Lista chetnych osob na wyklady o zdrowiu rasy (Klubowka- IX)

Moderator: Anirysova

podział pieniędzy pozostałych z organizacji wykładu, dotyczy tylko osób wpłacających na ten cel

Ankieta wygasła 2010-10-15, 12:00

moja część ma zostać przelana na konto SKARPETY
8
44%
moja część ma zostać przeznaczona na organizację następnego wykładu
10
56%

Liczba głosów : 18

Re: Lista chetnych osob na wyklady o zdrowiu rasy (Klubowka-

Postprzez Aga-2 » 2010-08-28, 09:37

Katarzyna Saganowska napisał(a):
Katarzyna Saganowska napisał(a):Pytanie - jesliby trzeba bylo dojechac na wyklad, to o ktorej mniej wiecej planowac? 15.30 moze byc?

Chyba nie moze - niektorzy zapisali sie na jakies konkurencje finalowe.

Zdaje się, że konkurencje hodowlane, na które można się zapisać, odbywają się przed ocenianiem w ringach. Z kolei do konkurencji finałowych to się można raczej zakwalifikować, jak się wygra... A o tych już była mowa wcześniej. Poprawcie mnie, jeśli się mylę.
Jeśli jednak jest tak, jak mi się wydaje, to ta godzina 15.30 jest jak najbardziej wskazana.
Obawiam się, że niestety nigdy nie będzie można ustalić takiej pory, która WSZYSTKIM bez wyjątku przypasuje.
Aga-2
Moderator

Ostrzeżeń: 0

Postprzez Leszczyna » 2010-08-28, 09:46

Aga-2 napisał(a):
Katarzyna Saganowska napisał(a):
Katarzyna Saganowska napisał(a):Pytanie - jesliby trzeba bylo dojechac na wyklad, to o ktorej mniej wiecej planowac? 15.30 moze byc?

Chyba nie moze - niektorzy zapisali sie na jakies konkurencje finalowe.

Zdaje się, że konkurencje hodowlane, na które można się zapisać, odbywają się przed ocenianiem w ringach. Z kolei do konkurencji finałowych to się można raczej zakwalifikować, jak się wygra... A o tych już była mowa wcześniej. Poprawcie mnie, jeśli się mylę.
Jeśli jednak jest tak, jak mi się wydaje, to ta godzina 15.30 jest jak najbardziej wskazana.
Obawiam się, że niestety nigdy nie będzie można ustalić takiej pory, która WSZYSTKIM bez wyjątku przypasuje.

Ja jestem zapisana na najładniejszą parę hodowlaną. Czy ta konkurencja rozgrywana jest przed ocenianiem w ringach :?: Czy po :?: Nie wiem bo nigdy nie brałam w tym udziału :-|Wydaje mi się że po...ale mogę się mylić :oops:
Leszczyna

Postprzez Kasiulka » 2010-08-28, 10:08

Lista, jeśli już wiecie kto z psem, kto z dodatkową osobą, proszę dać znać, zaraz uzupełnimy
Żeby nie robić bałaganu - zostawiamy na razie samą listę na wykład!!

Lista na wykład:

Sagankowa
Jola
Kabi - 2 os.
Zuza - 1 os
Aga - 2
Dżiani
Anna Rozalska
Leszczynka - 2 os
Dorciaj 2 os
Kreska + pies
Agusia
Ania Czakowa + ?
Agatka Dzetkowa
Iwona_k1
Hawa
Nugatika
Malgosia Majowa 2 os + 2 psy

Doliczyłam się 20 osób!!! Prawdę mówiąc myslałam, że 50 to będzie minimum...
Ostatnio edytowano 2010-08-28, 10:29 przez Kasiulka, łącznie edytowano 4 razy
Kasiulka

Postprzez majawn » 2010-08-28, 10:16

No ja tez chcę skrypt no... :-( .
maja
majawn

psy: bern, border i border

Postprzez Szam » 2010-08-28, 10:19

Zwykle byla przed.

Ja tez skrypt, niestety nie moge byc osobiscie, czego strasznie zaluje :(:(:(
Szam

psy: Jamajka, Lulu, Hummer, Gina & aussiki

Postprzez meggy » 2010-08-28, 10:20

My będziemy w dwie osoby + 2psy ew ja jedna jakby z psami nie można było.
Gdybyśmy nie dotarli poproszę skrypt.
Konkurencje hodowlane na klubówce są chyba przed oceną w ringach.
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez agusia » 2010-08-28, 10:24

Kasiulka napisał(a):Lista, jeśli już wiecie kto z psem, kto z dodatkową osobą, proszę dać znać, zaraz uzupełnimy

Lista na wykład:

Sagankowa
Jola
Kabi - 2 os.
Zuza - 1 os
Aga - 2
Dżiani
Anna Rozalska
Leszczynka - 2 os
Dorciaj 2 os
Kreska + pies
Agusia
Ania Czakowa + ?
Agatka Dzetkowa
Iwona_k1
Hawa
Nugatika
Agusia
Malgosia Majowa 2 os + 2 psy ew. skrypt

Skrypt:

Bossowa
Rekinowa
Busolowa
Halinka
Beata i Fiona
Drixon
Anula
Maja
Kasia Szam

Ja na liście jestem dwa razy.
agusia

psy: Omena Szumiąca Knieja

Postprzez Katarzyna Saganowska » 2010-08-28, 10:28

Ok,to ja ustalam godzine na 15.30. Bo za chwile oszaleje, jak bede dalej kombiowac.

Czyli wyklad odbedzie sie 12 wrzesnia o 15.30.

Bardzo prosze o uzupelnienie liczby psow - to wazne, kazdy wlasciciel sali pyta mnie o to.
Katarzyna Saganowska

Postprzez Kasiulka » 2010-08-28, 10:29

Lista, jeśli już wiecie kto z psem, kto z dodatkową osobą, proszę dać znać, zaraz uzupełnimy
Żeby nie robić bałaganu - zostawiamy na razie samą listę na wykład!!

Lista na wykład:

Sagankowa
Jola
Kabi - 2 os.
Zuza - 1 os
Aga - 2
Dżiani
Anna Rozalska
Leszczynka - 2 os
Dorciaj 2 os
Kreska + pies
Agusia
Ania Czakowa + ?
Agatka Dzetkowa
Iwona_k1
Hawa
Nugatika
Malgosia Majowa 2 os + 2 psy

Doliczyłam się 20 osób!!! Prawdę mówiąc myslałam, że 50 to będzie minimum...
Kasiulka

Postprzez Katarzyna Saganowska » 2010-08-28, 10:56

Wiecie co?
Tragedia, normalnie tragedia..
Jedna z liczniejszych i modniejszych ras obecnie, jedna z bardziej obciazonych.. A na wyklad, gdzie mamy wiadomosci od jednego z lepszych weterynarzy w tym kraju, zglasza sie 20 osob ( liczac z organizatorem i osobami,ktore mialy juz chore psy,wiec wiedze maja ...) Na wyklad, ktorego koszt jest wlasciwie zaden, bo raptem na ta chwile niecale 40 zl.. Za ponad dwugodzinny wyklad o najpowazniejszych chorobach zabijajacych psy,ktore podobno tak kochamy :-(

Powiem Wam tak - jesli naprawde chcecie lekcewazyc te wiedze - wedlug dr Jagielskiego i statystyk Bernergarde ponad 30 % smierci bernenczykow spowodowanych jest przez histiocytozy.. Przez nowotowory ogolnie jeszcze wiecej. To znaczy, ze najmarniej liczac, co 3 pies na naszym forum umrze w cierpieniu na raka!!!! Ale problem jest jeszcze glebszy - poniewaz w porownaniu z innymi rasami bernenski pies pasterski zapada czesciej na formy zlosliwe, slabiej diagnozowane i poddajace sie leczeniu poprzez swoja gwaltownosc i szybkosc rozrostu. Co oznacza, ze na przyklad takie boksery, takze czesto obarczone nowotworami, maja wieksza szanse na przezycie, bo czesciej u nich wystepuja formy lagodne, objawy sa bardziej typowe i mozliwosci leczenia wieksze..

Jest mi normalnie wstyd przed tym czlowiekiem - wstyd bo zawracam mu glowe, a srodowisko ma problem w ...

Bardzo prosze - namowcie znajomych, przekazcie ustnie informacje o wykladzie..
Przeciez tu nie chodzi o kase, chodzi o to, zeby wiedziec, z czym sie walczy. My nie mozemy juz chowac glowy w piasek.. Nie mamy na to czasu.
Katarzyna Saganowska

Postprzez Kasiulka » 2010-08-28, 11:06

Dla mnie tego typu wykłady są zawsze swego rodzaju testem. Testem na odzew środowiska, na jego zainteresowanie problemem, zaangażowanie...O miłości do rasy można mówić wiele,w piękny sposób i często.Ale lepiej nie mówić nic a tą miłość okazać, chociażby zdobywając wiedzę na temat ukochanej rasy i trapiących ją problemów.

Kasia - czapki z głów - oby zawsze Ci się chciało, mimo przeciwności.
Kasiulka

Postprzez Anirysova » 2010-08-28, 11:41

Ja niestety jestem uzależniona od Rysia, a ponieważ on na wystawy do W-wy nie jeździ, więc ja sama nie dam rady :-/

Poproszę o skrypt.

Wczoraj od znajomych usłyszałam, że szkoda im czasu i pieniędzy, bo to i tak nic nie da, musiałoby z 50% populacji nie byc rozmanżane, a nikt sobie na to nie pozwoli... :-(

(po częsci racja, bo przecież znane są obciążone linie, ale że akurat są pięknę, to leci to dalej)

P.S.
Zaznaczam, że ci znajomi nie jadą na klubówkę :roll:
Ostatnio edytowano 2010-08-30, 09:55 przez Anirysova, łącznie edytowano 1 raz
Anirysova
Moderator

psy: Monia, Wiki, Banu, Sisi i Duma
Hodowla: Anirys Team FCI

Postprzez Katarzyna Saganowska » 2010-08-28, 12:10

Ja rozumiem,ze szkoda im czasu i pieniedzy na to, zeby sie dowiedziec,jak wczesnie u swojego psa wykryc raka, i zeby sie dowiedziec, jak pozniej tego psa leczyc? bo o tym przede wszystkim ma byc wyklad? Super podejscie, gratuluje.. Wiem,ze tak mysli Aniu wiekszosc, ale mnie to przeraza i ja na to wewnetrznie nie umiem dac przyzwolenia.. Na takie myslenie i na taka zabawe zywymi stworzeniami.. :-/
Katarzyna Saganowska

Postprzez Hekate » 2010-08-28, 12:14

AniRysTeam napisał(a):Wczoraj od znajomych usłyszałam, że szkoda im czasu i pieniędzy, bo to i tak nic nie da, musiałoby z 50% populacji nie byc rozmanżane, a nikt sobie na to nie pozwoli... po prostu zgroza :-(

Tylko nie wiem czy sobie zdają sprawę jak wiele osób z powodu zdrowia zrezygnuje z posiadania swojej ukochanej rasy i wkrótce nie będzie potrzeby rozmnażania tych 50% populacji :roll: Ja jako właściciel jestem przerażona zdrowiem rasy, a i z kim nie rozmawiam to okazuje się że nie tylko ja tak myślę. Jestem przerażona ilością psiaków w młodym wieku odchodzących na TM, a wielkim szczęściem jest jak dożyje sędziwego wieku. I wielka we mnie gorycz bo bardzo bym chciała, ale coraz częściej niewiem czy jeszcze zdecyduje się na berna, nie przy takim podejściu do sprawy :cry:

Przepraszam za offa i poproszę o skrypt.
Hekate

Postprzez Katarzyna Saganowska » 2010-08-28, 12:32

Irku,czy moglbys na stronie portalu wstawic informacje o wykladzie?
12 wrzesnia o godzinie 15.30
wyklad bedzie prowadzil Dr Dariusz Jagielski na temat nowotworow u bernenskiego psa pasterskiego - rodzajow, wczesnego diagnozowania i mozliwosci leczenia.
Dodatkowe informacje i zapisy pod moim mailem kasia@sagana.com.pl
Katarzyna Saganowska

Postprzez Barbel » 2010-08-28, 12:45

+
AniRysTeam napisał(a):Wczoraj od znajomych usłyszałam, że szkoda im czasu i pieniędzy, bo to i tak nic nie da, musiałoby z 50% populacji nie byc rozmanżane, a nikt sobie na to nie pozwoli... :-(

(po częsci racja, bo przecież znane są obciążone linie, ale że akurat są pięknę, to leci to dalej)

No tak - w koncu szczeniak po utytuowanych rodzicach sie sprzeda a ze pożyje 5-6 lat...
Leczenie - mało opłacalne, kupi sie nastepnego :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Qrde - za leczenie Barbla zapłaciłam dotychczas 8 tys. złotych., całe szczescie żyje i ma sie dobrze, choć nie wiadomo kiedy bomba wybuchnie - wiadomo - odkleszczowe + dysplazja 1 nerki + brak śledziony.
Zdenerwowałam sie barrrrdzo.
Wiecie co - na całe szczescie w towarzystwie bernowym sa wsród adminów i rozsądni hodowcy, i WŁAŚCICIELE bernów - dzieki im za oddolne inicjatywy.
Teraz prosba - z tego co mi wiadomo - "czołowe" hodowle polskich bernów nie są zalogowane na forum. Wiec oficjalnie skąd mają wiedzieć o wykładzie.. Moze ich znajomi zalogowani dostarczą im tą informacje?
Ostatnio edytowano 2010-08-28, 14:24 przez Barbel, łącznie edytowano 1 raz
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez Anirysova » 2010-08-28, 12:50

Barbel napisał(a):Teraz prosba - z tego co mi wiadomo - "czołowe" hodowle polskich bernów nie są zalogowane na forum. Wiec oficjalnie skąd mają wiedzieć o wykładzie.. Moze ich znajomi zalogowani dostarczą im tą informacje?

Ja własnie opowiadam wszystkim znajomym, którzy mają berny o tym wykładzie :->

A sama im więcej wiem o rasie, tym bardziej odechciewa mi się hodowli... :-/
Anirysova
Moderator

psy: Monia, Wiki, Banu, Sisi i Duma
Hodowla: Anirys Team FCI

Postprzez Kasiulka » 2010-08-28, 13:02

Stajemy na rzęsach, żeby o tym wykładzie dowiedziało się jak najwięcej osób i jak najwięcej sie na ten wykład zdecydowało.
Niestety to jeszcze nie ten czas, żeby taki wykład zasponsorować - może wtedy byłoby więcej chętnych. Chociaż, nie sądzę aby kwestia kosztów była tu jakaś odstraszająca.
Przekażcie, komu możecie informacje - to przecież leży w naszym wspólnym "interesie" abyśmy wiedzieli jak najwięcej.
Kasiulka

Postprzez Barbel » 2010-08-28, 13:32

Ode mnie poszła jeszcze informacja do "moich" wetów...
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez Cefreud » 2010-08-28, 13:46

czyli 12 września godzina 15.30 ale gdzie? Powysyłam maila do hodowli które są w necie.
A może mądrzejsi mogą założyć jakiś profil na facebooku? Ja mogę jedynie dopisać jako notatka na tablicy...
Może ktoś da info na dogomanię i molosy?
Ja postaram się napisać na forum krakvetu.Tylko powiedzcie gdzie to się ma odbyć
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do - Informacje o seminariach, konferencjach, odczytach itd