Moderator: Anirysova
meggy napisał(a):Na nikogo nie napadam .Nie rozumiem tylko prostej rzeczy .Skoro osoba kompetentna ,taka jak Ewelina sugeruje ze, u nas ,czyli w POLSCE powinno sie kryc tylko psami z HD-A , ze istnieje jakis nowy twor tj.prawo radiologiczne, ze nasi weterynarze i hodowcy nie przestrzegaja zasad -to dlaczego sama kryje psem z (B) Z PRZYJEMNOSCIA JA PRZEPROSZE jesli oczywiscie czuje sie napadnieta -tylko niech mi to najpierw wytlumaczy
E.Ś. napisał(a):...Dlatego zgodnie z prawem/wymogami RADIOLOGICZNYMI pies z wynikiem "B" powinien być jeszcze raz prześwietlony po pewnym czasie z decyzją na "A" lub "C".
Wiem , że większość z Was powie "brednie" do powyższego tekstu, ale niestety tak jest. W niektórych krajach te zasady są przestrzegane, i dobrze by było aby w Polsce zaczeła ta zasada funkcjonować zarówno wśród lek.wet, jak i hodowców.
to mozna roznie interpretowac AgatkoE.Ś. napisał(a):bea napisał(a):
...w skandynawi ( Norwegi, Szwecji) bern z dysplazją C nie może być rozmnażany. Do hodowli są dopuszczane psy z dysplazją A i B ( ale przy wyniku B powinno się powtórzyć badanie po 6 miesiącach i postawić diagnoze na A lub C- a tak wogóle w Polsce też to obowiązuje tylko nikt tego nie przestrzega )...
bea napisał(a):Ty tez nie zrozumiałas jak widac moich intencji i co mam sie na Ciebie obrazic?.
A Ewelina jest mądra babką i jezeli uwaza,ze została opacznie zrozumiana to moze to sama napisać.szczególnie,ze naprawde nurtuje mnie skąd ma informacje o takim prawie :
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość