie ciężko - dwulatka sama nie pójdzie ;-)
obiecuję że w poniedzisałek przysiądę (paradoksalnie w pracy mam wiecej spokoju).
i wstawię co lepsze - mam ponad 200 fotek więc wszystkiego się nie da.
Jak obiecaliśmy z mężęm Markiem wypalimy wszystkie i możemy rozesłąc pocztą.
Jeśli jest` ktoś zainteresowany to dawajcie adresy na pw.
W poniedziałek więcej napiszę.

Apropos -te kłopoty techniczne z naszą punktualnością to Asieńka ...miałaś rację ;-)
Busola

Postprzez anula » 2007-12-09, 16:24

No tak, dwulatka to sama na sacerek nie bardzo, ale z tatusiem da radę. To żarty oczywiście. Ja już wstawiłam co ciekawsze zdjęcia, ale jeśli ktoś chciałby i resztę to również służę płytą. Alu, jak zrobi się cieplej to zabierzcie dzieciątko(a) ze sobą. Jest "troszkę" młodsza od moich :-P , ale przecież nie było ani niebezpiecznie, ani męcząco. A dla niej zapewne taka gromada bernusiów to byłaby atrakcja.
anula

Postprzez Grażyna i Coffee » 2007-12-09, 19:24

Gratuluję Wam sympatycznego Berneńsko-zakręconego spotkania i życzę żeby grono się powiększało :-D
Grażyna i Coffee

Postprzez Anya » 2007-12-09, 20:38

Super pomysł na takie spotkanie, aż wam zazdroszczę :-)

Moze byliby jacys chetni na śląskie spacerki?? :?:
Anya

Postprzez AT » 2007-12-09, 21:37

Natalia i Galwin napisał(a):Super spotkanko ;-) Tylko zdjęć mało ;-( Bardzo mało ;-(

Natalia to spotkanie to trochę Twoja zasługa, jak już zasmakowałam w 3miejskich spacerkach to tu też takie chciałam mieć. Znalazły się jeszcze Ania z Alą - zdesperowane równie mocno jak ja, dołączyła Monika z czego sie bardzo cieszę no i liczną gromadą zaszczyciły nas Maleństwa :-)
Mam nadzieję, że od czasu do czasu wyjdzie z tego całkiem fajna berneńska imprezka :-D
Może kiedyś nas odwiedzicie i Sama zobaczysz, że na Kujawach berny też się fajnie bawią. (tylko Galwin będzie musiał dogadać się z Sawą które co będzie zabierać Mufce z pyska, żeby niesnasek nie było ;-) )
Co do zdjęć to jestem wściekła na siebie, że zapomniałam o bateriach :evil:
Pani Alu odwiedziny Spartaków były by czymś cudownym.
A Wszystkim co zazdroszczą powtarzam: nie zazdrościć tylko popatrzeć na portalu kto jest z okolicy i porozsyłać zaproszenia na spacer!
Monika do tej pory czuję smak jabłecznika - pycha był :-D
AT

psy: Mufka (*)

Postprzez Busola » 2007-12-10, 10:51

anula napisał(a):No tak, dwulatka to sama na sacerek nie bardzo, ale z tatusiem da radę. To żarty oczywiście. Ja już wstawiłam co ciekawsze zdjęcia, ale jeśli ktoś chciałby i resztę to również służę płytą. Alu, jak zrobi się cieplej to zabierzcie dzieciątko(a) ze sobą. Jest "troszkę" młodsza od moich :-P , ale przecież nie było ani niebezpiecznie, ani męcząco. A dla niej zapewne taka gromada bernusiów to byłaby atrakcja.

Tak,tak, moja córcia koniecznie.
Ostatnio sporochorowała (to przez tą dziwną zimę :-/ ) i mieliśmy trochę stracha ją zabierać w ...nieznane.
Myślę że na wiosne.

Już szukam czytnika kart i zabieram się do roboty z fotkami. Proszę o wyrozumiałość - to będzie mój pierwszy raz :oops:

Buziaki
Busola

Postprzez Busola » 2007-12-10, 16:27

No to mały teścik.
Na początek grupowe

[img][img]http://images30.fotosik.pl/125/241fc9dce6fd6aca.jpg[/img][/img]

Łoj, chyba sie udało, tylko troxchę duuuże.

Spróbuję opisać: od lewej Asiowa Mufka z panem i Asią oczywiście, mama Moniki z Rozą, Maleństwa z opiekunami i złotą księżniczką, Anula z Sawą i moja gorsza połowa z Koją (z najdłuższym jęzorem) - reszta opiekunów pstrykała fotki co widać u dołu zdjęcia ;-)

Uff, to pierwszyraz mam za sobą, teraz moge się ostro zabrać do roboty
Ostatnio edytowano 2007-12-10, 16:35 przez Busola, łącznie edytowano 2 razy
Busola

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Szwajcarskie spotkania