Moderator: Anirysova
Daria + Chila i Luna napisał(a): ja wiem jedno, dość się tu naczytałam, by powiedzieć
ŻE BERNOLA W ŻYCIU NIE KUPIE!
Katarzyna Saganowska napisał(a):A cos takiego jak mutacja istnieje? i co do tego, ze 15 lat temu nie bylo.. Bylo, bledem jest twierdzenie, ze nie bylo. Tylko badania diagnostyczne byly duzo gorsze. MOwimy w gruncie rzeczy o zlym przedziale czasowym. NIe 15 lat - ale 30-40 lat.
Z artykulu na http://www.swissdogsworld.pl
"Średnia długość życia, wyliczona między 1980 i 1992 rokiem obniżyła się z 9 do 7 lat"
Obecnie oscyluje na poziomie 7 - 8 lat.
aga.galin napisał(a):Jeśli się upieracie, że to tylko, czy też głównie geny - to ja się pytam jakie geny w takim razie miały berny 15 lat temu???
aga.galin napisał(a):Katarzyna Saganowska napisał(a):A cos takiego jak mutacja istnieje? i co do tego, ze 15 lat temu nie bylo.. Bylo, bledem jest twierdzenie, ze nie bylo. Tylko badania diagnostyczne byly duzo gorsze. MOwimy w gruncie rzeczy o zlym przedziale czasowym. NIe 15 lat - ale 30-40 lat.
Z artykulu na http://www.swissdogsworld.pl
"Średnia długość życia, wyliczona między 1980 i 1992 rokiem obniżyła się z 9 do 7 lat"
Obecnie oscyluje na poziomie 7 - 8 lat.
Ja rozumiem, że ty się absolutnie nie interesujesz tym, co ową mutację mogło wywołać. Według ciebie pewnie nic. Mutacja na masową skalę raczej nie występuje. Chyba, że np. po Czarnobylu - i nawet lata by pasowały - ale nie sama z siebie. Mylisz z ewolucją, a ewolucja i mutacja to dwie różne rzeczy. Nie będę tego w żaden sposób nazywać, ani komentować.
Busola napisał(a):Daria wybacz, moja wypowiedź nie jest kierowana wyłącznie do Ciebie...
Aga-2 napisał(a):3. Ktoś powiedział, że im większy, lepiej zbudowany pies, tym wcześniej umiera. A może by zrobić taką statystykę, na podstawie danych z tego forum czy na pewno psy, które młodo odeszły były aż tak potężnie zbudowane? Czy widział ktoś kiedyś Blusię (BLUSIA Orzechowa Zagroda)? Czy widział ktoś Aferę (AMANDA Ada Aladiner)? A może Drix był tak potężnej budowy? A może Joyka Magdy? Naprzeciw nich można postawić Hugo i pewnie jeszcze Odę Bobera. Ma ktoś więcej przykładów? Zobaczymy która strona przeważy.
Powrót do - Histiocytoza złośliwa i inne typy nowotworów
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość