chciałam zapytać się jakie macie zdanie na temat karm
Bosch? przyznam że tej marki nigdy nie "próbowałam" na Astrze, a zastanawiam sie teraz na zakupem karmy dla Felka i skłaniam się ku "
junior maxi plus", jednak nie wiem czy jest to dobry wybór
z hodowli przywiozłam Felixa na karmie "Royal Canin babydog MAXI", za niedługi czas kończy mi sie worek i nie wiem czy dalej kontuowac royala, czy przejść na coś innego. często słyszałam - również ostatnio od długoletniego hodowcy - że royal kupowany w Polsce jest kiepski...........
poza tym maxi jest chyba do 44 kg, a przeciez samiec berneńczyka osiąga większa wagę, czy nie pownien być giant???
poniżej zamieszcam opis interesującej mnie karmy Bosch"
JUNIOR MAXI PLUS
Dla szczeniąt i rosnących psów ras bardzo dużych.
Specjalna karma dla szczeniąt wychodzi naprzeciw życzeniu posiadania karmy hodowlanej o znacznie zmniejszonej zawartości protein i nadaje się szczególnie dla szczeniąt dużych i olbrzymich ras.
Junior Maxi Plus ma zmniejszoną zawartość energetyczną i zawartość białka, i zapewnia tym samym równomierny, oszczędzający stawy, niezbyt szybki rozwój szczeniąt, bowiem zwłaszcza w przypadku psów dużych ras trochę wolniejszy rozwój w fazie młodości jest zdrowszy, niż zbyt szybki przyrost wagi ciała. Duże, specjalnie uformowane krokiety zapobiegają zbyt szybkiemu połykaniu karmy i związanym z tym problemom. *
Skład: mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego >60% (sproszkowane mięso drobiowe, tłuszcze zwierzęce, sproszkowane mięso, mięso suszone i odtłuszczone, sproszkowane ryby, ekstrakt z mięsa), rozdrobniona pszenica, kukurydza, kaszka pszenna, ryż, krajanka buraczana, siemię lniane, kiełki pszenicy, suszone drożdże, chlorek sodu
Typowa analiza:
Białko surowe 24,00 %
Tłuszcz surowy 12,00 %
Włókno surowe 2,50 %
Popiół surowy 7,50 %
Woda 10,00 %
Wapń 1,40%
Fosfor 1,00%
Sód 0,45 %
* JUNIOR MAXI PLUS nadaje się doskonale jako pokarm uzupełniający do PUPPY, może być jednak stosowany począwszy od fazy odstawiania.
z góry dziękuję za jakieś rady