Wątek Brombka

Pewna część nieba nazywana jest Tęczowym Mostem. Kiedy odchodzi Twój pies czy zwierzę, które było szczególnie ci bliskie, udaje się za tenże Tęczowy Most. Ty, zostając po tej stronie powinieneś mieć nadzieję, że jeszcze się spotkacie. Ten wątek jest dla tych naszych przyjaciół co tam już czekają.

Moderator: Halina

Re: Tęczowy most

Postprzez Vel_Pan_Rekin » 2009-02-04, 20:35

Policja tego nie zrobi, już wiemy. To "tylko pies".
Straż pożarna i straż miejska oficjalnie też nie. Wyszukujemy kontaktów nieoficjalnych. Ogłaszam się na forach wędkarskich, forach łowieckich (myśliwi mają obowiązek obchodzenia "swoich" terenów) i napisałam do dyrekcji Parku Narodowego "Ujście Warty", któej to pracownicy też mają obowiązek obchodzenia.

W schronach go nie ma, hycle nie mieli zgłoszeń :-(
Vel_Pan_Rekin

Ostrzeżeń: 0

Postprzez Ula » 2009-02-04, 20:44

Zwykle nie piszę nic w tym wątku, bo go nie ciepię... ale Brombasku, Ty tutaj nie powinieneś być...
Wracaj szybko do domu, Twoja Rodzinka tęskni.
I my też...
Ula

psy: Abrunia[*], Megi, Sonia, bezdomniaki na DT

Postprzez Roxanka » 2009-02-04, 20:46

Asiu łzy ciekną ciurkiem jak się czyta, ale może rzeczywiście Brombkowi się udało, może ktoś go znalazł i zabrał do domu. Gdzieś jeszcze tli się iskierka nadziei.
Roxanka

psy: TUNDRA Maltabar [']

Postprzez beta68 » 2009-02-04, 20:53

Ja jak i wy ciągle popłakuje. Już 2 razy mój mąż wydzierał Lucki z wody, bo o własnych silach nie była w stanie wyjść, więc moja wyobraxnia pracowała... Ale zdarzają się rzeczy nieprawdopodobne i myslę, że Ci co maja nadzieję na znalezienie Brombka maja racje (pisze bez składu). Ja też zaczełam wierzyć.
beta68

psy: Collin
Hodowla: z Abra- ber

Postprzez iwona_k1 » 2009-02-04, 20:54

Trzeba wierzyć dopóki jest nadzieja :idea:
iwona_k1

psy: Ursa Puchate Kreple,Zorn(*) Agis Petkowskie Wzg

Postprzez Szilkowa » 2009-02-04, 21:52

Jak tutaj weszłam nie mogłam w to uwieżyć, widziałąm go tylko raz ale i ja i moi rodzice bardzo dobrze go zapamiętaliśmy i nie możemy wszyscy w to uwieżyć !

Asiu, Marku trzymajcie się !
Ja nadal wieże , wieże że się odnajdzie !
Trzeba pamiętać że nadzieje ostatnio umiera !
Szilkowa

psy: Szila-bpp Tia-bc

Postprzez maat » 2009-02-05, 03:15

Asia, w ogłoszeniach piszcie o nagrodzie.

Porozumcie się ze strażą miejską w tym terenie.
Ogłoszenie powieście przy najbliższej szkole...dzieci są takie wścibskie...
Trzymam i modlę się
maat

psy: Souri
Hodowla: Hała-Bała

Postprzez Guard » 2009-02-05, 08:35

Można wysłać informację do sołtysów z wsi położonych nad Wartą (w internecie można znaleźć ich adresy lub telefony), albo przejechać tę trasę zostawiając przy sklepach, szkołach informację. Może pomogą forumowicze mieszkający w tamtej okolicy. Każdy urząd pocztowy ma FAX można ogłoszenia wysłać faxem do tamtejszych urzędów z prośbą o rozwieszenie przy poczcie. Jak jest cień nadziei to wszystkie sposoby są dobre.
Guard

psy: Parwuś, Rota, Scarlett, Winter(*), Moris(*)

Postprzez Alicja i Spartki » 2009-02-05, 10:15

Wczoraj wieczorem rozmawiałam ze straznikiem miejskim -/wynajmuje u nas mieszkanie/podał mi adres do straznika miesjkiego głównego w gorzowie dzisAsia ma tam pójsc ,rozmawiać.ja bede dzis rozmaiała z pania od strazników zajmujacych sie ochroną strefy przywarciańskiej.Jeżeli sie zgodzą to Asia z nimi pojedzie wzdłuz brzegu Warty.ogłoszenia asia ma zrobić i porozwieszać /ale nie na drzewach czy słupach -grozi grzywna/powiadomiłam starszych harcerzymieszzkajacych poza Witnicą będą przeczesywać tereny w swojej okolicy/oczywiscie za pisemną zgodą rodziców/.bedą to robić jutro lub pojutrze .jeżeli Brombek jednak utonął to wypłynie na powierzchnię najwczesniej dzis wieczorem,dlatego poszukiwania do tej pory nic nie daly.Cały czas żywie nadzieje że moze jednak sie urtował nie wiem jak to wygladalo na miejscu ale rozmawialam z zieciem jest płetwoonurkiem i ratownikiem i powiedzial ze zależy ile miał do przepłyniecia pod wodą żeby wydostać sie z pod lodu.Jeżeli nie dostał zawału serca na skutek niskiej temperatury to jest iskierka nadzieji.powiedzial też że pies po wydostaniu sie z wody nie zachowuje sie tak jak przy wypadku samochodowym-ucieka na oslep-pies co bardzo rzadko sie zdarza ale sa takie przypadki potrafi kilka dni siedzieć w trawie zaroslch haszczach przrybrżeżnych i nie wyjdzie,czesto nie reaguje na wołanie bo ma zatkane uszy wodą i śmieciami.Michał powiedzial ze 4 klata temu miel itaki pzrypadek psa uznano za niezyjąceo a po tygodniu znaleziono go bardzo blisko miejsca w którym wpadl do wody -nie powiem wam jak sie znowu strasznie rozpłakałam na tę wiadomosc,moze jednak brombciowi sie udało moze jednak jest iskierka nadzieji.postanowi do nas wrócić.Jezeli jednak tak sie nie stanie odszedł na zawsze proszę was na Boga pilnujcie swoje zwierzaki,pies nie ma poczucia zagrozenia nie rozumie co znaczy silny słaby lód,rozpędzony na drodze samochód którą kiedys tyle razy luzem przechodzil z pancia /bo jeszcze niedawwno nie było tu takiego ruchu/.Przychodzi wiosna okres cieczek psy sa tak cwane że wykorzystaja każdą nasza niuwagę żeby dać dyla.
Bardzo bardzo wsppółczuje Asi i Markowi rozumiem co teraz czują,ból rozpacz tesknotę-ja mimo ze brombka widzialam duzo rzadziej niz oni tez bardzo płaczę nie moge sie pogodzic z tą bezsensowną smiercią .Dlatego jeszcze raz prosze zeby nie była bezsensowna żeby była dla nas wszystkich lekcją miłosci rozwagi, wiem że często nie mamy wpływu na nieszczęśliwe przypadki czy nie fortunne zbiegi okolicznosci tak jak w przypypadku Brombka -myslę ze Marek gdyby wiedzial że żdarzy sie takie nieszczęście to by sie razem z nim przrykół do drzwi wyjsciowych zeby sie z domu nie ruszyc.Stało sie jednak inaczej,poszedł po prostu z przyjacielem na spacer a ja proszę boga zeby pozwolilmu wrócić do domu do pzryjació ł kiecy by to nie było .Bedziemy na Ciebie Brombasku czekać aż wrócisz tak jak powiedziałaAsia tak łatwo sie nie poddamy.Ja książki twojego życia jeszcze nie zamknęłam jeszcze nie czas
przepraszam za błędy ale znowu placze i nie widze -poprawienapewno
Ostatnio edytowano 2009-02-05, 10:52 przez Alicja i Spartki, łącznie edytowano 2 razy
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez Poker » 2009-02-05, 10:47

Dwa dni temu nie mogłam nic napisać
Tylko kciuki ... za Całą Rekinią Rodzinę ... za Wszystkich po kolei i razem...
Dołączam do tych wierzących, z nadzieją!
Brombek wróć! To nie Twój wątek chłopie, za wcześnie ....
Bardzo Mocne Kciuki!
Poker

psy: Poker (*)Hugo(*)O MójTySmutku, Porto CzarująceOczy

Postprzez Busola » 2009-02-05, 10:51

:lol: :cry:
Alicjo wszyscy w to bardzo mocno wierzymy
Brombasku, wracaj do domciu
Busola

Postprzez Alicja i Spartki » 2009-02-05, 10:54

Alu siedze pzred monitorem płacze nie wiem dlaczeo a co oni biedni Jezusiesie gdzie ty jestes :?: :?: :?:
czuje ze chłop mi kable od komputera poodcina jak tak dalej bedzie.
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez Bożena od Pretora » 2009-02-05, 10:59

Ja tez mimo że nie znałam Brombka - co wchodzę na ten wątek to płaczę.Oby tylko sie odnalazł, wierzymy w to- moja cała rodzina bardzo tym się przejęłą i wszyscy trzymają kciuki żeby wrócił. Co chwilę sprawdzam czy nie ma nowych wiadomości.
Bożena od Pretora

psy: Pretor[*] Ramzes

Postprzez natsta85 » 2009-02-05, 10:59

To podobnie jak ja,wstane rano o 5 to pierwsze co to sprawdzam i tak co 5 min. aż do 23, czekam aż ktoś napisze ze "Brombek wrócił" i tylko na taką wiadomość czekamy wszyscy.
natsta85

Postprzez Vel_Pan_Rekin » 2009-02-05, 11:08

Chciałąbym wierzyć, że macie rację, ale nie chcę za bardzo rozniecać w sobie wiary. Chcę Go przede wszystkim przytulić, bez znaczenia wjakim będzie stanie. Gdyby ktokolwiek miał jakikolwiek pomysł na powieszenie ogłoszenia, na rozpowszechnienie info, to zapodaję link do ogłoszenia zrobionego przez Saganków, którym serdecznie dziękuję.

Obrazek
Linka

Oczywiście - nie gniewajcie się, ale te ogłoszenia trzeba wieszać z sensem, czyli nie np. na forum podkarpackim, bo tamci ludzie - mimo najszczerszych chęci, niewiele będą w stanie zrobić.
Vel_Pan_Rekin

Postprzez Vel_Pan_Rekin » 2009-02-05, 11:15

To jest bezpośrednia linka:
http://img26.imageshack.us/img26/426/brombasbn0.jpg

Zaraz jedziemy: Straż Pożarna, Straż Miejska, ogłoszenia....
Vel_Pan_Rekin

Postprzez MRUCZanka » 2009-02-05, 11:23

trzymam kciuki najmocniej jak portafię. żołądkiem mi przewraca od kilku dni, egzmainy sesyjne to pikuś w porównaniu z tym,co tu z Wami przeżwam.
Wklejcie to zdjęcie na NK, może tak też się uda pomóc..... Ja niestety ze Śląska, więc to niewiele da,ale też wkleję.
Mocno ściskam i przytulam.
MRUCZanka

psy: Benio [*]

Postprzez Guard » 2009-02-05, 11:25

A może mój pomysł z wysłaniem do urzędów pocztowych ( do miejscowości położonych nad Wartą) na ich fax-y nie jest taki zły, może pracuje na poczcie jakiś miłośnik psów i wywiesi to ogłoszenie.
Guard

psy: Parwuś, Rota, Scarlett, Winter(*), Moris(*)

Postprzez Vel_Pan_Rekin » 2009-02-05, 11:28

Przejedziemy tę trasę osobiście, ogłoszenia już są; wywiesimy w sklepach, w urzędach.
Vel_Pan_Rekin

Postprzez Kaja z Sabą » 2009-02-05, 11:31

Ja też wkleję na N-K. Trzymamy kciuki za odnalezienie ŻYWEGO Brombka.
Kaja z Sabą

psy: Saba (Aninbernus ETIUDA) (*)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Tęczowy Most