Bernielovers napisał(a):Kochani takie mam pytanko a propos karmy z nowej linii ORIJEN by Acana
Drixon napisał(a):Bernielovers napisał(a):Kochani takie mam pytanko a propos karmy z nowej linii ORIJEN by Acana
ta karma ma 42%białka - osobiście i wg szkoły wg której Berna trzymie się 'chudo' do zakończenia fazy wzrostu ta karma jest przeładowana białkiem(chodzi o rodzaj białka w tym przypadku zwierzęce) po którym pies owszem szybko urośnie ale czy na pewno jest to dobre dla młodego organizmu? no i nerki - karmy wysokobiałkowe obciążają nery co może(nie musi) doprowadzić do chorób nerek ...
Niemieccy hodowcy dla Landseerów zalecają karmy z max. % białka do 25 %, właśnie ze względu na to żeby psiak za szybko nie wyrastał/rozwijał się bo to szkodzi bardzo układowi kostnemu ...
wiem ze chcecie dla psiaka jak najlepiej więc zapytaj Hodowcę czym najlepiej karmić szczonka
daria napisał(a):Moja jako szczonek na Acanę kręciła nosem więc zrezygnowałam,dawałam jej karmę Nutram i byłam zadowolona,,bardzo fajna jest też Bozita Robur.
Ania ma rację lepiej dobrać taką karmę aby psica rosła powoli i trzymała linię.
Teraz karmię na przemian Bozita z reniferem lub Marcus Muchle i jest super
Bernielovers napisał(a):No i właśnie - pokupujemy różne i zobaczymy ...
nika napisał(a):Bernielovers napisał(a):No i właśnie - pokupujemy różne i zobaczymy ...
Tak mocno nie kombinujcie, bo zrobicie psiakowi rewolucję w żołądku![]()
Lepiej na początku kontynuować karmę hodowcy.
Bernielovers napisał(a):. Natomiast suchego zje tylko Royala, którego od malucha podawała Pani hodowczyni,
Ja się po prostu martwię o to, żeby Małej niczego nie zabrakło, albo, żeby nie przesadzić bo się potem wykrzywiają kości jak z dużo mięska jest, lub tyją te dusze szczonki.
Drixon napisał(a):tylko Kruchy miał pewne problemy z układem ruchu ... (nie wiem na ile miała na to wpływ karma ale zastanowiłabym się)...
Bento Kronen jest taką karmą optymalną w fazie intensywnego wzrostu (i nie zawsze zasada najdroższe=najlepsze jest w przypadku karm prawidłowa)
HaniaHa napisał(a):W sumie chyba zostaniemy przy trzech posiłkach![]()
Właśnie przyszedł zamówiony kolejny wór BRIT Junior Large Breed, mamy prezent na Mikołaja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość