Hekate zmiana karmy jednej firmy na drugą nie ma nic wspólnego z okresem wzrostu,
w każdej musisz wybrać karmę dla szczeniąt dużych ras (w przypadku Alto),
chodzi mi raczej o zróżnicowany skład jakościowy ( z czego jest w niej białko, energia itd) oraz różnice w użytych dodatkach (stabilizatory, konserwanty),
przy czym nie chcę tu inicjować dyskusji o składzie poszczególnych karm czy też wyższości lub niższości jednego sposobu żywienia nad innym (są inne wątki) bo w obecnych czasach zawsze sprowadza się to do wyboru "między dżumą a cholerą" z powodu "dobrodziejstw cywilizacji", wybór rodzaju żywienia zależy od właściciela i każdy jego rodzaj oprócz zwolenników ma swoje uniwersalne plusy i minusy
wracając do Alto ( czy każdego innego psiura

) chodziło mi o to by nie "bombardować" go co miesiąc innymi dodatkami chemii spożywczej i składnikami karmy produkcji coraz to innego kraju, ale zdecydować się na rodzaj karmy i producenta oferującego w miarę szeroki asortyment smakowy dla psów w różnym wieku i.. trzymać się tego przynajmniej przez ... rok
ja w swoim czasie wybrałam Hillsa, dla szczenięcia kupowałam zamiennie raz kurczaka, raz jagnięcinę, po roku doszedł tuńczyk, wołowina i indyk, Hills ma również karmy specjalistyczne, diety weterynaryjne przepisywane przez lekarza przy różnych dolegliwościach ( co też się w swoim czasie okazało przydatne )
karmy bytowe i diety ma także Eukanuba i Royal to tak gwoli informacji
spróbuj Alto "nastawić" na jedną firmę, nie miej jednak złudzeń, wzrosty i spadki apetytu na kulki będą bez względu na to co wybierzesz, bo wpływ na apetyt ma i ilość ruchu, i pora roku, i sposób trzymania psiura (w domu lub na zewnątrz) i okresy cieczkowe psich panienek ( to później

) i podjadanie nadmierne smakołyków i "przegryzek" i indywidualne nastroje psinki

nie są to jak sama widzisz powody do radykalnych zmian producenta
obserwuj Alto ( min. okrywę włosową

, kupy, bąki

) i kontroluj wagę
dokonaj wyboru i się tego trzymaj
no chyba, że przesłanki do zmian są zdrowotne, wtedy ... wet
powodzenia i głaskańce dla Alto