gdzie można zamówić próbki karm?

gdzie można zamówić próbki karm?

Postprzez anula » 2007-08-24, 12:36

Poszukuję nowej karmy dla mojej suni, ale nie każdą, którą jestem zainteresowana można kupic na kg w sklepie zoologicznym. Na którymś forum widziałam listę sklepów internetowych, ale nie mogę jej teraz znaleźć. Może ktoś dysponuje takimi adresami?
anula

Ostrzeżeń: 0
Hodowla: Astrolabium

Postprzez kreska » 2007-08-24, 12:58

anula napisał(a):ale nie każdą, którą jestem zainteresowana można kupic na kg w sklepie zoologicznym.

odradzam kupowania karm na kg w sklepach,chyba ze kupujesz od zaufanej osoby w przeciwnym wypadku w 90% kupisz karme przeterminowana :-(
nie znam sklepow internetowych ktore sprzedaja karme na wage,ale moze ktos z forumowiczow stosuje karme ktora jestes zainteresowana i odsprzeda Ci do testowania;)ja w tym miesiacu kupilam Cibau premium dla sczeniat i sunia sie zajada ale ona wszystko pochlania ;-)bardziej mnie interesuje jej ogolna kondycja a ta jest ok :-D jesli chcesz przetestowac to daj znac i jakos sie umowimy ;-)
pozdr...
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez Cefreud » 2007-08-24, 17:15

nie bardzo da się przetestowa karmę na podstawie próbek czy nawet kg.
Na wystawach zazwyczaj stoją stoiska i dają próbki-najchojniej w royalu.
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez anula » 2007-08-24, 19:06

Moja sunia jest na Boschu. Trochę go uzupełniam podjąc jej twaróg (1 kostka na tydz.), żółtko, jakieś podroby, kurze łapki lub kości wołowe. Wygląda bardzo dobrze, ma ładną sierść, odchody są ok. Ale ostatnio w połowie drugiego worka 15 kg nastąpił bunt i jeść nie chce. Na początku zwaliłam to na upały, ale jak kupiłam Purinę pro plan dla szczeniąt ras dużych to wtrząsnęła w mig. Chciałam przetestować takie karmy jak właśnie Purinę, Acanę ewentualnie Nutrę, ale w sklepach zoologicznych króluje Royal i Eukanuba, a w nieco większych jest również Purina. Acany niestety nie znalazłam.
Kresko dziękuję za propozycję, ale nie skorzystam, bo jak już wyżej napisałam chciałabym przejść na którąś z wymienionych karm.
anula

Postprzez kreska » 2007-08-24, 20:04

Moze sunia lubi urozmaicenia i jak pisze Cefreud,takie male opakowanie moze nie byc miarodajnym testem smaku;)ja bym Ci proponowala takie opak.7,5kg Purina ma napewno :-)
tu masz Acana
http://www.acana.com.pl/www/index.php?art=3&cat=17
Purina Dog Chow dla szczeniat duzych ras 3kg, moge Ci wyslac, kosztuje 20zl/op.+wysylka poczta...?
Purina ProPlan jest w opak.0,8 i 3kg ale nie wiem jaka cena :roll: kupuje karmy w cenach hurtowych i po sasiedzku stad moja propozycja;-)

pozdr...
kreska

Postprzez anula » 2007-08-24, 20:58

Chętnie skorzystam z Twojej propozycji Kresko i gdybyś mogła dla mnie kupić 3 kg opakowanie Puriny Pro Plan dla szczeniaka dużej rasy (6 m-cy) i przesłać to byłabym wdzięczna. Może skontaktować się z Tobą mailem w celu podania adresu?
anula

Postprzez Cefreud » 2007-08-24, 21:39

skontaktuj się z hodowlą Maleństwa z Torunia-jako hodowcy maja duże zniżki.Napewno chętnie Ci pomogą.Często przyjeżdzają do nich przedstawiciele różnych firm z karmami,więc ze zdobyciem małego opakowania na próbę nie powinno by problemu
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez anula » 2007-08-24, 21:40

Kresko, nie powiodło się wysłanie maila przez Forum. Napisz jak mogę skontaktować się z Tobą poza Forum.
anula

Postprzez anula » 2007-08-24, 22:00

CeFreud dziękuję za podpowiedź. Miałam juz dużą przyjemność poznać właścicieli hodowli Maleństwa i mam nadzieję tę znajomość kontynuować.
anula

Postprzez kreska » 2007-08-25, 00:44

anula napisał(a):Napisz jak mogę skontaktować się z Tobą poza Forum.

juz dostalam maila ;-)
pozdr...
kreska

Postprzez Ania od Berena » 2007-08-30, 12:44

Tutaj masz kilku dystrybutorów wysyłających próbki:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=49652

"apport@interia.pl BIOMILL
info@nutragold.pl NUTRA GOLD
info@acana.com.pl ACANA
info@propac.pl PROPAC I SPORTMIX
gilpa@gilpa.krakow.pl GLIPA
info@nutranuggets.pl NUTRA NUGGETS
sklep@e-bosch.pl BOSCH
Consumer.Service@pl.nestle.com PURINA
info@royal-canin.pl ROYAL CANIN
info@petfoodworld.com.pl EAGLE PACK"

Na pewno Eagla zmienił się importer więc adres będzie inny- ale nowego jeszcze nie ma podanego.
Polecam też zakup małego opakowania- próbka odpowie tylko na pytanie czy psiak chce jeść karmę a nie jak ją przyswaja
Ania od Berena

psy: Beren(*),Luthien(*),Yuki (*)Yato(*), Milka, Malina

Powrót do Karmy suche