W wątku tego biedaka bez sierści na dogomanii natknęłam się na informację o filmiku jaki został nakręcony w jednej z fabryk Eukanuby gdzie karmy "testuje"sie na psach.Nie byłoby może w tym nic dziwnego no bo to w końcu karma dla psów.Zdjęcia jednak pokazują w jak bestialski sposób traktowane są tam psiaki i w jakich warunkach żyją-o ile można nazwać to życiem.Wkleiłabym link ale strona teraz się nie otwiera.Jutro spróbuję
w RC to samo (nie mam linka ale było o tym kiedyś na jakimś portalu) no cóż człowiek jest zdolny do wszystkiego jeśli o pieniądze chodzi (zwłaszcza wielkie Koncerny)
Niestety przemysł zoologiczny jest wielkim rynkiem zbytu, coraz więcej wydajemy na naszych milusińskich i wiele firm wyniuchało w tym świetny interes, niekoniecznie dbając przy produkcji o tych którym ten produkt jest dedykowany. Nie zdziwiłabym się wcale gdyby więcej marek tak postępowało
frappe napisał(a):a my jeszcze napedzamy ten system karmiąc nasze psy RC albo Eukanubą...
No właśnie!Kiedy wymyślono bernenczyka to nie było wielkich koncernów i tak jak Ania napisała karmiło sie je tym "co na stole"i miały się dobrze.Tak jak gdzieś przecztałam w latach 60 ogłoszono że suche karmy są znakomite dla psów dając tym samym możliwość utylizacji odpadów zbożowych oraz mięsa które nie może byc przeznaczone dla ludzi